Şimdi Ara

Top lane hero önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

JARVAN IV

Şunları da şuraya bırakıyım.

http://plays.tv/video/589be1c318a1818b97/i-am-the-king-jarvan-iv
    http://plays.tv/video/58969fecd3435f5a55/dude-i-am-fed-af

üçlü + kara balta.

Evet?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

quote:

Orijinalden alıntı: I Stand Resolute

Ben Renekton derim. Early Lane güçlü ve mana vs. derdi yok. Skill spamla, rakibi aç bırak minyon kesemesin. Oynadıkça ne zaman dive atacağını çözersin ve ganklardan nasıl kaçacağını da. Çünkü Renekton'un o gank yeme zaafı var Lane'de. Ama o Elo'daki gank'lar vasat olacağından Renekton iyi seçimdir. Öğrenip de Gold'a tırmandıkça gank'lara, dive'lara, lane push zamanlamasına dikkat edip gelişirsin zaten. Gold'a rahat taşıması lazım Renekton'un. Tabii hali hazırda Top Laner isen.

Edit:
    Irelia ince işçilik ister. Batırma ihtimalin fazladır öğrenme sürecindeki maçlarda, direk dereceli dalarsan yani. Irelia main'leyeceksen de tank değil şu metada suikastçı gitmek daha iyidir. Üçlü, Karabalta, GA, sırasıyla bu itemlerin çıkıldığı bir build var popüler. Benim tercihim ise Üçlü, Kanasusamış, Draktar. Bu build ile zıpladığın her adc'nin canı anında %50'nin altına düşecektir. O yüzden mastery'den, rakibin %30 canını hızlıca indirdiğinde 3-4 saniyeliğine hareket hızı veren key stone'u seçmeni önerebilirim. Ya da rünlerine %1,5 can çalma koyabilirsin ve mastery'den Kumandanın Kan Hırsı'nı da alabilirsin. Bu da muazzam bir can çalma sağlar hele ki Kanasusamış bittikten sonra.

İrelia ince işçilik falan istemez. Suikastçi gittiğinde gerekli olan şey can çalma değildir, kumandanın an hırsı tamamen işlevsiz kalır. Diğerlerine katılıyorum.

İnce işçilikten kastım, Renekton'a göre oynaması daha zor olan bir şampiyondur.

Açacak olursam, aslında çoğu Top Laner'a göre daha dikkat gerektiren bir şampiyondur. Solo Lane gibi uzun bir koridorda oyun başı yanlış bir trade'den kurtulabilmenin tek yolu geriye Q ile minyon'a sıçramaktır. Tabii eğer harcanmamışsa ki trade'lerde genelde harcanır. Hele ki trade girdildiği an gank yenmişse o saklanan Q hayat kurtarır. Ben trade'de üstün çıkabileceğime inanmadan harcamam misal Q'yu ve sayabileceğim bunun gibi bir çok ufak detayı vardır bu şampiyonun.

Atıyorum Riven gibi 3 level'de agresif oynarken kuleden hit yeme ve kurtulma gibi bir lüksü yok bu karakterin. Ya da gank yediğinde Darius gibi 2v1 yapamaz. Kısacası hata affetmez. Ya da Malphite oynayıp sıfır mana ile bile 2-3 dakika lane'de tanklığına güvenerek kalmak gibi de değildir.

Tek varlığı sustain'idir. Ufak trade'lere girip, rakip daha canını toplayamadan pot ve can çalma ile canı toparlayıp tekrar trade'e zorlamaktır rakibi. Şimdi Kumandanın Kan Hırsını neden alıyorum anlatabilmişimdir belki. Alternatifleri de, Nerf yemiş Heyula'nın Cesareti, Fırtına Yağmacısı'nın Cinneti ve Hortlağın Pençesi'dir. Bunlardan birisi Kan Hırsı yerine tercih edilebilir ancak Kan Hırsı'na tamamen işlevsiz kalır diyerek güldürdün. Ründeki ekstra can çalmanın varlığından boşuna bahsetmedim önceki postta. O rün de oyunun sonunda kendini net belli ediyor. Kuleden, totemden, inhibitörden bile can çalabiliyor bu karakter bilmem biliyor musun?

Tek başına son seviyede agresif build yapıp, minyonsuz kuleyi tanklayarak kesmeye çalış ve Irelia'nın gücüne o şekilde tanık ol dostum sonra kabiliyetleri tekrar istersen tartışırız. 100 canla, full canlı Vayne'e E attığın an öldü demektir o mastery ve Kanasusamış'lı build ve W ile. İnan stun'dan çıkamadan ölecektir. Missclick yapsan bile yarı canı toparlamış bir Irelia olacak karşısında. Irelia sıradan bir suikastçı değildir ve gücü can çalmaktan geçer. Yetenekleri sayesinde teklemez Irelia, o kısım sadece ADC teklerkenki havalı giriş kısmı. Asıl iş TF bitimine doğru uğraştığın, Maokai, Singed, Hecarim'lerdir. Onlar ile de bu metada tank kasarak uğraşamazsın ve en iyi DPS'i ve LSPS'i olan kazanır o tür durumlarda.

