Şimdi Ara

Topuk Dikeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kolay gelsin dostlar.Galiba ayağımda topuk dikeni çıktı. Yani Bazen durup dururken ağırıyor,özellikle sabah yeni kalktığımda,bazen ayağımın üstüne basamayacak kadar kötü oluyorum.Bunun için nasıl bir tedavi/masaj v.b önerirsiniz?

• Öncelikle aile hekiminize başvurun. Vereceği ilaçları kullanın. Topuk dikeninden şüphelenirse röntgen isteyecektir.

Topuktaki her ağrı topuk dikeni demek değil. Ayakkabınız kötü olabilir. Uzun süre ayakta çalışıyor olabilirsiniz. Kas ağrısı olabilir.
  • Aslında hem ayakkabı kötü,hem de çok ayakta duruyorum,daha doğrusu çok yürüyüş yapıyorum. Ancak ağrı kısa süredir değil de bir kaç aydır var.Yine de tavsiyenize uyacağım kesinlikle. Teşekkürler.
  • Eswt ile topuk dikeni tedavisi yaptırabilirsiniz.
  • Tabanlık alın. En iyi çözüm, ayakkabınıza giymeden önce koyuyorsunuz tabanı rahatlatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kevin_Lonnie

Tabanlık alın. En iyi çözüm, ayakkabınıza giymeden önce koyuyorsunuz tabanı rahatlatıyor.

Şu jel tabanlı olanlardan alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

Tabanlık alın. En iyi çözüm, ayakkabınıza giymeden önce koyuyorsunuz tabanı rahatlatıyor.

Durumunuz nasil simdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet kuşu ayağında morarma
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

quote:

Durumunuz nasil simdi?

su an iyi,tabanlik ise yaradi,zaten askeriyenin verdigi botta giymek sart

• quote:

quote:

quote:

quote:

Durumunuz nasil simdi?

Hocam selamlar,

Bende aynı sıkıntı var, ne yapmam gerekiyor ? Yardımcı olabilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafb

quote:

quote:

quote:

quote:

Durumunuz nasil simdi?

Hocam selamlar,

Bende aynı sıkıntı var, ne yapmam gerekiyor ? Yardımcı olabilir misiniz ?

Hocam, yumusak tabanli ayakkabi veya jelli tabanlik alin. Cok ise yariyor.

• Dört yıldır sıkıntı çekiyorum. Benim ki topuk arkasındaydı. Son olarak geçen hafta doktora gittim. Çok uzamıştı. Hocamdan ameliyat olabilecekse yapmasını istedim. Cumartesi günü ameliyat oldum. Doktor iyi ki açmışız dedi. Epey ilerlemişti. Şimdilik ayağım Alçıda. Doktora güveniyorum. İnşallah kurtulmuş olacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhansahun

Dört yıldır sıkıntı çekiyorum. Benim ki topuk arkasındaydı. Son olarak geçen hafta doktora gittim. Çok uzamıştı. Hocamdan ameliyat olabilecekse yapmasını istedim. Cumartesi günü ameliyat oldum. Doktor iyi ki açmışız dedi. Epey ilerlemişti. Şimdilik ayağım Alçıda. Doktora güveniyorum. İnşallah kurtulmuş olacağım.
    Geçmiş olsun Hocam. Son durumunuzu da yazarsınız.

• Topuk dikenini unuttum. Dikişler alındıktan

sonra ameliyat yeri açıldı. 20 gün tedavi gördüm. Maalesef sonuç alamadım. Geçen hafta hastaneye yattım VAK adlı cihaz bağladılar Sürekli takılı bugün İlk seans bitti 2. Seans e başladık sonucu bekleyip göreceğiz.

• Hastanede iken bir kardeşimiz gelmişti. Sekiz yıl önce her iki atağında da varmış. Ameliyat olmaya karar vermiş. Ancak bir arkadaşı bir hocaya götürmüş. Hoca ismini hatırlamadığı dikenli bir bitki alıp üzerine arkadaşın Kimlik bilgilerini okumuş ve toprağa gömmüş bu bitki çürüyünce sen de iyleşeceksin demiş, arkadaş önce inanmamış sonra para talep edilmeyince inancı artmış. Dediğine göre 2 ay içerisinde tamamen silinmiş ve 8 yıldır hiçbir şekilde tekrar etmemiş.

Birinci elden anlatır mısın inanmayacaktım

• Bugün VAK cihazının 8. Günü. Cihaz tedavisi devam ediyor. Ağır da olsa ilerleme var. Ama sanırım bir iki ay daha sürecek

• quote:

Orijinalden alıntı: orhansahun

Bugün VAK cihazının 8. Günü. Cihaz tedavisi devam ediyor. Ağır da olsa ilerleme var. Ama sanırım bir iki ay daha sürecek
    geçmiş olsun tekrar. Tedaviyi aksatmayın.

• Allah razı olsun

• Herkese geçmiş olsun. 

Tavsiyesi çok, tedavisi yok denebilecek kadar umutsuz bir hastalıktır topuk dikeni.

Yapmanız gereken en önemli şey, ayakları korumak. Bunun yollarından biri de ayağa özel yaptırılan tabanlıklardır. 

Ben evde kendi tabanlığımı kendim yaptım silikon ile. Ayak tabanına özel tabanlık yapmak isteyen olursa vidoesuna buradan bakabilirsiniz. 

• Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup YILDIRIM çocuklarda yaygın olarak görülen topuk ağrısının nedenleri ve tedavileri hakkında bilgi verdi. Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya aklınıza takılan başka soru varsa yorumdan sorabilirsiniz. https://yakupyildirim.com.tr https://facebook.com/DrYakupYILDIRIM https://twitter.com/DrYakupYILDIRIM https://instagram.com/DrYakupYILDIRIM https://youtube.com/DrYakupYILDIRIM https://linkedin.com/in/DrYakupYILDIRIM
    https://www.youtube.com/watch?v=jR85ABXKEUI&feature=youtu.be
  • Topuk dikeni rahatsızlığı olan herkese öncelikle çok geçmiş olsun. Ayağınıza eswt yaptırıp boşa para harcamayın veya kortizonlu iğneleri kesinlikle vurdurmayin. Ağrınızı geçirecek bu dertten kurtulacaginiz kesin tedaviyi yazacağım. Bir turşu kovasına ortadan kestiginiz 8-10 adet orta büyüklükte kuru soğanın üzerine kemal kükrer marka sirkeyi üzerini kapatacak kadar dökün. Kapağını kapatın ve serin karanlik yerde 15-20 gün kadar bekletin. Soğanlar sirkeyi iyice emdikten sonra kararmış olacak. Her gece yatmadan önce ağrıyan yere 1 yarım soğanı koyun ve bileğinize kadar streç ile sararak kapatın. Çorap giyip yatın. Sabah çıkarıp iyice yıkayın ve soğanlar bitene kadar uygulamaya devam edin. 2. Yada 3. Gün ağrınız geçmiş olacak ama bitene kadar kullanın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.