Şimdi Ara

Tork konvertoru hakkinda bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiginiz gibi tork konvertoru kalkis esnasinda debriyaj gorevi goruyor daha sonra guc kaybini onlemek icin kitleniyor fakat bu kitlenme ne zaman oluyor arac belli bir hiza gelince mi yoksa belli bir devri gecince mi?birde ben araci n alip devrini yukseltiyorum sonra d ye atip kalkis yapiyorum bu tork konvertorune zarar verir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunun cevabı videoda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Sorunun cevabı videoda.

6.00 da diyor ya torku arttırmak yerine aktarır diye işte bu noktada otomatik vitesin sebep olduğu güç kaybı bitiyor mu?
  • Aslında tabir yanlış. Otomatik şanzımanda güç kaybından kasıt uzun dişli oranları ve sistem yapısı nedeniyle araç daha isteksiz hızlanır hızlanma performansı düşüktür. Şanzıman zaten motordan gelen torku dişli oranlarına göre artırarak yürüyen aksama iletir, şanzımanların yapıları nedeniyle aralarında torku arttırma ya da performans farklılıkları oluşabilir.

Teknik detayları aşağıdaki konuda gayet açıklayıcı bir şekilde anlatılmıştı;

http://forum.donanimhaber.com/m_38360434/tm.htm
  • quote:

Aslında tabir yanlış. Otomatik şanzımanda güç kaybından kasıt uzun dişli oranları ve sistem yapısı nedeniyle araç daha isteksiz hızlanır hızlanma performansı düşüktür. Şanzıman zaten motordan gelen torku dişli oranlarına göre artırarak yürüyen aksama iletir, şanzımanların yapıları nedeniyle aralarında torku arttırma ya da performans farklılıkları oluşabilir.

Teknik detayları aşağıdaki konuda gayet açıklayıcı bir şekilde anlatılmıştı;

http://forum.donanimhaber.com/m_38360434/tm.htm

bilgilendirme için sağolun.

bu arada imzaya bir tıkladım bir daha çıkamadım çok akıcı bir anlatım olmuş araç ta süper.

• Hocam o dediğiniz sistem basit scooterlarda olmuyor mu. Arabaya aynı sistemi koyacaklarını sanmıyorum. Elektronik kontrollüdür bence o.
  • KIZLARIN KORKULU RÜYASI K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim daha iyisini siz yaparsınız umarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensorler hakkinda bir kac soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Scooter larda kullanılan sistem CVT, CVT de otomobillerde kullanılıyor artık. Bu konuda bahsedilen tork konvertörlü tam otomatik şanzıman.
  • quote:

Scooter larda kullanılan sistem CVT, CVT de otomobillerde kullanılıyor artık. Bu konuda bahsedilen tork konvertörlü tam otomatik şanzıman.

Ben onlari ayni saniyordum. Bir kac video izleyip ogrendim. Cok tesekkur ederim minnettarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.