Şimdi Ara

TOMTOM Avrupanin Tutulan Programi (ilksayfadan itibaren okuyunuz) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
732
Cevap
9
Favori
103.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar merhaba forumu inceleme rağmen nokia 7710 için tomtom mobile bulamadım geniş ekranından dolayı nokia kullanmayı amaçlıyorum yardımcı olabilecek arkadaslar varmı tessekkurler.
  • Ilk sayfaya ekledim.

quote:

Orjinalden alıntı: yatesss

arkadaslar merhaba forumu inceleme rağmen nokia 7710 için tomtom mobile bulamadım geniş ekranından dolayı nokia kullanmayı amaçlıyorum yardımcı olabilecek arkadaslar varmı tessekkurler.
  • Selam Marcopolo,

ilk basta TomTom un calistigi device larin arasina
    - Becker traffic Assist HS II (Win CE 4.2)(kücük bir ayarla)

diye ilave etmissin.

Hatirlarsan bir muzisyen kardesimiz harita yuklemek icin ugrasiyordu.

Senin bu son ilavenden sonra anladigim kadari ile bu alet hack edilebiliyor.
    ve TT yuklenebiliyor, dolayisi ile TTv6 haritalari da ? yoksa TTv5 haritalari mi?

Device benim de cok hosuma gidiyor. Almayi dusunuyorum.
    Kisaca anlatirmisin nasil kucuk bir ayar yapip TT yukleyecegiz?

Becker traffic Assist HS II 7988 modeli mi sadece ?

Simdiden tesekkurler..
  • bir bakiim cevap yazacagim:
    Burda anlatiliyor ama Almanca gerekli:
    http://forum.pocketnavigation.de/thread.php?threadid=1042298&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1
    Burdada teorik olarak neler yapilmali#:
    http://forum.pocketnavigation.de/thread.php?postid=1470857#post1470857
    quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

Selam Marcopolo,

ilk basta TomTom un calistigi device larin arasina
    - Becker traffic Assist HS II (Win CE 4.2)(kücük bir ayarla)

diye ilave etmissin.

Hatirlarsan bir muzisyen kardesimiz harita yuklemek icin ugrasiyordu.

Senin bu son ilavenden sonra anladigim kadari ile bu alet hack edilebiliyor.
    ve TT yuklenebiliyor, dolayisi ile TTv6 haritalari da ? yoksa TTv5 haritalari mi?

Device benim de cok hosuma gidiyor. Almayi dusunuyorum.
    Kisaca anlatirmisin nasil kucuk bir ayar yapip TT yukleyecegiz?

Becker traffic Assist HS II 7988 modeli mi sadece ?

Simdiden tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo -- 8 Haziran 2007; 13:43:11 >

• Tsk Marcopolo,
    Eger seni boyle yoracagimi bilsem asla sormazdim..

Allahtan Almanca bilmiyorum..
    Aksi takdirde senin beni `kafaladigini` dusunecektim...

Darisi, Almanca bilenlerin basina...
  • Arkadaşlar,

Tomtom'da bayan ses takıntınız yoksa, erkek versiyonu hatasız konuşuyor. Bayan " sonra 50 metre sağa dön" derken erkek " 50 metre sonra sağa dön" diyor.
  • kusura bakma acelem vardi ne bulduysam koydum.

Simdi gelelim olaya:

Su programi indirin

1:mobile registry editor isimli programi indirip bilgisayariniza yükleyin.
    2:Bu yüklediginiz programla bunu HKEY_LOCAL_MACHINE\init de olan MainPage yi (Launch 80 yazani En alttaki anahtar orda isim belki degisiktir) Explorer.exe olarak degistirin. (Softreset yapinca ekrande Win CE menusu cikacak)
    4:Sonra Tomtom u karttan yükleyin.

Suraya bakmanizida öneririm.
    http://www.wincesoft.de/html/gapi_for_hpc_s.html

Dikkat: PPC yi bozma ihtimaliniz var bu riski gözönüne alin.

quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

Tsk Marcopolo,
    Eger seni boyle yoracagimi bilsem asla sormazdim..

