Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
13
Favori
114.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortak eğitim ile ilgili yakın bir arkadaşımın başından geçen bir olayı anlatayım . belki kafanızda bazı şeyler daha net olur.somut olarak görebilirsiniz.

Belki biliyorsunuzdur random yerleştirme diye bir sistem var. Tercih ettiğiniz firmalara yerleşemezseniz sistem sizi boş kalan herhangi bir kontenjana rastgele atıyor.

Uluslararası ilişkilerde okuyan bir arkadaşıma da bu yolla , ankara sitelerdeki bir mobilya imalatı fabrikası geldi.

Şimdi diyen olur bunun neresi kötü, hemen oraya geleyim. Çocugun firmada yaptıgı iş ne , vermişler eline alet çantasını evlere montaja göndermişler :)

Komediye bakar mısın uluslararası ilişkiler ve mobilya montajı :)

Arkadaş okula defalarca şikayet etmesine ragmen her seferinde okulun verdiği cevap aynı, iş yeri size ne iş verirse yapmak zorundasınız biz karışmayız :)

Okulun verdiği cevap da bu işi ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesi olsa gerek :)

Hatta, daha da ilerleteyim, bir evde montaj esnasında arkadaşın kafasına dolap düşerek hastanelik oluyor malesef.

Buyrun ortak eğitimin angarya getir götür olmayan tarafı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cayene06

quote:

Orijinalden alıntı: TranquilityW

Hocam öyle diyosun da burda mezunlar pek öyle dememiş?

Iyi diyen de var kotu diyen de. Ama ortak olarak soylenilen ogrencide bittigi. Notlar yuksek olursa avantaj sagladigi yonunde.

Orası kesin :D

Peki sizce bilkent mak. mı tobb mak. mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cayene06

quote:

Hocam öyle diyosun da burda mezunlar pek öyle dememiş?

Iyi diyen de var kotu diyen de. Ama ortak olarak soylenilen ogrencide bittigi. Notlar yuksek olursa avantaj sagladigi yonunde.

Orası kesin :D

Peki sizce bilkent mak. mı tobb mak. mı?

makine dalinda tobb bir numaradir diye duydum bizzat etraftaki ogretim uyesi tanidiklarimdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadrolara bakına süphe yok ona. Ama bilkent marka değeri olarak daha yüksek gibi?
  • Arkadaşlar sizce Tobb Endüstri mühendisliği yoksa Tobb Makine mühendisliği mi? Tanıdıklarınız varsa + ve - nelerdir?

Bir de bu yıl burslularda kontenjanlar artmış. Sıralamalarda kaç bin oynama olur? ( %50 için )
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafakoparan8

Arkadaşlar sizce Tobb Endüstri mühendisliği yoksa Tobb Makine mühendisliği mi? Tanıdıklarınız varsa + ve - nelerdir?

Bir de bu yıl burslularda kontenjanlar artmış. Sıralamalarda kaç bin oynama olur? ( %50 için )

endüstriciler el ense yatıyor benim bildiğim bu

• TranquilityW kullanıcısına yanıt
    tobb makina eğitim kadrosu iyi. fakat imkanlar bilkentte iyi. zor bir seçim. ben tobb a gidersem tobb, gidemezsem bilkent :D
  • quote:

Kadrolara bakına süphe yok ona. Ama bilkent marka değeri olarak daha yüksek gibi?

bence 3 donem olayindan korkmuyorsan git tobb a daha bir kac gun once tobb da ogretim uyesiyle konusmustum bilgi almak amaciyla babamin arkadasi makinede tobbun ustune yoktur demisti.

• quote:

Orijinalden alıntı: kafakoparan8

Arkadaşlar sizce Tobb Endüstri mühendisliği yoksa Tobb Makine mühendisliği mi? Tanıdıklarınız varsa + ve - nelerdir?

Gelmeyin buraya 3 dönem çekilir gibi değil. Ben makina 2.siniftayim kadro iyi ama git gel çilesi çok. donemler uzun ve yorucu hala finaller baslamadi hesap et.oyle ben basa cikarim 3 donemde neymis diye atlamayin donem uzun dersler zor haberiniz olsun. 2011 de 28.600 girdim yari burslu olarak

• bilkent dusunen varsa tobb la kıyas bile etmeden bilkenti tercih etsin derim.

