Şimdi Ara

Topladığım sistem nasıl? Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev için alıyorum, her türlü işi rahatça görebilmesi için. Uyumsuz veya sorunlu parçalar var mı? Veya daha f/p hale getirilebilir mi? Ayrıca bu kasaya uygun monitör önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedRə -- 6 Temmuz 2020; 13:58:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konuyu takipteyim bugün emektar makinemin tamirine 500 tl istendikden sonra yenisini almaya karar verdim

• AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci

MSI B450-A PRO MAX 4133mhz(OC) M.2 AM4 ATX Anakart

GeIL 16GB(2x8) Evo X II RGB AMD Edition 3200mhz CL16 DDR4 Ram

Sapphire Radeon RX5600XT Pulse 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı

Kingston 500GB A2000 NVMe Okuma 2200MB-Yazma 2000MB M.2 SSD

Corsair 275R Airflow Tempered Glass Beyaz USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

High Power 600W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı

Toplam 7k seviyesinde bu ürünlere yönelin

Daha kaliteli anakart, daha güçlü ekran kartı, daha kaliteli kasa ve psu ve yüksek kapasiteli m2 ssd için +700 TL bütçeye değecektir.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam şu şekilde düzelttim sistemi:

www.sinerji.gen.tr
    Pc Toplama Sihirbazı
    https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/6BQ6JLEL

Peki bu sistem için monitör öneriniz var mı?

• Bakın ısrarla bellekleri tek kit bırakıyorsunuz bu ciddi performans kaybına yol açacaktır gerekirse anakarttan kısın bellekleri çiftleyin
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz hocam ben birkaç ay sonra 8gb ekleyeceğim için ilk alırken öyle yapıyorum. 8×2den düşük kullanmayacağım yani

• Bellekleri alırken dual alın. Birkaç ay sonra belki de aldığınız ramin aynısını bulamayacaksınız, başka ram bakacaksınız ve yüksek ihtimalle sorun yaşayacaksınız. Ryzen işlemcilerde ram uyumluluğu kritik düzeyde önemli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Equaties kullanıcısına yanıt
    Anladım. 7bini çok geçmek istemiyorum aslında o yüzden ankartı ve belleği bir tık kıstım ne dersiniz?

www.sinerji.gen.tr
    Pc Toplama Sihirbazı
    https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/3GG61U3P

• Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Bilgisayar Toplama Sihirbazı | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/akilli_pc_toplama_sihirbazi_v2.html

6600 TL'ye buradan al. çok gereksiz para harcadığın malzemeler var o sistemde, kasa ve psu gibi.

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Neden gereksiz olsun? Siz hangi parçaları önerirsiniz?
    Teknobiyotiği beğenmedim bu arada maalesef olmayan parçalar var ve daha pahalı geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MedRə -- 6 Temmuz 2020; 22:25:28 >
  • işini görecek 80plus bi kasa çok rahat 600-700 hadi bilemedin 800 bandına bulabilecekken çok daha fazla harcamışsın.
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    600-700e ben bulamadım. Siz bulabilirseniz kaliteli kasa ve PSU 600-700e, sisteme onu eklerim tabii ki

• 1000 liralik ekledim gonderdigim sistemde

Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Aerocool Klaw 750W 80+ Gold RGB Aydınlatmalı Güçlendirilmiş Camlı USB 3.0 ATX Siyah Oyuncu Kasası | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/aerocool-klaw-750w-80-gold-rgb-aydinlatmali-guclendirilmis-camli-usb-3-0-atx-siyah-oyuncu-kasasi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besttrr -- 6 Temmuz 2020; 22:42:27 >

• MSI B450M-A Pro Max kaliteli bir anakart değil. Overclock yapmayacaksanız ya da zorlamadan biraz yaparım diyorsanız Gigabyte B450M S2H alın. AMD ekran kartlarında Gigabyteın durumu nedir bilmiyorum ama ben olsam Sapphire 5600XT alırdım (onu kullanıyorum). Ek olarak; parçaları farklı yerlerden toplarsanız daha uyguna gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.