Allahtan Almanca bilmiyorum..
    Aksi takdirde senin beni `kafaladigini` dusunecektim...

Darisi, Almanca bilenlerin basina...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo -- 9 Haziran 2007; 3:24:35 >

• Tesekkurler.
    :-) :-)
  • İyi gunler arkadaslar,

Bu bolumu bulana kadar web de gunlerce gezindim. Sonra bir arkadasimin tavsiyesi ile girdigim bu sitede tom tom hakkındaki yazilarinizi gordum.

Oncelikle bu bolumun editorunu kutluyorum. Zira son 1 haftadır aldıgım tom tom cihazimi hakkinda bilgi bulamadigim icin saclarimi yolmak uzereydim.

Onceden yazilan tum yazilari okudum fakat teknik bilgim eksik oldugu icin ve bahsedilen sayilardan anlamadigim icin sorunumun cevabini da arasinda secemedim acikcasi.

Bir suru farkli cihazdan ve farkli versiyonlardan bahsediliyor ve bu teknik terimleri anlamak gercekten bilmeyen birisi icin zor.

Site editorunden ricam, sorunuma cevap bulabilecegim anlayabilecegim kolaylıkta yazilmis bir yazi veya yontemdir. Simdiden tesekkur ediyorum..

Gecen hafta Almanya'ya 2 saatlik ziyaretim esnasinda almayi hep istedigim navigasyon cihazını satın aldım.

TOMTOM GO 910
    Hard diskli olan bu cihaza SD kart takma yuvasi falan yok.

Bilgisayara da baglantisini yaptim. TOMTOM HOME u kurdum. Programi pek cozemesem de bir seyler yapmaya calistim.

Fransa da cihazi denedigimde cok guzel calismis ve yollari muhtesem tarif etmişti. Adresin kapısına kadar goturmustu bizi.

Fakat maalesef Turkiye'de calismadi. Arastirdim netden Turkiye'de 16 ilin haritasinin yapildigini, bu iller arasinda Muglanin da bulundugunu okumustum fakat sanırım her harita her cihaza uymuyor. Zaten haritayı nereden yukleyecegimi de mallesef bilmiyorum.

TOMTOM um web sitesinde dogu avrupa var. 99 EURO ya bu harita yuklenebiliyor fakat bu haritada da Turkiye adı gecmiyor.

Aldıgım kutudan AVRUPA ve AS & CAN haritalarının kodunun yazılı oldugu bir kart cıktı. Bu kodu nereye yazıp neyi aktive edecegimi bulamadım ama zaten cihazda harita yuklu cıktı. sanırım aktive eteme gerek kalmadı. Bu arada Turkiye cihazda yuklu degil.

Bana adım adım ne yapmam gerektigini anlatirsanız sevinirim.

Tekrar tesekkur eder islerinizde basarılar dilerim.

Fatih OZVEZNECI
    Bodrum Dans Kulubu Baskani
    fatih@bodrumdans.com

• Adim adim ne yapman Gerekir (veya gerekliydi):
    1.Almadan önce sorman arastirman gerekliydi
    2.Alirken saticiya sorman gerekliydi
    3.Simdi size Tr haritasi gerekli ama henuz tomtomun kapsamli TR haritasi cikmadi
    4.Ama burada East Europa haritasinin Tr icinde olani var Sadece Ist. Ank. detayi ile (ama aktuel degil)
    5.Bunu yükleyebilirsiniz belki (yükleme klavuzu yine burda mevcut ama eski Tomtom go lar icin)
    6.son olarak Detayli Tr haritasinin cikmasini beklemen gerekli
    7.Üzgünüm teknolojiyi bukadar yakin takip etmemen gerekli (Tr de)
    quote:

Orjinalden alıntı: BODRUM DANS

İyi gunler arkadaslar,

Bu bolumu bulana kadar web de gunlerce gezindim. Sonra bir arkadasimin tavsiyesi ile girdigim bu sitede tom tom hakkındaki yazilarinizi gordum.

