Şimdi Ara

TOMTOM Avrupanin Tutulan Programi (ilksayfadan itibaren okuyunuz) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
732
Cevap
9
Favori
103.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Simdi söle diim bende senin Tomtomu kullandigin yerde yasadigim icin tam bir aydinlatma yapamayacagim, ama Igo da burda rotadan cikinca hemen yeniden hesapliyor(tomtom la arsindaki fark yaklasik iki saniye gibi az) zaten yanlis hatirlamiyorsam Igo menusunden tekrar hesaplama süresini ayarlayabiliyorsun. I-go tomtoma göre (suan itibari ile) daha detayli imis.
    quote:

Orjinalden alıntı: mobil_doruk

Merhaba marcopolo,

Peki Tomtom'mu yoksa I-GO'mu dersek fikrin nedir? Daha önce de belirttiğim gibi I-GO'da güzergahı kaçırdığın zaman alternatif güzergah verene kadar çok zaman geçiyor. Yani İstanbul'u bilmesek yolumuzu bulamıyacağız. Dün akşam Yeşilköy'den Tuzla'ya gitmek için bir güzergah çıkardı ama beni saçma saçma yollardan götürdü. Almanya'da tomtom'u kullandım ama yolları bilmediğim halde güzergah dışına çıktığımda anında alternatif yolu çıkarıyor. Gideceğim yeri çok rahat bir şekilde buldum. Ama I-GO ile bildiğim şehirde (İstanbul) yolumu kaybediyorum.

• Tomtom cu Arkadaslar

Bu Navigasyon programinin Ist.-Ank.-Izm.....vb. Haritalari nasil aktuelmi nereler var nereler yok
    Hatalari neler ve hangi versiyonu kullaniyorsunuz yazarmisiniz.
  • Tomtomun en son haritasi v675 versiyonu 1.67 GB sadece avrupa birligine ait ulkeler mevcut yunanistan yok ,650 Versiyonunda Istanbul Ankara dahil baska iller yok Turkiye ne kadar guncel bilmiyorum Istanbulu bilmedigim icin. V608 (191 MB )easterne europe olanda tum iller var Istanbul,izmir,Ankara daha detayli gibi geldi bana izine gelince deneyecegim
    quote:

Orjinalden alıntı: marcopolo

Tomtom cu Arkadaslar

Bu Navigasyon programinin Ist.-Ank.-Izm.....vb. Haritalari nasil aktuelmi nereler var nereler yok
    Hatalari neler ve hangi versiyonu kullaniyorsunuz yazarmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARULLAH -- 24 Mayıs 2007; 14:45:30 >
  • Arkadaşlar,

Bu çalışmaları yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ben navigasyonda önce Tomtom ile tanıştım, daha sonra İGO ile. Zaman zaman hangi program daha iyidir gibi soruları görüyorum. Tomtomu avrupada (Belçika, Fransa, Almanya, Polonya, Finlandiya) kullandım. Şimdi Rusya'da kullanıyorum. Ne kadar faydalı olur bilemiyorum ama bazı tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

Hangi program daha iyi?

Bana göre çok fark yok, ama Tomtomu kullanmak daha basit, İGO biraz daha karmaşık gibi geliyor. Belki ilk Tomtom ile tanıştığımdan. Hızları, yaptığı işler birbirinden çok farklı değil. Hassasiyet konusuna gelince, Tomtom'un ülke veya ülkeler grubunun yanında sadece bir şehri veya bölgeyi kapsayan haritası var. Bu hem hassasiyet hem de doğruluk açısından bir artı, örnek olarak; ben Moskova'da yaşıyorum, Moskova'da bulunduğum sürece sadece Moskova haritasını kullanıyorum şehir dışına çıkarsam İGO'yu veya Tomtom'un Doğu Avrupa (Emir Kardeşin sunduğu v 608, bu arada Emir Bey'e teşekkür ediyorum) haritasını. Ama bildiğim kadarıyla İGO'nun sadece bir şehir için harita avantajı yok. İGO'nun POİ kabiliyeti daha detaylı bu da önemli bir artı.

Her iki programı da kullanırken biraz sabırlı olmak lazım, özellikle karışık kavşaklara yaklaşırken aracın hızını düşürüp cihazın sizin hızınıza yetişmesine imkan vermek lazım yoksa sıkıntı çıkabiliyor.

