kimsenin Atatürk'ü kullandığı yok. adamın yaptıkları açtığı fabrikalar okullar vs ortada. devlet olmak için elinden geleni yapmış. Atatürk'ü işine geldiği gibi yorumlayan var. Alman Ludwig olayı özetlemiş. Hitler'in dediği "bizim yapamadığımız herşeyi o yaptı ve başardı". şimdi burada Verseilles yani almanların ser-v'îni yazıp ders vermeye niyetim yok. ama o dönemde almanların elinde Tip 1050 hamur varken bizim elimizde çavdar vardı. vecihi hürkuş olayını da oradan bağladım. Bu adam peygamber de değil mucize yapıp birden ortaya mühendis Türkler çıkartabilsin. hataya bakacaksanız yıkılan birşeyin eleştirileri olur. çünkü hatalı olduğu için zaten yıkılmıştır. benim burada laf çarptıklarım kendilerini anlamıştır. hangi akılda oldukları bellidir. he sen bir yalancıya paydaş oluyorsan veya yalanını savunuyorsan ... bir hırsıza da paydaş olursun savunursun. bir katile de ... almanın arabasını yerli milli diye översen yarın öbürgün , akpnin parasına veya izlenme sayısına muhtaç olmayan almanlar aracın içini açtıklarında madara ederler. adamların motoru ile "alamanları gızgandırıyoz" diyen almancılar biliyorum :) az buçuk almancam var. gerçi ben çoğunu ingilizceye tercüme ettirip okuyorum. yani kendilerini dev aynasında görüp, deveye kafa tutan çimen olmayı bırakmalılar diyorum. |