Oncelikle bu bolumun editorunu kutluyorum. Zira son 1 haftadır aldıgım tom tom cihazimi hakkinda bilgi bulamadigim icin saclarimi yolmak uzereydim.

Onceden yazilan tum yazilari okudum fakat teknik bilgim eksik oldugu icin ve bahsedilen sayilardan anlamadigim icin sorunumun cevabini da arasinda secemedim acikcasi.

Bir suru farkli cihazdan ve farkli versiyonlardan bahsediliyor ve bu teknik terimleri anlamak gercekten bilmeyen birisi icin zor.

Site editorunden ricam, sorunuma cevap bulabilecegim anlayabilecegim kolaylıkta yazilmis bir yazi veya yontemdir. Simdiden tesekkur ediyorum..

Gecen hafta Almanya'ya 2 saatlik ziyaretim esnasinda almayi hep istedigim navigasyon cihazını satın aldım.

TOMTOM GO 910
    Hard diskli olan bu cihaza SD kart takma yuvasi falan yok.

Bilgisayara da baglantisini yaptim. TOMTOM HOME u kurdum. Programi pek cozemesem de bir seyler yapmaya calistim.

Fransa da cihazi denedigimde cok guzel calismis ve yollari muhtesem tarif etmişti. Adresin kapısına kadar goturmustu bizi.

Fakat maalesef Turkiye'de calismadi. Arastirdim netden Turkiye'de 16 ilin haritasinin yapildigini, bu iller arasinda Muglanin da bulundugunu okumustum fakat sanırım her harita her cihaza uymuyor. Zaten haritayı nereden yukleyecegimi de mallesef bilmiyorum.

TOMTOM um web sitesinde dogu avrupa var. 99 EURO ya bu harita yuklenebiliyor fakat bu haritada da Turkiye adı gecmiyor.

Aldıgım kutudan AVRUPA ve AS & CAN haritalarının kodunun yazılı oldugu bir kart cıktı. Bu kodu nereye yazıp neyi aktive edecegimi bulamadım ama zaten cihazda harita yuklu cıktı. sanırım aktive eteme gerek kalmadı. Bu arada Turkiye cihazda yuklu degil.

Bana adım adım ne yapmam gerektigini anlatirsanız sevinirim.

Tekrar tesekkur eder islerinizde basarılar dilerim.

Fatih OZVEZNECI
    fatih@bodrumdans.com

• Merhaba,

Sorumun cevabını hemen yazmanız cok sevindirici ama yazdıklarınız pek o kadar iyi degil. Uzucu.

Yukarıda bircok yazı okudum, o yazılarda koylerine kadar haritaların oldugu yazılıyordu. Navtek ve Blaupunk un da sanırım Turkiye haritalarının mevcut oldugunu duymustum. Bu haritaları bizim hihazlara uyarlamak mumkun degil mi?

Ayrıca yukarıda bahsedilen kapsamlı haritaları kullanamıyor muyuz??

Cihazı alırken satıcı aralarında Check cumhuriyetinin bulundugu bir haritada Turkiye nin de bulundugunu, O paketi almamın sorunumu cozecegini soylemisti. Sanırım sadece Ist ve Ankarayı kastetti.

Turkiye de satılan Navigasyon cihazları bu sorunu nasıl cozduler?? O cihazların haritaları alınıp degiştirilerek TOMTOM a uyarlanamaz mı??

Veya mevcut yapılan bu haritaları TOMTOM merkeze gonderip kendi muhendislerinin Turkiye haritalarını Kendi cihazlarında kullanılır duruma getirilmesini saglamamız mumkun degil mi?

Bizler talepte bulunup on girisimleri yaparsak onlar da birseyler yaparlar diye dusunuyorum. Fakat oturup beklersek daha yıllarca bekleyebiliriz.

İyi gunler dilerim.