Bu arada acemiliğim sırasında, birazda benim hatamdan, Fransa'dan Almanya'ya geçerken bir defa kayboldum, Fransa Alplerinde bir saatlik gezintiyi müteakip Tomtom sayesinde kaybolduğumuz yerden yine Tomtom sayesinde kurtulduk.

Türkiye'de kullanma fırsatım olmadı ama buradan yaptığım denemelere göre Tomtom'un Doğu Avrupa haritası bana daha uygun diye düşünüyorum.
    Yakında Türkiye'ye gideceğim o zaman deneme fırsatım olacak.

Bu arada bir de soru sorayım, tomtom'un 6,03 versinyonu mu yoksa 6,2 versiyonu mu yeni ben 6,03'ü kullanıyorum memnunum.

Tekrar ustalara teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenansakal -- 25 Mayıs 2007; 13:19:10 >

• Yeni versiyonu 6.030 versiyonu , 6.2 eskidir.
    quote:

Bu arada bir de soru sorayım, tomtom'un 6,03 versinyonu mu yoksa 6,2 versiyonu mu yeni ben 6,03'ü kullanıyorum memnunum.

• quote:

Orjinalden alıntı: kenansakal

Arkadaşlar,

Bu çalışmaları yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ben navigasyonda önce Tomtom ile tanıştım, daha sonra İGO ile. Zaman zaman hangi program daha iyidir gibi soruları görüyorum. Tomtomu avrupada (Belçika, Fransa, Almanya, Polonya, Finlandiya) kullandım. Şimdi Rusya'da kullanıyorum. Ne kadar faydalı olur bilemiyorum ama bazı tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

Hangi program daha iyi?

Bana göre çok fark yok, ama Tomtomu kullanmak daha basit, İGO biraz daha karmaşık gibi geliyor. Belki ilk Tomtom ile tanıştığımdan. Hızları, yaptığı işler birbirinden çok farklı değil. Hassasiyet konusuna gelince, Tomtom'un ülke veya ülkeler grubunun yanında sadece bir şehri veya bölgeyi kapsayan haritası var. Bu hem hassasiyet hem de doğruluk açısından bir artı, örnek olarak; ben Moskova'da yaşıyorum, Moskova'da bulunduğum sürece sadece Moskova haritasını kullanıyorum şehir dışına çıkarsam İGO'yu veya Tomtom'un Doğu Avrupa (Emir Kardeşin sunduğu v 608, bu arada Emir Bey'e teşekkür ediyorum) haritasını. Ama bildiğim kadarıyla İGO'nun sadece bir şehir için harita avantajı yok.
    Buna karşılık Tomtom uydu görmeden yol programı çizmiyor, ama İGO çiziyor bu da İGO için avantaj, bu konu büyük şehirlerde yaşayıpta adres konusunda sıkıntı duyanlar için önemli. İGO'nun POİ kabiliyeti daha detaylı bu da önemli bir artı.

Her iki programı da kullanırken biraz sabırlı olmak lazım, özellikle karışık kavşaklara yaklaşırken aracın hızını düşürüp cihazın sizin hızınıza yetişmesine imkan vermek lazım yoksa sıkıntı çıkabiliyor.

Bu arada acemiliğim sırasında, birazda benim hatamdan, Fransa'dan Almanya'ya geçerken bir defa kayboldum, Fransa Alplerinde bir saatlik gezintiyi müteakip Tomtom sayesinde kaybolduğumuz yerden yine Tomtom sayesinde kurtulduk.

Türkiye'de kullanma fırsatım olmadı ama buradan yaptığım denemelere göre Tomtom'un Doğu Avrupa haritası bana daha uygun diye düşünüyorum.
    Yakında Türkiye'ye gideceğim o zaman deneme fırsatım olacak.

Igoyu hic kullanmadim 4 senedir tomtom kullaniyorum tomtom 3 den tomtom 6.30 kadar her versiyonunu kullandim ppc de benim icin mukemmel bir navigasyon sizinde dediginiz gibi kullanmasi cok basit egerki uydu irtibati olmadan tomtomun guzergah cizmedigindigini soyluyorsun bu yanlis yada tomtomu kullanmasini bilmiyorsun uydu gormedigi an Menuden Adan B ye git dedigin an guzargah hesaplanmistir

• Marcopolo ve Carullah Kardeşlere teşekkürler,
  • merhabalar,

kisaca anladiklarimi kontrol etmek istiyorum;

Tomtom v6.030 PDA icin son version? ve Avrupa icin?