Irelia ile mana sıkıntısı yaşadığın an kule altı minyon kesme özelliğin bile çöp olur ve oyun başında ortalamanın üstünde agresif her şampiyona karşı ezilme eğilimi göstermesi de cabası. Tabii Doran Kılıcı ile agresif de oynanır ancak o yönde oynamak mana tasarrufunu elden bırakmamakla gerçekleşir ki gireceğin trade'leri de göz önüne alırsak dakika 6-7'de ilk base'i mecburen atacağın anlamına gelir. Tabii Silver'da, Doran'la başlayıp ilk kan alınır, nitekim Renekton önerim de bu nedene dayanıyordu anlamışsındır ve bir şey demem ancak dediğimi üst düzey Solo Que Irelia maçlarına bakarak değerlendirmek gerekir çünkü Irelia ile söylediklerimin hepsi, bu seviyede oynayanların laning'lerine göndermedir.

Oyun ortalarındaki berbat ayrık ittirme yeteneğini göz önüne alarak takımla beraber genelde daha iyi iş yapabilecek olmasını bilmek fakat takım savaşlarında alacağı pozisyonun tamamen çıkılan itemlere göre olduğunu da hatırlamak, Irelia'nın performansını katlar ve oynayanın "ince" düşünmesi sayesindedir.

Oyun sonu ise takım ile olan uyumu tamamen çöptür Irelia'nın. Yani ne kadar tank itemi de çıkılsa da tank değildir ve TF başında ön saflardaysa çok kolay burst'lenir. Hiç bir yeteneği tanklamak üzerine değildir çünkü. O yüzden TF ortasında olaya dahil olmak en iyisidir. He bunları niye anlattım; çoğu kişinin aklındaki, Irelia'ya her zaman üçlü kuvvet çık, sonra herkese tek at diye düşünenler ve basit olarak görenler varsa yanıldıklarını anlatmak için. Kendi kafanıza göre oynayıp kazanabilirsiniz belki ancak OTP Irelia olacaksanız incelikleri görmeniz önemli. Bu metaya göre değişiklik gösterecektir sürekli ve Irelia'nın hangi kısımlarda çöp, hangi kısımlarda broken olduğunu da kavrayın derim.

Mesajı cevap olarak yazmaya başladım ancak bayağı rehberimsi bir şey oldu. Irelia'yı bilmeyen ve OTP yapmak isteyenlere gelsin bu mesaj.

• Arkadşlar aklım çok karıştı renekton güzel şampiyon aslında sürekli csn çaldığı için lanede hiç dövemedim kendilerini o olabilir bak. J4 ise bilemiyorum ya oyun yapma ihtimali yüksek şampiyon fakat üst koridorda oynayan hiç görmedim genelde ormanda görüyorum. Bi arkadaş gp demiş, gp aşırı late herosu değil mi o kasılana kadar oyun bitiyor silver elodayız kimse oyun soğutma ne bilmiyor. Yukarıdaki arkadaşa yazdığı uzun uzun irelia rehberinden dolayı teşekkürler. Bu kadar oyuncuyu bulmuşken sorayım, ben genelde lane bully hero alıyorum (illaoi, darius) yada kolay kaçabilecek yada adamları uzaklaştırabilecek (poppy, shen). Adamlara diyorum ki ben öndeyim 3 0 0 olmuşum geleni geçeni tokatlıyorum laneyi itip dikkati üzerime çekicem karşı ormancı burda olduğu zaman 3vs4 savaş yapın diyorum kimse oralı olmuyor. Tf yapmayın kule alıcam safe kalın diyorum yine sürekli trade giriyorlar, 200 kere tp var drake totem at gelirim bişi olursa dememe rağmen totem atmayan 4 kişi, derin totem bilmeyen supportlar vb şeyler bunlardan nasıl kurtulabilirim? Tp yi gerektiği kadar effektif kullanamıyorum yani başka bir spell mi alsam acaba?

Bide şu koridor değiştirme olayı nedir turnuvalarda görüyorum top yada bottan kule alındığında anında swap yapılıyor. Bu neden yapılıyor acıklayacak birisi var mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Quinn dene hele yeni apen buff ından sonra tadından yenmiyor.
  • Arkadaşlar bot lanenin sürekli düşmesinden bıkıp adc oynadım 1-2 el bu seferde geri kalan koridorlar beslemeye devam ediyor bronz elodan çıkmak daha kolaydı yeminle bunun taktiği nedir ya

