Şimdi Ara

Topladığım Sistem (Nvidia970) 5200TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıda topladığım sistemde herhangi bir eksiklik , yanlışlık, uyumsuzluk vs var mı ?
    Abartı mı olmuş 970 için ...

Nerler düşünürsünüz?

NOT : HDD olarak LAPTOP ta kullandığım 128GB SSD + 750 GB 5200 RPM HDD yi kullanacağım.Bu sepepten listeye dahil değildir.

Topladığım Sistem  (Nvidia970) 5200TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 31 Ocak 2015; 21:58:20 >

• Sistem bu haliyle güzel duruyor ama sadece oyun için alıyorsanız işlemci biraz fazla olmuş. Onun yerine SLI kurulabilir.

Edit: Şimdi farkettim Ramleri ddr4 yapmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aves Larus -- 31 Ocak 2015; 21:50:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre0210

Sistem bu haliyle güzel duruyor amassadece oyun için alıyorsanız işlemci biraz fazla olmuş. Onun yerine SLI kurulabilir.

Saol fikrin için , sadece oyun için düşünüyorum. işlemciyi 49 'lu serilere düşürürsem eğer anakartı da düşürmelimiyim yoksa anakart dursa da olur mu ?

Ayrıca nedersiniz 2 X 970 mi yoksa sadece 980 mi ? ( bu soru biraz fantazi oldu şu an için ne Sli'a nede 980 için bütçeyi zorlayamayacağım. )

Anakart DDR3 'te desteklemiyormu ? geriye doğru destek var diye duymuştum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 31 Ocak 2015; 21:53:31 >
  • Depolama nereye olacak :) Hdd ve ssd gerekir o sisteme. Ayrıca o paraya çok daha iyi bir sistem toplanabilir. Ustalar gelir şimdi yardıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dampierre

Depolama nereye olacak :) Hdd ve ssd gerekir o sisteme. Ayrıca o paraya çok daha iyi bir sistem toplanabilir. Ustalar gelir şimdi yardıma.

HDD laptoptaki 128GB SSD + 750GB HDD yi çıkarıp onları kullanmayı planlıyordum :)
    Hatırlattığın iyi oldu yukarıya yazıyım
  • Evet abartı olmuş zaten rami de yanlış seçmişsin. İ5 4570 veya oc yaparım dersen i5 4690k al. Ram için de 16gb'ye gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

quote:

Orijinalden alıntı: Emre0210

Sistem bu haliyle güzel duruyor amassadece oyun için alıyorsanız işlemci biraz fazla olmuş. Onun yerine SLI kurulabilir.

Saol fikrin için , sadece oyun için düşünüyorum. işlemciyi 49 'lu serilere düşürürsem eğer anakartı da düşürmelimiyim yoksa anakart dursa da olur mu ?

Ayrıca nedersiniz 2 X 970 mi yoksa sadece 980 mi ? ( bu soru biraz fantazi oldu şu an için ne Sli'a nede 980 için bütçeyi zorlayamayacağım. )

Anakart DDR3 'te desteklemiyormu ? geriye doğru destek var diye duymuştum ?

Işlemciyi i7-4790k, anakartı z97 çipsetli iyi bir kart ile değiştirebilirsin. Bir daha düşündüm de, şimdi SLI yapmak yerine ömürlük(kasa psu monitör vs) parçalara yatırım yapmak daha iyi olur. Zaten 970 in bellek problemi ve 980 in fiyatı SLI ı en azından ertelemek için yeterli neden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5400 TL bütçe ayırdım ...

Aslında aşağıdaki MONSTER laoptopu alacaktım 980M ekran kartlı ama sonradan sadece oyun oynayacağım için masaüstü de olabilir diye düşünmeye başladım.
    Bu fiyata alabileceğim monitör dahil en iyi sisteme baktım ama çok derin bilgiye sahip olmadığımdan sadece MHZ ler GB ler BIT ler Clock hızlarına göre seçim yapabiliyorum.

http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p2511,p2674

• İlla X99 sistem kuracam diyorsanız ramı değiştirip alabilirsinizkanımca güzel olmuş ama şu an gerek yok bence, zaten DDR4 belleklerin fiyatları falanda daha çok düşecek belki o zaman fırsat verilebilir ancak şu an meraklıları dışında ve iş dışında veya para içinde yüzenlerin dışında X99 sistem kurmak bana saçma geliyor. Bence Z97 sistem toplayın, hem kar yaparsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: L&M

5400 TL bütçe ayırdım ...

Aslında aşağıdaki MONSTER laoptopu alacaktım 980M ekran kartlı ama sonradan sadece oyun oynayacağım için masaüstü de olabilir diye düşünmeye başladım.
    Bu fiyata alabileceğim monitör dahil en iyi sisteme baktım ama çok derin bilgiye sahip olmadığımdan sadece MHZ ler GB ler BIT ler Clock hızlarına göre seçim yapabiliyorum.

http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p2511,p2674

5400'e daha iyi sistem toplayabilirsiniz bence, ama o laptoplarıda görmezden gelemeyiz, donanımları güzelmiş

• Şöyle bir sistem düşünebilirsiniz. İyi bir soğutucu ile birlikte 4500 tlye gelir ki aynı parçaları vatandan veya sinerjiden alırsanız daha uyguna gelir. Kalan bütçe ile de iyi bir monitör alırsınız.
    Kasayı kendi zevkinize göre seçebilirsiniz.

Topladığım Sistem  (Nvidia970) 5200TL

• I7 4790k
    Msi z97 gaming5
    Zalman11
    Cooler master 1000w psu
    Msi gtx970x2

• quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

I7 4790k
    Msi z97 gaming5
    Zalman11
    Cooler master 1000w psu
    Msi gtx970x2

Ram yazmadığın için benim yukardaki RAM'lere OK verdin varsaydım.

RAM ve MONİÖR FIYATINI EKLEYİP 2 x 970 i 1 'e düşürdüğümde fiyat 4800 TL civarı olmakta

Sorum ise şu yönde olacak +700 Tl verip 980 aldığımda 1000W PSU ve + kasa yerine , daha hesaplı ve düşük watlı (ez kaç olmalı???? ) PSU dahil bir kasa seçimi yapabilir miyim ?
  • Birde 980 mı yok sa 2x960 mı sorusu saçma mı olur
  • Ram g-skill ripjaws 4*2gb 1600mhz olsun
    1000w psu 970sli için önerdim tek gtx980 alınacaksa 700 750w psu yeterli olur diye düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.