Şimdi Ara

miyop arkadaşlar bir bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar -6 derece miyopum, sanırım eskş gözlüklerim %40 inceltilmiş camdı bu yüzden gözlüğü takınca gözlerim küçük görünüyordu, estetik açıdan yakışmadığını düşünerek 4sene boyunca lens kullandım, fakat artık lenslerin rahatsız ettiğini düşünüyorum gözlerimi kuruyorlar gibime geliyor ve yeniden gözlüğe geçeceğim.

%60 inceltilmiş cam kullanan miyop arkadaşlar var mı? Ya da bu konuda bilgisi olan var mı? Gözün küçülme durumu ne derece azalıyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Miyop Arkadaşlar İçin Gözlük Seçimi: Gözü Küçük Göstermeyen Gözlük Camları

Miyopluk, uzaktaki nesnelerin bulanık görünmesine neden olan yaygın bir göz rahatsızlığıdır. Bu durumu düzeltmek için miyop kişiler gözlük kullanırlar. Ancak bazı gözlük camları gözü olduğundan daha küçük gösterebilir.

Gözün küçük görünmesini önlemek için miyopların özel olarak tasarlanmış gözlük camları kullanmaları gerekir. Bu camlar, miyopluğun neden olduğu görüntünün küçülmesini telafi ederek gözü gerçek boyutunda gösterir.

Gözü Küçük Göstermeyen Gözlük Camı Seçme

• Yüksek İndisli Camlar: Yüksek indisli camlar, ışığı daha iyi büker ve böylece camların daha ince olmasına olanak tanır. Bu da gözü daha az büyütür ve daha doğal görünmesini sağlar.
    • Asferik Camlar: Asferik camlar, standart camlardan daha düz bir yüzeye sahiptir. Bu, görüntünün daha net olmasını ve gözün daha az büyütülmesini sağlar.
    • Progresif Camlar: Progresif camlar, farklı mesafelerdeki nesneleri net bir şekilde görmeyi sağlayan çoklu odak noktalı camlardır. Bu camlar, uzaktaki nesneleri görürken gözü daha az büyütür.
    • Miyopilux Camlar: Miyopilux camlar, miyopluk için özel olarak tasarlanmış camlardır. Bu camlar, gözü olduğundan daha küçük göstermeden miyopluğu düzeltir.

Gözlüklerin Göze Etkisi

Miyop gözlükleri gözü büyütmez. Aksine, miyopluğu düzelterek görüntünün netliğini artırırlar. Ancak bazı gözlük camları, gözü olduğundan daha küçük gösterebilir. Bu nedenle miyopların gözü küçük göstermeyen gözlük camları seçmeleri önemlidir.

Sonuç

Miyop arkadaşlar, gözü küçük göstermeyen gözlük camları kullanarak miyopluğun etkilerini azaltabilir ve daha doğal bir görünüme sahip olabilirler. Yüksek indisli, asferik, progresif veya Miyopilux camlar gibi özel olarak tasarlanmış camlar, gözü olduğundan daha küçük göstermeden miyopluğu düzeltmeye yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kimse yok mu gençler ?
  • benim gözlükler o kadar büyük numaralı değil.. kesin birşey diyemem ama bence camın inceliği gözlüğün ağırlığı yani komforlu olması ile alakalı birşey.. ama gözlerinizin küçük görünmesi camın açısı yani numara ile alakalıdır. o yüzden ince olması bence birşey değiştirmez
  • 5 numara %60 inceltilmiş cam kullandım. sadece görsel açıdan değişiklik var ekstra bişeyi yok. hem fiyat olarak çok uçuk her numara oynadığında değiştiriyosun baktım olcak gibi değil çizdirdim kurtuldum.
  • tepük kullanıcısına yanıt
    önemli olan zaten benim için görsellik, çünkü 7 numara gözlüğüm %40 inceltilmişte çok küçük görünüyor, gözlükçü %60 incelttilen camda küçük görünmüyor dedi, bu yüzden kullanan kişilere soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gncttyslgr

Arkadaşlar -6 derece miyopum, sanırım eskş gözlüklerim %40 inceltilmiş camdı bu yüzden gözlüğü takınca gözlerim küçük görünüyordu, estetik açıdan yakışmadığını düşünerek 4sene boyunca lens kullandım, fakat artık lenslerin rahatsız ettiğini düşünüyorum gözlerimi kuruyorlar gibime geliyor ve yeniden gözlüğe geçeceğim.