Fatih OZVEZNECI

• CARULLAH ÜSTAT TOMTOM HOME CEKTİM VE KURDUM GÜNCELEŞMELRİ YAPTI ÇOK TEŞŞEKKÜR EDERİM.GÜNCELEŞMELER:SES ,TELEFON BAĞLANTISI ,RENK OLARAK DEĞİŞİKLİK COK TEŞŞEKKÜR EDERİM
    quote:

Orjinalden alıntı: CARULLAH

quote:

Orjinalden alıntı: marcopolo

O harita TomTom aait degil yazdigi gibi Volovo arabalarinin arac bilgisayarina ait onu indirme....

quote:

Orjinalden alıntı: azrail2005

Slm Marco polo verdigin linkte( Volvo_Rti_Eastern_Europe_2006_nrg.part....rar) su var burda tam toplam 31 part var hepsini indirmeden sormak istedim bu eastern eurpa aktuel mi daha dogrusu tom tom icinmi cünkü 31 part biraz büyük geldi benim daha önce indirdigim 3 partti sanirsam burda dahami detayli türkiyeye kadar olan yollar.simdiden tesekkürler

quote:

EASTENE EUROPE ICIN POI DATA VE RADAR BENDE VAR BIR ARA BIR LINKTEN CEKMISTIM NERDEN CEKTIGIMI UNUTTUM ISTERSEN MSN DEN GONDEREBILIRIM

quote:

Kardes rapide update ediversen belki baska arkadaslarada lazim olur onlarda indirir **** de update de zaten ufaktir sana bir link verir onu buraya yazarsin.

Birde tom tom icin voices ariyorum ama türkce acaba kimsede varmi nerden bulabilirim.

bugün yarin TomTom türkce ses dosyasini upload ederim. Ama verdigim linkte yokmu acaba ben bakmadim.

tomtom.com da tomtom HOME diye bir program var onu indir ve yukle gps ni yada tomtom yuklu sd kartini pc ne baglanti kur tomtom homu calistir ve oradan istedigin sesleri cek yalniz turkce tavsiye etmem cunku turkceyi fransizlar gibi konusuyor nefret edersin

• Fatih Bey,

Aletiniz hayirli ugurlu olsun,
    Forum un yani Navigasyon bolumlerini (3 bolum halinde burasi TomTom bolumu ayrica IGO bolumu bir de Genel Navigasyon bolumu var 58 sayfalik) ve hicdegilse son sayfalarini okumus olsa idiniz bu tur sorulari akliniza bile getirmez idiniz.

Opel yedek parcalari nasil Mersedes arabaya uymaz ise haritalarda birbirine uymaz. Nasil araba ureticileri baska arabalarin yedek parcalarini modifiye ederek kendi yedek parcalari olarak kullanmiyorlarsa (ticari belki telif, patent, lisans vs sebeblerle) Sizin aletiniz de baskalarinin haritalarini calistirmaz ve okumaz.

Genel olarak Yasadiginiz yer Bodrum Mugla ise Marcopolo ustadin dedigi gibi biraz sabirli olacaksiniz. Sizin bolgenizin haritasi cikana kadar yapacak bir sey yok. Tabii bu aletin icinde haritasi olan yerlere giderek faydalanabilirsiniz bunda bir sorun gormuyorum.

Forumu dikkatle okudugunuzu soylediniz ama sizin durumunuzda olan bircok arkadas oldugunu farketmissinizdir.
    Turkiye de, Navigasyoncularin pazarina yeni yeni dahil oluyor ve Bu firmalar Haritalarini buyuk sehirlerden baslayarak gelistiriyorlar. Sira Mugla ve Bodrum a da gelecek cok surmez, belki 1 sene.

Muhtemeldir ki simdi bana, icinden, hikaye anlatma da ne yapilabilir onu soyle diyorsundur..

Ben Alternatifleri siraladim..
    Belki bazi arkadaslar ilave edebilirler..

- Aleti kisliklarin arasina dolaba kaldirirsin.
    - Bu islerden fazla anlamayan birilerine satarsin.
    - TomTom un Turkiye haritasini yani v650 dedikleri bu da simdilik 3 buyuk sehri kapsiyor bunu yuklemeyi denersin (tabii senin alete uyumlu ise-umarim uyumludur/ firmasinin web sayfasindan arastir) ve Buyuk sehirlere gittiginde kullanirsin.
    - Ya da isi gucu biryana birakir internet sitelerinde dolasarak navigasyon gurusu olup kendi gobegini kendin kesersin. Yani o aleti Hack edip icine istedigin Navsoftu ve ona ve sana uyan haritalari yuklersin. Kullanirsin.

