Şimdi Ara

Toner dolumu ile ilgili herşey (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.209
Cevap
32
Favori
301.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxpenguenxx

Merhaba
    Ben Ofisim için HP LaserJet Pro 200 color MFP M276n modelini almayı düşünüyorum. Burada toner dolduran bir işletmeye sorduğumda bu ve diğer tonerli kartuşların maliyetleri aylık 700 TL gibi bir rakam olduğunu söyledi. Şaşırdım. Diyorki, 2 kere dolum yaparsınız ve daha sonrada toner satın almanız lazım. Şimdi benim kafam karıştı. Ya ben bilmiyorum ya bu herif bilmiyor. Şimdi benim bildiğim tonerli yazıcının toneri bittiği zaman gidip 25 TL ye doldurulmuyor mu ? Ve 3-5 dolumdan sonra (modele göre değişir tabi) drum değiştirip tekrar doluma devam etmemiz gerekmiyormu ? Bilgilendirirseniz sevinirim DH Forum Dostları.

mrbalar. öncelikle tonerin aylık maliyeti aldığınız çıktı adedine ve yoğunluğuna göre değişir. tam dolu toneri 2haftada bitirende var 1senede bitirende aylık ort. çıktı adedinizi yazarsanız ort. maliyetinizi söyleyebilirim yazdığınız model yeni bir model ve şuan chipi var ama sıkıntılı olabilir. 1ay içinde chipi piyasda bulunacaktır. ynlız yeni çıkan modellerde chipler oldukça pahalı oluyor bunun sebebi henüz bir veya 2firmanın chipi üretmesidir. zamanla arttıkça fiyatıda düşer hp pro 100(175a) modelinin chipi bulunur ve dolumuda ekonomiktir. renkli küçük tonerli olarak dolu fiyetları herrenk için 35ile 55t.l. civarlarındadır.
    tonerlerin arada bir boşlarının değişmesi gerekir bunun için orjinal almanıza gerek yok iadesiz olarakda veya sıfır muadil oplarakda piyasda bulunuyor. biz iadesiz orjinal boşa dolum yaparak müşterilerimize yedek olarakda verebiliyoruz boşu nun fiyatını dolumun üzerine ekleyerek bude modeline göre 15-20t.l. civarında fartk ediyor örneğin hp 540dolumu 50t.l. boşu bozuk veya yedek isterlerse 50+15boş bedeli=65t.l.ye gelir ve bunuda birkaçkez doldurabilir. daha sonra yeni toner almanız gerek demesini hayretle karşıladım. ya siz yanlış anladınız yada arkadaş bu işte yenidir. istediğiniz adette boşunuz olmaksızın toner edinebilirsiniz.

fiyatı biraz yüksektir ama canon 8050vya 8080modellerinede bir bakın isterseniz.

www.endlesskartus.com
    ender

• 85a ve 35a toner kullanan yazıcılarda yazıcının özellikler oradanda tercihler bölümünde koyuluk ayarı vardır onu en koyuya getirin sonrasındada makinayı ve bilgisayarı yeniden başlatın büyük ihtimale sorununuz düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: endlessend

quote:

Merhaba
    Ben Ofisim için HP LaserJet Pro 200 color MFP M276n modelini almayı düşünüyorum. Burada toner dolduran bir işletmeye sorduğumda bu ve diğer tonerli kartuşların maliyetleri aylık 700 TL gibi bir rakam olduğunu söyledi. Şaşırdım. Diyorki, 2 kere dolum yaparsınız ve daha sonrada toner satın almanız lazım. Şimdi benim kafam karıştı. Ya ben bilmiyorum ya bu herif bilmiyor. Şimdi benim bildiğim tonerli yazıcının toneri bittiği zaman gidip 25 TL ye doldurulmuyor mu ? Ve 3-5 dolumdan sonra (modele göre değişir tabi) drum değiştirip tekrar doluma devam etmemiz gerekmiyormu ? Bilgilendirirseniz sevinirim DH Forum Dostları.

