Şimdi Ara

TORIC lens kullananlar bi bakabilir mi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sol göz;
    SPH: -2.00
    CYL: -3.00
    AX: 170

sağ göz;
    SPH: -2.75
    CYL: -3.00
    AX: 10

BC: 8.7
    DA:14.50

yukarıda belirttiklerim doktorumun ölçtüğü değerler.

BENİM ALDIĞIM LENS;
    B&L soflens 66 toric

sol göz;
    SPH: -2.00
    CYL: -2.75
    AX: 170

sağ göz;
    SPH: -2.75
    CYL: -2.75
    AX: 10

BC: 8.5
    DA:14.50

ölçülerindeki lensi aldım.
    odaklanma sorunu yaşıyorum. bazan gördüklerim bulanıklaşıyor ve bu 10 saniye filan sürüyor, sonra düzelebiliyor. göz bebeğimi aşağı dogru cevirdiğimde lens gözümden çıkacakmış gibi oluyor. (tabiki çıkmıyor, ben öyle hissediyorum.)
    en büyük sorunum arada odaklanma sorunu yaşıyorum işte bulanıklaşıyo bazan gördüğüm şeyler. sonra 10 kere filan gözlerimi kırptığımda geçiyor, bazan daha uzun sürebiliyor.

cyl değerimin -3.00 olduğu halde benim -2.75 almam , ya da bc değerimin 8.7 olduğu halde benim 8.5 almış olmamdan kaynaklı bir sorun olabilir mi bunlar ?

ve bugün lensleri kullanmamın ilk günü (yaklaşık 3 saat oldu takalı) bu sorunlar alışınca geçer mi , yoksa nasıl başladıysa öyle mi devam eder.

bu lensleri bu şekilde kullanmamı tavsiye etmiyorsanız aldığım siteye geri göndereceğim lesleri.

teşekkürler.

• Ben geçen ay sipariş verdiğimde sol gözüm için olan lenslerden ellerinde yokmuş onun için deneme olarak sadece AX değeri 170 olanından verdiler. Normalde 160 benim gözümdeki. O bir ay boyunca bundan dolayı neler çektim... Kendi lenslerim gelince taktım ve herşey normale döndü... Bizim lenslerimiz özel. bu yüzden numarasından şaşılmaması gerekir... Varsın 1 ay bekle, ama reçetendeki numaralarda lens olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Ben geçen ay sipariş verdiğimde sol gözüm için olan lenslerden ellerinde yokmuş onun için deneme olarak sadece AX değeri 170 olanından verdiler. Normalde 160 benim gözümdeki. O bir ay boyunca bundan dolayı neler çektim... Kendi lenslerim gelince taktım ve herşey normale döndü... Bizim lenslerimiz özel. bu yüzden numarasından şaşılmaması gerekir... Varsın 1 ay bekle, ama reçetendeki numaralarda lens olsun...

benim olayım biraz daha farklı. cyl si -3.00 olan bir lens yok zaten. 2.75 e kadar var. daha üstünü yapsalar bile 0.50 olarak artacağı için o da 3.25 olacak, 3,00 olmayacak. yani en mantıklısı 2.75 almamdı.
    2.75 cyl si olan tek lens soflens 66 toric. başka bir marka yok.
    bu foflens toric in de sadece bc si 8.5 olarak üretiliyo. bunun da çözümü yok.
    yani mecbur olarak bunu aldım. formda daha önce konu açmıştım bi arkadaş sıkıntı olmaz filan demişti.
    şu anlık bulanıklık sorunum var işte. :/
    acaba bu zamanla geçer mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: leronamso

quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Ben geçen ay sipariş verdiğimde sol gözüm için olan lenslerden ellerinde yokmuş onun için deneme olarak sadece AX değeri 170 olanından verdiler. Normalde 160 benim gözümdeki. O bir ay boyunca bundan dolayı neler çektim... Kendi lenslerim gelince taktım ve herşey normale döndü... Bizim lenslerimiz özel. bu yüzden numarasından şaşılmaması gerekir... Varsın 1 ay bekle, ama reçetendeki numaralarda lens olsun...