Hangi harita ? hangi soft ? hangi yontem?

Iste ben de bu sorularin cevabini burada ve baska forumlarda arayanlardan biriyim.

Senin aletdeki mevcut haritalar bunlarmis;
    Door-to-door planning across Europe, the USA and Canada
    All the TeleAtlas maps are installed on a 20 Gb hard disk as one seamless map. Allowing you to find your way to any address in Europe, the USA or Canada.

Coverage:
    Great Britain, Belgium, The Netherlands, Luxembourg, Sweden, Norway, Denmark, Finland, France, Germany, Austria, Switzerland, Poland, Czech Republic, Slovakia, Hungary, Italy, Spain, Portugal and all of the USA and Canada (incl. Hawaii, Alaska and Puerto Rico).

Street network coverage:
    A: 99%, AND: 99%, B: 99%, CAN: 99%, CH: 99%, CZ: 99%, D: 99%, DK: 99%, E: 99%, F: 99%, FIN: 99%, FL: 99%, GB: 99%, H: 40%, I: 99%, L: 99%, MC: 99%, N: 99%, NL: 99%, P: 84%, PL: 26%, RSM: 99%, S: 99%, SCV: 99%, SK: 16%, USA: 99%.

TomTom works with TeleAtlas maps

Tele atlas Turkiye icin ilk etapda bazi bolgeleri gelistiryor. Icinde Mugla da var.
    linkini ekledim buraya

http://www.teleatlas.com/Reference/ProductInfoSheets/index.htm

bu siteden

MultiNet Turkey- 2007.04
    satirini tikla ve download et bu haritanin kapsamini goreceksin.

2007 nin 4. ayinda hazir olacak dedikleri haritada senin isini gorecek bolgeler var ama harita henuz ortaya cikmadi.

Sabrin sonu Selamettir.

Saglicakla

Burada, Asagida, gecenlerde, senin aletin aynisini alayim mi diye soran bir kardesimize verilen cevabi gorebilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı:

Anladigim kadari ile ihtiyac duydugun alet bir PNA, yani Navigasyon yardimcisi. Aynen gosterdigin TOMTOM urunu gibi bir alet.

Yalniz 3 ana kriter var;
    (fazlasi var diyenler ekleme ve cikarma yapmakta serbestdirler. Burada yazmalilar)

1- Alet/ Device,
    Isleticisi 200 mhz den az olmamali
    Tuslari ve ekran parmak temaslari Kolay kullanilabilir olmali
    Pil/ batarya durumu onemli
    Uydu alicisi gomulu tip ve antene ihtiyac duymayan tipde olmali, SirfstarIII olsa iyi olur, tabii Garmin de fena degil.
    Ekrani hic degilse 3.5 inc olmali ve isik yansima ve gorme duzeyi yuksek olmali.
    Kart destegi yani kart slotu olmali
    USB baglantisi olmali
    Bluetooth da olsa cok iyi olur. Ayrica telefona baglanabilme ve mobil tel arac kiti gibi calisabilse fena olmaz..
    Tabii isletim sistemi yani OS windows mobile olmali..
    Son ve biraz extra bir sey de, tabii bu kolay degil ama, Hack edilebilen bir device olsa harika olur (yeme de yaninda yat diyebilecegimiz turden)
    Alirken tabii arac montaj ve USB ve sarj kablosu gibi parcalarini da unutmuyorsunuz.

2- Navigasyon Software
    Kullanimi kolay ve pratik bir applikasyon yani program olmali
    Icinde kurulu navigasyon softu kolay ve uygun rota cizebilmeli ve gerektiginde kolay ve cabuk rotayi yenileyebilmeli,
    Softwarelerin durmaksizin hergun yenilendigi bir dunyada, uretici firmanin software update/ guncelleme hizmeti olmali ve surekli bu hizmeti vermeli,
    Turkce destegi de belki onemli olabilir.

