Şimdi Ara

Topraklı Priz Çokmu Önemli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
4.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • odamdaki priz topraklı değil ve uzun zamandır böyle kullanmaktayım
    merak ediyorum herkes topraklımı kullanıyor ve bu ciddi bir problem oluşturabilir mi ?
    bir arkadaş bana arada sırada fişi ters tak böylece birikim varsa boşaltmış olursun bu yeter dedi bu bir çözüm olabilir mi ?

• topraklıya göre yapıldığına göre fiş bence öle kullanmalısın..topraklının amacı voltaj deişmelerinde seni koruor.ben böle biliorum.
    öteki türlü kolay kolay psu nu yakarsın
  • Önemi yok o kadarda .
    1-Şasete kaçaklarda oluşan çoğu zaman mimnik gerilim kaçaklarını şase yolu ile toprağa akıtırlar. Ve de bu kaçaklar hemen her kasada vardır. Bunları toprak direnci gibi çok küçük dirençlerle toprağa akıtmak aslında ciddi akım anlamına gelir ve psu işte o zaman yüklenir. Bu psu nun yanmasına kadar gidebilir.
    2. Bazı psu larda toprak bağlantısı feedback denilen geri besleme görevi görür ve toprak giriş tranzistörlerindeki kararlılığı arttırır.
    Sonuç: Toprak bağlama imkanın varsa bağla yok ise hiç kafanı takma...
  • topraklama olursa çok daha iyi olur. aşırı voltajda elektrik donanim parçalarına gitmemiş olur.
  • Yorumlar uzerine çok bir şey soylemeyeceğim ama bir kamu kuruluşunda yanlış topraklamaladan kaynaklanan bir sebepten dolayıı şebekede meydan gelen bir kaçak yaklaşık 18 tane dekstop pc 1 adet serverın uçmasına sebep olmuştu
    ups kullanımı da olmadıgı için ve ps leri alırken bu tarz korumalılar seçilmediği için buyuk sorun oluyor bazı zamanlar
    topraklama muhim değildir diyemez kimse fakat bir sorun yaşamaz olabilirsin neticesinde genelde bilemeyebilirsin evdeki topraklama altyapısının nasil oldugunu
    tavsiyem ya bir ups kullan hem voltaj dalgalanmalarına karşı koruma olur yada iyi bir psu kullan bu sayede aşırı voltajarda pc parçalarina zarar vermezsin model numarasi tam aklımda değil ama taganarda bu tazr ozellikler olan modelleri var
  • Yalnız dikkat etmen gereken bir şey daha var. Bazı meskenlerde duvarda topraklı prizler varken, elektrik tesisatında toprak hattı bulunmuyor. Yani prizlerin toprak uçları boşta oluyo
  • SAYIN AMDDMA NİCKLİ SAHIS
    SEN ÖYLE SAN """ÖNEMİ YOK O KADAR"""DEMEKLE ---BİRŞEY BİLMİYORSAN CEVAP YAZMANA GEREK YOK---BIRAKDA BİLENLER YAZSIN.....
    İRONMASTER BİR KAMU KURULUŞUNDA ..... OLMUŞ DİYOR SEN YUKARDA BEYHUDE HİKAYELER YAZIYORSUN......
    AZİMKAR----- EĞER TOPRAKLI PRİZ KULLANMA İMKANIN VARSA 1 SALİSE DAHİ BEKLEME.....
    SAĞLICAKLA .............MEDİKAL.........

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: TALHA_xXx

Yalnız dikkat etmen gereken bir şey daha var. Bazı meskenlerde duvarda topraklı prizler varken, elektrik tesisatında toprak hattı bulunmuyor. Yani prizlerin toprak uçları boşta oluyo

Örnek: bizim bina...

Bir keresinde elektrikler kesildi. AMa bütün komşuların vardı. Elektirik idaresinden görevliler geldi: "Sizin topraklı hat için kofranız yok" dediler ve elektrik bağlantısı geri geldi. O topraklı bağlantı bina inşa edildiğinde elektrikçi tarafından döşenmesi lazımmış. Herif maliyetten düşürmek için yapmamış.

İşte bu yüzden son 1 yılda şimşek çaktı diye 2 defa buzdolabı motoru yandı ve 5 yılda 3 defa TV yandı.

