Şimdi Ara

Tobb Yapay Zeka ders programı saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ders programını inceleyen var mı fizik dersi bile yok bu nasıl mühendislik?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerek yok zaten fiziğe. Matematik lazım olur yapay zeka ile uğraşacak insana.
  • Hacettepe yapay zekada neden fizik veriyor o zaman?

• woulauxis kullanıcısına yanıt
    Onu verene soracaksınız
  • Bilgisayar müh. okuyup yapay zekada yüksek lisans yapan adam fizik görüyorsa bir sebebi olmalı. Direkt yapay zeka okuyorum diye fizik almamak bir eksi bence.

• woulauxis kullanıcısına yanıt
    Yok değil. Fizik Calculus gibi dersler diplomanın mühendislik diploması olması için verilmesi şart koşunan dersler. Lazım diye müfredata konulmuyor zaten. Tobb bir şekilde koymamış. İyi de yapmışlar.
  • Fiziksiz yazılım yapmak isteyen için bilkent ctis'e gidip yapay zekada çalışmak daha mantıklı çıkınca işin de hazır. Yapay zekanın alt yapısı bile tam oturtulamamışken temel dersleri vermemek saçma olmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fizik dersi olmamasi son derece mantikli olmus, bir bilgisayar muhendisini ilgilendiren temel bilimler sirasiyla sunlar
    Matematik, matematik, matematik.

Bu ogrenci ozellikle yapay zeka ve makine ogrenmesi alaninda kariyer istiyorsa bu sefer isler degisiyor ve soyle oluyor:
    Daha cok matematik, daha cok matematik, daha cok matematik.
    O yuzden fizik dersi yerine guzel bir artificial intelligence in bir konu uzerinde uygulamasini almak (natural language processing gibi) cok daha mantikli olur.
    Bu arada simdi ders programina baktim ve cok begendim bu dersleri hakkiyla veriyorsa tobb cidden cok guzel bir bolum olur (tobb hakkinda hicbir bilgim yok)

Not 4.sinif bilgisayar muhendisligi ogrencisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 23 Temmuz 2019; 1:36:17 >
  • Alanla ilgilenmiyorum, fazla bilgim de yok fakat fizik dersini koymamak iyi olmuş denmesi biraz garip geldi. Bir mühendis fizik gibi temel teşkil eden bir bilimi okumalı gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 23 Temmuz 2019; 1:31:8 >
  • Fizik 1 ve 2’nin ne olduğuna bi bak hocam anlarsın niye koymadıklarını :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay zeka okumak saçma saçma saçma.Her zaman diyorum yapay zeka mühendisliğinden sonra ne olduğu belirsiz bir kişi olarak çıkarsınız.Ve her halükarda yüksek lisans yapmanız gerekecek çünkü eksik kalan birçok konu olacak.Onun yerine bilgisayar mühendisliği okuyun yapay zeka alanından seçmeliler alın veya yüksek lisansta yapay zeka alın.
  • byrelaks2 B kullanıcısına yanıt
    Bunu söyleyenler genelde ya programı incelemeden ön yargı ile yaklaşanlar veya bilgisayar mühendisliğiyle alakası olmayan bilgisiz kişiler.

İki okulun programını da inceledim. İkisinde de bilgisayar mühendisliğinin temel dersleri ve gerekli matematik dersleri veriliyor. Üzerine yapay zekanın sektörde direkt kullanımı olan veri analizi ve bilimi gibi dersler de mevcut. Seçmeli derslerle de isteyen bilgisayar mühendisliğinde okutulan ancak sektörde çok da kullanılmayan dersleri alabiliyor. Yani yapay zekadan devam etmek istemeyen bir öğrenci sektörde rahatlıkla yazılım müh olarak çalışabilir.

Bu iki okulda okumayan bir bilgisayar müh öğrencisi olarak Hacettepe yz mühendisliğinin sıralaması Hacettepe ve YTÜ bilgisayar mühendisliklerine yetmeyenler için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. GTÜ İYTE gibi okulların kesinlikle daha önüne yazılması gerekiyor tercihlerde bence.

• Umarim seneye bu sacmaliklarin icine düserim tam burslu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.