3- Harita
    EN ONEMLI unsur bu. Haritasiz Navigasyon yapilmayacagina gore, Yasadiginiz ve gidip geleceginiz yerlerinin haritalari bulunmali ve bu haritalar da NAVSOFT (2. maddede bahsedilen) a uyumlu olmali.
    Yine haritalar devamli yenilenmeye ihtiyac duydugundan uretici firma Harita guncelleme konusunda saglam olmali. Yeni harita uretimi ve Duzeltme gelistirme acisindan hizli olmali.

Diyelim Turkiye de yasiyorsunuz ( Tabiidir ki USA ve Avrupada yasayanlarin secme sanslari daha fazla) ve aracinizla sehirlerarasi yolculuklar da yapiyorsunuz.

Kendi kendine soruyor ve ogrenmeye calisiyorsunuz;

Turkiye karayollari ve buyuk sehirlerin sokaksokak haritalarini en iyi ureten firmalar hangileri?

Akucukpehlivan ki bu konuda uzman bir isim diyor ki;
    Bunu en iyi olarak Garmin'denwww.garmin.com.tr veyawww.baytekin.com.tr adreslerine bakiniz, alabilirsiniz. (En azindan haritalarini biz veriyoruz!)

Piyasalardaki En iyi yada top navsoft firmalarinin -Tomtom, Igo, Mio, Navigator, Destinator vs gibi applikasyonlarina uygun Turkiye haritalari var mi varsa, nereleri nekadar kapsiyor, ve mevcut haritalar sizin icin yeterli olacak mi?
    Acaba gelecekte nekadar surede ne capta haritalar piyasaya sunabilirler ve sizin beklemeye tahammulunuz var mi?
    once bunlari ogreniyorsunuz.

Burada bir not daha; Dunyadaki Nerede ise tum Buyuk Navsoft firmalari haritalarini NAVTEQ ve TELEATLAS gibi cokulkeli buyuk firmalardan satin aliyorlar. Bu firmalar Sattelite imkanlari ile genel haritalari yapiyorlar ve bazi local Harita firmalari ile anlasarak gerekli gelistirme ve duzeltme islerini tamamlatiyorlar.
    Bence Harita altyapisi bu firmalardan birinin urunu olmali.

Harita konusunda sonuca ulastiktan sonra da o haritayi kullanan Alet ve Software secerken de biraz evvel yukarida bahsedilen kriterleri aklinizda tutuyor ve butcenize uygun aleti edevati aliyor ve arabanizda kullaniyorsunuz.

O zaman da bu forumda, genellikle,

- acaba suranin haritasi cikti mi nekadar gelismis su sokagi dahil etmisler mi,
    - acaba nasil arayuzu degistiririm,
    - acaba sesini nasil genc ve guzel bir kadinin sesine benzetebilirim,
    - acaba nasil muzik parcalarini ilave eder ve dinlerim,
    - acaba nasil POI leri ilave ederim,
    - acaba BT ile mobil telf baglantisini da dahil ederim,
    - acaba TV monitoru olarak nasil kullanabilirim,
    - acaba media player gibi calismaz mi,
    - acaba resimlerimi saklayip goremez miyim,

vs gibi biraz fantastik sorular ile gelip eglenip spor yapiyorsunuz.

DERT YOK TELAS YOK..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 9 Haziran 2007; 18:36:37 >

• Sas_sas arkadasin dedigi gibi baska program haritalarini unutabilirsin. Tomtom eger almak isterse Tr nin haritasini Basar soft hizli bir sekilde bitirmeye calisiyor. Tomtom a yazip konu hakkinda bilgi edinmek denenebilir ve böylece Tr haritasina daha önem verebilirler. ama tek basina sizin basarabilnme olasiligi zayif tavsiyem bu forumda veya üye oldugunuz bütün forumlarda Tomtom a bu sekilde mesaj atacak konular acip yandas toplayabilirsin ve hatta ingilizcen varsa Ingilizce hazir bir metin hazirla ve tomtomun e mail adresi ile beraber bir konu ac ve herkesten yardim iste. Bircok mesajla karsilasan tomtom birsey yapacaktir herhal.
    Bu isi basarirsan Tr nin kahramani olursun bende destek veririm.

saygilar

quote:

Merhaba,

Sorumun cevabını hemen yazmanız cok sevindirici ama yazdıklarınız pek o kadar iyi degil. Uzucu.

