Şimdi Ara

Topladığım sistem hak. görüşleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aşağıdaki gibi bir sistem topladım.
    Olumlu ve olumsuz görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Sistem ofis uygulamaları ve photoshop gibi programları çalıştıracak, oyun için değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ajaxkit

Merhaba,

Sistem ofis uygulamaları ve photoshop gibi programları çalıştıracak, oyun için değil.

Anakart çok düşük kalmış, en azından MSI 970A-G46 yapmalısın.. yoksa USB 3.0, SATA 3.0, UEFI BIOS, 125 Watt işlemci desteği gibi güzelliklerden mahrum kalırsın:)

O kasa ve PSU da kurtarmayacaktır, daha yüksek PSU'lu bir model tercih etmelisin.. RAM'leri de 1600 MHz alırsan daha iyi olur..

Monitör de, mümkünse 21.5" Full HD bir model olsun, programları daha rahat ve zevkli kullanırsın öyle bir üründe..

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Merhaba,

Anakart çok düşük kalmış, en azından MSI 970A-G46 yapmalısın.. yoksa USB 3.0, SATA 3.0, UEFI BIOS, 125 Watt işlemci desteği gibi güzelliklerden mahrum kalırsın:)

O kasa ve PSU da kurtarmayacaktır, daha yüksek PSU'lu bir model tercih etmelisin.. RAM'leri de 1600 MHz alırsan daha iyi olur..

Monitör de, mümkünse 21.5" Full HD bir model olsun, programları daha rahat ve zevkli kullanırsın öyle bir üründe..

Bilgisayarı kendime almıyorum, kursta öğrencilerin kullanımında olacak.

Anakart ve ram değiştirebilirim, yani tekrar teklif isteyebilirim. Bütçeyi fazla aşmamam lazım

Kasa ve PSU ile sıkıntı nedir acaba, bu bütçeye göre önerebileceğiniz model var mıdır?

Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Merhaba,

Angelmax' e aynen katiliyorum.
    Yalniz butceyi belirtmemissiniz.

SSD gunluk kullanimi cok hizlandirir ama butceye yaklasik 300 tl ekler.
    Photoshop yogun kullanilacaksa AMD FX'den cok Intel i5/i7 daha basarilidir. Ektekine benzer karsilastirmalari internette bulabilirsiniz.
    http://be.hardware.info/reviews/3311/11/amd-vishera-review-fx-8350-fx-8320-fx-6300-getest-benchmarks-cpu-adobe-photoshop-cs4

Hatta az photoshop kullanimi icinde i3'u tavsiye ederim. FX'e gore cok daha az elektrik harcar ve dolayisiyla (standart fan) ile daha az isinir ve gurultu yapar.
    Ofis bilgisayari icin Intel i3 idealdir.

Yillardir bilgi islemde calisan birisi olarak AMD FX 6300 veya benzeri bir ofis bilgisayari gormedim. Ama olmaz demiyorum. Butce ve zevk meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oracle8 -- 9 Eylül 2013; 11:28:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oracle8

quote:

quote:

Merhaba,

Angelmax' e aynen katiliyorum.
    Yalniz butceyi belirtmemissiniz.

SSD gunluk kullanimi cok hizlandirir ama butceye yaklasik 300 tl ekler.
    Photoshop yogun kullanilacaksa AMD FX'den cok Intel i5/i7 daha basarilidir. Ektekine benzer karsilastirmalari internette bulabilirsiniz.
    http://be.hardware.info/reviews/3311/11/amd-vishera-review-fx-8350-fx-8320-fx-6300-getest-benchmarks-cpu-adobe-photoshop-cs4

Hatta az photoshop kullanimi icinde i3'u tavsiye ederim. FX'e gore cok daha az elektrik harcar ve dolayisiyla (standart fan) ile daha az isinir ve gurultu yapar.
    Ofis bilgisayari icin Intel i3 idealdir.

Yillardir bilgi islemde calisan birisi olarak AMD FX 6300 veya benzeri bir ofis bilgisayari gormedim. Ama olmaz demiyorum. Butce ve zevk meselesi.
    Evet kusura bakmayın, bütçe toplam 1350 TL civarında.

Photoshop kullanımı şöyle olur, haftada bir gün photoshop dersi olacaktır ve 2 - 3 saat çalıştırılır. Şuan tam kestiremiyorum ama 2 saat oynar saatler en fazla diye tahmin ediyorum.

