Şimdi Ara

Arabada ki Reçine Lekesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bugün akşama doğru arabamı yıkarken ön kaportada reçine lekesi fark ettim. Aracı 2-3 kez oto şampuanla yıkadığım halde çıkmadı, fazla da zorlamadım (boyaya zarar vermesin diye.). Evet arkadaşlar bu lekeye çözüm nedir? Nasıl çıkartabilirim? Önerebileceğiniz herhangi bir şey varsa çok memnun olurum.

• Merhaba,
    Hepsiburada.com'da bu tür lekeleri çıkaracak malzemeler satılıyor, inceleyebilirsin.
    Tecrübe etmedim, baştan söyleyeyim.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enigma33

Merhaba,
    Hepsiburada.com'da bu tür lekeleri çıkaracak malzemeler satılıyor, inceleyebilirsin.
    Tecrübe etmedim, baştan söyleyeyim.
    Kolay gelsin.

Çok teşekkürler, inceleyeceğim.
  • izopropil alkol. Eczanelerde satılır. Bebebklerin göbek bağı düşene kadar o bölgede bile temizeme amaçlı kullanılır. Hiçbir zararı olmaz. Hatta Detailing meraklıları boyaya pasta işlemi uyguladıktan sonra cilayı uygulamadan önce yüzeydeki yağlanmayı yoketmek için bu ürünü kullanırlar.

Bunun dışında özel güçlü deterjanlar da vardır ama süslü şişelerde pahalı fiyata satılır.

İzopropil alkol hem ucuzdur hemde bulması kolaydır.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 2 Eylül 2013; 0:12:16 >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Bunu öğrendiğim iyi oldu, bende deneyeyim. 2 sene önce bir çam ağacının altına bıraktım aracı madeni para büyüklüğünde reçine izi kaldı. biraz uğraştım ama baktım çıkmıyor boyaya zararı olmasın diye bırakmıştım, bi ara temizleyeyim bari:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

izopropil alkol. Eczanelerde satılır. Bebebklerin göbek bağı düşene kadar o bölgede bile temizeme amaçlı kullanılır. Hiçbir zararı olmaz. Hatta Detailing meraklıları boyaya pasta işlemi uyguladıktan sonra cilayı uygulamadan önce yüzeydeki yağlanmayı yoketmek için bu ürünü kullanırlar.

Bunun dışında özel güçlü deterjanlar da vardır ama süslü şişelerde pahalı fiyata satılır.

İzopropil alkol hem ucuzdur hemde bulması kolaydır.undefined

Çok teşekkürler, bakacağım ve deneyeceğim.
  • Sirke.

En ucuz ve etkili çözüm.

Pamuğa dökün sirkeyi iyice ovun.

Eğer imkanınız varsa önce sıcak su dökün sonra sirkeyle ovun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzin istasyonlarında gaz yağları satılıyor az bişey lekeli yere dök azcık bekle kuru bezle sil çıkar merak etme.
  • Bilirkişi tiner dedi.
  • benimde cam'larda su lekesi gibi recine gibi leke var , kil denedim çıkmadı , sirke ile sildim cıkmadı , camasır suyuda cıkartmadı , ne yapsam çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baskan1111

benimde cam'larda su lekesi gibi recine gibi leke var , kil denedim çıkmadı , sirke ile sildim cıkmadı , camasır suyuda cıkartmadı , ne yapsam çıkmıyor.

Bende de sirke çıkarmadı, İzopropil Alkol deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bi-ZenonTrys -- 2 Eylül 2013; 17:42:53 >
  • bi pamuğa az mazot
  • Kil'i denemenizi tavsiye ederim...
  • benim anladığım kadarıyla herbir ağaç farklı yapıda döküyor bu zıkkımları. benim başıma gelen olayda yanılmıyorsam söğüt ağacından dökülen haki renkli noktalar halinde, yağmış resmen. internetten araştırdım resinol isimli spreyi çok övmüşlerdi, geldi kullandım ama hayalimdeki gibi olmadı hatta bende hiç işe yaramadı. deneyimleye deneyimleye kipadan aldığım ıslak mendillerle temizlediğimde 2-3 geçişte çıkardığını gördüm, komik ama benim açımdan kurtarıcı olan bebekler için kullanılan ıslak mendillerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: extraordinariuss

benim anladığım kadarıyla herbir ağaç farklı yapıda döküyor bu zıkkımları. benim başıma gelen olayda yanılmıyorsam söğüt ağacından dökülen haki renkli noktalar halinde, yağmış resmen. internetten araştırdım resinol isimli spreyi çok övmüşlerdi, geldi kullandım ama hayalimdeki gibi olmadı hatta bende hiç işe yaramadı. deneyimleye deneyimleye kipadan aldığım ıslak mendillerle temizlediğimde 2-3 geçişte çıkardığını gördüm, komik ama benim açımdan kurtarıcı olan bebekler için kullanılan ıslak mendillerdi

Evet bir kaç arkadaş daha önermişti fakat dalga geçiyorlar zannetmiştim.

• Ben gaz yağı denedim çıkartmadı.Bide bütün tavan boyunca kaplı beyaz nokta nokta şeklinde.Dediğiniz alkol zarar vermez mi acaba? En son olarak resinol almayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

Ben gaz yağı denedim çıkartmadı.Bide bütün tavan boyunca kaplı beyaz nokta nokta şeklinde.Dediğiniz alkol zarar vermez mi acaba? En son olarak resinol almayı düşünüyorum.

Bende kararsızım, araca daha fazla zarar verirse kötü olur. Tam da aracı satma arifesindeyken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

Kil'i denemenizi tavsiye ederim...

denedim olmadi ?
  • Arkadaşlar bu izopropil alkol hakkında daha fazla bilgisi olan var mı? İnternette araştırdım fakat pek bir bilgi bulamadım. Kullanmış olan varsa araca zarar veriyor mu yazarsa sevinirim...
  • gaz yağı bant gibi yapışkanları iyi söküyor.benim kaportada biraz mavi nokta şeklinde boya lekesi var.nerden geldi bilmiyorum. bunu aldım bugün.heryerde 15 lira burda oldukça uygun.yarın gelir bakalım nasıl

http://www.modacar.com.tr/Store/ProductDetails.aspx?productid=79670
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.