Yukarıda bircok yazı okudum, o yazılarda koylerine kadar haritaların oldugu yazılıyordu. Navtek ve Blaupunk un da sanırım Turkiye haritalarının mevcut oldugunu duymustum. Bu haritaları bizim hihazlara uyarlamak mumkun degil mi?

Ayrıca yukarıda bahsedilen kapsamlı haritaları kullanamıyor muyuz??

Cihazı alırken satıcı aralarında Check cumhuriyetinin bulundugu bir haritada Turkiye nin de bulundugunu, O paketi almamın sorunumu cozecegini soylemisti. Sanırım sadece Ist ve Ankarayı kastetti.

Turkiye de satılan Navigasyon cihazları bu sorunu nasıl cozduler?? O cihazların haritaları alınıp degiştirilerek TOMTOM a uyarlanamaz mı??

Veya mevcut yapılan bu haritaları TOMTOM merkeze gonderip kendi muhendislerinin Turkiye haritalarını Kendi cihazlarında kullanılır duruma getirilmesini saglamamız mumkun degil mi?

Bizler talepte bulunup on girisimleri yaparsak onlar da birseyler yaparlar diye dusunuyorum. Fakat oturup beklersek daha yıllarca bekleyebiliriz.

İyi gunler dilerim.

Fatih OZVEZNECI

• TT 6.201

Kurdum denedim.
    Bu program her iki TR haritasini goruyor.
    TT 6.030 dan da ilk bakista cok geri kalan bir yani yok gibi.

Farkettigim tek kusuru Turkce ses makinasi ayni Ingilizceden tercume edilmis kelimeleri ayni ingilizcedeki sira ile soyluyor.
    TT 6.030 da kullandigim ses dosyalarini kullandim. Hani 1 sayfadaki T. ciller ve M yilmaz dosyalari.

ornegin;
    after 300 mt turn left,
    sonra 300 mt sola don
    seklinde, biraz tuhaf kaciyor.

Bana biraz yavas gibi geldi hepsi ikadar.
    Ilgilenenlere bilgi.
  • Sevgili Forum uyeleri,

Dun gece bir arastirma yaptim ve TOM TOM ile bu firmanin haritalarini ureten TELEATLAS yetkililerinin mail adreslerini buldum.

Her buldugum mail adresine mail attim ve Turkiye'de yasadigimi, benim gibi bircok TOMTOM kullanicisinin Turkiye haritasi olmadigi icin cihazlarini kullanamadigini, aldigimiz cihazlarin maalesef ulkemizde ise yaramadigini yazdim.

Bir an evvel kapsamli Turkiye haritasinin satisa cıkartilmasini talep ettim. Belki Marcopolo nun da dedigi gibi tek basima sesim yeterli olmayabilir fakat asagida mail adreslerini yazdigim kisi ve sizlerinde buldugu ve onerebilecegi adreslere sizler de mail atarsaniz eminim dikkatlerini cekmeyi basaririz.

Yonetim kurulundan 1 - 2 kisinin aklinin bir kenarinda bu mailleri aldigi kalsa bile bizim icin buyuk ilerleme olur. Eminim en kısa zamanda yonetim kurulu toplantisinda bu konuyu da gundeme alırlar.

Lutfen herkes bildigi Ingilizce oraninda 2 kelime yazsin. Ayni maili gondermektense farkli kisilerden farklı mailler gitmesi daha iyi olur, boylece daha ilk kelimesini gorduklerinde okumaktan vazgecmezler.

Haydi herkes 5 dk sini ayirsin ve ulkemizi de dunya ulkeleri ile ayni seviyeye getirmek icin caba sarfedelim.