%60 inceltilmiş cam kullanan miyop arkadaşlar var mı? Ya da bu konuda bilgisi olan var mı? Gözün küçülme durumu ne derece azalıyor?

benim 4 derece miyop %60 inceltilmiş nikon scc+ camım var. çerçevesiz.
    gözüm neredeyse hiç küçülmüyor. teknik olarak ve düz mantık şu anda atıyorum takınca gözün 2mm olarak küçülecekse 6 numarada 3 mm küçülür. ki bunuda kimse fark etmez.
    yani düz mantık olaak gayet mantıklı geliyor ama cam ve optik işi biraz sakat gözlükçünüze sorun

• inwwisible kullanıcısına yanıt
    gözlükçüleri dolaştım tek tek sordum hepsi küçülmez diyor ama ne derece güvenilirler bilmiyorum acaba %65 mi incelttirsem diyorum ama bu seferde yaklaşık 400 tl fark ediyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

gözlükçüleri dolaştım tek tek sordum hepsi küçülmez diyor ama ne derece güvenilirler bilmiyorum acaba %65 mi incelttirsem diyorum ama bu seferde yaklaşık 400 tl fark ediyor

fiyat gerçekten çok fark ediyor
    yaşınız kaç hocam göz numaranız hala artıyormu periyodik ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inwwisible -- 1 Ekim 2013; 20:08:24 >
    24 bitiyor göz numaram bayadır artmıyor iki senedir falan 6 numara bu saatten sonra da artmaz sanırım
  • peki siz hangi şehirdesiniz, camı ne kadara yaptırdınız, birde bu kullandığınız camın özellikleri ne ? Baya çok soru sordum ama :)
  • quote:

peki siz hangi şehirdesiniz, camı ne kadara yaptırdınız, birde bu kullandığınız camın özellikleri ne ? Baya çok soru sordum ama :)

eğer numaranız sabitlendiyse biraz para verip Nikon scc+ cam alın. isterseniz camla kaynak yapın gene çizemezsiniz. çok sağlam.
    kaç kere top geldi, yiğenlerim kaç kere kafa attı sayamıyorum bile.. camda tık yok. bide çerçevesiz.

birde aldığınız optik çarşıda veya ne biliyim kenarda köşede biyer olmasın. opmar falan gibi sağlam yerlerden alın. hem temin süresi kısa olur hemde bazen scc+ diye sc cam veriyorlar.
    Nikon camı alırken camın sertifikasıda olur. kredi kartı gibi üzerinde isminiz dereceler ve camın cinsi yazar orayı kurcalayın biraz ne olur ne olmaz.

ama dediğim gibi sağlam bi optikten alın. bu camı büyük optikten değil küçük optikten alırsanız kazık yersiniz. hatta bunuda değil. burda kayseri forumdaki adam aynı cama 60 dedi birde kampanyamız var bir cam bizden dedi 120 yerine 60 dedi arkadaşımın camına
    çarşıdaki ucuz olur diye gittiğimiz adam 160 diyip 140'a indi
    ayrıca gözünüz küçülmez

ben kayseri forumda mutlu optik var ordan aldım. sadece kayseride ama gayet güvenilir ve sağlam biyer. koca foruma mağaza açmak hiç kolay değil
    camlar 600 civarı bir fiyata geldi. scc+ %60 inceltilmiş. Şu anda dünyada bulabileceğiniz en kaliteli cam.
    özellik olarak herşeyi var antiSİS mi istersin uv filtresimi istersin. dediğim gibi bulbileceğin en iyi cam

önemli değil tecrubeleri aktarmak için burdayız

birde camı yaptırmadan önce göz doktoruna git. gözünün son haliyle yaptır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inwwisible -- 1 Ekim 2013; 20:14:53 >

Teşekkür ederim baya aydınlattınız, bu camların fiyatları da miyopla doğru orantıda artıyor, eğer siz -4 e 600 verdiyseniz -6 rahat 800 gibi bir rakam olur sanırım. Ben istanbuldayım optikçi bulmak kolay ama dediğiniz cam dediğim gibi en az 800e falan mal olur, çerçeveyle beraber 1000tl. Çok para bee
  • quote:

