Şimdi Ara

Tombow uç sertliği testi (2H-H-HB-B-2B-3B) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
7
Favori
77.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam anladığım kadaarıyla uni okuyormuşunuz o zamanlar.Şimdi ne yapıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

usta soru sorcam çok kırılıyor mu 4B? bide aşırı bulaşıyor mu etrafa? ben normalde H ve HB kullanan biri olarak ufak olarak bi denemek istiyorum 4B gibi aşırı uç nokta olan bir sertliği. tavsiye eder misin?
    Etrafa bulaşıyor ama aşırı kırılmıyor hocam, aksine yumuşak olduğu için esnek olduğundan biraz daha zor bile kırılıyor olabilir. Tabi dediklerim Pentel Einstein için geçerli. 4B açıkçası bana yazdıkça zevk veren bir uç olmuştu. Ama uzun vadede her yerde bulunmaması vs. derken H ve HB kullanan birine ilk aşamada 2B Tombow öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 25 Eylül 2020; 12:51:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mezuni

Hocam anladığım kadaarıyla uni okuyormuşunuz o zamanlar.Şimdi ne yapıyorsunuz?
    O zamanlar tekrar üniversiteye hazırlanıyordum hocam, şuan üniversitedeyim.

• Bilmediğiniz konularda 10 dakika da araştırma yapıp biliyormuş gibi bir yazı yazmak doğru mu?

Alıntıdaki yazı kimin bilmiyorum ama bomboş.
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    2B ve 3B sipariş verdim hocam, deneyeceğim bakalım, 2B hoşuma gider büyük ihtimal de 3B de giderse ona göre 3B de kullanabilirim bundan sonra. H hiç bulaşmıyor ve dümdüz çekiyor yazıyı ancak görüntüsü çok gri ve yazarken de az da olsa bi rahatsızlık veriyor. HB çok iyiydi ancak o da gri gelmeye başladı diye 2B ve 3B yi deneyeceğim.

edit: pentel ain sipariş verdim, tombow 2B yi beğenmemiştim açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lapsekili_Big_Smoke -- 25 Eylül 2020; 13:42:56 >
    Sakarya EE değil mi hocam?Sınava hazırlanan bizlere geleceğe yönelik tavsiyeleriniz var mı?
  • 0,7 2B uçlar sınava çalışırken not tutmak için kullanılası kalemler değil.
    0,5 2B yeğlerseniz daha iyi olur. Ek olarak Tombow neden tercih edilebilir? Tombow'un resimdeki kutusundan ziyade beyaz mat kutuda sunulan uclarını yeğleyebilirsiniz. Kolay kolay kırılmazlar.
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    0.5 sipariş verdim hocam zaten, 0.7 yi hesap kitap yaparken kullanıyorum (HB) çünkü hem çok bastırarak yazıyorum hem de daha rahat oluyor. yazı yazarken ise pentel ain 2B 3B arasında tercih yapacağım 0.5 kalemde. tombowun 0.5 2B si çok bulaşıyor, o yüzden pentel ain'i sipariş verdim onu kullanacağım (0.7lerden biliyorum az bulaştığını.)

edit: kırılma sorun değil, 0.3 uçları dahi kırmazdım ben elim hafif olduğundan dolayı. zaten bastırarak yazsam da kırmıyorum 0.5 uçları. (kalem: pentel graphgear 500 0.5)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lapsekili_Big_Smoke -- 25 Eylül 2020; 16:19:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikolog2010

0,7 2B uçlar sınava çalışırken not tutmak için kullanılası kalemler değil.
    0,5 2B yeğlerseniz daha iyi olur. Ek olarak Tombow neden tercih edilebilir? Tombow'un resimdeki kutusundan ziyade beyaz mat kutuda sunulan uclarını yeğleyebilirsiniz. Kolay kolay kırılmazlar.
    Tombow’un bahsettiğiniz kutudaki uçları bana göre leş. 2B’si HB gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mezuni

Sakarya EE değil mi hocam?Sınava hazırlanan bizlere geleceğe yönelik tavsiyeleriniz var mı?
    Aynen öyle hocam, Sakarya EE. Tavsiyem bölümünüzü iyi seçin, ilk vizeden sonra “keşke şunu seçseydim” demeyin. Onun harici gerisi size kalmış, tavsiye versem de bildiğiniz gibi yapacaksınız ya da olacak zaten

• quote:

Bilmediğiniz konularda 10 dakika da araştırma yapıp biliyormuş gibi bir yazı yazmak doğru mu?

Alıntıdaki yazı kimin bilmiyorum ama bomboş.
    Yazının alıntı olduğunu belirtmişim, sene 2016 zaten; boş bir zamanımda editlerim. Aradan geçen zamanda bir sürü farklı uç ve kalem denedim. 30-40 tane kalemim var şuan. Apple Pencil’a geçmesem bu sayı uçardı tabi.

Teşekkür ederiz hocam.EE'de kendimizi nasıl geliştirebileceğimizle ilgili fikirlerinizi duymak isteriz.
    o uçlar kaç para haberin var mı? karakalemle uğraşan herkes onu kullanıyor
  • Şu tombow 2b ler Faber Castell uçlardan daha mı kaliteli ?

• quote:

o uçlar kaç para haberin var mı? karakalemle uğraşan herkes onu kullanıyor
    Parasıyla alakalı bir yorum yapmadım ben, Amazon’dan vakti zamanında uç getirtip çok beğenmişliğim fakat sürekli bulunmadığından vazgeçmişliğim de var.

Bu arada şimdi mesajı yazarken baktım, uç bulunabilir hale gelmiş:

amazon
    Dong-A Ceramics 0,5 Versatil Uç (Min) 2B 70 mm 48 li 12'li Tüp
    https://www.amazon.com.tr/Halsa-Trıo-Zımba-5516-815516BK/dp/B015F0404G

• Pentel Ain 0.5 2B ve 3B uçları bugün elime geçti, kısa bir değerlendirme ile
    3B hem tombow 2B den daha koyu hem de daha az bulaşıyor,
    2B ise koyuluğu kıvamında, ayrıca gerçekten 2B için az bulaşıyor bence.

tavsiye edilir, fiyatı çok olsa bile. sonuçta kaleminiz ne kadar iyi olsa da yazınızı uç ile kağıda geçiriyorsunuz.
  • Hocam Pentel'in uçları güzel fakat pahalı gerçekten, ortalama 20 lira ve bir tüpte 40 tane uç var. Uç başına 50 kuruşa denk geliyor. Ben bir süredir Rotring 2B kullanıyorum şeffaf kutuda ve kırmızı kapaklı olandan, yazım hissi güzel ayrıca Tombow 2B kadar bulaşmıyor, fiyatı da uygun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    faber uçlar rezil, 2B olmasına rağmen pentelin 4B sinden daha fazla bulaşıyor ayrıca rengi de güzel değil. tombow 2B çok daha iyi ondan. zaten amazonda 95 kuruş falan 12 uç. istersen bi 10 tane söylersin o sana 4-5 ay gider.
  • Macella kullanıcısına yanıt
    hocam o maviyi sil, siyah yaz oraya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel konu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.