benim olayım biraz daha farklı. cyl si -3.00 olan bir lens yok zaten. 2.75 e kadar var. daha üstünü yapsalar bile 0.50 olarak artacağı için o da 3.25 olacak, 3,00 olmayacak. yani en mantıklısı 2.75 almamdı.
    2.75 cyl si olan tek lens soflens 66 toric. başka bir marka yok.
    bu foflens toric in de sadece bc si 8.5 olarak üretiliyo. bunun da çözümü yok.
    yani mecbur olarak bunu aldım. formda daha önce konu açmıştım bi arkadaş sıkıntı olmaz filan demişti.
    şu anlık bulanıklık sorunum var işte. :/
    acaba bu zamanla geçer mi ?

Alıntıları Göster
    yardım edebilecek kimse yok mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KalemsizYazar

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    hocam ilk başlarda odaklanma ve bulanık görme problemi bende de oluyordu. 1 hafta içinde düzelir.
  • quote:

Yaklaşık 3 yıl toric lens kullandım. Şunu söyleme yükümlülüğünde hissettim, kendine eziyet etme. Gerçekten çok ama çok zarar veriyor.

Yinede cevap vermeye çalışayım. Bc değeri göz çapı oluyor bildiğim kadarıyla. Benimki de gözümün ölçüsünde değildi ama pek sorun yaşamadım. CYL içinde 0.25 astigmat farkının çok büyük bulanıklık yaşatmaması lazım.

Ben 2 sene J&J Acuvue oasys kullandım son sene B&L Purevision. Açıkça söyleyebilirim ki J&J her türlü daha önde.

Lensi kullanmaya başlayalı 3 gün oldu demişsin, büyük ihtimalle sorun orda. Ben ilk taktığım hafta gözümü çıkarıyordum yerinden. 2 ay geçtikten sonra yürürken takıp çıkarmaya başlamıştım o derece yani. Lensi kullanırken çok rahat hissedersin, müthiş bir rahatlık. Ama inan bana uzun süre kullandıktan sonra gözlerine nasıl zarar verdiğini anlayacaksın.

hocam dediğiniz doğru ama ben de 6 yıldır gözlük kullanıyorum. gerçekten bıktım. tozlanması ayrı, buğulanması ayrı bir dert. lens kullanan insanların yorumlarını duyunca ben de heves ettim doğrusu. bir deneyeceğim bakalım gittiği yere kadar. bugün lenslerimin 2. günü. ama toplasanız şimdiye kadar anca 6 saat gözümde durdu. yani dün akşam taktım ilk. gece yatarken de çıkartttım. umarım bir sorun olmaz ve gözlerim alışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingablu

hocam ilk başlarda odaklanma ve bulanık görme problemi bende de oluyordu. 1 hafta içinde düzelir.

yani bu şekilde 1 hafta kullanmalıyım diyosunuz. sorun düzelecekse 1 hafta katlanırım hiç sorun değil tabii. ama sağa sola aşağı filan bakarkan gözlerim çok tuhaf oluyo, biraz yaşarır gibi oluyo ve göz kapaklarımı açık tutmakta zorlanıyorum ( ilk gün ) bunun gibi sorunlar da sizde olmuşmuydu ilk taktığınızda ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

yani bu şekilde 1 hafta kullanmalıyım diyosunuz. sorun düzelecekse 1 hafta katlanırım hiç sorun değil tabii. ama sağa sola aşağı filan bakarkan gözlerim çok tuhaf oluyo, biraz yaşarır gibi oluyo ve göz kapaklarımı açık tutmakta zorlanıyorum ( ilk gün ) bunun gibi sorunlar da sizde olmuşmuydu ilk taktığınızda ?

benim lensler toric değil yalnız değişir mi bilmem. ben bir hafta çektim o problemi

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ben farklı bir markanın torik lensini kullanmayı denemiştim 1 gün zor dayandım...toric lerde rahat ettiğin markayı buldunmu onunla devam etmen en iyisi.
  • quote:

quote:

quote:

Gözünden çıkacak gibi olduğunu sanarsın, kırptığında batar. Gözlerin şişmiş gibi hissedersin. Gözlerin açıkken rahatsız olursun. Bunlar en fazla 2-3 haftalık durumlar. Daha sonra rahatlarsın.

