Şimdi Ara

Topraklamayı nasıl yaparım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle şunu belirtiyim forumda sadece elektrikli ev aletleri diye başlık bulabildim o yüzden en uygun yer olarak burayı gördüm.

odamdaki prizde topraklama ne yazıkki yok bunu 3 4 gün önce farkettim bina yöneticisine sordum binada topraklama varmı diye onunda kendinden pek haberi yok.
    bina biraz eski 75 yılına filan ait sanırım ben şimdi ev eşyalarımı hep bu şekilde bilmeden kullanıyordum bugüne kadar bir sorun olmadı ama bilseydim kullanmazdım

ben elektriktende anlamıyorum ama gidip elektrikçiyede 1 kablo çekti diye 50 100 lira para bayılmakta istemiyorum. bu topraklama hattının tespiti nasıl yapılır neler yapılması gerekli nerden ne alıp nasıl takmalıyım biraz araştırdım ama kafam çok karıştır büssürü terimler var ve bu işten hiç anlamıyorum

yardımcı olabilecek varmı nasıl yaparız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 12 Mayıs 2013; 20:56:20 >

• Yaralı bir konu bende merak ettim.
  • umarım yardımcı olan birileri çıkar şimdi binada gezdim biraz sadece ttnet kutusunu filan bulabildim
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

umarım yardımcı olan birileri çıkar şimdi binada gezdim biraz sadece ttnet kutusunu filan bulabildim

Prizi sök arkasının fotoğrafını gönder bakalım bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prizi sökeceksin. Prizin topraklama için olan demirleri vardır görürsun mutlaka.. O topraklama demirlerinden negatif kablonun bağlı olduğu uca bir küçük kablo çekeceksin o kadar.

Buda bir topraklama yöntemidir. Benim evdeki tüm prizler o şekilde kendim yaptım.

yeşil ile işaretlenenler topraklama demirleri prizi çıkart arkasından negatif kabloya bir kablo çek tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 12 Mayıs 2013; 21:12:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alionurtsn

quote:

umarım yardımcı olan birileri çıkar şimdi binada gezdim biraz sadece ttnet kutusunu filan bulabildim

Prizi sök arkasının fotoğrafını gönder bakalım bi

buyrun hocam en son 2 vidayıda taktım ama artık duvarda sabit durmuyor sanırım oturtamadım oturmuyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kabloları nasıl toparlarım?
    10 yıl önce açıldı
    Nasıl undervolt yaparım?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam siz daha iyi bilirsiniz elbette ama bunun zararlı olduğunu okudum bir kaç yerde. bir zararı varmıdır bu arada resimler yükledim onlarada bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 12 Mayıs 2013; 21:30:29 >
  • Hocam size şunu söyliyim, fotoğraftaki prizin kendisinde topraklama demirleri yok. Evdeki hiçbi prizde yoksa komple değiştiriceksiniz onları ( Kendi bilgilerimle konuştum hatam varsa düzeltin ).O yüzden ilk önce onları değiştirmeniz gerekir ama topraklama sistemini nasıl kuracaksınız onu bilmiyorum.
  • quote:

hocam siz daha iyi bilirsiniz elbette ama bunun zararlı olduğunu okudum bir kaç yerde. bir zararı varmıdır bu arada resimler yükledim onlarada bakabilirsiniz.

Valla ben kendi pc mi bağlamak için yapmıştım o topraklamayi 4 yil önce pc hala sağlam demek ki pek bir zararı yok.
  • Sıfırlama yöntemi çok zararlıdır topraklama değildir, çakma topraklama yöntemidir fakat bir kaçak oldu mu evdeki tüm cihazları etkiler.

Gerçek topraklama adı üstünde olduğu gibi topraya gömülen bakır plakalar ile binaya hat çekilmesi ile olur. Yönetici ile konuşup hat çektirmenizi tavsiye ederim aslında ama 80 li ve 90 lı yıllarda sadece mutfak ve banyolarda toprak hattı bulunması zorunluluğu vardı. Eve gelen ana sigortaya bak, elektrik taşıyan kablolar haricinde bir üçüncü farklı kablo var mı ? Buatlarada bakabilirsin. Şimdiki binalarda tüm prizlerde toprak hattı bulunması şartı var. Dümdüz soyulmuş bir bakır kabloda olabilir, kahverenki ya da çizgili sarı renk kabloda olabilir. Eskiden çok önem verilmiyordu kablo renklerine. Arkadaşların eski bir binasında faz nötr toprak hepsi mavi renk kullanılmıştı

Oturduğumuz bina 85 senesinde falan yapılmış bizim. Mutfak ve banyoda var sadece topraklama. Bende odama Banyo buatından toprak hattı çektim.

Sıfırlama yönteminde ise faz ve nötr vardır. Nötr'de kontrol kalemi falan yanmaz elektrik yoktur bunu toprak hattı gibi kullanırlar tıpkı geçmişte mutfka banyo bataryalarına bağladıkları gibi Fakat atıyorum bir cihazda ciddi bir kaçak oldu. Bu durumda nötr nötr olmaktan çıkıyor bildiğin seni çarpan faz elektriği oluyor. Geçici ama tehlikeli bir yöntemdir.

Mutfak ya da banyodan bir bir priz in fotosunu ya da oraya giden buat ın fotosunu ekler misin. Sarı ve kahverengi kablodan başka bir kablo daha var mı buatta.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

•  Topraklamayı nasıl yaparım ?

hocam ilk resimin üst kısmına dikkatli bakarsanız 3 kablo geldiğini görüceksiniz soldaki siyah ortadaki bakır çıplak tel sağdakide sarı kablo kamera netlemeyi yapamadı biraz dikkatli bakmanız gerek

evet haklısınız mutfakta topraklama varmış ne yapabiliriz şimdi hocam

• 3 adet kablo varsa %90 topraklama vardır.Yeşil-sarı renkli varsa topraklama vardır.Genelde o renktedir.
  • hocam mutfakta bulabildik
  •  Topraklamayı nasıl yaparım ?