mrbalar. öncelikle tonerin aylık maliyeti aldığınız çıktı adedine ve yoğunluğuna göre değişir. tam dolu toneri 2haftada bitirende var 1senede bitirende aylık ort. çıktı adedinizi yazarsanız ort. maliyetinizi söyleyebilirim yazdığınız model yeni bir model ve şuan chipi var ama sıkıntılı olabilir. 1ay içinde chipi piyasda bulunacaktır. ynlız yeni çıkan modellerde chipler oldukça pahalı oluyor bunun sebebi henüz bir veya 2firmanın chipi üretmesidir. zamanla arttıkça fiyatıda düşer hp pro 100(175a) modelinin chipi bulunur ve dolumuda ekonomiktir. renkli küçük tonerli olarak dolu fiyetları herrenk için 35ile 55t.l. civarlarındadır.
    tonerlerin arada bir boşlarının değişmesi gerekir bunun için orjinal almanıza gerek yok iadesiz olarakda veya sıfır muadil oplarakda piyasda bulunuyor. biz iadesiz orjinal boşa dolum yaparak müşterilerimize yedek olarakda verebiliyoruz boşu nun fiyatını dolumun üzerine ekleyerek bude modeline göre 15-20t.l. civarında fartk ediyor örneğin hp 540dolumu 50t.l. boşu bozuk veya yedek isterlerse 50+15boş bedeli=65t.l.ye gelir ve bunuda birkaçkez doldurabilir. daha sonra yeni toner almanız gerek demesini hayretle karşıladım. ya siz yanlış anladınız yada arkadaş bu işte yenidir. istediğiniz adette boşunuz olmaksızın toner edinebilirsiniz.

fiyatı biraz yüksektir ama canon 8050vya 8080modellerinede bir bakın isterseniz.

www.endlesskartus.com
    ender

Aynen size anlattığım gibi sanırım bu arkadaşın tonerler ile ilgili pek bir bilgisi yok. Adam benden de cahil Hadi ben ilk defa toner ile karşılaşıyorum ve öğreniyorum ya bu eleman ? Neyse ...
    Şimdi benim anladığım kadarı ile biten toneri rahatlıkla tekrar 2-3 kere dolduruyoruz. Ve 2-3 dolumdan sonra Drum'u değiştirmek gerekiyor değilmi? Ortalama toner tekrar dolum 25-30 TL Drum ise 50-60 TL diyebiliriz değil mi? Eğer böyle ise o zaman 2-3 dolumdan sonra ortalama 50-60 TL drum değiştirip baskıya devam edebilirim? Yanlışsam düzeltin.
    Birde bu çip kendim dolum yaparsam lazım olacak sanırım değilmi? (Çip resetleme aracı?) Kendim dolum yapmayıp tonerciye dolum yaptırırsam onlar hallederler sanırım. Peki Toner dolum+çip ücretide alırlarmı yoksa oda içinde ortalama 25-30 TL'ye halledebilirmiyim?
    Ben HP LaserJet Pro 200 color MFP M276n ürününü cafem'de çıktı, fotokopi, fax işleri için kullanacağım. Arada kendimde kullanacağım elbet. Bu ürüne alternatif Canon serilerini tavsiye etmişsiniz. Google'da arattığımda HP daha iyi olduğu söyleniyor ama siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpenguenxx -- 1 Ocak 2013; 11:42:35 >

• quote:

quote:

quote:

Merhaba

www.endlesskartus.com
    ender

Aynen size anlattığım gibi sanırım bu arkadaşın tonerler ile ilgili pek bir bilgisi yok. Adam benden de cahil Hadi ben ilk defa toner ile karşılaşıyorum ve öğreniyorum ya bu eleman ? Neyse ...
    Şimdi benim anladığım kadarı ile biten toneri rahatlıkla tekrar 2-3 kere dolduruyoruz. Ve 2-3 dolumdan sonra Drum'u değiştirmek gerekiyor değilmi? Ortalama toner tekrar dolum 25-30 TL Drum ise 50-60 TL diyebiliriz değil mi? Eğer böyle ise o zaman 2-3 dolumdan sonra ortalama 50-60 TL drum değiştirip baskıya devam edebilirim? Yanlışsam düzeltin.
    Birde bu çip kendim dolum yaparsam lazım olacak sanırım değilmi? (Çip resetleme aracı?) Kendim dolum yapmayıp tonerciye dolum yaptırırsam onlar hallederler sanırım. Peki Toner dolum+çip ücretide alırlarmı yoksa oda içinde ortalama 25-30 TL'ye halledebilirmiyim?
    Ben HP LaserJet Pro 200 color MFP M276n ürününü cafem'de çıktı, fotokopi, fax işleri için kullanacağım. Arada kendimde kullanacağım elbet. Bu ürüne alternatif Canon serilerini tavsiye etmişsiniz. Google'da arattığımda HP daha iyi olduğu söyleniyor ama siz ne dersiniz?