Direk toric lens ile başlaman daha zor bir duruma getirmiş seni. Ama gözlüğün lanetinden kurtulmak için katlanmalısın bunlara. Alıştıktan sonra da şunları uygularsan zararını oldukça azaltırsın.

Lensi koyduğun kutuyu günlük, en kötü 2 güne bir sıcak suyla yıka ve suyunu değiştir.
    Aylık lens bile olsa yatarken çıkar.
    Çıkarıp takarken ellerini iyice temizle.
    Solüsyonunu ihmal etme ve ucuza kaçma.
    Sakın suya felan koyayım deme :)

sıcak suyla yıkama fikri mantıklı. bunu yapacağım.
    çıkartıp takarken iyice temizliyorum şuan zaten. umarım ileride bu huyum değişmez. :)
    silüsyonu her takıp çıkarttığımda değiştiriyorum.
    yatarken lensin gözümde kaldığını düşünmek bile rahatsızlık veriyo şuan bana. lenslerimin gözümde olduğunu unutmadığım taktirde lenslerle uyuyacağımı zannetmiyorum.
    yok hocam suya koymam ya o kadar da değil. :D

şu gözümde bir rahat edebilsem sorun kalmayacak heralde birkaç haftada geçecekse sorun yok :)

teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

benim lensler toric değil yalnız değişir mi bilmem. ben bir hafta çektim o problemi

umarım benim de 1 hafta sürer sadece.
    cevabınız için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

umarım benim de 1 hafta sürer sadece.
    cevabınız için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    bende yıllardır normal lens kullanıyordum fakat artan astigmatla toric e geçtim yarın test edecem bugün göz muaynesi oldum bebekler genişlemiş durumda.. doktor bana verdiği lenste 10 derece sapma olabilir diyor yani tüm ölçüler uyuyor fakat sadece birşey ama ne olduğunu anlamadım 10 derece fazla veya az oalbilri diyor o yüzden yaırn deneyip görüntüde problem varsa bildireceğim bana diğerini verecek...

normal lens ten farkı ne beyler uzun süre kullanan varsa yanıtlasın lütfen..

bu arada yeni lensler bu.. iyimiler ? B&L ?

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

bende yıllardır normal lens kullanıyordum fakat artan astigmatla toric e geçtim yarın test edecem bugün göz muaynesi oldum bebekler genişlemiş durumda.. doktor bana verdiği lenste 10 derece sapma olabilir diyor yani tüm ölçüler uyuyor fakat sadece birşey ama ne olduğunu anlamadım 10 derece fazla veya az oalbilri diyor o yüzden yaırn deneyip görüntüde problem varsa bildireceğim bana diğerini verecek...

normal lens ten farkı ne beyler uzun süre kullanan varsa yanıtlasın lütfen..

bu arada yeni lensler bu.. iyimiler ? B&L ?

iyi çıktı valla normal lensden kat kat iyi ve kullanımı aynı değişne tek yan astigamtıda çözmesi..

• Arkadaslar merhaba,

Konuyu hortlatiyorum kusura bakmayin ama 10 yildir foruma uyeyim, bazen bazi konular cevapsiz kalabiliyor.

İnternette toric lense bakarken tesadufen bu konuyu gordum ve 5 yildir lens kullanmama ragmen, bugun ogrendigim ve teyit ettigim bir bilgiyi paylasmak istiyorum;

4 numaraya kadar, gozluk derecesi ve lens derecesi ayni olmali.

(4-5 sene once Acibadem hastanesi goz bolumune gittigimde o doktor da boyle soylemisti ve gozlukten de lensten de cok memnundum.)

Gecen sene gorme bozuklugu yasadigim icin Kadikoy Kudret Goz hastanesine gittim, goz tabsiyonu vb birkac test yapildi ve gozluk ve lens numaralari verilirken doktor;

Lensle gozluk numarasi ayni olmaz, lensin numarasi biraz daha dusuk olmali dedi ve receteyi ona gore yazdi.

Hemen lens siparisi verdim.