• Oncelikle merhaba. :) ofis bilgisayari icin i3 oneriyorsunuz sasirdim dogrusu.Render almayacak arkadas photoshop icin gayet yeterli bir islemci ,ustelik 6 cekirdek ileride de kullanabilir.Dusndugum kadariyla upgrade de yapmayacagi icin uzun sureli bir islemci gelecege yonelik olmasi gerek.FX6300 bence dogru bir secim.Fan oldugumu sanmayin lutfen Intel guclu islemci uretir amd f/p bu boyledir.i5 alana kadar amd alip diger parcalara yuklenebilir.Bence mantiklisi bu.

Birde ram yeterlidir ofis pc si icin,1333 ile 1600 arasindaki fark yok denecek kadar azdir gunluk kullanimda felan anlayamazsiniz zaten benchmark da ortaya cikar.
  • quote:

Anakart ve ram değiştirebilirim, yani tekrar teklif isteyebilirim. Bütçeyi fazla aşmamam lazım

Kasa ve PSU ile sıkıntı nedir acaba, bu bütçeye göre önerebileceğiniz model var mıdır?

Teşekkür ederim.

O zaman iş değişir tabi ki.. Monitör aynen kalsın, hatta daha uygun fiyatlı bir ürün varsa aynı boyutta, onu da tercih edebilirsin, samsung olması şart değil yani:)

Anakart olarak da, en azından şunu alabilirsin, sadece 15 lira fark var:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a78l-m-lx3-m5a78l-m-lx3-amd-760g-%28780l%29sb710-am3+--ddr3-1866mhz-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66056

RAM de şu olabilir:

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-10666cl9s-4gbrl-4gb-ripjaws-ddr3-1333mhz-cl9-15v-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=51565

Kasa için de aynı ya da yakın fiyata aşağıdaki model daha iyi bir tercih olacaktır:

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/thermaltake-vm53521n2e-v2-350w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=56747

• quote:

quote:

Teşekkür ederim.

O zaman iş değişir tabi ki.. Monitör aynen kalsın, hatta daha uygun fiyatlı bir ürün varsa aynı boyutta, onu da tercih edebilirsin, samsung olması şart değil yani:)

Anakart olarak da, en azından şunu alabilirsin, sadece 15 lira fark var:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-m5a78l-m-lx3-m5a78l-m-lx3-amd-760g-%28780l%29sb710-am3+--ddr3-1866mhz-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66056

RAM de şu olabilir:

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-10666cl9s-4gbrl-4gb-ripjaws-ddr3-1333mhz-cl9-15v-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=51565

Kasa için de aynı ya da yakın fiyata aşağıdaki model daha iyi bir tercih olacaktır:

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/thermaltake-vm53521n2e-v2-350w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=56747

Alıntıları Göster
    Oyun oynanmayacak PS vb. kullanılacak bir sistem için yanlış seçimler olmuş.

FM2 ye bakmanızda yarar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Oyun oynanmayacak PS vb. kullanılacak bir sistem için yanlış seçimler olmuş.

FM2 ye bakmanızda yarar var.

+1

Bende bu durumda FM2 + A8 islemci derim. 4 cekirdek islemci + guclu entegre ekran karti.
    4GB ram yeter. 8 olsa hos olur.

optimistin yorumlarina cevaben. Dedigim gibi bilgi islemde calisiyorum ama simdiye kadar calistigim en kucuk sirket 100 kusur kisilikti. Ben daha cok yazilim tarafindayim.
    Her neyse i3 3200 ve FX6300'in elektrik tuketimlerinde en az 40W'lik fark vardir ve yuk altinda bu fark daha da acilir. Eger 10 kisiye i3 yerine FX6300 alirsaniz elektrik faturasina 400W eklersiniz. Ofis uygulamalarinin hemen hicbirisi multithreaded olmadigi icin FX6300 cekidekleri zaten bos, bos otururlar.
    Ancak makinasinda kendi DB serverini calistiran, sanal makinalar calistirilanlar icin FX6300 dusunulebilir ama kurumsal ortamlarda oyle makina zaten bulamazsiniz o zaman i5 veya i7 olur.
    Bunlara dayanarak i3 dedim.

• Fx6300 cekirdekleri bos kalir diyorsunuz tamam ama ben zaten ileriye yonelik de kullanilmasi icin dedim.40W fark aylik faturada hissedilir bir fark yapmayacagi icin onemli degildir.

Ayrica FM2 oneren arkadas dedigin mantikli fakat ileride pc yi oyun oynamak icin felan kullanacak olursa ekran kartina ihtiyac duyacaktir.Apu ile cf de kullanilabilecek kartlar zaten cok kisitlidir.Bu yuzden istedigi ekran kartini alip takamayacaktir.Kullanicinin alacagi sistemde ileriye yonelik dusunceleri onemlidir.