• yeşil-sarı varsa topraklamada vardır.prizlerin içine bakacaksın artık.Ayrıca topraklama yapman için yeni bir kablo çekmen lazım.Toprakta bakır bir levhaya bağlayıp gömebilirsin.Yada metal birşeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bunu koymaya gelmiştim hüsrana uğrayıp sessizce çıkıyorum

• Evet siyah topraklama olarak gözüküyor. Büyük ihtimal banyoda da vardır çünkü ıslak bölge oralar da. Aslında bir iş daha var emin olmak için yapabilir misin bilmem ama sigorta kutusuna bakmak. Orada da aynı siyah renk kablo bağımsız şekilde var mı ? Gerçi okadar uğraşmışlar kablo çekmişler gerçek topraklamadır diye tahmin ediyorum.

Şimdi hocam elektrik işlerinden anlar mısın elinden gelir mi bilmiyorum ama tavsiyem prizlerle çok uğraşma şimdilik. Odana yakın olan mutfak mı banyo mu ? Eğer banyoda da varsa toprak hattı, banyo kapısının oralarda tepede buat kapağı vardır oradan paralel çekerek istediğin odaki prize o prizi topraklı yapabilirsin. Elektrikçiye git, toprak hattı için bakır kablo istiyorum de sana verir istediğin uzunlukta. Birde klemens al kabloları birleştirmek için elinlede bağlayıp üstüne elektrik bantı çekebilirsin ama klemens ile daha iyi bağlanır , belki hazır buatta vardır klemens almana da gerek kalmaz.

Birde kablo kanalı al en incesinden hani şu plastik olanlardan, kapaklı. Odana kadar toprak hattını çek prize bağla.

Diğer bir yöntem daha var. Şimdi mutfakta toprak hattı var prizde, senin odan yakınsa sorun olmayacaksa o prizi ikili prizler ile değiştir. İkinci prize bir uzatma kablosu al topraklı ya da yaptır birtane , kroşelerle bunu çaka çaka ya da kablo kanalıyla yine odana kadar götür odanda kullan. Ben bir odayada böyle yaptım evde. Banyoya yakın oda vardı, banyo dışında koridordaki prize baktım toprak hattı varmış :) Hiç uğraşmadan uzun bir topraklı uzatma kablosu yaptım odaya geçirdim kapının kenarından o prizi kullanıyorum. Birde tunçmatik akım koruma aparatı aldım pc falan var diye idare ediyorum şimdilik bir sorun görmedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Evet siyah topraklama olarak gözüküyor. Büyük ihtimal banyoda da vardır çünkü ıslak bölge oralar da. Aslında bir iş daha var emin olmak için yapabilir misin bilmem ama sigorta kutusuna bakmak. Orada da aynı siyah renk kablo bağımsız şekilde var mı ? Gerçi okadar uğraşmışlar kablo çekmişler gerçek topraklamadır diye tahmin ediyorum.

Şimdi hocam elektrik işlerinden anlar mısın elinden gelir mi bilmiyorum ama tavsiyem prizlerle çok uğraşma şimdilik. Odana yakın olan mutfak mı banyo mu ? Eğer banyoda da varsa toprak hattı, banyo kapısının oralarda tepede buat kapağı vardır oradan paralel çekerek istediğin odaki prize o prizi topraklı yapabilirsin. Elektrikçiye git, toprak hattı için bakır kablo istiyorum de sana verir istediğin uzunlukta. Birde klemens al kabloları birleştirmek için elinlede bağlayıp üstüne elektrik bantı çekebilirsin ama klemens ile daha iyi bağlanır , belki hazır buatta vardır klemens almana da gerek kalmaz.

Birde kablo kanalı al en incesinden hani şu plastik olanlardan, kapaklı. Odana kadar toprak hattını çek prize bağla.

Diğer bir yöntem daha var. Şimdi mutfakta toprak hattı var prizde, senin odan yakınsa sorun olmayacaksa o prizi ikili prizler ile değiştir. İkinci prize bir uzatma kablosu al topraklı ya da yaptır birtane , kroşelerle bunu çaka çaka ya da kablo kanalıyla yine odana kadar götür odanda kullan. Ben bir odayada böyle yaptım evde. Banyoya yakın oda vardı, banyo dışında koridordaki prize baktım toprak hattı varmış :) Hiç uğraşmadan uzun bir topraklı uzatma kablosu yaptım odaya geçirdim kapının kenarından o prizi kullanıyorum. Birde tunçmatik akım koruma aparatı aldım pc falan var diye idare ediyorum şimdilik bir sorun görmedim :)

Sen bilir kişiye benziyon.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kazmapolitan

yeşil-sarı varsa topraklamada vardır.prizlerin içine bakacaksın artık.Ayrıca topraklama yapman için yeni bir kablo çekmen lazım.Toprakta bakır bir levhaya bağlayıp gömebilirsin.Yada metal birşeye

Arkadaşın tesisat eski hocam. Üstteki fotoda kahverenki ve sarı iki renk var düz elektrik prizi topraksız. Topraklı olan prizde onlara ek siyah renkte bir kablo daha var topraklamaya bağlanan. Siyah renk topraklama için kullanılmış herhalde.

Zaten *GameOver* toprakli prizde toprak kısmına hangi kablo giriyorsa o toprak hattıdır sizin binada kablo renkleri farklı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.