sorularınızı sondan cevaplayayım. canonu tavsiye etmemin nedenini yazmıştım hp pro 200yeni cihaz olduğu için chipi heryerde bulunamıyor bu yüzdende chipi şimdilik pahalı canonun size önerdiğim modelinde tonerleri sorunsuz dolabiliyor. yani hpnin yeni cihaz olduğundan dolumu pahalı chip resetleme değil her dolumda chip değişiyor. renkli toner dolumları siyahlara nazaran daha pahalıdır. bunun sebebi chipin değişmesinin yanısıra renkli tozların pahalı olmasıdır. sizin bahsettiğiniz 25-30t.l. siyah laser yazıcıların dolum fiyatıdır. siyah laser tonerlerde dram değ. dahil birkaç model hariç biz hep 25t.l.ye yapabiliyoruz. burda önerdiğim yazıcıların en önemli özelliği toner ekonomikliğidir. size önerdiğim canonun her toneri 45-50t.l.civarı chip değ. dahil yapıyoruz pro 200ün tonerleri renkliler 1800 siyah 2200adettir. ve şu an chipi pahalı olduğundan 65-70t.l. gibi bir rakama doldurtabilirsiniz(chip dahil) bu zamanla chip ucuzladıkça fiyatıda azalacaktır. ve piyasadada böyle canonun renkliler 1500 siyah toneri ise 2200syf kapasitelidir. dram değ. bahsettiğiniz rakamlar kadar farketmez . renklideki fiyat farkının ana sebebi tozunun pahalı olmasıdır. kendinizin doldurmasını tavsiye etmem.

www.endlesskartus.com
    ender

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

www.endlesskartus.com
    ender

sorularınızı sondan cevaplayayım. canonu tavsiye etmemin nedenini yazmıştım hp pro 200yeni cihaz olduğu için chipi heryerde bulunamıyor bu yüzdende chipi şimdilik pahalı canonun size önerdiğim modelinde tonerleri sorunsuz dolabiliyor. yani hpnin yeni cihaz olduğundan dolumu pahalı chip resetleme değil her dolumda chip değişiyor. renkli toner dolumları siyahlara nazaran daha pahalıdır. bunun sebebi chipin değişmesinin yanısıra renkli tozların pahalı olmasıdır. sizin bahsettiğiniz 25-30t.l. siyah laser yazıcıların dolum fiyatıdır. siyah laser tonerlerde dram değ. dahil birkaç model hariç biz hep 25t.l.ye yapabiliyoruz. burda önerdiğim yazıcıların en önemli özelliği toner ekonomikliğidir. size önerdiğim canonun her toneri 45-50t.l.civarı chip değ. dahil yapıyoruz pro 200ün tonerleri renkliler 1800 siyah 2200adettir. ve şu an chipi pahalı olduğundan 65-70t.l. gibi bir rakama doldurtabilirsiniz(chip dahil) bu zamanla chip ucuzladıkça fiyatıda azalacaktır. ve piyasadada böyle canonun renkliler 1500 siyah toneri ise 2200syf kapasitelidir. dram değ. bahsettiğiniz rakamlar kadar farketmez . renklideki fiyat farkının ana sebebi tozunun pahalı olmasıdır. kendinizin doldurmasını tavsiye etmem.

www.endlesskartus.com
    ender

Alıntıları Göster
    quote:

www.endlesskartus.com
    ender

Önerdiğiniz Canon 8080'de Pro200'ün yerine alınabilir aslında fakat Hp pro200'ün hoşuma giden tek bir özelliği Dokunmatik ekran olması. Bu yüzden gerçekten iki ürün arasında kaldım açıkçası. Hayatımda hiç lazerli toner yazıcı kullanmamış fakat araştırarak, öğrenerek birşeyler öğrenmiş biri olarak bana şu toner dolumunu kısaca açıklayabilirmisiniz acaba? Çevremde sorabileceğim düzgün bir işletmede yok. Mesela Toner sayısı 4 toner deniliyor. Bu 4 tonerin toplam dolum maliyeti chip, drum bana ortalama ne kadar bi maliyeti olacak? Chip sıfırlama diye biliyordum fakat değiştirme olduğunu söylediniz. Beni bu konu hakkında da aydınlatırsanız sevinirim.
    Son olarak ta drum sanırım maliyetli bir şey değil değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpenguenxx -- 1 Ocak 2013; 14:06:03 >

