Şimdi Ara

TOGG fabrikasındaki robot hatlarında ilk C-SUV gövdesi üretildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
8.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TOGG fabrikasındaki robot hatlarında ilk C-SUV gövdesi üretildi

TOGG'un Gemlik'teki yerli otomobil fabrikasında çalışmalar tüm hızıyla sürerken, şirketten konuyla ilgili yeni bir paylaşım geldi. Buna göre, robot hatlarında ilk C-SUV gövdesi üretildi.

Şirketin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, "Deneme üretimine adım adım yaklaştığımız Gemlik Tesisimizdeki çalışmalarda kilit aşamalardan birini daha kusursuz şekilde tamamladık. Parça kontrol ve doğrulamaları ardından ilk C-SUV gövdesini robot hatlarımızda başarıyla ürettik" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Bkz.Brisa, elektrikli araçlar için şarj istasyonu sayısını arttırıyor

Geçtiğimiz haftalarda da gövde tesininin yüzde 97'sinin tamamlandığı ve 208 robotun parçalı denemelere başladığı belirtilmişti. Eğer işler planlandığı gibi giderse TOGG Gemlik tesisinin haziran sonu gibi tamamlanması ve yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale getirilmesi hedefleniyor. 2023'ün ilk çeyreğinde de TOGG'un ilk modeli olan C-SUV banttan inerek satışa sunulmuş olacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, fabrikanın açılışının 29 Ekim'de yapılacağını belirtmişti.

• Üniversitede bile o kadar imkansızlık içinde; solidwork ile çizip, bir otomabili 1 yıl içinde üretiyorlar. Hâlâ üretim yapılacak. Almanya'daki gibi devlet elektirikli araç satın anlar için teşvik ödemesi yapacak mı? ABD'deki gibi elektrikli araçlara özel şeritler, çevreci olduğu ve atmosfere gaz salınımı yapmadığı için vergi indirimleri olacak mı? Yoksa biri çalıp, başkaları da oynayacak mı?
    Birincisi McDonalds Türkiye Katarlılara satıldı yani örneğin yanlış, artık Anadolu Grubunda değil. İkincisi Çin, ABD, Rusya ve Hindistan gibi kaynakları yeterli ülkeler hariç HİÇBİR ÜLKE %100 yerli teknolojik üretim yapamaz. Mercedes'in bir sürü parçası Türkiye'den gidiyor, motoru Fransa'dan vs vs... Hiçbir Alman "ama Mercedes yerli değil" demiyor akıllı kardeşim. TOGG sayesinde dünyanın en gelişmiş pil fabrikalarından biri (SIRO Gemlik) Türkiye'de kuruluyor. O "Çinden alınacak" dediğiniz bataryalar SIRO projesi kapsamında Farasis tarafından Gemlik'de üretilecek. Ayrıca Aspilsan da araçlara yönelik olarak Avrupa'nın ilk silindirik pil fabrikasını tamamladı. Çok ciddi lityum işleme tesisleri kuruluyor. Türkiye'ye know-how ve mühendislik akıyor. Gürcan Karakaş gibi bir değer artık Bosch'un yönetim kadrosunda değil Türkiye'de çalışıyor. Ak Parti ekonomiyi batırdı, eğitimin içinden geçti, faiz sebep enflasyon sonuçtur gibi komik bir söylemle hem faizi hem enflasyonu roketledi. Hatalarının haddi hesabı yok ama siz bunları dile getirmek için harcamanız gereken vakti gelmiş burada Türkiye'nin orta ve uzun vadede inanılmaz yararına olacak bir projeyi kötülemek için kullanıyorsunuz. Safi zarar verdiğinizden haberiniz dahi yok... Yazık...
    Pininfarina'cılar gelmeden haberi okuyup kaçın. Yeni moda da 2 milyoncular. 200 bin euroya satılacak diyen bile vardı bu forumda. Çinlilerin en az 10 farklı elektrikli araç markası vardır. Sanki çok aşırı zor bi şeymiş gibi " fabrikası yok, gaz alıyorlar" diye geziyorlar. Ondan sonra adam seneye arabayı çıkarınca bunlar gibi kendini zeki sananlar yüzünden oy kazanıyor :)))

kusura bakmayın abi çocukluğumuza verin bu kadar boş konuşmayı biz bilemedik sizin gibi dolu konuşmayı, affedin; biz ekominin gidişhatından da sgk ödemesi yapılmayınca neden gss denilen bir ödemenin yapılmasının mecbur olduğundan da bu ülkeyi kıskanan dış mihrakları da sizin gibi iyi bilemedik... biz hayatımız boyunca arabaya binemedik evet ikinci el bile olsa binemiyoruz bunun sorumlusu ben ve benim gibi sözde ülkeyi çok iyi hale getirecek olan ama ne sebeptense 20 yılın ardından hala bu ülkede enflasyonun durulmadığı ve türkiyenin çoğunluğunu oluşturan asgari ücret alan vatandaşların bir ev geçindirirken çektikleri sıkıntıları sizin gibi iyi bilemedik... evet fakir edebiyatı yapıyorum çünkü fakirim ama aç değilim çok şükür çünkü açın interneti de bir bakın devletin belirlediği fakirlik sınırı ile açlık sınırı arasında kalan dilimde kaç kişi asgari ücret alıyor bir gözünüze girsin bakalaım bana hala burada ah-kam kesebilecek yüzünüz kalacak mı? siz bu ülkede yaşamadığınız için bunları bilmezsiniz tabi...evet anamızı alıp gidiyoruz bu ülkeden yeterki milletin ödediği vergileri birileri sömürsün biz gidelim bu ülkeden... çiftçiler gitmesin, onlarda giderse aç kalırsınız maaz Allah