Bu version v650 ve v675 haritalari ile calisabiliyor.?

Ancak bu versionlarda henuz Turkiye Haritasi yok.?

Turkiyenin haritasinin da dahil oldugu Avrupa yada dogu Avrupa haritasi 1.5 GB dan da buyuk bir dosya? versionu kac acaba?

Bu harita Turkiyenin en son ve en gelismis haritasi ? tabii TT icin..

Turkiye haritasinin oldugu diger bir 190 mb lik dosya daha var ama bu dosyada Istanbul ve Ankara ve bazi sehirlerarasi yollar var?

ama bu harita sadece TT 5 de calisiyor.?

Bu Turkiye nin haritasi olan 190 MB lik dosyayi TT v6 030 da calistirmanin yolunu bilen var mi?????
    Calistirabilen olmus mu??/

!.5 GB lik dosyanin icinden Turkiye haritasini cikarabilen ve daha kucuk bir dosya yapabilen var mi?????
  • Merhaba. tt v6.030 un son versiyon oldugundan supheliyim. obur tarafta yazmistim v6.201 ile ilgili tecrubelerimi.
    evet v6.030 v650 ve v675 haritalari calisiyor.
    dogru emir arkasin verdiginden daha yeni bir turkiye haritasi yok (eastern europe v6.08).
    eger yurtdisinda yasamiyorsaniz o dedigniz gibi 1.5 gb dan buyuk olan dosyayi cekmeye gerek yok.
    daha once bu forumda verilmisti sayfa 51 de icinde turkiyenin de oldugu (ist. ank) galiba 70 mb simdi hatirlayamadim. ben eger igo da aksilik olurda gerekir diye ist ank icin bu kisa dosyayi kullaniyorum. ama igo kadar ayrintili olmadigini soyluyor tam olarak kullanan arkadaslar.
    hayir bu tt5 eastern europa haritasi sadece tt5 de calismiyor ama tt v6.030 da da calismiyor. dedigim gibi tt v6.201 de pna dosyasi degistirilerek haritanin gorulmesi saglaniyor.. obur tarafta bu pna dosyasinin linkini zaten vermistim..tt v6.030 kullancagim ben diyorsaniz yapacak birsey yok. umaraim biraz da olsa yardimci olabilmisimdir...

quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

merhabalar,

Turkiyenin haritasinin da dahil oldugu Avrupa yada dogu Avrupa haritasi 1.5 GB dan da buyuk bir dosya? versionu kac acaba?

Turkiye haritasinin oldugu diger bir 190 mb lik dosya daha var ama bu dosyada Istanbul ve Ankara ve bazi sehirlerarasi yollar var?

Bu Turkiye nin haritasi olan 190 MB lik dosyayi TT v6 030 da calistirmanin yolunu bilen var mi?????

!.5 GB lik dosyanin icinden Turkiye haritasini cikarabilen ve daha kucuk bir dosya yapabilen var mi?????

• 1.5 gb olan harita V650 152 versiyonu sadece Istanbul ve Ankaraya kadar olan otobantla Ankara var bunu cekmeye degmez
    ppc icin son versiyon su an 6.30 sizin baska bir sayfada bahsettiginiz 6.56 ppc icin degil tomtomu kendi makinasi icin
    quote:

Orjinalden alıntı: navici

Merhaba. tt v6.030 un son versiyon oldugundan supheliyim. obur tarafta yazmistim v6.201 ile ilgili tecrubelerimi.
    evet v6.030 v650 ve v675 haritalari calisiyor.
    dogru emir arkasin verdiginden daha yeni bir turkiye haritasi yok (eastern europe v6.08).
    eger yurtdisinda yasamiyorsaniz o dedigniz gibi 1.5 gb dan buyuk olan dosyayi cekmeye gerek yok.
    daha once bu forumda verilmisti sayfa 51 de icinde turkiyenin de oldugu (ist. ank) galiba 70 mb simdi hatirlayamadim. ben eger igo da aksilik olurda gerekir diye ist ank icin bu kisa dosyayi kullaniyorum. ama igo kadar ayrintili olmadigini soyluyor tam olarak kullanan arkadaslar.
    hayir bu tt5 eastern europa haritasi sadece tt5 de calismiyor ama tt v6.030 da da calismiyor. dedigim gibi tt v6.201 de pna dosyasi degistirilerek haritanin gorulmesi saglaniyor.. obur tarafta bu pna dosyasinin linkini zaten vermistim..tt v6.030 kullancagim ben diyorsaniz yapacak birsey yok. umaraim biraz da olsa yardimci olabilmisimdir...

quote:

merhabalar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARULLAH -- 26 Mayıs 2007; 13:28:56 >

• Navici ve Carullah kardesler sizler ve Forum daki herkes sagolsun..