• iş yerinden kullanılmak üzerine yazıcı- tarayıcı- fotokopi özelliği olan bir lazer yazıcı arıyorum, ( kimi gün olur 10 tane çıktı alınır, gün olur 50 tane )

internette fiyat olarak canon mf 3010 ve Samsung SCX-3405 gözüme çarpıyor.

kafama takılan sorular söyleyecek olursam.

bu makinalardaki çip durumu hepsinde var mı, her yazıcıya toner dolumu yapılabiliyor mu,

yukarda yazdığım 2 model arasında hangisi daha tercih edilebilisedir ve neden ? veya aklınızda başka marka var mı önerdiğiniz.

makinayla gelen orjinal toneri ortalama kaç defa doldurtabilirim. ve her seferinde yine ortalama ne kadar çıktı alınabilir.
  • quote:

quote:

www.endlesskartus.com
    ender

Önerdiğiniz Canon 8080'de Pro200'ün yerine alınabilir aslında fakat Hp pro200'ün hoşuma giden tek bir özelliği Dokunmatik ekran olması. Bu yüzden gerçekten iki ürün arasında kaldım açıkçası. Hayatımda hiç lazerli toner yazıcı kullanmamış fakat araştırarak, öğrenerek birşeyler öğrenmiş biri olarak bana şu toner dolumunu kısaca açıklayabilirmisiniz acaba? Çevremde sorabileceğim düzgün bir işletmede yok. Mesela Toner sayısı 4 toner deniliyor. Bu 4 tonerin toplam dolum maliyeti chip, drum bana ortalama ne kadar bi maliyeti olacak? Chip sıfırlama diye biliyordum fakat değiştirme olduğunu söylediniz. Beni bu konu hakkında da aydınlatırsanız sevinirim.
    Son olarak ta drum sanırım maliyetli bir şey değil değilmi?

önceki yazdığım msjfda sorularınızın cevabı zaten var. hp pro 200ün toneri şu anda 65-70t.l.tek renk . ama yazdığım gibi zamanla chipinin fiyatı azalır ozamanda dolum fiyatı düşer ama ne zamana kadar sürer bilinmez bu yüzden canonu önerdim. canon üzerinden söylersek 50*4=200t.l.ye bir takım toner doldurtmuş olursunuz. dram değişim gerektiğinde sürekli müşterilerimize biz bunu yansıtmıyoruz böyle çalışmayan firmalarda tek bir dram için 8-15t.l.arası fark uygularlar . dramın her dolumda değişmeside şart değildir. dolum hakkındaki ayrıntılı bilgi için toner dolumcusundan yazıcı tavsiyeleri adlı açmış olduğum forumdaki yazımı okuyabilirsinz chipi karıştırmayın zaten dolum firmaları chipi değiştirirler

endless kartus
    ender

• quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

iş yerinden kullanılmak üzerine yazıcı- tarayıcı- fotokopi özelliği olan bir lazer yazıcı arıyorum, ( kimi gün olur 10 tane çıktı alınır, gün olur 50 tane )

internette fiyat olarak canon mf 3010 ve Samsung SCX-3405 gözüme çarpıyor.

kafama takılan sorular söyleyecek olursam.

bu makinalardaki çip durumu hepsinde var mı, her yazıcıya toner dolumu yapılabiliyor mu,

yukarda yazdığım 2 model arasında hangisi daha tercih edilebilisedir ve neden ? veya aklınızda başka marka var mı önerdiğiniz.

makinayla gelen orjinal toneri ortalama kaç defa doldurtabilirim. ve her seferinde yine ortalama ne kadar çıktı alınabilir.