Akali sözde hesabı kardeşine vermiş tuvalete gitmiş gelmişte oyunun 30.dakikasında yazıyor bunu maşallah diyorum sadece, hoş geldikten sonrada bişey yapmadı minyon itse ona bile razıyım takım olarak taşıcaz zaten ama o oraya buraya tp atıyor boş boş geziyor minyonundanda anlarsınız zaten, teemoyu aşırı feedledi teeemo görünce flash atar olduk takımca böyle lanet bir durum yok

Top lane hero önerisi

burda ise adama bc alma peel sup al bc işime yaramaz dedim tamam falan dedi gitti yine bc aldı eyw dedik neyse totemleme 0 söylememe rağmen yapmıyor adama girme diyorum takasa giriyor bana flameliyor bi ara yolladım koridordan masterden yardım istedim vayne yarı can thresh yoktu fakat yardım istemeden önce keşke masterin skoruna baksaydım yapacağı tek şey R Q düz vuruş onu bile yapamadı sonra tab yapmamla veigarın skorunu vaynenin skorunu gördüm aşırı tilt oldum siz bu tarz oyunlardan kaçmak için ne yapıyorsunuz bunun taktiği nedir ya. tamam ben plat oyuncusuyum bunlar low demiyorumda arkadaş bronz 5 oyunları resmen
     Top lane hero önerisi

• Öncelikle Merhaba..
    Yorumlara baktım genellikle aynı şampiyonlar söylenmiş,Aslına bakarsan lol'deki çoğu şampiyon güçlüdür tabiki seçimine göre karşına gelen şampiyonların ctlerine bakarakta alabilirsin kendi isteğine bağlı olarakta eğer oyunda silver4 gibi bir elodaysan karşına banlanmazsa yasuo yada illaoi gelicektir..
    Sana önerim 1350 ip ye tryndamere alman, zaten karşına gelicek oyuncular kolay heroları oynıyacağı için seninde kolay bir hero oynaman sıkıntı olmaz.İlk q spellini aç ve sürekli adamın yakınına girdikçe düz vuruş ile onu dürt öfke 100% olunca kritik vuruş oranın artar canın azaldığında q ya basarak canını doldur.Koridorda sasleyn'i olduğu için uzun bir süre kalabilecektir.
    (not: suslayn'in ingilizcesini hatırlayamadım o yüzden türkçe yazdım k.b )

Top lane hero önerisi

• quote:

Orijinalden alıntı: turkyilmazemir

Öncelikle Merhaba..
    Yorumlara baktım genellikle aynı şampiyonlar söylenmiş,Aslına bakarsan lol'deki çoğu şampiyon güçlüdür tabiki seçimine göre karşına gelen şampiyonların ctlerine bakarakta alabilirsin kendi isteğine bağlı olarakta eğer oyunda silver4 gibi bir elodaysan karşına banlanmazsa yasuo yada illaoi gelicektir..
    Sana önerim 1350 ip ye tryndamere alman, zaten karşına gelicek oyuncular kolay heroları oynıyacağı için seninde kolay bir hero oynaman sıkıntı olmaz.İlk q spellini aç ve sürekli adamın yakınına girdikçe düz vuruş ile onu dürt öfke 100% olunca kritik vuruş oranın artar canın azaldığında q ya basarak canını doldur.Koridorda sasleyn'i olduğu için uzun bir süre kalabilecektir.
    (not: suslayn'in ingilizcesini hatırlayamadım o yüzden türkçe yazdım k.b )

Top lane hero önerisi

suslayn nedir yahu sus ulen gibi. sustain olarak düzeltelim.

• İşten güçten bir fırsat buldum tekrar keyfe keder vakit geçirmek adına oyuna dönüş yaptım. Bu sezon oldschool takılıyorum biraz. Singed, Tryn, Ad Sion, Vladimir, Fiora, Renekton falan pickliyorum.
  • bakalım şimdilik top laneyi saldım midde lux yada ezreal oynuyorum. syndra corki orianna vb herolar metada biliyorum fakat alacak ip yok
  • hazır yeri burasıyken sorim mundonun durumu nasıl arkadaşlar oynanırmı yukarda 5 6 kere denededim ultisiyle tradelerde çok güzel oluyo sanki beklenmedik bi can

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemuun -- 13 Şubat 2017; 19:59:0 >
  • lemuun kullanıcısına yanıt
    ölümateşi girip Q ile sürekli durtmek harika bence ultisi ve tank itemlerle tflerde ölmuyor nerdeyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanklara Karşı Rumble ve Kled öneririm. Squishy şampiyonlara karşı pantheon öneririm kesinlikle.
  • irelia almanı öneririm
  • Şuan top lanede jayce fiora camille terör estiriyor. Bu üçünden bana sorarsan jayce derim tek başına oyun taşıyor. Diğer ikisi de pişman etmez.

• Hem konuyu açana hem de cevap verenlere teşekkürler baya işime yaradı hakkınızı helal edin.
  • irelia fiora falan klasik önerilerdir ama rumble kennen gibi champlarda ustalaşırsan alamayacağın mac olmaz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.