Şimdi Ara

Topladığım sistem nasıl?/sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. Aşağıdaki sistemi asus prime rtx5060 16 gb ekran kartı ile alacağım sizce nasıl, özellikle ram ve ekran kartı? Güç kaynağı seçmedim çünkü ne kadar güçe ihtiyaçım var bilmiyorum ama 750w uzun vadeli olur diye düşünüyorum.

Ekran kartı biraz kafamı kurcalıyor bütçem dahilinde nvidia olarak bu var ve nvidia teknolojik olarak daha iyi Bence kas güçünden ziyade teknoloji daha önemli özellikle ileriki dönemler için siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duketemre -- 22 Haziran 2025; 10:1:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İslemci anakarti bu kadar yuksek alacagina karti yukseltsene oyun icinse,rtx5070 belki 5070ti bile olabilir.
    Ramleri 6000 mhz cl30 bak,990 pro yerine daha uygun 2 tb ssd de olabilir butce cikmasi icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 22 Haziran 2025; 11:10:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci konusunda hiç bilgim yok yeni nesilde hangi işlemciyi önerirsiniz ?

• duketemre D kullanıcısına yanıt
    9800x3d yerine 7800x3d olabilir,anakart tabi fiyatlara modellere bakmak lazim b650/b850 olabilir.

• Peki bu nasıl ? Diğer bileşenlerle bütçemi aşmazsa alabilirim.

bu işlemci başta seçtiğim işlemciye kıyasla nasıldır ? Ben mümkün olduğunca uzun vadeli bir sistem istiyorum onun için yeni nesil işlemci seçmiştim.

anakart pcle 5.0 destekliyormuş bu durumda anakart 5000 serisi ekran kartı için uygun

ssd konusunda 2 tb ssd’ler arasında 10-20 dolar fark var onun için değiştirmeye gerek görmüyorum

7800x3d yok mu? Ramler pahali olmus 6000 mhz cl30 expolu uygun fiyatli bakin,
    Anakart bunu alacagina onceki kalsin bu 6 dolar farka,
    tuf b650-e m2 ssd icin pcie5.0,kart icin 4.0.
    b650e ve b650-e ayri model karistirmayin.

Ekran karti baska marka model yok mu uygun fiyatli, msi ventus/shadow iyi degil deniyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 22 Haziran 2025; 18:49:17 >
  • İşlemciyi 7800x3d yaptım ram ise en uygun o. Msı vented serisi var onun dışındaki bildiğim iyi asus var oda 900 dolar civarı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Tavsiyesi
    19 yıl önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kart Palit,zotac falan bakilabilir uyguna varsa.

• GIGABYTE var oda 870 dolar çok fark yok

Rtx5070 veya 5070ti demisim, ben simdi farkettim fotodaki 5070ti imis,butcenize gore karar verirsiniz 5060ti dan her turlu iyi olur bunlar.
    Kasa,psu,sogutucu da bakilacak daha heralde, total butceyi 70ti asiyorsa 5070 bakarsiniz.
    Anakart 150-200 dolar arasi alternatif baska yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 22 Haziran 2025; 20:5:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.