Şimdi Ara

Togg un yapması gerekenleri açıklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mevcut duzendeki araçları bana hikaye geliyor. O öve öve bitiremedikleri c-suv togg şu an piyasaya çıksa rahat 1.5milyona satılacak Türkiye de. Yani kendi halkına satman çok zor.

Avrupa gibi ülkelerde ise adını şanını hiç bilmediğin bir arabaya 30-40bin Euro gibi bir rakam hickimse vermez. Gider kendi elektrikli markalarını ya da güvendikleri elektrikli araçları alırlar.

Togg un ise yapması gereken. Dacia ve Fiat egea mantığı olmalı. Yani bunların elektrikli versiyonları.

Mesela Dacia spring gibi bir araç olabilir. Ya da Tr piyasası için egea tarzı ucuz, düşük maliyetli ama Türk halkının işini görecek ucuz tipli elektrikli arabalar yapmalı. Mesela egea boyutlarında, egea ucuzluğunda gene togg un o sedan tipini kullanabilirler. Malzemeleri ucuz elektrikli bir araç. Adına da togg aga koysunlar. İsme takılmayın.

Dacia spring gibi yarı b-suv görünümlü gene ucuz ve maliyeti, yürütmesi kolay elektrikli araçlar. Adına da togg baga koysunlar. İsimlere takılmayın. modellere örnek olsun diye verdim. Togg aga ve togg baga. Bu iki modeli çıkarsınlar. Fiyatları da sürümden kazanacaz ve zaten yurtiçi üretim diye bir tık daha düşürsünler. İkisi de Tr de çok kısa sürede ilk 2 ye yerleşir.

Motor ve ÖTV oranları mesela 85 kW altı yüzde 10 ÖTV. En düşük ÖTV yüzde 10. O zaman aracı da 84 kW yap. 84kw rahat rahat yeterde artar bize. Haaa daha da az yaksın gibisinden 30-40-50 kW likte yapabilirsin. Aynı aracın 1.3, 1.6, 2.0 benzinlide motor seçenekleri tarzı elektriklisini 30kwlik, 50kwlik, 84kwlik diye de çıkartabilirsin. Vatandaşın hangisi işine geliyorsa onu alsın.

Türkiye de elektrikli araç kullanım oranı 5-6 kat daha hızlı yol alır.

Şu anki güncel akaryakıt fiyatları ile tam aranan kan bu dediklerim. Sonra doblo tarzı ticari elektrikli çıkar. Devamı gelir zaten. Halk alıp bindikten para kazandıktan sonra devamı da çok rahat gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 2 Mart 2022; 2:16:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ne gariban halkın TOGG ile nede TOGG'un gariban halk ile işi olur. erişebilecek ucuz elektirikli araçlar bilhassa ülkemizde fabrikası olan yine bilindik markaların (reno-dacia-fiat-hyundai) sürümden kazanma yoluyla gelecek. birde Çin markaları erişebilir olur.

misal elektrikli doblo var zaten, Sinan 2-3 sene önce test etmişti prototip aracı.
    https://www.youtube.com/watch?v=Pi1MORLDdYo&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 2 Mart 2022; 2:29:2 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Hocam işte strateji yanlış. Bende onu anlatıyorum. Gariban halkla alakası yok. Halkın tamamı gariban zaten. En çok satan araç egea. Onun tahtına göz diksin diyorum bende. Yoksa adını sanını kimsenin bilmediği bir aracı Avrupa neden alsın. İlk önce kendi vatandaşına sat. Tecrübe kazan. Para kazan. Sonra açılırsan açıl yurtdışına. Dediklerim sence mantıklı değil mi ? Türk halkının yüzde 99 unun alamayacagi aracı çıkartıp yerli milli nidaları atmanın mantığı ne o zaman ? Dediğim fikirler güzel fikirler değil mi sence ? Firma garibani düşünsün demiyorum. Bu strateji ile hem daha fazla kazanacak, hemde daha fazla tecrübe, deneyim, para ve daha yaygın servis ağı oluşmuş olacak.

Garibani düşünmesin. Dediklerimi yapsalar kendilerini de düşünmüş olurlar.

