Şimdi Ara

Togg Almanya’da satışa çıkıyor: Stok sayısı ve ön sipariş ücreti açıklandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kimsenin Atatürk'ü kullandığı yok. adamın yaptıkları açtığı fabrikalar okullar vs ortada. devlet olmak için elinden geleni yapmış. Atatürk'ü işine geldiği gibi yorumlayan var. Alman Ludwig olayı özetlemiş. Hitler'in dediği "bizim yapamadığımız herşeyi o yaptı ve başardı".

şimdi burada Verseilles yani almanların ser-v'îni yazıp ders vermeye niyetim yok.

ama o dönemde almanların elinde Tip 1050 hamur varken

bizim elimizde çavdar vardı. vecihi hürkuş olayını da oradan bağladım. Bu adam peygamber de değil mucize yapıp birden ortaya mühendis Türkler çıkartabilsin. hataya bakacaksanız yıkılan birşeyin eleştirileri olur. çünkü hatalı olduğu için zaten yıkılmıştır.

benim burada laf çarptıklarım kendilerini anlamıştır. hangi akılda oldukları bellidir.

he sen bir yalancıya paydaş oluyorsan veya yalanını savunuyorsan ... bir hırsıza da paydaş olursun savunursun. bir katile de ... almanın arabasını yerli milli diye översen yarın öbürgün , akpnin parasına veya izlenme sayısına muhtaç olmayan almanlar aracın içini açtıklarında madara ederler.

adamların motoru ile "alamanları gızgandırıyoz" diyen almancılar biliyorum :) az buçuk almancam var. gerçi ben çoğunu ingilizceye tercüme ettirip okuyorum. yani kendilerini dev aynasında görüp, deveye kafa tutan çimen olmayı bırakmalılar diyorum.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Bakın, benim Atatürk'ün bu ülke için yaptığı hiçbir şeye eleştirim yok, benim demek istediğim bunların dışında. Togg ile ilgili pek çok eleştiriyi de buradaki yorumlarda, kendi ürettiğim içeriklerde ben de yaptım, yemediğim laf kalmadı.

Togg, önünde Cumhurbaşkanı olduğu için bir devlet şirketi gibi algılansa da devletin, verdiği bir gıdım teşvik hariç markaya hiçbir yatırımı yok. Hatta olan destek de, Çinli firmalara verilen teşviklerle heba edildi. Şirket yarın kendi motorunu üretir, tasarım stüdyosunu kurar, biz de ülkemizden çıkıp büyüyen bir marka olarak Togg ile gurur duyarız, konu bundan ibaret. Ama bunu, ülkenin 100 yıllık hayali diye pazarlayanlar, işi siyasete bulaştırdı.

Atatürk'ü kullanan yok düşüncenizi gözden geçirmenizi öneririm. Ben bu ülkede artık kimsenin samimi olduğunu düşünmüyorum, herkes bizleri kandırmanın peşinde. Cumhuriyetimizin 100 yılı, doğrusu ve yanlışlarıyla elbet bir gün, akademi dünyasında tartışılma imkanı bulacaktır.

Tekrar söylüyorum, biz önümüze bakmalıyız, herkesin birbiriyle kavga etmesi, bizi asla ileri götürmeyecek. Kavga ve kutuplaşma zihniyetiyle övünecrğimiz tek şey, geçmişimiz olacak, bu ülkeyi daha ileri taşımak için yaptıklarımız değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    1632'deki H. Ahmet Çelebi olayı gerçek değil, Katip Çelebi'nin kitabında yer alan bir rivayet.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Mercedes'in ilk otomobili ne zaman yollara çıktı arkadaşım,hadi Osmanlı zamanın gerisinde kaldı, cumhuriyet döneminde de devrimi yedik

Sonra ne yaptık biz, nerede bizim İslamcı olmayan laik hükümetlerimiz, niye togg gelene kadar yerel marka çıkaramadı bu arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

çünkü cumhuriyetçilere amerika öyle emretti.  

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • 600 araç içün servis sıkıntısı olması imkansız. Bizde 70 bin üzeri araç olunca mecbur artması lazım. Zaten çoğu 2023 model servistekilerin dolayısıyla ben yeni modellerde sorun minimum bekliyorum.

çoğu kimse uzaktan bakacak o kadar.

