Şimdi Ara

TMciler soru sorabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soracaklar için geçen yıl EA'da 1500 küsur yerleştirme sıralamam vardı, Bilkent'te siyaset bilimi okuyorum. 2017'den beri forumda aktifim, ara ara vefa borcu için konular açıyorum EA'cılar sınav yaklaşmışken soru sorabilirler, tabi başka arkadaşlar da sorsun ama özellikle EA hakkında fikrim var. Kaynak falan sormayın, hatırlamıyorum fakat aklınıza ne geliyorsa sorabilirsiniz bunun dışında. Finallerim başlamadan vakit buldukça bakacağım buraya.

Edit: @JusteMilieu 'ya da sorularınızı sorabilirsiniz, kendisi altta gerekli açıklamayı yapmış, sayısaldan geçen arkadaşlara daha iyi yol gösterebilir.

Sonuç belgesi istendi onu da ekliyorum: TMciler soru sorabilir
    OBP: 85,95

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 26 Mayıs 2020; 16:4:21 >

• Uplayalım bakalım kolay gelsin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sinav surecini kisaca ozet gecebilir misin kendi adina yani mesela seneye baslarken su durumdaydim son 2 ay kala konularim bitmisti gibi hatirladigin kadariyla ve birde sence kendi yaptiklarina ek ne yapsaydin ilk 600 700 gibi bir siralama elde edebilirdin sende ne eksiktide daha yukari cikamadin sence

• cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    Güzel soru, hep bundan bahsederim zaten. Bende eksik olan şey istikrardı. Seneye başlarken ilk 500'e gireceğime olan özgüvenim tam şekilde, istikrarlı bir vaziyette kaytarmadan ve bahane bulmadan çalıştım. Sınav günleri yaklaştıkça elde ettiğim iyi MSÜ derecesi, yüksek TYT netlerim, yüksek Edebiyat netlerim ve 30+'ya gelmiş AYT mat netlerim sayesinde rehavete kapıldım, istikrar elden gitti. Tamam dedim herhalde artık ilk 1k'dayım. Fakat yapmam gereken TYT'ye biraz daha boşluk verip AYT mat netim 30+ olmasına rağmen neden netim 35 değil diyerek oraya yüklenmekti. Nitekim sınavda da hep yaptığım TYT netinden daha düşük yaptım (93). TYT netlerimi 98-100 civarına çekmiştim, AYT mat netimse 30-32 dolaylarında idi, sınavda 27.75 geldi, yine çok düşüktü benim için. Çalışmayı son 3 ay falan bırakmayıp, rehavete kapılmadan devam etseydim tahmin ediyorum 97-98 TYT, 32-33 AYT mat yapar ilk 1k'ya kendimi sokardım.

• Neden hukuk değilde siyaset bilimi? Bölümünde üniversite çok fark ediyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    6 yıl önce açıldı
    Gastronomi soru cevap
    6 yıl önce açıldı
    ÖZDEBİR NETLER [ANA KONU]
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam sonuç belgesi ekler misiniz yanlış anlamayın ama
    benim sorum tyt fene nasıl çalıştınız
  • Edbsos 25-35 arası geliyor genelde 25-30 arası ama sınaca kadar paso deneme atmayı düşünüyorum sence olur bu şekil yoksa konu sb falan mı gideyim? Gerçi ne konu çalışasım ne sb çözesim. 30+ gelse yeter bana

• 1500 EA icin biraz istedigin bolum ve uniye bagli olarak iki arada bir derede bir durum gibi yani mesela isletme iktisat icin boun bilkent sabanci koc vs bunlara yetmiyor hedefin basta siyaset degilse buna nasil karar verdin belki biraz sacma olabilir ama yeniden hazirlanmak hic aklindan gecti mi

• calmdownbro C kullanıcısına yanıt
    Hukuk evrensel bir eğitim barındırmıyor. Siyaset bilimini hem okumak istiyordum hem de istediğim evrenselliği veriyor.

Evet ediyor, herkesin adını bir çırpıda sayacağı şu "top" üniversiteler iibfde daha avantajlılar.

