Şimdi Ara

TOBB ETU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    %50 TOBB Elektrik elektronik veya bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.Aklıma takılan birşeyler var

-Eğitim nasıl
    -Eğitimin türkçe olması çok büyük bir dezavantajmı
    -Akademik kadrosu nasıl
    -Staj olanakları
    -Öğrenci profili
    -Laboratuvarların durumu
    -Eğitim ücreti yanında okul için harcıyacağımız para

Bunlara cevap verirseniz çok iyi olur teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

TOBB ETÜ Servisleri ile Kampüs Hayatını Kolaylaştır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ), öğrenciler için çeşitli servisler sunarak kampüs hayatını kolaylaştırıyor. Bu servisler arasında ulaşım, konaklama ve sağlık hizmetleri bulunuyor.

Ulaşım Servisi

TOBB ETÜ, öğrencilere kampüs ile Ankara şehir merkezi arasında ücretsiz ulaşım hizmeti veriyor. Servisler, günün belirli saatlerinde kampüsten hareket ediyor ve öğrencileri metro istasyonlarına, Atakule AVM ve Kızılay gibi merkezi noktalara taşıyor.

Konaklama Servisi

Üniversite, öğrencilere kampüs içerisinde konaklama imkanı sunuyor. Erkek ve kız öğrenciler için ayrı yurtlar bulunuyor. Yurtlarda tek kişilik ve çift kişilik odalar mevcut. Yurtlarda öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm olanaklar yer alıyor, bunlar arasında yemekhane, çamaşırhane ve çalışma alanları bulunuyor.

Sağlık Hizmetleri

TOBB ETÜ, öğrencilere sağlık hizmetleri de sağlıyor. Kampüste bir sağlık merkezi bulunuyor. Sağlık merkezi, ilk yardım, muayene ve ilaç temini gibi hizmetler sunuyor. Öğrenciler ayrıca üniversitenin anlaşmalı olduğu hastanelerden indirimli sağlık hizmetleri alabiliyor.

TOBB ETÜ servisleri, öğrencilerin kampüs hayatını kolaylaştırmak ve daha rahat bir öğrenim deneyimi yaşamalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu servisler sayesinde öğrenciler gündelik ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilir ve akademik çalışmalarına odaklanabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up up up
  • Bu soruların çoğuna cevap vermiştim, mesajlarımı aratarak hemen hepsinin cevabına ulaşabilirsin.

Eğitimin Türkçe olması (aslında %30 İngilizce) mesleki anlamda kesinlikle dezavantaj değil, bunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Eğitim ne kadar Türkçe olsa da takip ettiğin tüm kaynaklar (ders kitabı, makaleler vb.) İngilizce dilinde. Dolayısıyla teknik literatüre fazlasıyla hakim olursun, şüphen olmasın. Hazırlıkta yoğun bir İngilizce eğitimi var ve değerlendirme resmi toefl sınavı ile yapılıyor. Öğrenmeme şansın yok yani.

Eğitim ücreti hariç ne kadar para harcarsın, bu kişiden kişiye çok değişir ama öğle yemeği yanlış hatırlamıyorsam 6-7 TL civarında. Yol için üniversitenin sabah ve akşam ücretsiz semt servisleri var, gün içinde de ring servisleri ücretsiz yine. Ders kitapları hep İngilizce olduğundan 40-50 TL civarında ücretleri oluyor. Önemli derslerin kitaplarını ben satın aldım genelde, fotokopi de yapabilirsin. Havuzu ve fitness salonlarını kullanmak için üyelik gerekiyor, senelik 300 $ gibi bişeydi sanırım ama verdiğin paraya fazla fazla değer, spor salonu falan ücretsiz tabi. Onun harici masraflar kişiden kişiye değişir, "şu kadar harcarsın" demek imkansız. Öğrenim kredisi alırsan eğer, okula dair masraflarını büyük ölçekte kendin karşılarsın diyebilirim, ben öyleydim en azından.

• @aslan26 ; Öğrenim kredisi hakkında bilgi verirmisin birde ek olarak benim sormak istediğim birşeyler var konuyu görmüşken yazayım.
    Bilgisayar bölümü hakkında bilgi verebilirmisin biraz kadro,lab falan bakımından.
  • Öğrenim kredisini kredi yurtlar kurumu'na başvurup alıyorsun, üniversite ile bir ilgisi yok doğrudan. Hesap açıp hesabına yatırıyorlar aylık 240 TL falan olması lazım. Kadro, lablar falan bil.etu.edu.tr'de detaylı bilgi var "bölüm tanıtımı" kısmında, ayrıca geçmiş mesajlarımda da anlatmıştım. Oralardan inceleyebilirsin,
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Öğrenim kredisini kredi yurtlar kurumu'na başvurup alıyorsun, üniversite ile bir ilgisi yok doğrudan. Hesap açıp hesabına yatırıyorlar aylık 240 TL falan olması lazım. Kadro, lablar falan bil.etu.edu.tr'de detaylı bilgi var "bölüm tanıtımı" kısmında, ayrıca geçmiş mesajlarımda da anlatmıştım. Oralardan inceleyebilirsin,

Profiline giremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Bu soruların çoğuna cevap vermiştim, mesajlarımı aratarak hemen hepsinin cevabına ulaşabilirsin.

Eğitimin Türkçe olması (aslında %30 İngilizce) mesleki anlamda kesinlikle dezavantaj değil, bunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Eğitim ne kadar Türkçe olsa da takip ettiğin tüm kaynaklar (ders kitabı, makaleler vb.) İngilizce dilinde. Dolayısıyla teknik literatüre fazlasıyla hakim olursun, şüphen olmasın. Hazırlıkta yoğun bir İngilizce eğitimi var ve değerlendirme resmi toefl sınavı ile yapılıyor. Öğrenmeme şansın yok yani.

Eğitim ücreti hariç ne kadar para harcarsın, bu kişiden kişiye çok değişir ama öğle yemeği yanlış hatırlamıyorsam 6-7 TL civarında. Yol için üniversitenin sabah ve akşam ücretsiz semt servisleri var, gün içinde de ring servisleri ücretsiz yine. Ders kitapları hep İngilizce olduğundan 40-50 TL civarında ücretleri oluyor. Önemli derslerin kitaplarını ben satın aldım genelde, fotokopi de yapabilirsin. Havuzu ve fitness salonlarını kullanmak için üyelik gerekiyor, senelik 300 $ gibi bişeydi sanırım ama verdiğin paraya fazla fazla değer, spor salonu falan ücretsiz tabi. Onun harici masraflar kişiden kişiye değişir, "şu kadar harcarsın" demek imkansız. Öğrenim kredisi alırsan eğer, okula dair masraflarını büyük ölçekte kendin karşılarsın diyebilirim, ben öyleydim en azından.

Cevabın için çok sağol şuanda tobbda okuyan birkaç kişiye ulaşabilirsem daha iyi olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mef Üniversitesi
    11 yıl önce açıldı
    Bilkent CTIS ?
    7 ay önce açıldı
    TOBB CENG
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TOBB ETÜ'de Makine Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisiyim. Bir kaç konuda yardımcı olmaya çalışayım. :)
    Eğitimin Türkçe olması, sadece hocanın dersi genel anlatımının Türkçe olmasından ibaret. Mesleki anlamda sana gerekli olacak terimleri hoca İngilizce olarak veriyor zaten. Ayrıca Türkçe kaynak sıkıntısı olduğundan, çalışmak için alacağın kitaplar büyük oranda İngilizce olacak. aslan26'nın da dediği gibi, hazırlık atlama şartı TOEFL sınavı, ve bu sınavı İngilizceyi bilmiyorsan veremezsin :) Yani hazırlığı atladığında zaten sana yetecek kadar ingilizce bilgin olur. Akademik kadro hakkında bir bilgim yok, ama aslan26, önceki konularda bunu iyi bi şekilde özetlemişti. Staj olanakları diyorsan, okulumuzda zaten Ortak Eğitim Programı diye bir şey var. 2. sınıf bittikten sonra, iki dönemde bir, staj yapıyorsun. Bu da sana mezuniyetinde 1 yıllık iş tecrübesi sağlıyor. Ayrıntılı bilgi için ;
    http://ortakegitim.etu.edu.tr/(S(can4pu45svq2hjm1gnakwjnz))/OrtakEgitimModeli.aspx
    adresine bakabilirsin :)
    Öğrenci profiline gelirsek, benim düşüncem, her yerde, her türlü insanla karşılaşmak mümkün. Öyle okula özel bir profil yok :) en iyisini de, en kötüsünü de bulmak mümkün :) Hazırlık 3 dönem sürüyor zaten, ve 3 dönem boyunca yeteri kadar insanla tanışıyorsun zaten, kafana göre takılırsın işte sonra
    Laboratuvar imkanları olarak, o bölümler hakkında bir bilgim yok. aslan26'nın mesajlarında bulabilirsin sanırım yine.
    Para konusuna gelirsek. Bu konunun ucu çok açık :) tabldot yemek 6 tl idi sanırım (Her gün yememe rağmen bilmiyorum, yuh.) Ayrıca okul, bir çok alışveriş merkezine de çok yakın (Armada,Cepa,Kentpark) Bütcene göre, istediğin şekilde yiyebilrsin yemeğini. Çok zorlayacağını sanmıyorum açıkcası. KYK'dan öğrenim kredisi almanı tavsiye ederim ama. O parayı yemek çok eğlenceli

Sormak istediğin başka sorular varsa Tanıtım Ofisi'ni , olmazsa beni aramanı tavsiye ederim
    aday.etu.edu.tr buraya da bi bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicMerth -- 15 Haziran 2011; 1:31:54 >

• TOBB ETU'de dersler Türkçe fakat kitaplar İngilizce mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

TOBB ETU'de dersler Türkçe fakat kitaplar İngilizce mi?

Ata, hangi alanda olursan ol (mühendislik, idari bilimler, vb.) Türkçe kaynak sayısı zaten çok çok az ve kalitesi de bir o kadar düşük. Bu kitapların çoğu da çeviri. Dolayısıyla Türkçe kaynağı olsa bile derslerin çoğu İngilizce kaynaklardan takip ediliyor, ödevler oralardan veriliyor. Derslerin %30 kadarı İngilizce anlatılıyor, son YÖK kararından sonra. Durum bu.

@VicMerth, dostum o parayı harcaması çok zevkli de geri ödemesi pek zevkli değil. Aslında benim işime çok yaradı, iyi ki almışım diyorum ama en azından 5 sene boyunca kredi almamakta fayda var, 3-4 sene kullanmanızı öneririm. Hatta maddi durumun yerindeyse bence hiç kullanma.

@vol~ Profilim gizliymiş, açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 15 Haziran 2011; 9:15:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.