Şimdi Ara

Topladığım sistem hak. görüşleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: optimist0626

Render alacağım dese 6300 mantıklı öyle mi ? İşte buna gözüm kapalı gülerim Render için AMD de seçilecek tek işlemci bana göre 8350 dir.Render güçlü işlemci gerektirir onun için intel sistem kurmak daha mantıklıdır.

1. Oyun konusunda örnek vermiştim illa oyun oynayacak diye birşey yok.

2. Şuana kadar kullandığım hiçbir işlemcinin yandığını yada bozulduğunu görmedim ki overclockta yaparak kullandım.

3.FX6300 uzun ömürlü derken 6 çekirdekli olması ve gelecekteki uygulamaları rahat çalıştırabileceği için dedim.

4.FX6300 diye zorlamadım zaten kullanım sadece photoshopla sınırlıysa gerek yok dedim önceki yorumlarımda.

Kardeşim sen sorunlu musun? adam açıkça 1.350 TL bütçem var diyor, 8350 ile bir sistem kurmak 1.350 liraya çok şey feda etmek olacak, FX 6300 de gayet güzel render başarımı çıkarır.

Sıcak çalışması illa yanacak demek değil, tek sorun o değil. Sıcak demek daha yüksek fan hızı demek daha yüksek fan hızı demek ofis ortamında daha fazla ses demek ve daha fazla elektrik harcanması demek. Ofis ortamında bunlar hep maliyet biri konsantrasyonu bozar öbürü elektrik faturasını.

Bilmediğin şey ofis programlarının çok çekirdekli programlanmaması, bir ara Excel Powerpoint Word aç şöyle birkaç pencere macroları ile uğraş Excel'in çalışan çekirdek sayısını topla. 1 çekirdeği bile doldurmayacaktır.

Ne konuşuyorsun daha o zaman, sorunun ne, FX 6300'e gerek yok u ben baştan dedim, madem katılıyorsun zırt pırt benimle boş tartışmalara girme.

• Cok iyi olmus ama ramleri 1600 mhz yap, ayrıca mumkunse sessizlestirmek icin islemci sogutucu al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

Cok iyi olmus ama ramleri 1600 mhz yap, ayrıca mumkunse sessizlestirmek icin islemci sogutucu al.
    Sorunlu olan biri varsa oda sensin.Render nedir arastir once sonra ne tur islemci gerektigini arastir.40W aylik elektrik faturasina yapsa yapsa tas catlasin 5 lira.Buda onemli bir rakam degil.Ofis uygulamalarini cok iyi biliyorum merak etme.Ayrica kafanizda yer etmis daha cok isinir ses yapar bilmem ne.1300 liraya sistem kurar 50 liraya bi sogutucu alir ne ses ne isi sorunu kalir.Yazdiklarimi anlamak mi istemiyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nNeroche -- 12 Eylül 2013; 12:49:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla dolar bu kadar yukselmısken ne sistem dizilir ne parça anca 2 .el alıcaksın parcaları o zmn ıyı bısıler alınabılır belkı. doların dusucegıde bellı degıl bugun azalıyo yarın artıyo...
  • quote:

Sorunlu olan biri varsa oda sensin.Render nedir arastir once sonra ne tur islemci gerektigini arastir.40W aylik elektrik faturasina yapsa yapsa tas catlasin 5 lira.Buda onemli bir rakam degil.Ofis uygulamalarini cok iyi biliyorum merak etme.Ayrica kafanizda yer etmis daha cok isinir ses yapar bilmem ne.1300 liraya sistem kurar 50 liraya bi sogutucu alir ne ses ne isi sorunu kalir.Yazdiklarimi anlamak mi istemiyosun.