hp 1132 veya canon mf3010toner açısından daha ekonomiktir xerox veya samsung chipli chipi pahalı modellerdir. yazılım atma v.s. gibi işlerle uğraşmak zorunda kalır bazende başarılamaz toneri chipiile 35-45t.l.arasında dolar macera aramadan hp veya canonu yazdığım modellerinit ercih ederseniz yararınıza olacaktır.biz 25t.l.ye dram değ. gereksede aynı paraya yapıyoruz . tonerleri boşu değiştirdiğimizden siz hep aynı ücrete sorunsuz toner elde etmiş oluyorsunuz. yazıcının içindeki demo tonerdir onu doldurtursanız en fazla 900çıktı alısınız bir adet yedek tam kapasite muadil toner alırsanız 35-40t.l.ye daha sonra onu 25t.l.ye doldurtarak 1600syf(%5syf.yoğ.) alırsınız . dolum yapma sayısı aynı tonere sayı verilemez bazen dram değiştirmek şartı ile 5-6kez yapılabilir bazende 2-3kez. istanbul dışındaysanız da bizim gibi çalışmayan firmalara doldurtmak zorunda kalırsanız bu artık dolmaz dediklerinde 40t.l. verip muadil alabilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz %30 Vatan indiriminden hp 1132 yazıcı aldım. Demo toneri bittikten sonra tekrar doldurdum ve yaklaşık 900-1000 sayfa çıktı aldım. Bilmiyorum sanırım en azından birkaç kere daha bu şekilde doldurma imkanı oluyor. Yalnız muadil-dolan tonerlerde tek dolumda çıktı sayısı 1400 civarına kadar çıkıyormuş. O yüzden demoyu bir kenara bırakıp daha yüksek kapasitede olan tonerlerden almak istiyorum. Önce muadillerden birini alayım diyordum da şimdi netten baktım BK dolan tonerler varmış. İki tıpalı bu tonerlerin kullanım ve dolum işleri oldukça kolay gibi.
    Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan, normal muadil mi yoksa Bk dolan tonerler mi daha avantajlı olur öğrenmek istiyordum. Bir de aynı tür muadiller farklı yerlerde 35 ile 60 Tl arası değişiyor genelde. Sanırım üründe bir farklılık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir021 -- 17 Ocak 2013; 20:38:44 >
  • sayın cool111 arkadaş
    ben ilk olarak sizlerin tavsiyesiyle samsung4521 almıştım ve onu şu an sınıfımda kullanıyorum ve çok menmunum.Dolumu konusunda kendimi uzman bile görüyorum.
    çipli yazıcılar çıkmaya başlayınca çipsizler bitmeden bir tane daha alayım dedim. sizin tavsiyeniz üzerine canon 4370 aldım. Çıktılarımı sınıfta aldığım için 4370 in orjinal kartuşu da bitmedi ama bitmek üzere
    sorum şu
    üsteki yazınızda fuser fim i değiştirdim demişiniz ve ben onun ne olduğunu bilmiyorum.Canonda o var diye biliyorum açıklarsanız sevinirim.
    Tavsiyenize emeğinize yüreğinize sağlık teşekür ediyorum.
  • Merhabalar.

7 ay önce HP Laserjet CP1025NW yazıcı aldım.
    Siyah toneri bitmek üzere yeni toner siparisi verdim. Diğer renkleride siparis vermek istedim ama orjinal tonerleri çok pahalı. Renkli tonerler bitmedi eğer biterse yazıcı sadece siyah toneri kullanmama izin verir mi ? Geçen gün a4 kağıt bitti işlemi iptal ediyorum ama hala kağıt istiyor. :D

Youtube da dolum ile ilgili söyle bir video buldum :http://www.youtube.com/watch?v=q9qqT9_PMBs

Sorularım :

1. Videodaki arkadaş tonerin üst kısmındaki plastik yeri eritip dolum yapıyor.Ben matkap ile toneri delip dolum yapabilir miyim?
    2. Kaliteli Toner tozu ve chip leri nereden temin edebilirim ?
    3. Yada Chip sıfırlama yöntemi var mıdır ?
    4. Dolum yaptığım tonerden iyi baskı kalitesi elde edebilir miyim ? (Orjinal toner kalitesinde ?)

Yardımcı olursanız çok sevinirim.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder iyi günler dilerim.

• Iki yazici arasinda kaldim canon 6670dn ve xerox 3250dn simdi bu canon mu dolumu dahakolaydir yoksa xerox mu? Yoksa farketmez mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

quote:

Orijinalden alıntı: JanFidelAkay

meraktan soruyorum 8 yıldır hangi yazıcıyı veye toneri kullanıyorsun ?

hp laserjet 3030 çok fonksiyonlu yazıcı. ilk üzerinde gelen orjinal tonerdi sadece diğerleri hep muadil kullandım. hiç bir problem yaşamadım. ayda 5 paket fotokopi kağıdı tüketirim. makinamın bakım ve temizliğini ihmal etmem. geçenlerde fuser fim yıpranmıştı onuda değiştirdim buda gayet normal. kendi tonerimi doldurma işine işini layıkıyla yapmayan toner dolumcular yüzünden başladım. ülkemizde kimse dolum hakkında sır vermiyordu o zamanlar, belkide kendince haklılardı. bende yabancı sitelerden kaynaklar buldum ve dolum yapmak isteyenlere yardımcı olmaya başladım. eski dolumcum kalitesiz toz kullanıyordu ve çıktılar berbattı. atık haznesini bilerek boşaltmıyordu 2 dolum sonra drum eskitiyordu. dolum yaptıktan sonra dışını temizlemiyordu ve bu yüzden yazıcının içi leş gibi oluyordu. işini layıkıyla yapanlara sözüm yok fakat piyasada uyanıklarda çok.