TOM TOM YETKILILERI:
    tomtomUKPR@hillandknowlton.com , tomtom.pr@tomtom.com ,

TELEATLAS ( HARİTALARI URETEN FIRMA ) YETKILILERI:
    cemil.seber@teleatlas.com , investor.relations@teleatlas.com , henk.vervaeke@porternovelli.be , dirk.snauwaert@teleatlas.com , service.center@teleatlas.com ,

Saygilarimla
    Fatih OZVEZNECI
    fatih@bodrumdans.com

• Bende almanca gönderdim..
    quote:

Sevgili Forum uyeleri,

Dun gece bir arastirma yaptim ve TOM TOM ile bu firmanin haritalarini ureten TELEATLAS yetkililerinin mail adreslerini buldum.

Her buldugum mail adresine mail attim ve Turkiye'de yasadigimi, benim gibi bircok TOMTOM kullanicisinin Turkiye haritasi olmadigi icin cihazlarini kullanamadigini, aldigimiz cihazlarin maalesef ulkemizde ise yaramadigini yazdim.

Bir an evvel kapsamli Turkiye haritasinin satisa cıkartilmasini talep ettim. Belki Marcopolo nun da dedigi gibi tek basima sesim yeterli olmayabilir fakat asagida mail adreslerini yazdigim kisi ve sizlerinde buldugu ve onerebilecegi adreslere sizler de mail atarsaniz eminim dikkatlerini cekmeyi basaririz.

Yonetim kurulundan 1 - 2 kisinin aklinin bir kenarinda bu mailleri aldigi kalsa bile bizim icin buyuk ilerleme olur. Eminim en kısa zamanda yonetim kurulu toplantisinda bu konuyu da gundeme alırlar.

Lutfen herkes bildigi Ingilizce oraninda 2 kelime yazsin. Ayni maili gondermektense farkli kisilerden farklı mailler gitmesi daha iyi olur, boylece daha ilk kelimesini gorduklerinde okumaktan vazgecmezler.

Haydi herkes 5 dk sini ayirsin ve ulkemizi de dunya ulkeleri ile ayni seviyeye getirmek icin caba sarfedelim.

TOM TOM YETKILILERI:
    tomtomUKPR@hillandknowlton.com , tomtom.pr@tomtom.com ,

TELEATLAS ( HARİTALARI URETEN FIRMA ) YETKILILERI:
    cemil.seber@teleatlas.com , investor.relations@teleatlas.com , henk.vervaeke@porternovelli.be , dirk.snauwaert@teleatlas.com , service.center@teleatlas.com ,

Saygilarimla
    Fatih OZVEZNECI
    fatih@bodrumdans.com

• Merhaba tum nav kullanlar tesekurler butun herkese bu forum da bilgi paylasanlar

Ben tomtom 6.21 aradim bullamadim 6.20 buldum 6.30 da buldum ama bir turlu 6.21 bullamadim

okuduyum kadari v 608 eastern eu haritasi tomtom 5.0 icin pna deyistirmekle sadece 6.21 le de calisiyormus

bir link lutfen cok merci
    Belcikadan
    Bol Bol Selamlar

http://autosyonal.be

p.s. Turkcem Icin üzür dilerim okula gidmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi billcarson -- 19 Haziran 2007; 1:39:47 >
  • Bana arabayi ucuza verirsen link veririm
    Bu arada neden Tomtom 6.30 yüklemek istemiyorsun ondada calisiyor herhal bir dene istersen.
    quote:

Orjinalden alıntı: billcarson

Merhaba tum nav kullanlar tesekurler butun herkese bu forum da bilgi paylasanlar

Ben tomtom 6.021 aradim bullamadim 6.020 buldum 6.030 da buldum ama bir turlu 6.021 bullamadim

okuduyum kadari v 608 eastern eu haritasi tomtom 5.0 icin pna deyistirmekle sadece 6.021 le de calisiyormus

bir link lutfen cok merci
    Belcikadan
    Bol Bol Selamlar

http://autosyonal.be

p.s. Turkcem Icin üzür dilerim okula gidmedim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.