Ama kabul etmeliyiz ki herkesten ve herkafadan bir ses cikiyor. Hangisi dogru hangisi yanlis anlamak ve yargilamak cok kolay degil.

Su ana kadar GPS tuner ile baslayip
    IGO, Destinator ve hatta Mapking (Asya icin ) bile kurup calistirdim.
    Bir de TT denemek istemistim.

Tabiiki 1.5 GB lik haritayi yuklemek isime gelmemisti.
    Gecenlerde su Kucuk Turkiye haritasini duyunca ve de TT nin kendinden crackli v6.030 u elime gecirince niyetlendim.

Sansima bugun TT i PDA ma (eten x500 ve WM6 ) kurup baktim calisiyordu.
    sonra da su 71 MB lik icinde Turkiye ve bazi dogu avrupa ulkelerinin oldugu kucuk haritasini yukledim
    Sansima harita calisti activasyon falan istemedi.

Simdi son bir konu kaldi anlamak istedigim TOMTOM ustalarindan;

bahsi gecen 191 mb lik Turkiyeni butun koyleri de dahil denen haritasi ile bu 71 mb lik harita ayni midir?
    ve de bu 191 mb lik haritaya nasil ulasabilirim?
    bulursam kurup bakacagim ve v6.030 altinda calisiyormu gorecegiz..

• 675 de tr yok macaristana kadar sadece avrupa birligi uye ulkeler mevcut
    quote:

Orjinalden alıntı: web_tur

merhaba,

6.75 haritasını kullanabiliyormusunuz TR varmıdır içinde ?*

quote:

Orjinalden alıntı: sinaltekin

Emeği geçen herkese teşekkürler. Hakkaten de 6.75 leri falan sorunsuz açıyor. Öncesinde Emirin verdiği linktekini kullanıyordum (beceriksizler edition). Her haritayı ayrı ayrı tanıtmak gerekiyordu. Marcopolo ile akşama kadar uğraştık, zor çözdük.Tekrar teşekkürler...

• Merhaba

Madem Tomtom ile ilgili topic açıldı ozaman buraya soralım.

Ppc'ye program olarak Tomtom5.21'i, harita olarak da 608 Eastern Europe'u yüklüyorum. Tomtom ayarlarını yaptıktan sonra haritanın aktivasyon işlemine sıra gelince (Cihazın kodu ABFAN 83S9W keymakerdan aldığım keylerde FSLR7 6QU3A XXG6S) elle veya otomatik kısmından keyleri girdiğim halde haritayı bir türlü aktive edemedim. (cihazı hard reset ledim tekrar yükledim fakat beceremedim.)( PPC WM2002 kullanıyor.)
  • amacimiz yardim etmek siz sagolun:)
    bu 71 mb lik Turkiye haritasinda koyler yok. yani 191 mb lik gibi ayrintili bir harita degil. istanbul ve ankara var. tek artisi dedigim gibi boyutu. o zaman neden 191 mb lik eastern europe yi kullanmiyorsunuz diye sorabilirsiniz. 71 mb lik harita daha guncel istanbul ankara haritasina sahip. mesela Sabiha Gokcen havaalani bile yok eastern europe de. ama 71 mb lik olanda var :). ben bu iki haritayi da makinamda kullaniyorum..
    quote:

Navici ve Carullah kardesler sizler ve Forum daki herkes sagolsun..

Ama kabul etmeliyiz ki herkesten ve herkafadan bir ses cikiyor. Hangisi dogru hangisi yanlis anlamak ve yargilamak cok kolay degil.

Su ana kadar GPS tuner ile baslayip
    IGO, Destinator ve hatta Mapking (Asya icin ) bile kurup calistirdim.
    Bir de TT denemek istemistim.