Sonuc; net goremiyordum. Tekrar muayeneye gitmem gerekiyordu ama firsat bulamadim, gecistirdim vb yaklasik 1 sene oldu.(Bu arada lens net olmadigi icin gozluk de almayip eski gozlukle idare ettim)

Gecen hafta Fatih Sultan Mehmet hastanesine (diger adi Ptt hastanesi) gittim. Doktor oldukca ilgiliydi sagolsun ama o da gozluk ve lens recetesi ayni olmaz dedi, ona gore recete yazdi.

(Gozluk;

Sol -2,25 miyop.

Sag -1,00 miyop, 1,25 astigmat)

Lens;

Sol -2,00 miyop

Sag -0,75 miyop , -1,25 astigmat

Hemen lens siparisi verdim. 2 gun once lensler geldi, uzagi goruyorum ama netlikte sikinti var. Sanki bir goz digerini bozuyor hissi var. (Daha once kullanip memnun oldugum lens markasiydi(biofinity) ).

Yine icim rahatsiz oldu. Bir arkadasin tavsiyesi uzerine Kozyatagi carrefourdaki Goz gruba gittim muayene oldum.

Doktor muayene etti.

Yorumlari asagidaki gibi;

1) 4 dereceye kadar gozluk ve lens numaralari ayni olmali. Elinde cizelge vardi, onu gosterdi.

(Acibadem hastanesi de ayni demisti)

2) Sol goz -2,00 miyop. -2,25'e gerek yok. (Hatta test ederken -2,25'i de denetti. Numara arttikca gorusum bozuldu.( yani dur -2,50 olsun da 2x zoomlu gibi goruyum diye bir sey yok).

3) Sag goz (ptt hastanesiyle ayni) -1,00 miyop, -1,25 astigmat.

(Gozluk ve lens ayni numara olacak)

En onemli kisim burasi.

Daha once onlarca kez goz muayenesine gitmeme ragmen, ilk kez bunu ogrendim.

Sag gozumde astigmat oldugu icin. Astigmat demek ozetle netlik demek ama. Hoca ornekleme yapti. Bak simdi sana gozluk takarak astigmati anlatacagim dedi. Astigmati su terazisi gibi dusun, gozlugu (kafan sabitken) saga sola kipirdattigimda netlik gidiyor dedi. (Bunu merceklerin acisiula oynayarak gosterdi).

Astigmat boyle bir sey.

Lens konusuna gelince;

Astigmatli olan(toric olan) lens trlerince, lensin cesitli yerlerince açıyla ilgili cizgiler oldugundan bahsetti.

Sen gozune lensi o sekilde takmalisin. (Normal sartlarda sen lensi gozune nasil takaraan tak, lens 5 dk icinde goz yasinla, gozunu kapatip acmanla kendi yerine oturur dedi).

Ama sen bilgisayar basinda calistigin icin, gozlerini fazla kirpmiyorsun. Kirpmadigin icin veya bilgisayar ekstra kuruttugu icin,

Gozunu her kapatip actiginda, goz kapaginin kurulugundan dolayi, lensin dengesi kayabiliyor. Bu nedenle bazen net, bazen flu goruyorsun dedi).

Hayatimda duydugum en mantikli, en tatmin edici, en oEnli ve bilgili yorumdu gercekten.

Peki bunu onlemek icin ne yapmali diye sordum;

a) goz damlasi kullanabilirsin dedi. Arkadaslardan, baska doktorlardan veya internetten goz damlasinin aliskanlik yapabildigini, fazla kullanmanin yararli olmadigini duydugumu soyledim. O sehir efsanesi dedi. A eline damlayi istedigin kadar, ihtiyac duydugun kadar, gun icinde istedigin kez ve goz basina istedigin kadar damlat hic hir zarari yok dedi. (Bende bir damla mevcuttu gosterdim, oo bu cok iyi dedi).

b) Bilgisayar basinda lensle cok kalma dedi. (Bildigimiz sey).

Kaliyorsan da gozlerini mumkun oldugunca kirpmaya, gozunu sulandirmaya calis dedi.

Sorum; gozleri manuel fazladan kirpmaya calismak baska bir rahatsizliga yol acar mi?