Pc fazla kullanilmayacaksa bence 2. El bile toplanabilir. Sifir oem e o kadar para vermek mantiksiz olur hakkini vermeyecekse.Zaten dolar aldi basini gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nNeroche -- 9 Eylül 2013; 12:33:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nNeroche

Fx6300 cekirdekleri bos kalir diyorsunuz tamam ama ben zaten ileriye yonelik de kullanilmasi icin dedim.40W fark aylik faturada hissedilir bir fark yapmayacagi icin onemli degildir.

Ayrica FM2 oneren arkadas dedigin mantikli fakat ileride pc yi oyun oynamak icin felan kullanacak olursa ekran kartina ihtiyac duyacaktir.Apu ile cf de kullanilabilecek kartlar zaten cok kisitlidir.Bu yuzden istedigi ekran kartini alip takamayacaktir.Kullanicinin alacagi sistemde ileriye yonelik dusunceleri onemlidir.

Pc fazla kullanilmayacaksa bence 2. El bile toplanabilir. Sifir oem e o kadar para vermek mantiksiz olur hakkini vermeyecekse.Zaten dolar aldi basini gitti.
    Sadece ofis ve photoshop kullanacak insan 6 çekirdek işlemciyi ne yapar ki, render işi olmadığı sürece.

Pentium G2120 bile yeter.
    i3'ün üstüne çıkmayın.

Ve ofis ortamı ise AMD'yi düşünmeyin ucuz B75(85) ya da H61 alın bir Intel anakart üstüne G2120 zaten yeter, hadi biraz daha uzun ömürlü olsun i3 3220.

• i3 3220 nin 0 fiyati nedir ? 280 Tl

FX6300 fiyati 310 lira.Sen diyorsun ki 30 lira daha az ver gercek 6 cekirdekli islemci yerine gercek 2 ve 2 sanal ile toplam 4 cekirdekli intel islemciyi al,ki sanal cekirdek gercek kadar performans veremez.

Yazdiklarimi anlayarak okumuyomusunuz yoksa anlamak mi istemiyosunuz.Diyorum ki ileriye yonelik ofis pc si olarak kalmayacaksa 6300 alinmali.Ama sadece dedigi gibi kullanacaksa sifir sisteme para vermesi bile mantiksiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nNeroche -- 9 Eylül 2013; 19:13:17 >
  • quote:

i3 3220 nin 0 fiyati nedir ? 280 Tl

FX6300 fiyati 310 lira.Sen diyorsun ki 30 lira daha az ver gercek 6 cekirdekli islemci yerine gercek 2 ve 2 sanal ile toplam 4 cekirdekli intel islemciyi al,ki sanal cekirdek gercek kadar performans veremez.

Yazdiklarimi anlayarak okumuyomusunuz yoksa anlamak mi istemiyosunuz.Diyorum ki ileriye yonelik ofis pc si olarak kalmayacaksa 6300 alinmali.Ama sadece dedigi gibi kullanacaksa sifir sisteme para vermesi bile mantiksiz olur.
    İkinci el durumu maalesef yok çünkü 1'den fazla alım yapılacak, her donanım aynı olmak durumunda.

Siz böyle söyleyince fark ettim ki üzerinde daha çok araştırmam gereken önemli bir konu bu. Ama sizlerin de yorumları ikiye bölünüyor, amd mi intel mi karar veremedim/veremediniz.

Ben kendim amd işlemci kullandığım için seçimimi bu yönde yaptım, yukarıda arkadaşın verdiği tabloda photoshop için açılış süresi listesinde fx6300 gayet güzel bir yerde. Gerek yok diyen arkadaşların bahsettiği modelleri anlamadım, fm2 nedir a8 işlemciden kasıt hangi modellerdir kusura bakmayın donanım gurusu sayılmam :) Önerilerinizi tam isim şeklinde verirseniz çok sevinirim.

Birde bu bilgisayarlar büyük ihtimalle bozulana kadar kullanılacak, öneri yaparken bunu da göz önünde bulundurmanızı rica edeceğim.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

• A8 apu turu islemciler iclerinde grafik yongasi bulundurur.Yani hem islemci hem ekran karti seklinde. :) ama iclerindeki ekran kartlari ofis icin yeterli fakat oyunlar konusunda hele ki suan guncel oyunlar icin pek yeterli sayilmaz.Sisteme 1 ekran karti ekleyip cf yapabiliyorsunuz islemcideki grafik yongasi ile ama her ekran karti ile olmuyor 1-2 model felan.Yani o sistemi oyun sistemine donusturecek olursaniz sikinti cekersiniz. ben diyorum ki hocam ileride sistemi sadece photoshop kullanilacaksa 6300 gereksiz olur,ama ilerde islemciyi kullanip belki oyun pc si felan yaparim derseniz gelecek icin faha avantajli olur.Secim yapmak basit aslinda,ileride ne yapacaginiza karar verin ve secim yapin. :) Kisaca kullanmayacaginiz teknolojiye para vermeyin.

