Şimdi Ara

Togg LFP bataryaya geçti! Artısı, eksisi neler oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
2
Favori
10.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
31 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Togg LFP bataryaya geçti! Artısı, eksisi neler oldu?
    Uzun menzilli Togg T10X ve T10F modellerinde LFP (lityum-demir-fosfat) bataryaya geçiş yapıldı. NMC'de 88,5 kWsa olan batarya kapasitesi LFP'de 89,6 kWsa olarak güncellendi. Peki Togg için NMC'den LFP bataryaya geçiş ne değişiklikler getiriyor?

Togg'da LFP batarya dönemi

Öncelikle teknik tarafta ne gibi değişiklikler olduğuna bakalım. LFP bataryaya geçişle birlikte T10X ve T10F'in 0-100 km/s hızlanma süresi 7,8 saniyeden 8 saniyeye; ortalama enerji tüketimi ise (T10X) 19,1 kWsa/100 km'den 19,7 kWsa/100 km'ye yükselmiş.

Bunlara ek olarak %20-80 DC hızlı şarj süresinin de 28 dakikadan 26,5 dakikaya düştüğü görülüyor. AC şarj tarafında ise standart olarak 11 kW'lık destek söz konusu. LFP bataryaya geçişle birlikte araç ağırlığında ortalama 30 kg'lık artış yaşanmış.

Gelen bilgiye göre; yeni modellerde kendisini gösterecek olan CATL iş birliğinin T10X ve T10F'teki güncellemeyle bir ilgisi yok. Yeni LFP bataryalar, Togg ve Farasis ortaklığında kurulan Siro Energy tarafından sağlanıyor. 

Menzili etkilemeden batarya kapasitesi ve teknik özelliklerde gerçekleşen bu ufak farklara baktığımızda, Togg'un bu değişikliği kullanıcı deneyimini çok etkilemeyecek şekilde yapmaya çalıştığını görüyoruz. NMC ve LFP bataryalar şu anda dünya genelinde birçok üreticinin kullandığı en yaygın batarya türleri. Ancak iki tarafın da birbirine göre avantajlı ve dezavantajlı olduğu taraflar var.

LFP ve NMC arasındaki farklar

LFP ve NMC bataryalar arasındaki en önemli fark enerji yoğunluğu, maliyet ve dayanıklılık alanlarında ortaya çıkıyor. NMC bataryalar daha yüksek enerji yoğunluğu sayesinde daha uzun menzil sunarken, LFP bataryalar daha düşük maliyet, daha uzun çevrim ömrü ve daha yüksek termal güvenlik avantajlarıyla öne çıkıyor.

Ayrıca; LFP bataryalarda sık sık kalibrasyon işlemi yapılması gerekebiliyor. Bu da LFP bataryalı araçlardaki kullanıcı deneyimini etkileyen faktörler arasında. LFP bataryalarda voltajın geniş bir şarj aralığında sabit seyretmesi, aracın kalan enerjiyi hesaplamasını NMC bataryalara göre zorlaştırabiliyor.

Bu nedenle üreticiler, batarya yönetim sisteminin kendini yeniden kalibre edebilmesi için aracın belirli aralıklarla yüzde 100'e kadar şarj edilmesini öneriyor. Kullanıcı açısından herhangi bir servis işlemi gerektirmeyen bu süreç, yalnızca tam şarj yapılmasından ibaret. Böylece araç, kalan menzil ve şarj seviyesini daha doğru hesaplayabiliyor.

Ayrıca Bkz.Renault'nun yeni SUV'u drone fırlatıyor! İşte mobil komuta merkezi 4 Troop

Son yıllarda hücre ve paket teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde LFP bataryaların enerji yoğunluğu da önemli ölçüde artarken, birçok üretici maliyet avantajı ve dayanıklılık nedeniyle bu kimyaya yönelmeye başladı.

Özetle; teknik tarafta ufak farklar görünse de LFP'ye geçişteki asıl farklılıklar kullanıcı deneyiminde ortaya çıkacak. Özellikle kış performansı, yeni Togg sahiplerinin deneyimini etkileyecek en büyük konulardan biri olabilir.