FX 8350 ile 1.350 liralık sistem kurar mısın, ne yapacaksın merak ediyorum. İddialı iddialı konuşuyorsun kanıtla bakalım.
  • Alıntı yaptığın yerde yada başka bir yerde 1350 liraya FX8350 li sistem kurarım dedim mi ? Sen FX6300 render için iyi diyorsun dalga geçer gibi bende AMD tarafında render gibi sağlam işlemci arayan şeyler için tek FX8350 alınabilir dedim.
  • quote:

Alıntı yaptığın yerde yada başka bir yerde 1350 liraya FX8350 li sistem kurarım dedim mi ? Sen FX6300 render için iyi diyorsun dalga geçer gibi bende AMD tarafında render gibi sağlam işlemci arayan şeyler için tek FX8350 alınabilir dedim.

Render için adamın bütçesine göre FX 6300 çok mantıklı. Öyle sağlam saçmalıyorsun ki o zaman bende derim ki hayır Intel Core i7 3930k Render'da FX 8350'den daha başarılı. Aferin başarılar tavsiye kralısın şu an. Şimdi verdiğin tavsiyeyi adamın bütçesine yerleştir de görelim. Bunu beceremediğin sürece tavsiyelerin farazidir ve sadece buradaki insanların vaktini harcatır.
  • Delireceğim bak kardeşim.Yazdıklarımı iyi oku.Ben adama FX8350 al demedim , Hala render için FX6300 çok mantıklı diyorsun ki , ne bu bütçeye render makinası kurulur ne de bu adam render yapmak istiyor.Ofiste kullanacağım diyor.Photoshop render demek değildir.Adam render dan bahsetmedi sen nereden çıkardın anlamıyorum ki.Sen FX6300 render için mantıklı dedin ben 6300 ile render olmaz yapılmaz dedim.Render makinası bir tek işlemciyle bitmiyor ki şuana kadar hiçbir render makinasında FX6300 işlemciye rastlamadım.Güçlü işlemci lazım kimse saatlerce beklemek istemez bu yüzden FX6300 render için seçilmez , bu bütçeye render makinasının ekran kartı anca alınır.Ya ben sana anlatamıyorum ya sen anlamıyosun.En başından beri konuyu değişik yerlere çektin bana demediğim yazmadığım şeyleri yazıyormuşum gibi karşılıklar verdin.İşine gelmediği zaman saçmalıyosun felan bilmem ne.Benim tavsiyeme katılan birkaç kişi görüyorum nedense.

• quote:

Delireceğim bak kardeşim.Yazdıklarımı iyi oku.Ben adama FX8350 al demedim , Hala render için FX6300 çok mantıklı diyorsun ki , ne bu bütçeye render makinası kurulur ne de bu adam render yapmak istiyor.Ofiste kullanacağım diyor.Photoshop render demek değildir.Adam render dan bahsetmedi sen nereden çıkardın anlamıyorum ki.Sen FX6300 render için mantıklı dedin ben 6300 ile render olmaz yapılmaz dedim.Render makinası bir tek işlemciyle bitmiyor ki şuana kadar hiçbir render makinasında FX6300 işlemciye rastlamadım.Güçlü işlemci lazım kimse saatlerce beklemek istemez bu yüzden FX6300 render için seçilmez , bu bütçeye render makinasının ekran kartı anca alınır.Ya ben sana anlatamıyorum ya sen anlamıyosun.En başından beri konuyu değişik yerlere çektin bana demediğim yazmadığım şeyleri yazıyormuşum gibi karşılıklar verdin.İşine gelmediği zaman saçmalıyosun felan bilmem ne.Benim tavsiyeme katılan birkaç kişi görüyorum nedense.