• Hocam siz ayt matı nasıl yükselttiniz örnek veriyorum parabol eşitsizlik konuları çok sıkıntı onları nasıl halletmiştiniz

• @Pale Blue Dot emin olmak istiyorsun anlıyorum ama şu an açmaya çok üşendim ösym'yi Zaman bulursam eklerim.

@Kaanmc konu eksiğin yoksa ister deneme çöz ister sb. Fakat ne çözersen çöz sorulara değer ver, yanlış yaptıklarından eser ve yazar öğren.

@cscolt1 Siyaset, ui ve psikoloji dışında bir şey yazmak niyetinde değildim. İşletme ve iktisat istemiyordum yani aklımdan öyle bir şey geçmedi. İşletme isteseydim de ODTÜ'ye giderdim, tekrar hazırlanmak anlamsız olurdu bence. Madem sordun şunu da söyleyeyim ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi gibi yerlerde siyaset bilimi, ui ve iktisat bölümlerinin bir kısmı işletme isteyip de o okulda işletme tutmayınca yazanlardan oluşur. Sıralama aralığı 30-50k'ya gelince de tam tersi olur. Mülkiye'de de siyaset tutturamayıp iktisat yazanlar çıkar falan gibi gibi uzar gider bu durum. Açıkçası hedefim boğaziçi işletme olsa ve 1k yapsam bir daha hazırlanmazdım. Bölümse derdim başka bir yerde işletme yazar giderdim, okulsa derdim Boun POLS yazar oraya giderdim.

• Pazernus651 kullanıcısına yanıt
    Yani özel bir şey yapmadım. Konu dinledim, soru çözdüm. Parabol ve eşitsizlik zevkli konulardır aslında, 11. sınıf yanlış hatırlamıyorsam. Bir kanal bul kendine hocandan memnun değilsen ve izleyip soru çözmeye bak.
  • Hocam odtü uluslararası ilişkiler nasıldır. 20k dan alıyor ve kime söylesem uluslararası ilişkilerden işsiz kalırsın falan diyor uluslararası ilişkilerde diplomat olmak için torpil lazımda elçişiklerde herhangi bir şeyde çalışmak için de torpil falan lazım mı meslekleri neler

• Bilkent İktisat hakkında ne düşünüyorsun ? İstanbulda oturan biri için Boun yerine tercih edilmeli mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Allen 20 -- 25 Mayıs 2020; 13:26:45 >
  • @Pale Blue Dot İİBF bölümlerinde kimse spesifik olarak bir bölümden mezunum diye iş bulmaz genelde. Alımlar İİBF mezunu şeklinde olur. Uİ bölümü teknik olarak hariciyeye memur yetiştirmek için kurulmuştur lakin buraya alınacak insan sayısı belli. Bu işlerde torpil var mı gözlerimle görmedim ama her yerde torpil vardır, tam olarak liyakatle alıyorlardır diyemem. Kalan mezunlar ise İİBF mezunu herkesin kaydığı yerlere kayar. Finans, denetim, banka, ya da devlette uzmanlık, müfettişlik gibi gibi.

@Ray Allen 20 BOUN yerine tercih etmeli misin bilmiyorum fakat Bilkent iktisat fakültenin göz bebeği Fakülte içinde buraya ayrı bir kıymet var gibime geliyor. Çok kıymetli hocalar var, burslu öğrencilere sağladığı imkanlardan şu ana kadar memnunum ben. BOUN kadar güzel bir kampüsü yok, Ankara da İstanbul kadar güzel değil fakat daha sakin bir yerdir.

• Hocam konu anlatımlarını nereden hallettin? Youtube'dan dinlediğin kanallar var mıydı? Varsa hangileriydi şimdiden teşekkürler
  • Bu arada ben de sayısalcı olup ea’dan tercih yapan biri olarak sorularınıza yardımcı olabilirim. Ea sıralamam 1200 kusürdü sayısal da 16k kusür, konuyu açan hocam gibi ben de Bilkent’te Siyaset Bilimi’ndeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 25 Mayıs 2020; 14:47:27 >
  • %50 burslu , 20k yapsam hangi bölüm tercih edilir ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.