Şimdi Ara

Tomking Hava soğutmalı deniz motorları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
8.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.Bu sene yamaha motorumda arıza olduğu için idareten bir adet Tomking 2 zamanlı tırpan motorlu bir motor almak istiyorum.Çok uzun yol yapmayacağım ama denizde 4-5 km arası yol gideceğim.
    1.Bu motorlar hava soğutmalı olduğu için hararet yapıyor mu?
    2.Kullanan ve memnun olup olmayanlar var mı?
    Motor 64cc, 2 zamanlı, hava soğutmalı.

    (2 zamanlı oldukları için çok ses yaptıklarını biliyorum ama ses benim için sıkıntı değil.Hatta 2 zamanlı motorları severim ,çatara patara yaparlar ama durmadan yola devam ederler.4 zamanlıların arızaları ile çok uğraştım oradan biliyorum.)

    Motor linkihttps://fisjenerator.com/deniz-motorlari/6182-tomking-tkc148e-3-5hp-kisa-saft-deniz-motoru.html







  • kullanan oldugunu sanmıyorum, cogunluk pancar lombardini veya ruggerini v.s. kullanıyor.
    hava aldıgı surece hararet yapmaz ama uzun sure kullanırsanız belki sisme yapabilir.
    deniz icin onerilmez

    tekne kac m ve ne tip?
  • a3l4i kullanıcısına yanıt
    3 metre 50 kg ağırlığında bot.
  • Sıkıntı olmaz o zaman.
  • 5 beygirden daha düşüğünü almamanı tavsiye ederim.ben 2.5 metre kolibri botumda 3.1 beygir olanını kullanıyorum.tam bir yakıt canavarı.motorlu tırpan değil ama çim biçme makinelerinin motorlarından yapılanlar var hatta 7 beugir olanı var alabilirsen onu almanı öneririm. uzun süre kullanırsın. iki zamanlı motorlar kolay arıza yapmaz ama kullanım ömürleri kısadır bu yüzden yüksek güçlü almanı öneriyorum yarım gaz kullanarak motorun ömrünü üçe katlıyabilirsin. hararet yapmadı benimki yazın sıcağındada kullandım ama öyle durmadan 5 kilometre falan gitmedim 3 te 2 gaz kıyıdan bir kilometre açılıp geri dönmek için.benim motor acayip sesler yapıyordu titreşimli çalışıyordu balatayı söktüm içinde iki adet açılıp kapanan balata var birisi vidası ayarsız olduğu için hiç açılmamış diğeri aşırı yükten aşınmıştı yani yük tek balataya binmiş yedek iki takım balata aldım daha yumuşak yay taktım vidanın girdiği balatadaki deliği biraz taşladım şimdi rahat açılıp kapanıyor.yayı yumuşatmamdaki sebep rolantiye yakın devirlerde balatalar açılmadığı için sakin yol yapıp sahteyle avlanamıyordum illa 3 te 2 yol vermem gerekiyordu onunda hızı fazla geliyordu şimdi rolantide bile hafif hafif gidiyor.genel olarak kullanımı inanılmaz pratik çok hafif tek elle çanta gibi rahat taşıyabiliyorsunuz.illa bu tip alacaksan senin bota 4 beygir olanları var tomking in onlardan al onlarda küçük ve hafif ama sakın 4 beygirden aşşağısını alma sonra çok pişman olursun.iki kişi bindinizmi meraya gitmek eziyet olur.ben tek avlandığım için 2.5 metre bot aldım bana 3.2 beygir yetiyor ama senin bot 3.5 metre illa bir arkadaşın vs gelir rüzgara karşı zorlanırsınız. Not..Tuzlu suda kullanacaksan mutlaka her kullanımdan sonra pervane ve mili tatlı suda yıka ve yağlı üstüpü ile ince bir yağ tabakası olacak şekilde yağla.




  • Ben kullanıyorum. 4hp 4 zamanlı olandan. Fibotek marka polietilen botum var. 80 kg ağırlığında. 2 kişi bindiğimden 6km/h yapabiliyorum. Yürüme hızından biraz hızlı. Denizde kullanıyorum. Motoru 2 km boyunca hiç durdurmadan. Tam gazdan bir tık aşağıda kullanıyorum. Şimdilik bir sorun olmadı. Yalnız gaz kolunu su ile durulamayın. Ben motoru komple yıladım gaz teli paslandı, gaz takılı kalıyor. Onu değiştircem sadece.
  • Ben 6 hp 2019 Tohatsu aldım ve 22kmh sürat ile geziyorum arkadaşlar.Öyle tırpan motoru ile olacak işler değil bunlar :)
  • willrock35 kullanıcısına yanıt

    Ustam merhaba bizde fibotek 2.50 alicaz 4 kişilik bir aileyiz 7bg tomking düşünüyoruz siz kullanmış biri olarak yeterli olurmu hıza ihtiyaç yok kıyıdan koyları gezmeye arada meralara gitmek birde sırtı yapmak için yeterli olurmu sizce

  • 250 fibo 8 bg ye kadar kullanın diyor hız aramazsanız işinizi görür tuzlu sudan dolayı gaz koluna karburatör kısmına dikkat edin karbüratör kısmını basıt bir dış muhafaza yaparak koruyabilirsiniz. Ben olsam marşlı olan modelini alırım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.