Şimdi Ara

Tomb Raider I - Türkçe Yama Çalışması [ÇEVİRMEN GEREKLİ - DİYALOG SAYISI AZ] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • erdal73 kullanıcısına yanıt
    http://www.glidos.net/tombati.html



    Buradan indirebilirsiniz. Fakat fmv patch ini mutlaka yapın fmv videoları çok kaliteli oluyor. (Parlak olarak tombati.exe yazana tıklayın sadece)



    http://www.core-design.com/community_tr1fmvremaster20th.html



    Fmv patchini de bıradan indirebilirsiniz. Bu patch de ekstra olarak hd patch, ps1 sesleri (steam versiyonu sadece arka fon müzikleri var uğraşmak gerekiyor.) ve ek paketi içeriyor.



    Ayriyetten de braid modu ekleyebilirsiniz. Lara ya örgü ekliyor küçük ama güzel bir mod.



    http://www.core-design.com/community_tombraiderbraidmod.html



    Resim:

    Tomb Raider I - Türkçe Yama Çalışması [ÇEVİRMEN GEREKLİ - DİYALOG SAYISI AZ]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -Master kullanıcısına yanıt
    Tomb Raider 2’deki durum nasıl? Klasik serideki en sevilen oyundur. Hem ikinci oyundan sonrakiler Windows oyunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venomstr kullanıcısına yanıt
    Onda da ios texturesi ile widescreen yapılabiliyor (perixoto diye bir toolla) gerisi ise sadece widesxreen patch ı(4 hariç onda da hd yama var lara nın modelini değiştiriyor ve kalite artıyor biraz ama en çok değişen 1.oyun). Birde türkçe yama yapabilseyfim çok iyi olacaktı ama maalesef eklenemiyor cutscene lere hiç anlatım bulamadım oda olsaydı oyun türkçe olabilecekti. Yardımcı olanda olmadığından proje bir süreliğine iptal. (Şimdilik sadece diyslogları çevirip youtube da paylaşabilirim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Master kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Belki küçük bir hile yardımıyla eklenebilir FMV'ler. 1.oyunun dat dosyasına ulaşamadığımdan yaparsam büyük ihtimal FMV'ler ve cutsceneler ard arda olduğundan Cutscene'i FMV'ye ekleyip altyazıyı o şekilde koymak. Ancak bu şekilde planladığım şekilde olursa Cutscene tekrar ayrı olarak oynayacak demektir. (Altyazısız olarak). 2 ve 3'ün dat dosyasına tool yardımıyla ulaşılabiliyor ve cutscene kaldırılıp fmv eklenebiliyor. Ancak rpl dosyası şeklinde görüyor ve bik dosyasını rpl yapmayı bilmiyorum maalesef. (Düşüncem Bik dosyasını düzenleyip rpl dosyasını da aynı şekilde aynı şekilde kaydettikten sonra farklı ad ile atıp oynatmak ancak olur mu hiçbir fikrim yok.)
  • Türkçe yamayı şu şekilde yapabiliyorum. Cutscenelere ekleyemedim ancak FMV'ler ile Cutscene'ler ard arda geldiğinden FMV dosyasına cutscene'i ekleyip (FMV'ye altyazı ekleyebiliyorum.) Ancak bu tarafın kötü bir yanı var. Yama boyutu yüksek olacak. (Tabii sadece türkçe yama değil ayriyetten HD FMV pack'i içeriyor.) ve oyun içi bazı diyaloglar çevrilemeyecek. Ama o diyaloglar çokta önemli değil. Bosslarla filan savaşırken söylenmeleri Peynir de gibi. (Ancak yine'de son videoya bu konuşmaların türkçesini ekleyebilirim çıktığı kısımla beraber.) Ve bir kötü tarafından biri de dat dosyasını açamadığımdan oyun dosyasını düzenleyemiyorum. Haliyle cutscene'leri iki kere oynatacak demektir. Biri altyazısız olarak. (Ancak bir tuşa basarak geçilebiliyor.) Bu şekilde çıkarmamı ister misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 6 Ocak 2018; 2:3:16 >
  • Tr1'in de aynı tr2'deki gibi düzenlenebilse çok güzel olacaktı. TR2'ye yeni videolar eklemeyi başardım üstelik cutscene'de kapatılabiliyor. Yani oyun full türkçe olacak demektir. (Oyun içi konuşmalar hariç ama zaten oda 1 tane var ve onu da zaten FMV'ye ekleyeceğim. 1'de ise bir cutscene'i iki kere oynatması dışında bir sorun oda zaten geçilebiliyor. (Onu da ayarlamaya çalışacağım.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 6 Ocak 2018; 2:45:55 >
  • .exe dosyası çevirildi. Oyun içi altyazılar çevirildi. Menü ve yapımcı bilgilerinin yazılı olduğu resimler ve yazılar hd versiyonla yeniden yapıldı. Sadece video altyazıları kaldı çevirilirse onu da ekleyip tamamlayalım yamayı. Dosya burada.https://www.sendspace.com/file/bd0do7
  • Oyun Çeviri tarafından (@byflash) II.oyun çevrilmiş durumda. Maalesef ben altyazı eklemeyi beceremediğimden ötürü projeyi iptal etmek zorunda kaldım. Şuan indirdim II.oyunu Türkçe olarak oynamaya başladım. Yama şahane. I, III ve V.oyunlar'da çevrilebilirse Tombati'den şahane olur. Bu konu silinebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 22 Şubat 2018; 21:33:49 >
  • Biraz üzücü bir durum bende quake 4 türkçe yama denemiştim elemanın biri 5 6 sene evel CC mod yapmış oyuna altyazı ekliyor
    ama bitmediği için sorunluydu elbett 2. bölümden sonra altyazılar olmasına rağmen çıkmıyor + oyun için ses efektlerininde dosya isimleri altyazı gibi çıkıyordu. Yazılım bilenler bir el atabilir mi dedim ama ne yazık ki gördüğüm kadarıyla türkiye de ya yazılım bilen yok yada herkes piş ağzıma düş istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Teknik -- 23 Şubat 2018; 3:31:17 >
  • byflash kullanıcısına yanıt
    kardeş tekrar yükleyebilir misin en azından öyle oynayalım.
  • Müsaade varsa Tomb Raider 1 Türkçe yamaya el atmak isterim.
  • https://forum.donanimhaber.com/tomb-raider-2-turkce-yama-yayinlandi--131477349

    Yamayı indirmekte sorun yaşıyorsanız yandex disk hesabı oluşturun ve yama dosyasını kendi hesabınıza kopyalamayı seçin. Sonra rahat rahat indirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 27 Şubat 2018; 10:54:47 >
  • byflash kullanıcısına yanıt
    ben 1. yi demek istedim belli bir kısmı paylaşmışsınız o silinmiş.
  • Benim paylaştığım dosya 2.oyundu. 1.oyun için hiç çıkmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byflash

    Müsaade varsa Tomb Raider 1 Türkçe yamaya el atmak isterim.

    El atarsanız çok iyi olur. Ben maalesef altyazı ekleyemedim.
  • -Master kullanıcısına yanıt
    Oyun içi ara videolar muhtemelen önce orijinal sonra Türkçe alt yazılı olarak oynatılır ama FMV videolara ekleyebiliriz. Menüleri de çeviririz oldu bitti :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.