• LFP ucuz araba pilidir. 100k bile ucuz olmayacak. ısı pompası olmayan sistemde lfp intihardır. kışın 0 derece civarında bu araba sürüne sürüne şarj olur.kullanıcıya ne maliyet ne de kullanım olarak zerre faydası olmayan bir değişiklik.yaza göre %50 az yol yaparsanız şaşırmayın. -10 derecede aynı yolu t10f ile 28kw, kendi aracım ev6 ile 18kw ile gidip geliyorum. kışın 90kw üstü bi hız görmedim t10fde. 1 kış sonra herkes nmc pilli togg arar.
    Sonunda Togg' da geçebildi LFP ye. Geç atılmış bir adım ama olması gereken oldu. Şu nmc bataryalardaki 20-80 saçmalığını anlamıyorum. İnsanların nasıl bu işkenceyi kabullenmesini de. Bataryayı hangi aralıkta kullanmam gerektiği kararı bana bırakılmalı. Beni sınırlandırmamalı. Canım istediğinde 100 yapabilmeliyim. Canım istediğinde de 0 a indirebilmeliyim. Hem daha güvenli bir batarya kimyası. Hem çok daha fazla uzun ömürlü. İnsanların mantıklı olan yerine mantıksız olana yönelmesi saçma. Özellikle türk halkı için mantıklı olan lfp dir. Togg da sonunda doğru olanı buldu. Burada konuşulması gereken konu lfp değil, ısı pompasıdır. Isı pompasının olmaması büyük bir eksi. LFP ye geçiş sebebiyle togg u kutluyorum. Şimdi nmc bataryaya sahip araçlar 2.el de değer kaybedecektir. Tabi herkes lfp bataryaya sahip olanları tercih etmek isteyecek.

Lüzumsuz tartışıyorsunuz. Maliyetleri düşürmek amacıyla yapılan bir uygulama, başka bir motivasyonu yok. LFP'nin de olumlu tarafları var ama kategorik olarak NMC'den üstün bir teknoloji değil, paralel bir pil kimyası sadece.

Özellikle soğuk iklimde yaşayan müşterinin pek hoşlanacağını zannetmiyorum ama genel maliyet çerçevesinde yapılan iş doğru.

• yararlı birşey göremedim , bilen varsa beri gelsin.

• Bari daha güçlü bir işlemciye geçilseydi de şu saçma donma kasılma olayı ortadan kalksaydı. Kameraların da güncellenmesi gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apsny A kullanıcısına yanıt

Yıl 2026 avrupada donan kasılan araba satıyon, mantıklı değil. O ekranları boşa takıyorlar arabaya hiçbişey yapılmıyor.

katılıyorum. baştan Tesla gibi 14 15 inç arası tek ekran olacaktı altta da Çinli xiaomi gibi tuş seçeneği miss gibi olurdu hem yazılımı daha derli toplu arayüz ile yapardın hemde daha kolay bir yazılım olurdu ama farklı olacaz akıllı arabayız biz triplerine girdiler araçtaki uygulamalar tarayıcı tabanlı çalışıyor resmi olarak yok Togg LFP bataryaya geçti! Artısı, eksisi neler oldu? 

umarım yeni gelecek B segment SUV araç yeni bir iç dizayn ile gelir

• Geçtiğimiz aylarda bir çok yerde LFP bataryaya geçiş olacağı bahse konu olmuştu da insan TOGG'un biraz ağır işler çıkardığını gördüğü için en azından şahsen 2027'den önce olmaz diye düşünmüştüm beni yanılttılar helal olsun demek istiyorum. NMC batarya avantajı olsa da artık ibre LFP'ye geçmiş durumda, bu geçiş devam edecek ileride daha iyi seçenekler olacaktır.
    LFP Haziran ayı itibariyle kullanılmaya başlandıysa ilk teslimatlardan sonra inceleme videoları gelmeye başlar :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 15 Haziran 2026; 23:10:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Togg T10F Ana Konu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LFP ucuz araba pilidir. 100k bile ucuz olmayacak. ısı pompası olmayan sistemde lfp intihardır. kışın 0 derece civarında bu araba sürüne sürüne şarj olur.kullanıcıya ne maliyet ne de kullanım olarak zerre faydası olmayan bir değişiklik.yaza göre %50 az yol yaparsanız şaşırmayın. -10 derecede aynı yolu t10f ile 28kw, kendi aracım ev6 ile 18kw ile gidip geliyorum. kışın 90kw üstü bi hız görmedim t10fde. 1 kış sonra herkes nmc pilli togg arar.