• quote:

A8 apu turu islemciler iclerinde grafik yongasi bulundurur.Yani hem islemci hem ekran karti seklinde. :) ama iclerindeki ekran kartlari ofis icin yeterli fakat oyunlar konusunda hele ki suan guncel oyunlar icin pek yeterli sayilmaz.Sisteme 1 ekran karti ekleyip cf yapabiliyorsunuz islemcideki grafik yongasi ile ama her ekran karti ile olmuyor 1-2 model felan.Yani o sistemi oyun sistemine donusturecek olursaniz sikinti cekersiniz. ben diyorum ki hocam ileride sistemi sadece photoshop kullanilacaksa 6300 gereksiz olur,ama ilerde islemciyi kullanip belki oyun pc si felan yaparim derseniz gelecek icin faha avantajli olur.Secim yapmak basit aslinda,ileride ne yapacaginiza karar verin ve secim yapin. :) Kisaca kullanmayacaginiz teknolojiye para vermeyin.
    1-İŞLEMCİ / aynı işlemci bendede var KATILIYORUM SANA HEMDE İLERDEDE KULLANIRSIN SENİ BAYA GÖTÜRÜR. TAVSİYEM / OYUN HİÇ OYNANMAYACAKSA X4 OLMALI...

2-ANAKART /biraz sönük kalmış. TAVSİYEM / ASUS M5A97 2133mhz

3-RAM / saçmalama kardeşim. :D kesinlikle çift modül alma ram yerlerin boşuna dolmasın TAVSİYEM / 4GB TEK MODUL RİPJAWS RAM

4-HDD / 500 gb çok fazla kendimden bilirim. TAVSİYEM / SEAGATE 3.5" 320GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK

5-EKRAN KARTI / ekran kartı senin dediğinde olabilir. TAVSİYE / ASUS 5670 1GB 128BİT EKRAN KARTI sana yeter.

6-KASA: ----BUNA KARIŞMAM MARKASI HİÇ FARKETMEZ AMA ISINACAKTIR MUTLAKA-- TAVSİYE / 450w YETER VE ÇİFT FAN AL STOK FAN YOKSA.

7-CD ROM / ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

8-MONİTÖR / HEM DERSTE KULLANILACAK HEMDE FOTOSHOP YAPILACAKSA 18.5 SÖNÜK KALIR... TAVSİYE / 21.5 İSTEDİĞİN MARKA AL AMA AOC EN UCUZUDUR.

BENDEN DEĞERLENDİRME BU KADAR. YORUM EKSİK KALDIYSA ÖZELDEN DANIŞ BANA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingkubi98 -- 10 Eylül 2013; 8:50:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: optimist0626

A8 apu turu islemciler iclerinde grafik yongasi bulundurur.Yani hem islemci hem ekran karti seklinde. :) ama iclerindeki ekran kartlari ofis icin yeterli fakat oyunlar konusunda hele ki suan guncel oyunlar icin pek yeterli sayilmaz.Sisteme 1 ekran karti ekleyip cf yapabiliyorsunuz islemcideki grafik yongasi ile ama her ekran karti ile olmuyor 1-2 model felan.Yani o sistemi oyun sistemine donusturecek olursaniz sikinti cekersiniz. ben diyorum ki hocam ileride sistemi sadece photoshop kullanilacaksa 6300 gereksiz olur,ama ilerde islemciyi kullanip belki oyun pc si felan yaparim derseniz gelecek icin faha avantajli olur.Secim yapmak basit aslinda,ileride ne yapacaginiza karar verin ve secim yapin. :) Kisaca kullanmayacaginiz teknolojiye para vermeyin.

Adam israrla oyun icin olmadigini belirtiyor sen hala takmissin oyunlara. Ofis programlari cok cekirdek kullanmaz bu yuzden tek cekirdek performansi daha guclu olan intel mantikli. Ayrica intel ofis ortaminda daha az guc harcayacak ve daha sessiz calisacak. Pentiumg2120 gibi birsey alirdim ben ve gayet yeterli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Adam israrla oyun icin olmadigini belirtiyor sen hala takmissin oyunlara. Ofis programlari cok cekirdek kullanmaz bu yuzden tek cekirdek performansi daha guclu olan intel mantikli. Ayrica intel ofis ortaminda daha az guc harcayacak ve daha sessiz calisacak. Pentiumg2120 gibi birsey alirdim ben ve gayet yeterli olur.

