Bizde yetişiyor hatta bayağı güzel ürünler yetişiyor ama bizdekiler dışarıya onların dandik ürünler buraya. Her tarım ürününde böyle değil mi? Çayın, kirazın, incirin en güzellerini biz görmeden ihraç oluyor. |
TMO Haydarpaşa Satış Reyonu 5 lt Sıvı yağ 92,5 TL (2. sayfa)




-
-
Fiyatlar güncelmi arkadaşlar
-
TMO nun bazı ürünleri Tarım Kredi marketlerde de satılıyor, 2-3 hafta önce TMO nun çiçek yağını görmüştüm fiyatı da uygun olunca almıştım.
-
Fındık ezmesinde şeker kullanılmış mı? Arayınca bilgi bulamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet yetişiyor ama biz tüketicilere faydası yok. çünkü her geçen yıl üretim azalıyor. dışarıdan gelen ürünlere her türlü kolaylık sağlanıyor, vergi indirimi kota yükseltme gibi. kendi üreticilerimize bu desteğin yarısı bile verilmiyor. üstüne bir de bazı ürünlerin ekimine kota uygulanıyor. dört tarafı cennet vatanımda dört mevsim yaşanıyor. bu kadar verimli topraklara sahip başka bir ülke olsa, şuan dünyada tarım konusunda zirveye oynardı.
pamuk ekenlere kota uygula, sonra git Yunanistan gibi bizi yıllardır çekemeyen ülkeden pamuk getir. keza İsaril içinde benzer şeyler söz konusu. Arpa,buğday saman ithal ediyoruz. gerçekten içler acısı bir durumdayız. bu şekilde devam ederse ne çiftçi, ne de hayvancı kalacak. hayvancılık yapanlar yem ve pahalı diye elinde hayvanları satıyor. ziraat yapanlar gübre ve mazot pahalı diye tarlaları tokiye yada benzer yerlere satıyor. tavukçuluk iyice azaldı, organik yumurta 3 TL civarına satılmaya başlandı. saymakla bitmez.
-
Tahin helvası aldım buradan. Diş kadar taş çıktı içerisinden. Allahtan dişimi kırmadım. Fiyatı çok uygundu ama tadı ve kıvamı alışılmış helvaların dışında idi. Dişine güvenen alabilir 500gr fıstıklı helva 19.90 idi. Muadil torku ürün 42tl idi markette.
-
Arkadaşlar aklınıza gelebilecek en düşük kalite ürün hangisiyse onu ürettirip satar bu market.Yani kaliteli ürün arıyorsanız yanlış yerdesiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TMO da çalışan biri güler yüzlü olamaz. Olmuş ise denk gelmiştir.
Siz 1 anın fotosunu görmüşsünüz.
1-6 aya kadar geçivi görevlere il dışına giderler.
Gittikleri yerde hep vatandaşa rağmen işler yapmak zorundalar, Herkes devletçidir çıkarı oluncaya kadar, siz masum çiftçinin memura neler yaptığını bi görseniz :=)
İş yüküne gelirsek , profesyonel bir market değil orası. Asli göreevini yapmayan herkes ki buna hambaliye gibi ağır iş ekleniyor mutsuz olur.
günlük iş zincir marketlerin 10 katına yakın ciroya ulaşıyor.
Memurları sevmem ama ciddi işlerizor :=) en çok istifanın olduğu kurum.
-
Bunlar doğru ama pamuk işi biteli çok oldu. Mesela tütün bitmedi bitirildi. Adama dediler istersen ekebilirsin ama satın alma garantisi yok. Ekenler tüccarın eline düştü zararına sattı. Bir daha ekmedi. Tüccarın insafına kalırsa pamukta ekmez, soğanda. Köylerdeki insanlar antalya seralarına işçi olmaya gitti. Böyle para kazandılar.
Kurak arazide su isteyen ürün ektiler yeraltından su çeke çeke onu da bitirdiler. Kaliteli üretim yapanlar var ancak adam kocaman kirazlar üretmiş ilacı-gübreyi kontrollü kullanmış salak mı ki malını üç kuruşa tüccara kaptırsın? 5-10 liraya alacaklar tüccar kazanacak diğerleri kazanacak üretici anca maliyeti çıkaracak. Hiç uğraşmadan veriyor ihracata değerinde satıyor. Hem devlette bunu destekliyor.
Benim bozulduğum kısım bizim ürünler dışarıya giderken ne olduğu belirsiz kanada mercimeğinin buraya gelmesi. Bize ne satıyorlar belli değil. Bizim üreticiye destek meselesine gelince devlette yanlış kişilere destek yaptı. Çevremde büyükşehirde yaşayıp köydeki tarlalarını ekmeyenlere bile her sene tarla parası yatırdılar. Bu parayı havadan gelen para olarak görüyorlar. Bankadan çekip yiyorlar. Gerçek üretici mağdur oluyor.
-
Bir ofisçi gördüm sanki 🙂
Arkadaşın dediği gibi görevli memurlara fazla yüklenmeyin çünkü emri vaki olarak görevi olmayan kasiyerlik işini verirler. Kabul etmezse diyabakır mardin urfa en uzak neresi varsa göreve gönderilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sizinle aynı fikirdeyim. ülkemizde en büyük sorun, bu tür destek ve yardımları gerçek ihtiyaç sahipleri yerine hiç hak etmeyenler alıyor.
-
kayısı, incir ne zaman gelir? bilgisi olan var mı?
yılbaşına kadar alabiliyordum. sonra gelmez oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X