Tobbun bilkentin ayarında olmasın için en az 10-15 yılı var arkadaşlar.
  • Arkadaşlar karar vermeden önce tanıtım günlerine gidin derim bu ortak eğitimi kötüleyenler genelde iibf de okuyan insanlar ben bilgisayardayım. Mühendislikleri kesinlikle öneririm mühendislere ortak eğitim gerçekten faydalı. 3 dönem biraz zordur ama başka üniversitede olsan onunda yaz okulu var zaten ve diğer üniversitelerde hocalar birazda yaz okuluna öğrenci bırakıyor burada öyle bir sıkıntı yok. Zaten 2.seneden sonra her yıl 1 dönem çalışıp para kazanıyorsunuz okul yine 2 dönem oluyor. Sadece hazırlık ve 1. sınıfta 3 dönem oluyor diğer seneler 1 dönem ortak eğitim 2 dönem ders.
  • %50 iktisat yazdım gelme olasılığı çok yüksek bu yazılanları okuyunca tercihimi silmeye karar verdim.
  • TOBB Makine %75 burslu yazmayı düşünüyorum.İngilizce hazırlığı ve 3 dönem olması beni korkutuyor.Çalışkan birisi de değilim açıkcası bu 3 dönem olayı ve tatillerin olmaması beni çok zorlar mı..Sıralamam 16.904.Sizce bu sıralamayla YTÜ Makine veya İTÜ İnşaata gitmem daha mı iyi olur?
  • 3 dönem yapamam diyorsan gelme ytu yerine itü inşaatı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslanfatih

3 dönem yapamam diyorsan gelme ytu yerine itü inşaatı öneririm

Çok fazla sıkıntı oluyor mu acaba 3 dönem olması sosyal aktivitelere ne kadar vakit ayırabiliriz?Açıkçası biraz da üniversite hayatı yaşamak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husnukiller -- 15 Temmuz 2013; 19:58:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: husnukiller

quote:

Çok fazla sıkıntı oluyor mu acaba 3 dönem olması sosyal aktivitelere ne kadar vakit ayırabiliriz?Açıkçası biraz da üniversite hayatı yaşamak istiyorum

Ben çok zorlanmıyorum zaten 2. sınıftan itibaren 1 dönem ortak eğitim var 2 dönem ders var. Eğer sen ben çok sıkıntıya gelemem bol eğlenceli üniversite hayatı istiyorum dersen gelme mutsuz olabilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

Ben çok zorlanmıyorum zaten 2. sınıftan itibaren 1 dönem ortak eğitim var 2 dönem ders var. Eğer sen ben çok sıkıntıya gelemem bol eğlenceli üniversite hayatı istiyorum dersen gelme mutsuz olabilirsin.

Biraz detaylı sorayım o zaman hangi bölümdesin bilmiyorum ama mesala günde kaç saat ders çalışıp kaç saat sosyal aktivitelere zaman ayırabiliyosun?

• quote:

TOBB Makine %75 burslu yazmayı düşünüyorum.İngilizce hazırlığı ve 3 dönem olması beni korkutuyor.Çalışkan birisi de değilim açıkcası bu 3 dönem olayı ve tatillerin olmaması beni çok zorlar mı..Sıralamam 16.904.Sizce bu sıralamayla YTÜ Makine veya İTÜ İnşaata gitmem daha mı iyi olur?

hiç tartışmasız itu yu seç hocam.

soylediğin gibiysen yılda 20-25 gunluk bir tatili kaldırmazsın.

Herkesin yapabileceği bir bunye değil zaten. bu olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

quote:

TOBB Makine %75 burslu yazmayı düşünüyorum.İngilizce hazırlığı ve 3 dönem olması beni korkutuyor.Çalışkan birisi de değilim açıkcası bu 3 dönem olayı ve tatillerin olmaması beni çok zorlar mı..Sıralamam 16.904.Sizce bu sıralamayla YTÜ Makine veya İTÜ İnşaata gitmem daha mı iyi olur?

hiç tartışmasız itu yu seç hocam.

soylediğin gibiysen yılda 20-25 gunluk bir tatili kaldırmazsın.

Herkesin yapabileceği bir bunye değil zaten. bu olay.

Ben de kaldıramam diye düşünüyorum hocam itüyü öne yazmaya karar verdim ama itünün gelmeme ihtimali de var.onun altına tobbu mu yazsam ytü bilgisyar mı yazsam bilemedim şimdi (herhangi bir mesleğe de karar veremiyorum zaten).Acaba hangisinden mezun olunca daha rahat yüksek rakamlara iş bulurum tek derdim o şuan :)

• tercihlere tobb uluslararası girişimcilik ve ya tobb iktisatı yazmayı düşünüyorum. %50 burslu gidebilirm en kötü. şansım varsa %75 bile tutabilir :) sizce gidilir mi, değer mi yani?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.