Şimdi burada hayatı boyunca kitap yüzü açmamış. İki sayfa okumamış kişilerin yorumları var. Size çok basit bir şey söyleyelim. Açın bakın yerli araba üretmiş ülkelere o markalar ilk nasıl çıkmış ve nasıl büyümüş .Bir marka bir ürün önce yerli pazar dinamiklerine göre oluşturulup piyasaya sürülür. Yerli arabasını yapan ülkeler hep haklın alması için uygun fiyatlı arabalar üreterek başlamışlardır bu işe. Sonrasında lüks araba üretmişlerdir. İlk kendi pazarlarında büyüyüp sonra dış pazarlara açılmışlardır. Anladığınızı hiç sanmıyorum çünkü işinize gelmeyecek ama gene de yazdım.

bıktım hergün togg haberi duymaktan .

en ucuz cilo olmuş 500 bin hala utanmadan togg haberi yayıyorlar togg geliyor togg uçuyor.

togun jantı üretildi, ilk togg pipisi banttan indi.

arkadaş tamam da bedavaya mı dağıtılacak bu araba.

bunun en çöp paketine en az 1 milyon isteyecekler en az.

ee bana faydası ne o zaman.

yok ihraç edilecekte yok bilmem ne de.

bide aç karnına bakmadan bu haberleri takip edenler var yazık.

• Pininfarina'cılar gelmeden haberi okuyup kaçın. Yeni moda da 2 milyoncular. 200 bin euroya satılacak diyen bile vardı bu forumda. Çinlilerin en az 10 farklı elektrikli araç markası vardır. Sanki çok aşırı zor bi şeymiş gibi " fabrikası yok, gaz alıyorlar" diye geziyorlar. Ondan sonra adam seneye arabayı çıkarınca bunlar gibi kendini zeki sananlar yüzünden oy kazanıyor :)))

• Ucuyorukkk ucuyorukk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

ıroni degilse kahvaltı yapalım senle

• Üniversitede bile o kadar imkansızlık içinde; solidwork ile çizip, bir otomabili 1 yıl içinde üretiyorlar. Hâlâ üretim yapılacak. Almanya'daki gibi devlet elektirikli araç satın anlar için teşvik ödemesi yapacak mı? ABD'deki gibi elektrikli araçlara özel şeritler, çevreci olduğu ve atmosfere gaz salınımı yapmadığı için vergi indirimleri olacak mı? Yoksa biri çalıp, başkaları da oynayacak mı?

• RedPyro kullanıcısına yanıt
    O gelmiş bilgili bi arkadaş. Belki bize bu arabanın bize senin gibi yerli ve milli olan bir (evet sadece 1) parçasını söylemek istersin?

• ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt
    Senden daha yerli araba . Lisansı senin olduktan sonra araba senindir. O değil önce yerli ne onu öğren. Sanki yüzde 100 milli falan olmak zorunda. Senin gibi kendini çok akıllı sananlar yüzünden bu araba çıkınca akp tonla oy kazanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedPyro -- 28 Mayıs 2022; 18:27:9 >
  • Elbette bir mihenk taşı ilk gövdenin üretilmiş olması ancak üretim hakkında pek bir bilgi vermiyor bu olay. Şuan makinaları ayarlama aşamasındalar sanki. Şöyle bir ilk 10 seri üretim gövde görseydik tamam olmuş diyecektim. Kaldı ki Tesla bile yüzlerce araç ürettikten sonra hala üretimde hataları çözmekle uğraşıyordu. Biraz erken olmuş bu haber. Emeği geçenlerin, yürekten destek olanların ellerine, yüreğine sağlık ayrıca.

• ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt
    %60 ı bizim malaseef istersen neden 100 olmadığını araştırmak istersin motor ile alakalı olaylar

Aynı fabrika Mercedes otobüslerinede parça yapıyor almanlar desin o zaman mercedes yerli değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar elektrikli araçlar mevcut pil teknolojisinden dolayı kullan at fotograf makinaları gibi.. ülkemize uygun değil, aracı kullanmaya başladıktan 5 yıl sonra pillerin yenilenmesi için sıfır araç fiyatına yakın ücretler istenecek.. bizim ülkemiz açısından sürdürülebilir değil elektrikli araçlar..

• baybay17 B kullanıcısına yanıt
    Cehaletin vucut bulmuş halisin. Bilmeden bu kadar kendinden emin yazmaya nasıl cesaret ediyorsun anlamıyorum!

bu defa başaracaklar görünüyor.

yerli / milli olmayan en ufak ürün dahi yurtdışından geliyor ve karşılığında Dolar ödeniyor. Bu da sürekli, bu ülkenin dolar kazanmasına neden olduğu gibi, dolara olan ihtiyacı tetiklemeye devam ediyor. Hal böyle olunca da, boyuna TL değer kaybediyor.

tabiki 1 tek araç ile TL değer kazanmayacaktır fakat bu bir yol. devamı gelirse, torunlarımız bari, boyuna dolar / tl yüzünden sıkıntı çekmeyeceklerdir.

aslında, ülkede; halkın genel ihtiyacı olan hemen herşey üretilmelidir, kendi çapında üretiyor ama yetmez, dünya standartlarını yakalamak zorundayız ve dünyada mal satmak zorundayız. yoksa, her zaman bu ülkede TL değer kaybetmek zorunda.

bunu farkettiğimden bu yana, en azından beyaz eşyalarda artık yabancı marka almıyorum, aslında Vestel, Arçelik, Beko zaten dünyaya mal satıyor. Kaliteleri de gayet iyi beyaz eşyada. paramın karşılığı yurtdışına çıkmasın artık.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.