• Arkadaşım topraklama hattı seni kaçak parazitik etkenlerden ve sızıntı voltajlarından korur..Mutlaka topraklama kullanmalısın...Topraklamanın asıl amacı sadece cihazı değil kullanıcıyı korumaktır...Kaldıki:Varsayalım pc de bir kacak var(psu)ve bu kaçak şaseye akıyor..Bu cihaza zarar vermese bile mutlaka bir parçada sorun çıkaracaktır...
  • elektrikten anlamam ama biryerde topraklama cihaz'dan çok insanı çarpmasına karşı diye okumuştum bu doğru mu ?
    birde şu fişi ters takma olayı yararlı mı ?
  • Benim bildiğim kadarıyla topraklı prize takılmayan pc de anakart ve diğer parçalar üzerinde statik elektrik birikiyor. Bu da pc de donmalar ve takılmalar gibi problemler yaratabilir.Fakat her pc de problem oluşmayabilir.
    Evdeki pc'mde topraklama yok şimdilik birşey olmadı.
    Fakat işyerindeki pc de donmalar oluyordu.Bilgisayara toprak hattı çektik ve donma takılma problemi ortadan kalktı..
  • niye önemli? çünkü şebeke de voltaj ara sıra yükselebilir ve boşalacak yer ararlar canlı olursa cihaz üzerinden elektik çarpar. cihaz ise arızalanır yani kısacası senin ve bilgisayarın hatta tüm cihazların sağlığı içinn topraklı priz
  • kardeş eğer topraklaman yoksa forumdaki bir takım uygulanan teknikleri sende uygula.mesela içine çiçek ekilmiş toprak dolu saksıdan topraklama yapmak gibi.ama dikkat et çiçeği elektrik çarpabiliyormuş
  • hangi dünyada yaşıyoruz,topraksız bir eve nasıl ruhsat veriyorlar.
    evinde toprak olmayan elektrik her an öldürebilir,aletlerden çok kendinizi düşünün
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

hangi dünyada yaşıyoruz,topraksız bir eve nasıl ruhsat veriyorlar.
    evinde toprak olmayan elektrik her an öldürebilir,aletlerden çok kendinizi düşünün

• Evin altında bir de sürekli su çıkan kuyu var. Varın gerisini siz hesap edin...
  • Merhaba arkadaşlar daha önce "harddiski bedavaya %95 oranında sesizleştirmek adlı yazımda gelen sorular üzerine topraklama konusuna değinmiştim

http://forum.donanimhaber.com/m_2543709/mpage_1/key_//tm.htm#2543709

Zamanımın biraz kısıtlı olması sebebi ile Affınıza sığınarak kendi bilgi dağarcığım yerine yazılmış bir makalenin linkini vereceğim
    Umarım faydalı olur...

http://www.turkcenet.org/wown_htm/ground.htm

• 2000wats yanlış anlamış ,bizim evde topraklama var , fakat nedense Elektrikçi arkadaş kolayına geldiğinden midir nedir benim odamdaki ve kardeşimin odasındaki prizi topraklı yapmamış ,ben bir priz aldım ve kendim yapayım dedim ama içini sökünce sadece 2 kablo olduğunu gördüm ve öylece bıraktım.
    ,
    gerilim bakımından mahallenin durumu iyi ,ben PC almadan önce bizim mahallenin Trafo ayda bir garanti patlardı ,en sonunda adam gibi bir Trafo binası inşa ettiler ,ve problem kökten çözüldü. gerilim 200-220 arasında ve stabil denebilir.Trafo değişikliğinden bu yana yılda sadece 2-3 defa 3-5 saatlik kesintiler oldu
    ,
    Teşekkürler millet ,sanırım topraklama olmadan da sorunsuz yaşayanlar varolmakla birlikte , en azından garantiya almak için ilk fırsatta eklemeyi düşünüyorum
  • çorapları çıkarıp kasanın demirine deg bir ayaklar halıda değil betonda olacak eğer karıncalanma hissetmezsen kaçak yoktur topraksız idare edebilirsin
  • Evdeki priz topraklı olmasına rağmen priz yüzünden 2 kez power supply patladı. Allahtan 2'sinide değiştirebildim. Daha sonrada gerilimi düzenleyen prizlerden aldım. Ondan beri başıma böyle bir olay gelmedi.

Sorunun cevabı; Evet oldukça önemli ...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.