Render mevzusunu ben açtım çünkü ofis ortamında 1.350 TL'lik bir bilgisayara FX 6300 almaya çalışmak bununla açıklanabilir, evet render da yapılır ayrıca, senin render standartlarına uymuyor diye insanlar senin hoşuna giden parçalara para baymak zorunda değil. Sen "ya bende 1.350 lira var render yapacak ne alayım" diyen adama FX 8350 den aşağısı yassah olmaz, essahtan olmaz diyemezsin böyle bir anlayış olamaz. Bunu hala kavrayamaman da ayrıca dramatik bir mevzu. O zaman biri de gelir sen yarın FX 8350 li render makinası kurduğunda "lol Xeon E3'ten aşağısı kesmez o daha iyi" tarzında tamamen bütçe konusunda bir kenara iten tavsiyeler yapabilir. Buradaki asıl mevzu zaten render da değil. Ben sadece FX 6300 gibi i3 e göre hem daha fazla güç harcayan hem daha fazla ısınan bir işlemci almanın ofis ortamında mantıksız olduğunu söyledim. Oyun bilgisayarı kafasıyla adama makina kurmuşsun oyun makinası olsa eyvallah ama adam ofiste kullanacam oyun açmayacam diye açıkça belirtiyor, niye bunu görmezden gelelim?

• Senin önerdiğin i3 FX6300 kadar uzun ömürlü bir işlemci değildir.Daha fazla ısınan dediğim işlemci 4GHz yükte 45-50 C olur en fazla.Buda işlemci için tehlikede olmayan gayet normal değerler(Stok soğutucu).Render alacak adam 1350 liraya render makinası kuramayacağını bildiği için hiç öyle birşeyler sormaya kalmışmaz merak etme.FX6300 önermemin sebebi gerçek 6 çekirdeğe sahip olması , i3 den 30 lira pahalı olup daha iyi olması ve i3 den daha kullanılabilir olması.1350 liralık sistemde 30 liralık farkla i3 yerine 6300 ü almayı herkes tavsiye eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajaxkit

Merhaba,
    aşağıdaki gibi bir sistem topladım.
    Olumlu ve olumsuz görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Sistem ofis uygulamaları ve photoshop gibi programları çalıştıracak, oyun için değil.

tartışmalara son verelim bari

MSI
    970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    174 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    293 TL

GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1333MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    78 TL

TOSHIBA
    3.5" 500GB SATA 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk
    133 TL

THERMALTAKE
    V2 350W MidT ATX SİYAH KASA
    113 TL

SAPPHIRE
    HD6670 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
    152 TL

ASUS
    DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    50 TL

MICROSOFT WIRED DESKTOP 600 KLAVYE MOUSE
    54 TL

AOC 21.5" E2243FW GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    270 TL

Toplam : 1317 TL

0 parçalar vatandan %25 indirimle.

Bu fiyata en iyi F/P

bjk__murat

• optimist ben seni anladım kardeşim :D delirttiniz adamı lan sinir oldum okurken neyse bjkmurat hocam tartısmayı bitirdi.
  • Çok şükür sağolasın hocam anlatamıyorum demek istediklerimi.
  • quote:

Çok şükür sağolasın hocam anlatamıyorum demek istediklerimi.

render için 6300 olmaz 8350 yeter ancak diyorsun, adam 8350 mi alıcak diyorlar aga almayacak adam onu anlatmıyor size

• Kusura bakmayın ama hepiniz hatalısınız. Ofis ortamında 6 çekirdek olması falan önemli değil önemli olan minimum enerji harcamak, sessiz çalışma ve uzun ömürdür. Ofis programı hiçbir zaman 6 çekirdek kullanmayacağından tek çekirdek performansı nerden baksanız 35-40% daha yüksek olan Intel önerilmelidir. bjk_murat'da hatalı olaya oyun bilgisayarıymış gibi yaklaşıyorsunuz, adam oyun oynamayacağın diyor biz hala HD 6670 öneriyoruz.
  • Gerçekten klavyeyi kıracaktım bir an. sonra baktım yazık olmasın daha yeni aldım dedim.

Ben sana ve bjk_murat hocama bırakıyorum artık uğraşamayacağım. :) forumda pc toplayan arkadaşların çoğu bjk_murat'ın tavsiyelerine uymuş ve hiçbiri de pişman olmamıştır şimdiye kadar.Ama arkadaş hala ona bile hatalı olduğunu söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nNeroche -- 13 Eylül 2013; 11:29:41 >
  • oyun oynanmayan pc ,pc değildir ofis için falan pc toplamayın hesap makinesiyle yapın arkadaşım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.