Merhaba ben hic toner doldurmadim suan yeni yazici almak istiyorum iki model arasinda kaldim canon 6670dn ve xerox 3250dn. Acikcasi cok teferruatli ve zahmetli bir is oldugu icin yapabilir miyim diye korkuyorum aylik 50bin uzeri baski aldigim icin kartuslu yazici artik yavas gelmeye basladi ve lazere gecmek istiyorum. Fakat tonet doldurmak hic kartus doldurmaya benzemiyor. Bir toner omru ne kadardir kendi doldurdugum ile ornegin gunde bir kez doldurup bitirsem kartusta pldugu gibi bir toner 100kez doldurmaya musait midir? Yoksa hemen omru biter yenisinii almak zorunda kalirim? Tonerli yazicilar gercekten dolum toner ile cok sayida cikti almaya musait midir?Aldigima deger mi yoksa murekkepli kartusa devam mi edeyim Bana yardimci olabilirseniz sizinle gorusmek isterim tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: çetin68

sayın cool111 arkadaş
    ben ilk olarak sizlerin tavsiyesiyle samsung4521 almıştım ve onu şu an sınıfımda kullanıyorum ve çok menmunum.Dolumu konusunda kendimi uzman bile görüyorum.
    çipli yazıcılar çıkmaya başlayınca çipsizler bitmeden bir tane daha alayım dedim. sizin tavsiyeniz üzerine canon 4370 aldım. Çıktılarımı sınıfta aldığım için 4370 in orjinal kartuşu da bitmedi ama bitmek üzere
    sorum şu
    üsteki yazınızda fuser fim i değiştirdim demişiniz ve ben onun ne olduğunu bilmiyorum.Canonda o var diye biliyorum açıklarsanız sevinirim.
    Tavsiyenize emeğinize yüreğinize sağlık teşekür ediyorum.

fuser film yazıcının fuser ünitesinde yani fırın ünitesinde bulunur. uzun müddet dayanacak şekilde teflondan üretilmiş rulo şeklinde bir üründür. canondada fuser ünitesi var. uzun süreler boyunca problem çıkarmaz. değiştirilmesi biraz uzmanlık gerektirir. size pek gerek olduğunu düşünmüyorum.

• merhabalar xerox phaser 3155 kullanıcısıyım. bugün birşey farkettim yazıcımın içindeki toner bitti. reset yazılımı cip değişimi vs hiçbirşey olmadan sadece toner dolumu oldu. ve yazıcı şuanda yazıyor fakat yazıcının uyarı kırmızı led lambası yanıp sönüyor. sizce bu durum ne anlama geliyor?
  • Arkadaşlar Brother HL-2040 yazıcımın nihayet DRUM ünitesi rahmetli oldu. Yaklaşık 100 binden fazla çıktı vermiştir rahmetli. Şimdi yeni bir DRUM sipariş edeceğim ancak bu DRUM nasıl sökülür-Takılır hiçbir bilgim olmadığı gibi bilgi veren bi yerde bulamadım internette. Sizden ricam biliyorsanız alttaki resimdeki DRUM nasıl sökülür takılır söylermisiniz?
    Yada internette bi adres tavsiye edebişlirmisinz? Resim , video yada anlatım hepside olur.

• Birde bu yandan görüntüleri var; Bu resimler üzerinde anlatsanız bile olur neyi nasıl çıkartmam gerektiğini.

• bendeki brother hl 2040 drumu ölmek üzere.

buraya drum nasıl değişir diye sormak için gelmiştim. üstteki arkadasın da aynı sorunla karsı karsıya oldugunu gordum.

nette 25 liraya satılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

Birde bu yandan görüntüleri var; Bu resimler üzerinde anlatsanız bile olur neyi nasıl çıkartmam gerektiğini.

bildigim kadarıyla

resimde isaretledigim kısımlardan acılıyor.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.