Şimdi Ara

toplu mail gönderiminde listeden çıkma ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar biliyorsunuzdur yeni bir yasa çıktı, artık kimse toplu mail(kampanya,broşür vs) gönderimi yapamayacak. anca karşı tarafın istemesiyle gönderebilecek. bende bilgisayar firmasında çalışıyorum, bizde toplu mail gönderiyoruz, istiyoruz ki gönderdiğimiz mailde bir link olsun karşı taraf bu linki tıkladığında bizim mail listemizden otomatik olarak çıksın.

toplu mail gönderimiyle ilgili send blaster programını kullanıyoruz. bu programda bahsettiğim özellik var fakat bir türlü çalıştıramadık. program bize bir php dosyası veriyor gönderdiğimiz maildeki listeden çıkış linkine tıklayınca hata veriyor. php dosyasını en aşağıya yazıyorum. nerede yanlış yaptığımızı çözemedim yardımcı olursanız çok sevinirim, veya başka bir öneriniz varsa söyleyebilirsiniz.

verdiği hatayı yazıyorum:
    There was an error processing your request; please manually send an email to $l with Unsubscribe as its subject.

bu hata php dosyasında mevcut, fakat neden hatayı verdiğini çözemedim

$SenderAddress = "test@test.com";
    define('OCU_RELEASE', '1.1');
    define('OCU_ERR', !empty($_GET['err']));

if (OCU_ERR) {
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 'On');
    }
    else {
    error_reporting(0);
    }
    if (basename(__FILE__) == '1cu.php') {
    die('For your safety: you should really change the name of this file');
    }
    if (!empty($_GET['test'])) {
    die("OK: ".OCU_RELEASE);
    }

if (empty($_GET['l']) && empty($_GET['e'])) {
    die("OK");
    }

$l = isset($_GET['l']) ? $_GET['l'] : '';
    $e = isset($_GET['e']) ? $_GET['e'] : '';
    $m = isset($_GET['m']) ? $_GET['m'] : '';

$l = OCU_Unencode($l);
    $e = OCU_Unencode($e);

$to = $l;
    $subject = "Unsubscribe";
    $message = "Unsubscribe $e";
    $from = $e;
    if ($SenderAddress != 'test'.'@'.'test'.'.com') {
    $from = $SenderAddress;
    }

switch ($mode) {
    case "1":
    $headers = "X-UserMail: $e";
    break;
    case "2":
    $headers = "From: $from";
    break;
    default:
    $headers = "From: $from" . "\r\n" . "X-UserMail: $e";
    }
    if (mail($to, $subject, $message, $header)) {
    echo 'Mesaj başarıyla gönderildi.';
    } else {
    die("There was an error processing your request; please manually send an email to $l with Unsubscribe as its subject");
    }

exit;

function OCU_Unencode($data) {
    return base64_decode(strtr($data, '-_', '+/'));
    }
    ?>

• Burada verdiğin kodlarda fonksiyonlar var bu fonksiyonların çalışma şeklini göremediğim için pek yardımcı olamayacam ancak ,

Şu şekilde bir mantık one surebilirim.

Şayet mail adresleri veritabanımda saklı ise ekstradan bir alan oluşturur onay stunu eklerdim toplu bir mail gönderimi yapar mail için yasal durumu açıklar haberleri ve iletişimin devamının kalması için bir link atar eposta dan çıkmak için aynı şekilde bir link atar bu butoonlara basılınca onay stunu 1 yada 0 olurdu.
    Toplu mail gönderimin bulunan kodlar da onay stunu 1 olanlara gonder diye belirlerdim. ve belirli bir süre sonra onay stunu 0 olanları silme komutu yazar toplu halde silerdim.

Yada yapman gereken abonelikten çıkmak için tıkla seçeneği sunar linkin yapısı ise

www.siteadi.com/mailabonelikson.php?eposta=asdasd.asad.net&token=2342453564564567456 şeklinde olurdu buradaki token herkes yazdığı herhangi bir mail silinmesin diye mail gönderilirken random sayı ile yazdırıp. veritabanında bulunan tabloya random stunu ekleyip silme butonuna bastığında gelen değerler aynı ise silme işlemini gerçekleştirirdim.

:) Biraz farklı yöntemler ama işe yarar gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    özel mesaj ve şikayet sistemi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.