Tabiiki 1.5 GB lik haritayi yuklemek isime gelmemisti.
    Gecenlerde su Kucuk Turkiye haritasini duyunca ve de TT nin kendinden crackli v6.030 u elime gecirince niyetlendim.

Sansima bugun TT i PDA ma (eten x500 ve WM6 ) kurup baktim calisiyordu.
    sonra da su 71 MB lik icinde Turkiye ve bazi dogu avrupa ulkelerinin oldugu kucuk haritasini yukledim
    Sansima harita calisti activasyon falan istemedi.

Simdi son bir konu kaldi anlamak istedigim TOMTOM ustalarindan;

bahsi gecen 191 mb lik Turkiyeni butun koyleri de dahil denen haritasi ile bu 71 mb lik harita ayni midir?
    ve de bu 191 mb lik haritaya nasil ulasabilirim?
    bulursam kurup bakacagim ve v6.030 altinda calisiyormu gorecegiz..

• CARULLAH kardes haklisin.Benim PPC tamirde oldugundan tt v6.56 yi sanal ppc ye kurdum calismadi... Normalde calismasi lazimdi...
  • Kardes ppc de sniper ve keymakerin verdigi kodla calistiramazsin 5.21 asagidaki linkten programi cek yukle sorunsuz acarsin
    http://rapidshare.com/files/33582890/tomtom_5.21_mysalik.rar.html
    quote:

Orjinalden alıntı: salih35

Merhaba

Madem Tomtom ile ilgili topic açıldı ozaman buraya soralım.

Ppc'ye program olarak Tomtom5.21'i, harita olarak da 608 Eastern Europe'u yüklüyorum. Tomtom ayarlarını yaptıktan sonra haritanın aktivasyon işlemine sıra gelince (Cihazın kodu ABFAN 83S9W keymakerdan aldığım keylerde FSLR7 6QU3A XXG6S) elle veya otomatik kısmından keyleri girdiğim halde haritayı bir türlü aktive edemedim. (cihazı hard reset ledim tekrar yükledim fakat beceremedim.)( PPC WM2002 kullanıyor.)

• calismaz cunku ppc ile pna programlari cok farkli olay
    quote:

CARULLAH kardes haklisin.Benim PPC tamirde oldugundan tt v6.56 yi sanal ppc ye kurdum calismadi... Normalde calismasi lazimdi...
  • evet calismayacagini bilirdim ama ben bu 6.56 yi cekerken PPC icin diye yazmislardi o yuzden sanal pc de denedim.eger ppc icin olsa normalde calismasi lazimdi diyecegime cumlemi biraz kisa tutmusum o yuzden pna icin olan programi ppc de denemis gibi gozukmusum :)...
    quote:

Orjinalden alıntı: CARULLAH

calismaz cunku ppc ile pna programlari cok farkli olay
    quote:

CARULLAH kardes haklisin.Benim PPC tamirde oldugundan tt v6.56 yi sanal ppc ye kurdum calismadi... Normalde calismasi lazimdi...

• selam arkadaşlar
    hp 6915 uzerınde gelen tomtom programına nasıl türkiye harıtaları yükleyip kulana bılırım gerekli açıklama ve lınkler konusunda yardımcı olurmusunuz bu konuda tamamen teçrubesizim ve elimde 6915 çıhazım var
  • Navici Hocam,

Bu konuyu sen actigin icin oncelikle sana soruyorum.

Sen birkac gun once TT v6.2 de, 191 mb lik (galiba bu harita v608) haritayi calistirabilmek icin pna dosyasini degistirmek gerektigini soyledin ve link verdin.

Bu arada bendeki PPC WM6, PNA degil.

Indirdim o Pna soyadli dosyayi ve 191 lik Eastern_Europe-map folderi icindeki Pna soyadli dosya ile degistirdim.
    Ancak bende yuklu olan TT v6.030 bu haritayi goremedi ve listeleyemedi.

Acaba sen v6.2 de PNA degistirerek calistirdim dedigin 191 mb lik east europe ve turkiye haritasini sadece TomTomun kendi PNA sinda mi calisir demek istemistin?

Acaba bu v608 191 mb lik East Europe map i TT v6.030 da calistirmanin hic bir yolu yok mu?

Ya da bu haritayi kullnmakta israr edersek TT v5.21 i mi kurmak zorunlu??

Eger oyle ise TT v5.21 PPC icin mi? WM5 veya WM6 yi destekliyor mu?

Bilginiz var mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.