• WoXeD kullanıcısına yanıt

Mantıklı olan kısa menzili 60kwh lfp yapmak, uzun menzili nmc bırakıp ısı pompası eklemekti. Bakalım kışın kaç km gidecek togg'lar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LFP ömür olarak daha iyi, yanma ihtimali çok daha az. Bence mantıklı olmuş. Isı pompası olmaması sıkıntı tabi, ama batarya baya büyük, yani bence kışın da çok sorun yaşatmaz. Ben 57kw Tesla ile sorun yaşamıyorsam 89kw illaki gider...

• Lfp ye geçtin araba ucuzladı mı? Yok.
    Hani Lfp ucuz bataryaydı!
    Bari ısı pompası ekleyin de kışın kullanabilsin insanlar. Lfp batarya diğerlerinden farklı ve daha gelişmiş değilse soğukta çok kötü diyorlar şarj süresi açısından.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Vgn Neon 75 Pro + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 + Anker Soundcore Q30 + Machenike GX60 + // 15 Mi //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ İSLAM is the way of LİFE /b]
  • Sonunda Togg' da geçebildi LFP ye. Geç atılmış bir adım ama olması gereken oldu. Şu nmc bataryalardaki 20-80 saçmalığını anlamıyorum. İnsanların nasıl bu işkenceyi kabullenmesini de. Bataryayı hangi aralıkta kullanmam gerektiği kararı bana bırakılmalı. Beni sınırlandırmamalı. Canım istediğinde 100 yapabilmeliyim. Canım istediğinde de 0 a indirebilmeliyim. Hem daha güvenli bir batarya kimyası. Hem çok daha fazla uzun ömürlü. İnsanların mantıklı olan yerine mantıksız olana yönelmesi saçma. Özellikle türk halkı için mantıklı olan lfp dir. Togg da sonunda doğru olanı buldu. Burada konuşulması gereken konu lfp değil, ısı pompasıdır. Isı pompasının olmaması büyük bir eksi. LFP ye geçiş sebebiyle togg u kutluyorum. Şimdi nmc bataryaya sahip araçlar 2.el de değer kaybedecektir. Tabi herkes lfp bataryaya sahip olanları tercih etmek isteyecek.

• ToggT12x kullanıcısına yanıt
    Isı Pompası Yazın Çöl Sıcaklarında İşe Yaramaz Mı? Bataryanın Çok Isınması da İyi Değil...

Togg yılda 60bin üretim yapıyor. Ülkemizde verdiği finansman desteği ve 60bin gibi küçük bir hacimde üretim yaptığını göz önünde bulundurursak araç karlılığı çok çok az. LFP bataryaya geçmesindeki en büyük sebep bence batarya maliyetini düşürüp araç satış karlılığını arttırmak. Bu geçişte araç özellikleri de korumuş gibi gözüküyor. Keşke hacimli üretim gerçekleştirip saçma sapan yazılım sorunlarını çözüp fiyatını daha makul yerlere çekebilse.

• Sadece gülünebilir bir yenilik ( yenilik demeye de şahit ister).

Araçın KW değerini yükseltip menzili de arttırarak yeni vergi dilimine sokmamak, Yeni yasa çıkarıp toggla ilgili yeni vergi dilimi oluşturup diğer üreticilerinde vergi dilimine girememesi için adamlar aracın kw ve menzilini geliştirmeden sözüm ona yenilik yapmışlar. Yiyene afiyet olsun.

• Ağırlık başa bela,hala kurtulamadıkları gibi biraz daha artmış.w ton binek bir otombil için kabul edilemez bir ağırlık.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.