• zam içinde boğdukları halk için arabamı yapar bunlar hocam? zaten TOGG'un çıkışı seçim sonrasına kalırsa ve seçimde iktidarı kaybederlerse o bütün TOGG projesi çöpe gider söyleyeyim.

hee TOGG'un çıkmasının genel anlamda belki şarj istasyonu ve elektrik altyapısının artması/iyileştirilmesi konusunda faydası olabilir. benim TOGG'tan tek temennim bu açıkçası. nitekim geçenlerde şöyle bir video izledim, elektrikli Jaguar kullanıcısı "uzun yolda şarj altyapısı allak-pullak" diyor :/

https://www.youtube.com/watch?v=RrmRoLaZUj0&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 2 Mart 2022; 2:48:22 >

• Avrupa da elektrikli otomobile teşfik bizde ise aşırı vergi var.. Kendi elektrikli otomobilini yapıp kendi haklına satamamak da bizim ülkemize ait bir durum olsa gerek..

• Vatandaşın zenginleşmediği müddetçe bu iş olmaz. Yoksa Devrim arabası yakıt bittiği için veya yapılan her iş cezasız kalmadığı için üretilmedi veya Anadolu da inekler yemiyordu. Aracı ürettin kime satacaksın? Sanki giriş seviyesi elektrikli araç ucuz olacak şu anda bile 500 bin TL altı teşviksiz imkansız. Anca Ami bozması bir şey yaparsın o da araba değil zaten.

• 40 bin avro çıksa kdv ile birlikte 700 bin lira demek, iki katı değil! Ötv olmayacak diyorlar sonuçta. İthal olan 40 bin avro aracın Ötv dahil fiyatı olur 1,5 milyon.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Neyine ÖTV olmuyor. Avrupa Birliği gümrük anlaşmasına göre yurtdışı araçlarında kullandığın vergileri kendi ürettiklerinde de kullanmak zorundasın. Maliyeti 40bin Euro. Karla beraber değil.

Şu anki mevcut togg iktidarın seçim için oy projesinden başka bişey değil. Bu şartlarda Tr de bile satabilen bir araç olamayacak. Avrupa da ise neden satamayacagini anlattım. Benim dediğim sistem ile yerli marka araç oluşturulabilir ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 6 Mart 2022; 22:55:0 >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Olaya togg üzerinden örnek verdim. Cidden yerli bir marka yaratıp, piyasaya sürmek isteyen benim dediğim sistemi uygulayarak pazarda iyi iş yapar. Anlatmak istediğim bu.

Yani siyasi yardım şu bu dinlemeden togg firması kendi başına dediğim atağı yaparsa iş yapar. Arkamıza hükümeti alalım. Teknolojik dopdolu pahalı bir araçla piyasaya girelim derlerse ölü yatırım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 6 Mart 2022; 22:57:51 >
  • müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt

Eğer benim dediğim sistemde bir firma çıkıp otomobil sektörüne girerse Tr de deli iş yapar. Hükümetin belirlediği oyunun kurallarina yani ÖTV, KDV kurallarına göre uyarak, kendi devletten, şuna buna yaranmadan kısa sürede Tr nin en çok satan aracı olur.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Benim yazdıklarımı kimse okumamış belli ki. Zaten bende onu anlatıyorum. Mevcut durumda insanların araba alması imkansız. Anlattığım sistemi oku ve iş yapmayacak yerini söyle bana.

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

Elektrikli araçlara teşvik verilebilir, bu çevreye zarar vermiyor diye kapsam dışı denildi. Teşvik veren ülkeler var elektrikli araçlar için.

• Telefon elimizde bu açıklamayı bekliyorduk, yüreğine sağlık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ankara beni bulsun

• Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Egea ve spring bile bizim için çok. Fiat’ın Bis modelini elektrikliye çevirip güvenlik ekipmanlarını güncelleyip verecekler. Orta gelir grubu olan bizler alabileceğiz o zaman.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim ülkemizde teşvik dedikleri var zaten. Benzinli ve dizelden yüzde 80 ÖTV alıyorsak, elektrikli den yüzde 15, yüzde 45 alalım mantığı. Olmayacak şeyleri konuşuyorsun. Ben ise onun bunun teşviği ile değil. Firmanın benim dediğim hamle ile para kazanacağını söylüyorum. Haaa şayet teşvik olursa daha da çok kazanır zaten .

• ArmaganT A kullanıcısına yanıt

Başkan mevcut şu anki sisteme göre konuştum. Yazdiklarimda mantık dışı birşey var mı sence ? 1.5,milyon, 2milyon liralık araç uretecegine egea fiyatına elektrikli üret herkes alsın. Yaptığım denklem hayalde değil. Mevcut vergilerle bile en çok satan araç olur. Sistemi anlattım. Başlığa takılma. Sistemde kafanın takıldığı neresi var mesela.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.