Doktor: Hayir ne zarari olacak dedi.

-------------------

Arkadaslar biraz uzatmis olabilirim ama gercekten icerisinde yeni ogrendigim ve degerli buldugun yorumlar oldugu icin paylasmak istedim.

Goz grup'a bugun gittim. Henuz yeni lensleri almadim. (Yukarida belirttigim gibi sadece sag gozun miyopunda 0,25'lik degisiklik olacak, ek olarak sabah lensi takarken astigmat cizgilerine dikkat edecegim ve gun icinde goz damlasi kullanacagim).

Gozlerinize dikkat edin :)

Edit: Arkadas cevremde lens kullanan kisiler var. Herkes farkli markadan cok memnun veya memnuniyetsiz. Size uygun lensi kendiniz deneye deneye goreceksiniz, diger yorumlara sakin aldanmayin.
    Ben ilk bosh&lomb denemistim. Aksama dogru kuruluktan kor oluyordum.
    2 sene once biofinity kullanmistim cok memnundum.
    Gecen sene denemek icin acuvue oasys almistim, taktiktan birkac saat sonra kuruluk ve bagma yapiyordu.

2 gun once yine biofinity aldim yine hic kuruluk veya batma hissetmeden gunu atlatiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 16 Aralık 2017; 1:0:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Çizgileri biraz açar mısınız hocam? Lensin neresinde o çizgiler?

• Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de yaklaşık 4 yıl lens kullandım. Son zamanlarda gözümde durmuyordu aşırı batma ve kuruluk oluyordu. Yeni lens takıyordum mesela bir iki gün içinde tekrar gözümde kuruyordu ve gözümden düşüyordu. Gözlerim kan çanağına dönüyordu. En sonunda gidip gözlük muayenesi yaptırdım ve gözlüğe geçtim. Son 2 yıldır gözlük kullanıyorum. Lense göre görüş kalitesinde bayağı artış var. Lense ilk başladığımda gözümde 0.75 astigmat 1.75 miyop vardı. Dört yılın sonunda 2 derece astigmat 3.25 miyopa kadar ilerledi gözlerim. Gözlüğe geçtikten sonra yaklaşık iki yıldır miyopta 0.25. 50 civarı artış oldu. Astigmat ise aynı halen.

Ben lensi çok bilinçsiz kullandım bir ay gece gündüz çıkarmadığım oluyordu. Son iki üç ay işkence çekiyordum resmen. Göz derecemin hızlı artmasının bir sebebi de buydu. Astigmat çok ilerleyince keretakonusa çeviriyor. Sırf bu yüzden gözlüğe geçince lens kullanmayı hiç bir zaman düşünmedim. Lens aşırı bakım istiyor. Mikrop kapma olayı falan cidden çok dikkatli olmak gerekiyor. Gözlük kullanınca çok rahatım. Tek olumsuz yanı çok fazla kirlenmesi ve burunda iz yapması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Evet gozluk bir tik daha net gosteriyor. Soyledigim gibi 5 yildir lens kullaniyorum. 2 sene oncesine kadar lensi daha yogun kullaniyordum, 2 yildir lensi sadece disari cikacagim zmaanlarda kullaniyorum. Gun icinde evdeysem veya is yerindeysem gozluk, aksam disari cikacaksam veya firma ziyaretine gideceksem lens kullaniyorum.

Yani 1 ayda gozlugu 20 gun, lensi 10 gun kullaniyorum gibi bir sey.

5 yildir lensi hep sabah takip aksam cikararak kullandim. Toplamda 1 veya 2 kez anca mecburiyetten gece cikarmadigim olmustur. Onun disinda eve gelir gelmez hep cikardim. Lensi takmadan once hep once kaptaki losyonla, sonra da losyon sisesinden 1-2 damlayla temizleyip taktim.

Lens kutularindaki losyonu her aksam lensi cikarirken degistiriyorum.

Sadece bazen 2-3 gun lensi kullanmayacaksam veya losyon bitmek uzereyse, lens kutularindaki losyonun 2-3 gun ayni kaldigi oluyordu. (Lenste sertlesme vb bir sey olmadigi icin 2-3 gun tolere ettigini dusunuyorum).

