Arkadaşlar yapmam gereken bir başvuru için 8 ay içerisinde TOEFL'dan 79(minimum 23 speaking) yada IELTS'den 6.5 almam gerekiyor. Hafta sonları ve buna ek olarak günde birkaç saat zaman ayırabilme imkanım olacak gibi görünüyor. Şu andaki ingilizce bilgim malesef zayıf , devlet okullarında verilen çok zayıf bir ingilizce eğitimi. Mutlaka bu süreçte benim çalışma disiplinime ve isteğime göre sonucun değişebileceğinin farkındayım. Bu işin içinde olan arkadaşlar soruyorum bu hedef ne kadar reel olabilir?
toefl
0-120(79), speaking 0-30 (23)
ielts
1 - 9 (6.5)
buna internet diliyle EZ demek istiyorum. azim edersen yaparsın, speaking konusunda yorum yapmıcam ama
Selam dostum tk akademi içinmi alıyorsun 8 ayda olmıcak şey yok ama baya bi çalışmalısın. IELTSe girmeni tavsiye ederim. Birde kursa gitmen gerekir ilk aylarda sonra kendin çalışmaya devam edersin.
quote:
Orijinalden alıntı: emure
Selam dostum tk akademi içinmi alıyorsun 8 ayda olmıcak şey yok ama baya bi çalışmalısın. IELTSe girmeni tavsiye ederim. Birde kursa gitmen gerekir ilk aylarda sonra kendin çalışmaya devam edersin.
Aynen Uzun yıllardır zaten pilotaj için büyük bir uğraş içerisindeyim, bir türlü aksilikler peşimi bırakmadı ve malesef okulu yani bitirebildim. Yaş sınırından dolayı zaten 2 kez başvuru sansım olabilecek gibi görünüyor. Anadolu üniversitesi zamanında olmadı, özel uçuş okullarında malum Atpl + Type için 300 000 tl gibi bir rakam istiyor. Bende bu önümdeki zamanı ingilizce skorunu en azından istenilen seviyeye çekmeye çalışacağım bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: Murat Alper
Arkadaşlar yapmam gereken bir başvuru için 8 ay içerisinde TOEFL'dan 79(minimum 23 speaking) yada IELTS'den 6.5 almam gerekiyor. Hafta sonları ve buna ek olarak günde birkaç saat zaman ayırabilme imkanım olacak gibi görünüyor. Şu andaki ingilizce bilgim malesef zayıf , devlet okullarında verilen çok zayıf bir ingilizce eğitimi. Mutlaka bu süreçte benim çalışma disiplinime ve isteğime göre sonucun değişebileceğinin farkındayım. Bu işin içinde olan arkadaşlar soruyorum bu hedef ne kadar reel olabilir?
ISTANBULDAYSAN BERABER YAZILABILIRIZ KURSA BELKI EK BI DURUM OLABILIR
quote:
Orijinalden alıntı: Murat Alper
Eğer genel İngilizce düzeyiniz zayıfsa ve ancak hafta sonları bakabilecekseniz 8 ayda IELTS den 6 deseniz tamam da 6.5 cidden çok zor...
Size önerim hemen bir IELTS yada TOEFL kursuna gidip konuşmanız...
Kursa yazılmayın ama...
Önünüzde 8 ay süre olduğunu nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini sorun...
IELTS yada TOEFL kursuna son 1 hadi olsun 2 ay ihtiyacınız olacak...(sınav tekniği için)
Genel İngilizce düzeyinizi hızla yükseltmeniz gerekir, zaman sorunundan dolayı inanın bu hiç kolay değil...
Şansınız bol olsun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme