Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
13
Favori
114.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    varsa bile kimse bilmiyordur eminim. :)

Bilmiyormusun bizim okulu kimsenin kimseden haberi yoktur. Olağan şeyler.
  • Arkadaşlar bu yıl tercih yapacağım sıralamam 1000de. Ve sanırım bilkent ve odtü de tutabilir. elektrik elektronik istiyorum.Üniversite hakkında nelr söyleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyyansu

Arkadaşlar bu yıl tercih yapacağım sıralamam 1000de. Ve sanırım bilkent ve odtü de tutabilir. elektrik elektronik istiyorum.Üniversite hakkında nelr söyleyebilirsiniz.

maddi anlamda sıkıntınız yoksa odtü derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyyansu

Arkadaşlar bu yıl tercih yapacağım sıralamam 1000de. Ve sanırım bilkent ve odtü de tutabilir. elektrik elektronik istiyorum.Üniversite hakkında nelr söyleyebilirsiniz.

hiç ama hiç kafanı bulandırma

odtu-boğaziçi-itu burları yaz

sonra altına bilkent koy. garantilemek adına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: werterda

tabiki

Kardeş işletme bölümü hakkında her şeyiyle bilgi verir misin ? Hocaları, derslerin zorlukları, işletme bölümündeki öğrencilerin kalitesi, ortak eğitimde gönderilen yerler filan.
  • Erasmus ile bir dönem yurtdışı imkanı olabilir. Onun dışında az da olsa ortak eğitimini yurtdışında yapanlar var. Son olarak hocaların referansı ile yurtdışında lisansüstü eğitime gidenler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Orijinalden alıntı: werterda

tabiki

Kardeş işletme bölümü hakkında her şeyiyle bilgi verir misin ? Hocaları, derslerin zorlukları, işletme bölümündeki öğrencilerin kalitesi, ortak eğitimde gönderilen yerler filan.

işletme son sınıf öğrencisiyim.

şuan biraz meşgulum akşam sordugun soruların cevabını özelden yazarım hocam. selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

işletme son sınıf öğrencisiyim.

şuan biraz meşgulum akşam sordugun soruların cevabını özelden yazarım hocam. selamlar.

Tamam hocam. Mesajınızı bekliyorum.
  • FlyingHigh okulu iyi baltaliyorsun valla.Gelecegi varsa da okulun senin mezuniyetinle sona erecek gibi.Madem bu kadar memnun degilsin yatayt gecisi neden tercih etmedin onca sene?
  • hocam, yatay geçiş, veya tekrar sınava girip kazanmak duzen değiştirmek çok kolaymış gibi konusuyorsunuz. heleki 3 yıl maddi manevi emek verdikten sonra.

Ben sadace, ben kaydolurken oldugu gibi hala yeni geleceklere oynanan tiyatrodan bahsediyorum ki geldikleri zaman hayal kırıklıgı yaşamasınlar ,veya da biz bilmiyorduk diye soylenmesinler diye. Çunku zamanında beni bu şekilde uyaran olmadıgı için bu durumdayım ben şuan bilmem anlatabildim mi.

Onun dışında isteyen istediği yerde okur herkesin paşa gönlü bilir.
  • Arkadaşlar,

Konu hakkında cahilliğimi bağışlayın.
    Tobb Etü'de Güzel sanatlar gibi tamamen türkçe bölüm öğrencileri de hazırlık okuyor bildiğim kadarı ile. Peki onlar da sene sonunda sınavı geçemezler ise hazırlık sınıfını tekrar ediyorlar mı yoksa onlar için derselere devam etmek yeterli mi?

Teşekkürler
  • Merhaba. Siralamam 40 binde. Gazi eskisehir anadolu yazmak yerine Tobb yazmayi dusunuyorum yuzde 25 burslu. Ne kadar mantikli olur? Endustri ya da makina yazacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazıyı yazmayacaktım ama FlyingHigh üniversitemizi o kadar haksız kötülemişki dayanamadım artık öncelikle FlyingHigh söyledikleri ile üniversitemizin bir alakası yok!!!

Üniversitemiz 2003 yılında kurulmuş olup bu kısa sürede Tükiye' nin en eski ve başarılı üniversiteleri ile kıyaslanır duruma gelmiştir ve hala gelişmeye devam etmektedir. Üniversitemiz Türkiye'de başka hiçbir üniversitede olmayan ortak eğitim sistemini başarı ile yürütmektedir. Bu sistem sayesinde 4 sene sonunda mezun olduğunuz zaman diplomanızın yanında yurtdışı ve yurtiçindeki üst düzey şirketlerde yapılmış 1 yıllık iş tecrübesi sunar. Bu ortak eğitim sisteminden dolayı üniversitemiz güz, bahar ve yaz olmak üzere 3 dönemden oluşur. Eğer bütünleme sınavlarına kalmazsanız 1 yılda yaklaşık 3 ay tatil yaparsınız. Yaz dönemi dersler devam ettiği için hazırlık hariç yaz okulumuz yoktur. Bu neden hocalar sizi diğer üniversitelerde olduğu gibi yaz okuluna bırakmak istemezler. Ayrıca yazın dersler olduğu için okulumuz klimalarla donatılmıştır. Ayrıca bu sene kullanıma açılmış (lab kapıları açılırken kendinizi half-life oynuyor sanabilirsiniz :D) Teknoloji Merkezi mühendisler ve mimarlar için çok faydalı oldu.

Gelelim çoğu kişinin korkulu rüyası hazırlığı geçme durumuna. Üniversitemizde hazırlık evet zordur ama geçilmez değildir. En yakın örnek olarak oda arkadaşım İngilizceye a b c den başlayıp sene sonunda bir üst kur olmama rağmen beni bile geçmişti puan olarak. Eğer ingilizceye birazda olsa ilginiz varsa sadece derslere katılarak bu sınavı geçmeniz içten bile değil tıpkı benim yaptığım gibi. Hazırlığı dışarıdan sınava girerek geçmekte münkün(toelf ibt , ielts) toefl ibt için 61 puan isteniyor bu puanda sınavda %51 başarı demek çok zor değil. Zaten çoğu kişi temmuzu beklemek yerine nisan gibi toefl ibt vererek hazırlığı geçiyor. Hazırlığı geçtiğiniz zaman gerçekten İngilizce olarak geliştiğinizi hissediyorsunuz. Ayrıca okulumuza gelen ana dilleri İngilizce olan native speakerlar size konuşma konusunda çok yardımcı oluyor.

Kampüs hayatından bahsetmek istiyorum. Yerleşke olarak Ankara'nın merkezinde sayılırız. İstediğiniz yere çok kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Şuan için herkesin hayal ettiği çok büyük bir kampüsümüz yok ama giderek genişliyoruz ve çevremizdeki arazilerin çoğu bize destek olan Türkiye'nin en zengin kuruluşu TOBB a ait. Birkaç yıl içinde büyük bir kampüse sahip olacağımızı düşünüyoruz. Konukevini de orada kalan biri olarak anlatmak isterdim ama bu çok zor. Size Türkiye'nin en lüks öğrenci yurdu diyeyim siz anlayın. Bundan dolayı oraya yurt yerine konukevi demeyi tercih ediyoruz. Ayrıca üniversitemiz öğrencilerinin ücretsiz olarak faydalandığı spor tesisimiz de kampüs içinde mevcut. Bu spor tesisinde olimpik yüzme havuzu, fitness center, sauna ,buhar odası ve fiba şartlarına uygun bir basketbol sahası bulunmakta. Bu sahada TBBL ekiplerinden Ted Ankara Kolejliler maçlarını yapıyor ve öğrenciler bu maçları da ücretsiz olarak izleyebiliyor.

Umarım aydınlatıcı bilgiler vermişimdir. Merak ettiğiniz konulardaki sorularınıza cevap verebilirim. Evet üniversitemiz 3 dönemdir, zordur ama unutmayın ki başarıya çiçekli yollardan gidilmez.

• okulun tanıtım ofisinin dh sorumlusu musunuz? merak ettim dogrusu,

yada farklı bir universitede okudum ben 4 yıldır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 11 Temmuz 2013; 20:31:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

okulun tanıtım ofisinin dh sorumlusu musunuz? merak ettim dogrusu,

yada farklı bir universitede okudum ben 4 yıldır :D

Ben buraya senin aksine gerçekleri yazmaya çalışıyorum senin gibilerden okulda birkaç kişi var ingilizce ile alakası olmayıp hazırlığı geçemeyince ya da notları düşük olduğu için ortak eğitimde kötü yere gidince böyle okulumuzu kötülemeye çalışıyorsunuz ama insanları bu kadar yanlış yönlerdirmeye gerek yok
  • ultrAslanfatih kullanıcısına yanıt
    tamam kardeş haklısın .

bu okulda herkes 4.00 ortalama yapıyo düşük olanlar staja kotu yere gidiyo zaten
  • Arkadaşlar sdü de hukuk okuyorum ankarada bir özel ünv.ye yatay geçiş yapmak istiyorum tobb etü yü düşünüyorum tavsiyesi olan var mı
    tobbda hukukun hazırlığını geçmek şart değil diye duydum ben hazırlık okumadım yatay geçiş yaparsam hazırlığa takılacak mıyım sizce buna tobb değer mi ingilizcem kötü öğrenmek istiyorum nasıl bir dil eğitimi var ve 3 döneme ayrılmış durumda yaz döneminin dersleri ne olur okul uzar mı yardımcı olursanız çok sevinirim anladığım kadarıyla tobb av olmak isteyenlere geniş imkanlar sunuyor ben savcı olmak istiyorum bu alan için de katkısı olur mu
    bir arkadaş tobb hukuk için gereksiz zor demiş ne kadar zor neye göre zor
  • FlyingHigh galiba okulla ciddi anlamda sorun yaşamış yoksa o kadar da kötülenecek bi yer değil açıkçası

şöyle bir şey de var belki işletme bölümü iyi değildir ama mühendislik fakültesi açısından söylüyorum bu okulu kötülemek acımasızlıktır.

eğitim açısından ülkenin en iyi eğitimlerinden birisini alıyorsunuz , teknoloji merkezi kuruldu hiçbir okulda olmayan donanımda laboratuvarları var, bir bölüm için binlerce metrekarelik alan ve milyonlarca dolarlık laboratuvar araçları alınıyor.

ayrıca okul her yıl her anlamda kendini geliştiriyor, en çok dalga geçilen kampüs meselesi bile bu sene yavaş yavaş düzene gelmeye başladı spor sahaları da yapıldı teknoloji merkezinin yanına.

seneye eylülde mühendislik fakültesinin teslimi olacak, okul çok hızlı bir seviyede ilerliyor, bazı aksaklıkları olduğunu kabul ediyorum fakat tercih edildikten sonra pişman olunacak bir yer değil bence burası.

• quote:

Orijinalden alıntı: cayene06

Merhaba. Siralamam 40 binde. Gazi eskisehir anadolu yazmak yerine Tobb yazmayi dusunuyorum yuzde 25 burslu. Ne kadar mantikli olur? Endustri ya da makina yazacagim.

Yardim lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uluslararası ilişkiler %50 burslu gitmek istiyorum ve kime sorsam iş bulmanda yardımcı olur diyor. Üniversitenin içinden olan biri yardım edebilir mi önemli bir karar çünkü
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.