Teşekkür ederim baya aydınlattınız, bu camların fiyatları da miyopla doğru orantıda artıyor, eğer siz -4 e 600 verdiyseniz -6 rahat 800 gibi bir rakam olur sanırım. Ben istanbuldayım optikçi bulmak kolay ama dediğiniz cam dediğim gibi en az 800e falan mal olur, çerçeveyle beraber 1000tl. Çok para bee

ben işbirin camını almıştım. çift cam 150. ilk aldığım gün aldım dışarıda yemeğe gittim oturuyorum. camın kirlendiğini farkettim verdikleri bezle siliyim dedim. gözlüğün ortasında daire çeklinde soyulmalar oluştu bildiğiniz camın kaplaması sökülüyordu. gittiğim optiği ayağa kaldırdım gönderdiler. 1 ay eski gözlüğümü kullandım sonra kullanıcı hatası demişler. neyse yeni cam istedim oda 1 ay sonra camlıktan çıktı. çizikten önümü göremiyordum. gittim kafalarına fırlattım gözlüğü.

o gün bu gündür çarşıdaki küçük esnaftan alışveriş yapmam. gittim mutlu optiğe adamlar bana 1 ay dedikleri camı 2 güne getirtiriz dedi. sonra 2 güne değil hemen öbür gün akşam aradılar kargo erken geldi gözlük hazır diye.

parayı ilk başta fazla verirsiniz ama sonradan pişman olmazsınız.

bir fiyat sorun ve biraz kayserili olun müşteri değilmisiniz yapacak illa bişeyler

• quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

quote:

ben işbirin camını almıştım. çift cam 150. ilk aldığım gün aldım dışarıda yemeğe gittim oturuyorum. camın kirlendiğini farkettim verdikleri bezle siliyim dedim. gözlüğün ortasında daire çeklinde soyulmalar oluştu bildiğiniz camın kaplaması sökülüyordu. gittiğim optiği ayağa kaldırdım gönderdiler. 1 ay eski gözlüğümü kullandım sonra kullanıcı hatası demişler. neyse yeni cam istedim oda 1 ay sonra camlıktan çıktı. çizikten önümü göremiyordum. gittim kafalarına fırlattım gözlüğü.

o gün bu gündür çarşıdaki küçük esnaftan alışveriş yapmam. gittim mutlu optiğe adamlar bana 1 ay dedikleri camı 2 güne getirtiriz dedi. sonra 2 güne değil hemen öbür gün akşam aradılar kargo erken geldi gözlük hazır diye.

parayı ilk başta fazla verirsiniz ama sonradan pişman olmazsınız.

bir fiyat sorun ve biraz kayserili olun müşteri değilmisiniz yapacak illa bişeyler

doğru diyorsunuz orası öyle tabi, ama yine çok ya 1000tl :) neyse ben bir araştırıyım bakayım kayserili bir hava takınıp, biraz üstlerine gideyim, zaten sıkı pazarlıkçıyımdır ama 1000tl den bahsediyoruz :)

• tepük kullanıcısına yanıt
    lazer ameliyatları hakkında çok iyi yorumlar yapmıyorlar ama, ne kadar oldu ameliyat olalı? bir sorun yaşadınız mı amelıyattan dolayı?
  • 2 hafta oldu herhangi bi yan etkisi dahi olmadı bende insanlar bilip bilmeden konuşuyo genelde o yüzden ortada çok yanlış bilgi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: tepük

2 hafta oldu herhangi bi yan etkisi dahi olmadı bende insanlar bilip bilmeden konuşuyo genelde o yüzden ortada çok yanlış bilgi var

En çok korkulan ameliyattan sonra numaranın tekrar artma riski.
    o yüzde 25-30 yaşından önce olmayı kimse önermez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

quote:

Orijinalden alıntı: tepük

2 hafta oldu herhangi bi yan etkisi dahi olmadı bende insanlar bilip bilmeden konuşuyo genelde o yüzden ortada çok yanlış bilgi var

En çok korkulan ameliyattan sonra numaranın tekrar artma riski.
    o yüzde 25-30 yaşından önce olmayı kimse önermez

hocam yaşla hiç bir alakası yok özünde numara artışı hiç bi zaman durmaz zaten hani şu yaşta durur numara artık büyümez denilcek bişi değil
    geçenlerde lazerle göz ameliyatı diye bir konu açtım lazer ameliyatını da düşünüyordum, bir arkadaşın annesinin göz numarası tekrar büyümüş ameliyattan sonra, şimdi yeniden gözlük kullanıyormuş
  • quote:

geçenlerde lazerle göz ameliyatı diye bir konu açtım lazer ameliyatını da düşünüyordum, bir arkadaşın annesinin göz numarası tekrar büyümüş ameliyattan sonra, şimdi yeniden gözlük kullanıyormuş

işte bende bundan korkuyorum zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.