Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
551
Cevap
13
Favori
114.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emirhra

tercihlere tobb uluslararası girişimcilik ve ya tobb iktisatı yazmayı düşünüyorum. %50 burslu gidebilirm en kötü. şansım varsa %75 bile tutabilir :) sizce gidilir mi, değer mi yani?

bence gidilmez.

Uluslararsı girişimcilik yeni açıldı, 2-3 dönem mezun vermeyen bolumlerden uzak durun derim.

Okulu hiç bir şekilde tavsiye etmem.

İllaki iki bolumden birine kesin giderim diyorsan da , yukarıdaki sebepten dolayı iktisat derim.
  • Bende elektrik elektronik düşünüyordum yorumları okuduktan sonra vazgeçtim itü yazdım.
  • Araştırdığım kadarıyla Tobb sürekli gelişen bir üniversite olsa da henüz daha oturmuş bir sisteme sahip olmadığından kendimi riske atmayacağım. Ankara'da Bilkent'i veya ODTÜ arasında tercih yapacağım.
  • Arkadaşlar burda okulu kötüleyenlere pek kulak asmayın.Ben bu sene hazırlığı yeni atladım,dendiği kadar zor değil ve açıkçası çok kolay.Ortak eğitim olayına gelince bizzat amerika kaliforniya üniversitesine ortak eğitime gideni tanıyorum.Burda okulu kötüleyenler herhalde yerel bir firmada fotokopi çekmiş insanlardır.Ama şunu belirtmek isterim ki okulda tam bir üniversite havası oluşmamış yani okul dershane gibi gel git şeklinde işliyor.Kampüsü olmadığı için öyle pek gezilecek görülecek bir yanı da yok ama okul çok merkezi bir yerde ankaranın merkezinde diyebiliriz o yüzden kızılay,bahçelievler gibi öğrencilerin takıldığı yerler çok yakın.Kısacası bu okul eğitim kalitesi açısından yüksek ama eğlence açısından pek de parlak bir okul değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magdur_Insan

Arkadaşlar burda okulu kötüleyenlere pek kulak asmayın.Ben bu sene hazırlığı yeni atladım,dendiği kadar zor değil ve açıkçası çok kolay.Ortak eğitim olayına gelince bizzat amerika kaliforniya üniversitesine ortak eğitime gideni tanıyorum.Burda okulu kötüleyenler herhalde yerel bir firmada fotokopi çekmiş insanlardır.Ama şunu belirtmek isterim ki okulda tam bir üniversite havası oluşmamış yani okul dershane gibi gel git şeklinde işliyor.Kampüsü olmadığı için öyle pek gezilecek görülecek bir yanı da yok ama okul çok merkezi bir yerde ankaranın merkezinde diyebiliriz o yüzden kızılay,bahçelievler gibi öğrencilerin takıldığı yerler çok yakın.Kısacası bu okul eğitim kalitesi açısından yüksek ama eğlence açısından pek de parlak bir okul değil.

hocam amerikadaki ortak eğitim yaptıgın firma ile burda ostimdeki firma bir değildir heralde.

amerikada elin oglu sana fotokopi çektirmez adamlar cunku staj işine ciddi yaklaşıyor. bizdeki gibi ucuza,sigortasız amale çalıştırma mantıgında değiller.

Şimdi senin amerikada ortak eğitim yapan tanıdıgın olumlu ornek oluşturmuyor bize. neden amerikada ortak eğitim yapan ogrenci sayısı 1 olur 2 olur 3 olmaz. Kalan herkes ostimde vea başka yerlerdeki kucuk firmalarda fotokopi çekmeye mecburlar.

kısacası ortak eğitim teoride güzel ama turkiye şartlarında malesef firnalar hep kobi oldugundan sınıfta kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 21 Temmuz 2013; 17:03:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

quote:

Arkadaşlar burda okulu kötüleyenlere pek kulak asmayın.Ben bu sene hazırlığı yeni atladım,dendiği kadar zor değil ve açıkçası çok kolay.Ortak eğitim olayına gelince bizzat amerika kaliforniya üniversitesine ortak eğitime gideni tanıyorum.Burda okulu kötüleyenler herhalde yerel bir firmada fotokopi çekmiş insanlardır.Ama şunu belirtmek isterim ki okulda tam bir üniversite havası oluşmamış yani okul dershane gibi gel git şeklinde işliyor.Kampüsü olmadığı için öyle pek gezilecek görülecek bir yanı da yok ama okul çok merkezi bir yerde ankaranın merkezinde diyebiliriz o yüzden kızılay,bahçelievler gibi öğrencilerin takıldığı yerler çok yakın.Kısacası bu okul eğitim kalitesi açısından yüksek ama eğlence açısından pek de parlak bir okul değil.

hocam amerikadaki ortak eğitim yaptıgın firma ile burda ostimdeki firma bir değildir heralde.

amerikada elin oglu sana fotokopi çektirmez adamlar cunku staj işine ciddi yaklaşıyor. bizdeki gibi ucuza,sigortasız amale çalıştırma mantıgında değiller.

Şimdi senin amerikada ortak eğitim yapan tanıdıgın olumlu ornek oluşturmuyor bize. neden amerikada ortak eğitim yapan ogrenci sayısı 1 olur 2 olur 3 olmaz. Kalan herkes ostimde vea başka yerlerdeki kucuk firmalarda fotokopi çekmeye mecburlar.

kısacası ortak eğitim teoride güzel ama turkiye şartlarında malesef firnalar hep kobi oldugundan sınıfta kalıyor.

Mağgur_insan çok doğru söylemiş fotokopi çekenler olduğu gibi Tai de Türktraktör de mühendislerin yanında staj yapanlarda var. TOBB da Borusan da çalışanda var. Sonuç olarak herşey öğrencide bitiyor. Ortak eğitim tercihleri iyi yapılmalı randoma kalınmamalı. Gerçi birkaç sene önce randoma kalıp Türktraktöre giden de vardı.

• ortak eğitim işi gerçekten biraz da öğrenciye kalıyor, adamın not ortalaması 1.40 ben neden iyi yere gidemiyorum diye isyan ediyor, maalesef o kadar geniş stajyer alanı yok ankarada.
    mühendislikte benim gördüğüm 2.5 ortalama ve uzeri yapan herkes iyi yerlere gidiyor 3 ve uzeri cok iyi yerlere gidiyor biraz da size bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslanfatih

quote:

quote:

Mağgur_insan çok doğru söylemiş fotokopi çekenler olduğu gibi Tai de Türktraktör de mühendislerin yanında staj yapanlarda var. TOBB da Borusan da çalışanda var. Sonuç olarak herşey öğrencide bitiyor. Ortak eğitim tercihleri iyi yapılmalı randoma kalınmamalı. Gerçi birkaç sene önce randoma kalıp Türktraktöre giden de vardı.

hocam ben derdimi anlatamıyorum heralde.

Bahsettiğin yerlere veya benzeri yerlere gidenler fotokopi vb işleri yapmaz evet.

Ama bu yerlere kaç kişi gidiyor işte bilemedin 10.

Kalan herkes farklı yerlerde fotokopi çekiyor.

YA sadece bu 10 kişi gitsin ortak eğitime yada hiç kimse gitmesin.

3.5 ay fotokopi çekmenin ogrenciye hiç bir faydası yok cunku.

Hala diyorum ortak eğitim teoride çok guzel ama, amaca uygun olarak uygulandıgı firma sayısı çok az o yuzden tamamen fiyaskodur.

• Sen bence bizi anlamıyorsun.Herşey öğrencinin elinde diyoruz biz ister TAİ ye gider ister ostimde fotokopi çeker.eğer ostimde fotokopi çekmek istemiyorsa notunu yüksek tutsun diyor.Örnek vermek gerekirse LYS ye çalışmayan bir öğrencinin iyi bir üniversiteye giremeyince sınavı kötülemesine benziyor.Kim tuttu seni kardeşim?Çalışsaydın dersini. Eğer güzel bir yer bulamadıysanız TOBB size başka imkanda sunuyor.Gidip kendiniz ortak eğitim yapmak istediğiniz firmayla anlaşma yapabiliyorsunuz.Yani illa listedeki yerlerde ortak eğitim yapmak zorunda değilsiniz,kendiniz istediğin bir firmayla ve TOBB'la anlaşma yapabiliyorsunuz.
  • quote:

hocam mühendislikte durum böyle değil diye biliyorum 10 kişi çok az, kontenjanlara nerden bakılıyordu unuttum fakat bilen varsa siteyi söylesin de oradan bi karşılaştıralım hangi şirket kaç kişi alıyor.
  • quote:

