Şimdi Ara

topraklama hattı nasıl çekilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
19.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar kalorifer ve su borusu teknikleri haricinde tek katlı bir eve topraklama hattı nasıl çekilir.
    sadece bilg prizini topraklasam faydası yada zararı olur mu ??

teşekkürler

• Topraklama dediğimiz olay metal bir levhanın toprağa çok derine gerek olmayacak şekilde gömülmesi ve buna bağlı uygun kablonun gerekli yere çekilmesidir.Tek bir priz için de çekilir ,bütün elektrik tesisatı içinde yapılabilir,sorun olmaz.
    Ama madem topraklama olayına gireceksin evde kullanılan buzdolabı,çamaşır mak.,fırın vb. gibi cihazlarında ihtiyacı olduğunu düşünerek mevcut döşeli borular yardımıyla bence tüm tesisatı toprakla derim.Hem cihazlar hemde kullanan kişilerin sağlığı açısından faydası vardır..saygılar
  • top hattı için elektirikçilerde bakır çubuklar veya levhalar bulunur
    ciddi birşey yapmak istiyorsan onlardan al
    birde kabloları özel çok telli kablo
  • ayrıca topraga gomerken kum olarak kömür tozu kullanman gerekli.
  • elinde malzemen varsa bakır parçaları (çanak çömlekten bahsetmiyom tabi, yazık olur antikalara :T )birleştirip kendi levhanıda yapabilirsin.
  • Kalın ve uzun bi çivi al ucuna iletken bi kablo bağla sonra o çiviyi bahçedeki toprağa çak.Kablonun diğer ucunu camdan içeri alıp kasanın bi tarafına tuttur al saan en doğal toprak hattı :))
  • Ülen bir çiviyle olacak iş olsa millet enayi mi koca levhaları toprağa gömüp uğraşıyor be [dkkat]

Hem çivi toprağa çakılmaz,kim uğraşacak onla.Çiviyi sokar,tepesinden bastırırsın,gömüldü bile [clvr]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biliyorsun toprağı bulmak bizim gibi apartman cocukları için cok da kolay olmayabiliyor o yüzden şöyle bir alternatifin de var ve genelde elektirikçiler bunu yapıyor topraklama deyince prizdeki toprak kısmından elektirik olmayan kabloya bir tel cek ama dikkat et elektirik akımının geçtiğine değil digerine böylece prizin toprraklanmış olacak elektrikciler buhatları açıp bunu yapıyorlar evin topraklaması diyince .. aklında bulunsun kolay gelsin. haa bu arada bunu bana söyleyen elektronik mezunu bi arkadaş dediğine göre aynı vazifeyi görüyormuş onun yalancısıyım :)) ama evde bi kaç prizde de gördüm bizim elektrikci yapmış aynını
    Not: sakın elektrik olan tarafa kablo çekme valla kasaya elektrik verirsin o zaman :)) değdin mi uçurur seni
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Elbruz</i>
    <br />Ülen bir çiviyle olacak iş olsa millet enayi mi koca levhaları toprağa gömüp uğraşıyor be [dkkat]

Hem çivi toprağa çakılmaz,kim uğraşacak onla.Çiviyi sokar,tepesinden bastırırsın,gömüldü bile [clvr]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    ah be Elbruz um anlattığım yaptığımın basit olarak kelimelere dökülmüş espritüel ifadesi...oysaki görsen bendeki bu topraklamayı "eh be kardeşim nasıl becerdin bunu" dersin eminim...ben aslında olayın mantığını anlatmak için yazdım...e herkes ben gibi geniş bahçeli triplex te kalmıyo bittabi :))
  • Bilgisayarın yanına derince bir saksı koy ve içine bakır çubuk dik ucuna bakır bir tel ile prize bağla.. Alsana yerel topraklama.

Geniş kapsamlı düşünüyorsan her prizin altına derince bsaksı koyman gerekir.
  • bu saksı olayı harbiden bi işe yarıyomu ki yaaa geçen biriside demişti bana.
    ama ev tek katlı dediğim gibi bahçeye kolay ve işlevsel bi hattı nasıl çekeriz ??
  • Saksı olayı tamamen espri arkadaşım. Elektrikçi dükkanına gidersen sana 0.5 m2 bakır levha ve gerekli kabloyu verir. Bu levhaya kabloyu bağlayıp kablonun ucunu sigorta tablosuna getireceksin ve oradaki metal bölüme bağlayacaksın. (Kabloların ucuna kablo papucu takıp civata-somun ile tutturmalısın). Buradan evin istediğin yerindeki prizine götürürsün. Tabii dışarıdan götürmek istemiyorsan, kabloları borulardan çıkarıp toprak kablosu ile yeniden çekmen gerekir.
  • yukarda bir çok mesajda doğru yöntem söylenmiş onların dışında, bu iş çivi, saksı, kalorifer, su borusu ile olmaz. madem evin bahçeli imiş, senin işin kolay...

ya paraya kıyıp bir topraklama çubuğu (kazığı) veya topraklama plakası alacaksın. Bunu toprağa gömüp suluyacaksın (1 kerelik), ve buna ucuna kablo pabucu sıkılmış bir kablo bağlayarak topraklama olarak kullanacaksın.

veya sadece bilgisayarı topraklayacaksan eski bir bakır kap kullanabilirsin, yöntemin gerisi aynı.

olayın mantığı, oluşan kaçak akımı toprakta nötrlemektir. eğer ince kablo kullanırsan veya yetersiz topraklama (çivi mesela) kullanırsan topraklaman işe yaramaz.
  • arkadaşlar ben 1 cm capında ve 1m uzunluğundaki bakır bi boruyu toprağa çakıp kabloyla bilgisayarın prizindeki toprak hattına çekecem. yapableceğin en iyisi bu sanırım masrafa girmeden..
  • Benimde sorunum ayni ne yapicam bilmiyorum iki kere bilgisayarin guc kaynagi yandi.acaba topraklama olmadigindanmi.yoksa onu yakan voltajin dusmesimi.bilen varmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.