+ 1
  • quote:

Orijinalden alıntı: oracle8

quote:

+ 1
    Arkadaş ısrarla oyun için olmadığını nerede yazmış gösterirseniz sevinirim ki ben oyunlara takmış durumda değilim..Benim yazdıklarımı anlamak mı istemiyorsunuz ? Alacak kişinin ileride ne yapacağı ne için kullanacağı önemli ona karar verip seçim yapın diyorum.Sadece ofis için kullanılacaksa 6300 gereksiz yazdığımı da görmüşsünüzdür umarım.Okumadan yorum yapmayın biraz anlayın yazılanları. Ayrıca oyunlara takmış değilim ileride işlemciyi kullanıp başka bi pc toplamak isterse parçadan tasarruf yapsın tekrar işlemciye para ödemesin diye diyorum.

kingkubi98 hocamın dediği gibi uzun ömürlü bir işlemci gelecekte de kullanılabilir.Ben bunu anlatmaya çalıştım ama siz anlamak istemediniz.

• quote:

Arkadaş ısrarla oyun için olmadığını nerede yazmış gösterirseniz sevinirim ki ben oyunlara takmış durumda değilim..Benim yazdıklarımı anlamak mı istemiyorsunuz ? Alacak kişinin ileride ne yapacağı ne için kullanacağı önemli ona karar verip seçim yapın diyorum.Sadece ofis için kullanılacaksa 6300 gereksiz yazdığımı da görmüşsünüzdür umarım.Okumadan yorum yapmayın biraz anlayın yazılanları. Ayrıca oyunlara takmış değilim ileride işlemciyi kullanıp başka bi pc toplamak isterse parçadan tasarruf yapsın tekrar işlemciye para ödemesin diye diyorum.

kingkubi98 hocamın dediği gibi uzun ömürlü bir işlemci gelecekte de kullanılabilir.Ben bunu anlatmaya çalıştım ama siz anlamak istemediniz.

"Sistem ofis uygulamaları ve photoshop gibi programları çalıştıracak, oyun için değil. "

direk arkadaşın yazdığı yazı. hem de birinci postada. Yazdıklarını gayet anlıyorum ve nedenlerini sıralayarak katılmadığımı belirtiyorum.

Uzun ömürlü garantisi hiçbir işlemcide bulunmamakla birlikte şu an ofis bilgisayarlarında hala P4 kullanılabildiğini düşünürsek merak etmeyin Pentium G2020'lerin baya uzun ömürleri mevcut bu tarz işlerde.

minimal TDP (az ısı, az güç harcama) ve FX serisinden üstün tek çekirdek performansı ofis işlerinde Intel'i önde tutar. bu kadar basit.

Arkadaş deseydi ben render alacağım o zaman FX 6300 çok mantıklı olurdu.

• quote:

quote:

"Sistem ofis uygulamaları ve photoshop gibi programları çalıştıracak, oyun için değil. "

direk arkadaşın yazdığı yazı. hem de birinci postada. Yazdıklarını gayet anlıyorum ve nedenlerini sıralayarak katılmadığımı belirtiyorum.

Uzun ömürlü garantisi hiçbir işlemcide bulunmamakla birlikte şu an ofis bilgisayarlarında hala P4 kullanılabildiğini düşünürsek merak etmeyin Pentium G2020'lerin baya uzun ömürleri mevcut bu tarz işlerde.

minimal TDP (az ısı, az güç harcama) ve FX serisinden üstün tek çekirdek performansı ofis işlerinde Intel'i önde tutar. bu kadar basit.

Arkadaş deseydi ben render alacağım o zaman FX 6300 çok mantıklı olurdu.

Alıntıları Göster
    Render alacağım dese 6300 mantıklı öyle mi ? İşte buna gözüm kapalı gülerim Render için AMD de seçilecek tek işlemci bana göre 8350 dir.Render güçlü işlemci gerektirir onun için intel sistem kurmak daha mantıklıdır.

1. Oyun konusunda örnek vermiştim illa oyun oynayacak diye birşey yok.

2. Şuana kadar kullandığım hiçbir işlemcinin yandığını yada bozulduğunu görmedim ki overclockta yaparak kullandım.

3.FX6300 uzun ömürlü derken 6 çekirdekli olması ve gelecekteki uygulamaları rahat çalıştırabileceği için dedim.

4.FX6300 diye zorlamadım zaten kullanım sadece photoshopla sınırlıysa gerek yok dedim önceki yorumlarımda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.