Sen bence bizi anlamıyorsun.Herşey öğrencinin elinde diyoruz biz ister TAİ ye gider ister ostimde fotokopi çeker.eğer ostimde fotokopi çekmek istemiyorsa notunu yüksek tutsun diyor.Örnek vermek gerekirse LYS ye çalışmayan bir öğrencinin iyi bir üniversiteye giremeyince sınavı kötülemesine benziyor.Kim tuttu seni kardeşim?Çalışsaydın dersini. Eğer güzel bir yer bulamadıysanız TOBB size başka imkanda sunuyor.Gidip kendiniz ortak eğitim yapmak istediğiniz firmayla anlaşma yapabiliyorsunuz.Yani illa listedeki yerlerde ortak eğitim yapmak zorunda değilsiniz,kendiniz istediğin bir firmayla ve TOBB'la anlaşma yapabiliyorsunuz.

katılmak mumkun değil söylediğinze neden?

Şimdi herkesin ortalamasının en az 3 oldugunu farzedelim.

3.90 3.80 şeklinde olanlar dediğiniz yerlere giderken, 3.20 olanlar yine kontenjan eksikliğinden dolayı yine fotokopi çekiyor olacak :)

Kısacası bu fotokopi çekme olayından bu sistem içinde kaçışınız yok :)

Ha eger 3.20 gibi bir ortalamaya kötü diyorsanız daha da ben bişey yazmam bu başlığa ayıptır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

hocam mühendislikte durum böyle değil diye biliyorum 10 kişi çok az, kontenjanlara nerden bakılıyordu unuttum fakat bilen varsa siteyi söylesin de oradan bi karşılaştıralım hangi şirket kaç kişi alıyor.

10 farazi rakam. 10 değilde 20 olur :)

bir dönemde 300den fazla ogrencinin ortak eğtime gittiğini düşünürsek kontenjan hayli az ondan bahsediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

Gerekli bilgiye uniformdan bakılıyor diye biliyorum. Ben mühendislik için konuşuyorum iibf yi bilemem ama mühendislikte fotokopi çeken kişi sayısı 10 u 20 yi geçmez mühendislikte öyle bir sorun yok.
  • ultrAslanfatih kullanıcısına yanıt
    o zaman iibf yi kapatsınlar direk tum sistem muhendislikler uzerinden donuyor madem.

yada ortak eğitime sadece muhendisler gitsin biz 3.5 ay tatil yapalım.
  • quote:

quote:

Sen bence bizi anlamıyorsun.Herşey öğrencinin elinde diyoruz biz ister TAİ ye gider ister ostimde fotokopi çeker.eğer ostimde fotokopi çekmek istemiyorsa notunu yüksek tutsun diyor.Örnek vermek gerekirse LYS ye çalışmayan bir öğrencinin iyi bir üniversiteye giremeyince sınavı kötülemesine benziyor.Kim tuttu seni kardeşim?Çalışsaydın dersini. Eğer güzel bir yer bulamadıysanız TOBB size başka imkanda sunuyor.Gidip kendiniz ortak eğitim yapmak istediğiniz firmayla anlaşma yapabiliyorsunuz.Yani illa listedeki yerlerde ortak eğitim yapmak zorunda değilsiniz,kendiniz istediğin bir firmayla ve TOBB'la anlaşma yapabiliyorsunuz.

3.90 3.80 şeklinde olanlar dediğiniz yerlere giderken, 3.20 olanlar yine kontenjan eksikliğinden dolayı yine fotokopi çekiyor olacak :)

Ha eger 3.20 gibi bir ortalamaya kötü diyorsanız daha da ben bişey yazmam bu başlığa ayıptır :)

Türkiyede yapabileceklerin en iyisini yapıyorlar.Senin okula bir garezin var orası kesin.