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    yerli ve milli aracın yurtdışında bizlerden ucuza satılmasının hiç bir mantıklı açıklaması olamaz. Madem ki sebebi vergi politikası , o zaman satışlardan sonra firmaya iade edildiği söylenen ÖTV yi , daha en başında aracın baz fiyatından düşürsünler.
    Ayrıca yurtdışına aracın baz fiyatı ile gitmesi gerekmiyor, bak byd nin araçlarına , vergilerimizi saymazsanız, çin fiyatının belki de %70-80 üzerinden ülkemize giriş yapıyor.
    O sebeple vergiler hedef gösterilerek bu fiyat politikasını normalleştiremezler.

• İşi zor,
    Suv versiyonu oldukça şık dururken bu araç pejo 508 egea arası gibi durmuş. Lastik orantısız kalmış, araca göre küçük görünüyor. Arkadan cidden iyi ama ön ızgara yakışmamış.
    Yandan dediğim gibi lastikler ufak içerisi ise kullanışsız.

Yazılım ve menzil konusunda ciddi yol almışken biraz yazık olmuş .

• Yabancıya satmak istiyorsan pazardan pay kapmak istiyorsan fiyat indirimi yapmak kadar doğal bir şey yok. Kimsede olmayan bir teknolojiyi bir yeniliği hizmeti sunmuyorsan yani farklılaşamıyorsan. Atabileceğin hamleler sınırlıdır. Dolayısıyla eleştirmek yersiz. Elin yabancısına milliyetçi duygularla yeni pazara çıkmış bir markayı satamazsın

Sanki 100 yildir üretilen araclarin tüm parcalarini üreten ülke yapiyormus gibi sacmaliyor iste. Araclarin elektronik sistemleri olsun, aküsü olsun, motorlari bile halen daha farkli ülkelerden kullaniliyor. Bir ALman sirketi olan Mercedes A sinifi araclarinda yada kücük motorlarda örnegin 1.6 Motorlari Renault motoru kullanir, 1.8 ve üstü motorlari Mercedes Motorudur. Bir ise bir yerden baslamaktir önemli olan, sabah aksam onu kötüleyerek bir yere varamazsiniz. Almanyada bu fiyat politikasiyla basarili olacagini düsünüyorum, Almanlar icin saglam olsun, ucuz olsun yeter kafasi hakimdir. Yurtdisina acilmasi gelecegi icin hayat meselesi, satis rakamlari yükseldikce Firma artik kendine yeterli hale gelecektir.

Almanya'da 20 bin Euro'ya Volkswagen Polo, Opel Corsa, Renault Clio, Ford Fiesta vb.

30 bin Euro'ya Volkswagen Golf (Mk8), Skoda Octavia, Opel Astra, Seat Leon vb. araçlar satılıyor.

Sizce bu araca veya bu saçma fiyattaki herhangi bir elektrikli araca (Saçmalık diyorum çünkü 35-40 bin Euro'ya D sınıfı hibrit, ekonomik benzinli araçlar dururken) talep olur mu?

Devrim Arabaları'nı aratır mısın

• O kadar saçma yorumlar var ki… Togg dediğiniz bağımsız bir şirket. Devlet ile resmiyette hiçbir bağı yok. Bu şirketin sahibi siz de olabilirdiniz. Tabi ki böyle bir yatırıma teşvik olacak. Olaya bir kere siyasi açıdan bakmayın. Satış fiyatı zaten nerede olursa olsun Türkiyeden ucuz olacak. Togg Türkiyede arabayı pahalı satmıyor, işin içine vergi giriyor. Buna da Togg ne yapsın? Bir mal satıyorsunuz, o ülkenin şartlarına göre hareket edersiniz. Çin’de ayrı İtalya’da ayrı satarsınız. Avrupa da şu an EV pazarında ciddi bir boşluk var. Üstüne Kıbrıs, Azerbaycan, Türk cumhuriyetleri, Endonezya, Malezya gibi yerlere açılmak lazım. 1000 araba ile Almanya’ya temkinli bir giriş yapıyor ki bence haklılar. Bu iş sadece gurbetçilerle dönmez. Kısaca gurbetçilere araba satarak reklam yapıp piyasayı görmek istiyorlar. Avrupalıya gözüyle görmeden, emin olmadan mal satmak çok zordur.

• 1000 direk biter zaten gısganıyo gısganıyo diyen alaman ellikisi sayısı ortalama 1 milyon desen çok rahat bitmesi lazım. Hee şimdi bize ortalama 40 bin euro çekilirken orada 35e satarsalar ne kadar yerli onu görmüş olacağız.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.