Yukarida bahsettigim gibi kullandigim sekilde cok sukur bugune kadar bir kez bile mikrop kapma, kizariklik, derecelerin ani yukselmesi vb durumla karsilasmadim.

Bugun yeni gozluk siparisi verdim. Yine ayni sistem kullanmaya devam edecegim. Mecbur kalmadikca ve disari cikmadikca gozluk, disari cikacaksam, spor yapacaksam veya kendimi daha iyi hissetmem gerekiyorsa lens takacagim. (Gozluge antipatim yok ama cok da sevmiyorum).

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Çizgileri biraz açar mısınız hocam? Lensin neresinde o çizgiler?

Hocam lensi saat gibi dusunun.( Lens Markasina gore degisiyor.)

Ornegin bazi lenslerde 3-9 yonlerinde (kenarda) cizgi var,

Bazilarinda 3-6-9

Bazilarinda sadece 12

Bazilarinda hic cizgi yok, lensin alt bolumu biraz daha duz gibi (sanki saat 7,den 5,e duz cizgi cekip kesmissiniz gibi.)

Acikcasi bu sabah lenai takarken cizgiye baktim sadece 1 tane cizgi gordum (biofinity toric). Pazartesi lenamarkete soracagim, biofinityde cizgiler nerede diye.

Diger yandan cizgiler bizim icin hic onemli degil, goze taktigimizda otomatik seklini aliyor. Cizgiye gore takacam diye kasmanin bir anlami yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sing_a_song

Evet gozluk bir tik daha net gosteriyor. Soyledigim gibi 5 yildir lens kullaniyorum. 2 sene oncesine kadar lensi daha yogun kullaniyordum, 2 yildir lensi sadece disari cikacagim zmaanlarda kullaniyorum. Gun icinde evdeysem veya is yerindeysem gozluk, aksam disari cikacaksam veya firma ziyaretine gideceksem lens kullaniyorum.

Yani 1 ayda gozlugu 20 gun, lensi 10 gun kullaniyorum gibi bir sey.

5 yildir lensi hep sabah takip aksam cikararak kullandim. Toplamda 1 veya 2 kez anca mecburiyetten gece cikarmadigim olmustur. Onun disinda eve gelir gelmez hep cikardim. Lensi takmadan once hep once kaptaki losyonla, sonra da losyon sisesinden 1-2 damlayla temizleyip taktim.

Lens kutularindaki losyonu her aksam lensi cikarirken degistiriyorum.

Sadece bazen 2-3 gun lensi kullanmayacaksam veya losyon bitmek uzereyse, lens kutularindaki losyonun 2-3 gun ayni kaldigi oluyordu. (Lenste sertlesme vb bir sey olmadigi icin 2-3 gun tolere ettigini dusunuyorum).

Yukarida bahsettigim gibi kullandigim sekilde cok sukur bugune kadar bir kez bile mikrop kapma, kizariklik, derecelerin ani yukselmesi vb durumla karsilasmadim.

Bugun yeni gozluk siparisi verdim. Yine ayni sistem kullanmaya devam edecegim. Mecbur kalmadikca ve disari cikmadikca gozluk, disari cikacaksam, spor yapacaksam veya kendimi daha iyi hissetmem gerekiyorsa lens takacagim. (Gozluge antipatim yok ama cok da sevmiyorum).

Hocam sizin kadar titiz olamıyordum ben son zamanlarda zaten hep sorun yaşadım. Sizinki gibi kullanınca tabiki de daha sağlıklı oluyor. Bemim gözüm çok fazla acıdığı için bırakmak zorunda kaldım. Yeni taktığım lens bile iki gün sonra gözümden düşüyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    İlk kullandigim bosh and lomb lenslerle pc basinda cok kaldigim zamanlarda bir kac kez lensin gozumden firladigicolmustu. Sonrasinda diger markalarda yasamadim o durumu. Herkesin goz yapisi, kullanim sekli farkli. En iyisi nasil rahat ediyorsaniz oyle yapmak. Goz bu, acisigi zmaan insan endiseye dusuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.