• Tek derdiniz 3 dönem olması 3.5 ay tatil de 3.5 ay tatil ya abartmayalım eğer bütlere kalınmasa yıllık 3 ay net tatil var. 2 dönem eğitim veren okulları da görüyoruz kaç kişi yaz okuluna kalıyor veya hocalar tarafından yaz okulunda geçsinler diye bırakılıyor. Okulumuzda yaz okulu olmadığı için hocalar da yaz okuluna müşteri aramıyor. Ayrıca okul da yazın dersler olduğu için gerekli önlemleri alıyor ana binada klimalarımız mevcut yurt desen her odada klima var. Devler üniversitesinde yaz okuluna kalıpta yaz sıcağında sürünenler ne yapsın.
  • quote:

quote:

quote:

Türkiyede yapabileceklerin en iyisini yapıyorlar.Senin okula bir garezin var orası kesin.

evet okula garezim var. ortak eğitim adı altında staj yaptıryoruz iş tecrubesi veriyoruz adı altında yaklaşık 1 yıl fotokopi çekmek vb ayak işlerini yaptım.

Garezim bu yüzden.

neyse tatışmaya gerek yok. benim derdim bu staj iş tecrubesi gibi (bence) palavralara kanıp kimse gelmesin diye uyarmaktı tercih eden arkadaşları.

Sizin başınıza gelmemiş olabilir.Ama bu okulda okuyan herkesin başına bu olay gelecek iyi yada kötü kaçışınız yok.

Tercihler de bittiğine göre, umarım herkes için hayırlısı olur. kimse yaptıgı tercihten pişman olmasın benim derdim bu.

Birilerine faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

• quote:

Tek derdiniz 3 dönem olması 3.5 ay tatil de 3.5 ay tatil ya abartmayalım eğer bütlere kalınmasa yıllık 3 ay net tatil var. 2 dönem eğitim veren okulları da görüyoruz kaç kişi yaz okuluna kalıyor veya hocalar tarafından yaz okulunda geçsinler diye bırakılıyor. Okulumuzda yaz okulu olmadığı için hocalar da yaz okuluna müşteri aramıyor. Ayrıca okul da yazın dersler olduğu için gerekli önlemleri alıyor ana binada klimalarımız mevcut yurt desen her odada klima var. Devler üniversitesinde yaz okuluna kalıpta yaz sıcağında sürünenler ne yapsın.

Bütlere kalmadıgını varsayıyorum.

Yaz dönemi finallerin bitişi, temmuz sonu.

yeni dönemin başlangıcı da 9 eylül.

maşallah ne guzel 3 ay net tatil varmış :D

• quote:

o zaman iibf yi kapatsınlar direk tum sistem muhendislikler uzerinden donuyor madem.

yada ortak eğitime sadece muhendisler gitsin biz 3.5 ay tatil yapalım.

kendi adıma konuşuyorum, ben iibf'de staj sistemi kötüdür demedim hiçbir zaman, ben mühendislik okuduğum için bu fakülte üzerinden yorum yaptım.
    muhtemelen iibf'de de çok güzel staj yerleri vardır, siz gidememiş olabilirsiniz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Tek derdiniz 3 dönem olması 3.5 ay tatil de 3.5 ay tatil ya abartmayalım eğer bütlere kalınmasa yıllık 3 ay net tatil var. 2 dönem eğitim veren okulları da görüyoruz kaç kişi yaz okuluna kalıyor veya hocalar tarafından yaz okulunda geçsinler diye bırakılıyor. Okulumuzda yaz okulu olmadığı için hocalar da yaz okuluna müşteri aramıyor. Ayrıca okul da yazın dersler olduğu için gerekli önlemleri alıyor ana binada klimalarımız mevcut yurt desen her odada klima var. Devler üniversitesinde yaz okuluna kalıpta yaz sıcağında sürünenler ne yapsın.

Bütlere kalmadıgını varsayıyorum.

Yaz dönemi finallerin bitişi, temmuz sonu.

yeni dönemin başlangıcı da 9 eylül.

maşallah ne guzel 3 ay net tatil varmış :D

Farkındaysan yazıda YILLIK dedim yıllık 3 ay dedim. Aralıkta ve Nisanda yaptığımız tatilleri saymıyorsun herhalde yıllık 3 kere tatile çıkıyoruz. Bu tatil süreleri toplam 3 ay ediyor

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.