Şimdi Ara

TMciler soru sorabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam aslında sosyolojiyi her anlamda soruyorum. Açıkçası sosyolojiyi seviyorum toplum bilimi topluma bakışımızda farklı perspektif kazandıryor kesinlikle. Tabi bir bölümü sevmek , uğraşmak günümüzün şartlarında karın doyurmuyor . Mezun olduktan sonra ki iş hayatı ve mesleğin maddi getiriside benim için önemli. Bilgin varsa faydalanmak isterim hocam
  • jadore_ J kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum açıkçası. Kendim İİBF okumayı mantıklı gördüğüm için hukuk yazmadım, hukuka bir ilgim de yoktu zaten. Sana burda bir liste yapsam hukukun avantajlı çıkma şansı yok yani, çıksa kendim yazardım. Aynı şekilde hukuk okuyan biri de bu listeyi yaparsa İİBF'nin avantajlı çıkma şansı yok. Senin artık okul işlerini bir kenara bırakmış, çalışıp neyin ne olduğunu görmüş insanlara ihtiyacın var bu konuda.

Yine de senin taraflı bakışını merak ediyorum dersen yazayım En başında uluslararasılık bir mesele benim için. İİBF bölümleri evrensel bir eğitimi barındırıyor. Bu Türkiye diplomasıyla oralarda işe gireceksin anlamına gelmiyor fakat şansının hukuktan daha yüksek olduğu aşikar. Hiç değilse Batı ülkelerinde bir yüksek lisans sonrası şansın bariz şekilde artacaktır. İkinci olarak iyi okullarda İİBF okuduktan sonra illa da şurada çalışacaksın diye bir şey yok. Ben seçenekleri açık tutmayı severim, sen artık hukukçusun ve bunu yapacaksın denmesindense kendime uygun bir yol çizmeyi tercih ederim. Üçüncü olarak Türkiye'de hukuk işlerinin kurumsallaşmadığı kanaatindeyim. ABD'deki gibi kurumsallaşmış, devasa hukuk firmaları bizde mevcut değil. Yani hukukçu bir çevre kim ne derse desin çok avantaj sağlar, liyakatten evvel o iş yapar. Buna kıyasla İİBF'den çıkınca çalışacağın yerlerin çoğu kurumsallaşmış vaziyette.

Hukukun avantajı ne olur bilemedim. Herhalde unvan vermesi falan olur, sınav gelince o unvan işi ne olur bilemem tabi. Gördüğün üzere İİBF galip çıktı, hukuk galip çıkacak olsa zaten onu yazmış olurdum çünkü

• Yani maalesef Türkiye'de bilime kıymet verilmediği gibi sosyal bilime de kıymet verilmiyor. Sosyoloji de bu bakış açısından nasibini alıyor. Akademisyenlikte kararlı isen sosyoloji okumanda bir sakınca yok, GSÜ de tahmin ediyorum iyidir bu konuda. Fakat akademisyenlik dışındaki istihdam durumu nedir çok iyi bilmiyorum fakat çok tatmin edici kariyer fırsatları sunduğunu da sanmıyorum. Yani demem o ki kariyer odaklı veya gelir odaklı bir tercihte sosyoloji üst sıralarda yer almayabilir, niyet akademisyenlikse bir şey diyemem ama.
  • Hocam suan 11.sinifim sayisaldan tm ye gececegim edebiyat hakkinda hicbir fikrim yok suan calismamamda bir sakinca goruyor musunuz sikinti olacagini dusunuyor musunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    Hayır, neden olsun? Tam tersine isabet olur. Çalış derim, baştan sona bitirmene gerek yok lakin başlaman iyi olur.
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Hocam sağ gösterip sol vurmak böyle bir şey heralde mf yken tm ye nasıl zaman yarattınız,ne zaman başladınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenelony -- 26 Mayıs 2020; 16:10:57 >
  • Soyle dusundum limit el kitabini alayim 12.sinif baslayana kadar her gun 10 sayfa 15 sayfa okurum edebiyata ozel fazladan vakit ayirmayarak
    en azindan fikrim olusmasini saglar diye dusunuyorum senin farkli bir onerin var mi

• cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    Ne sakıncası yav 0 edebiyat çalışmam ile 28 net çıkartmıştım edb-sos’ta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenelony kullanıcısına yanıt
    Açıkçası son 1 ay edebiyat bakarım diyordum ama fen bakmaktan ona vakit ayıramadım. Çıkmış soruları da çözmeye üşendim :) Ama TG denemelerinde edebiyat falan çözerdim hep bilgim dahilinde. Zaten 24 soru geliyor 6-7'si düz Türkçe, bir o kadarı bilmeden yapılabilir nitelikte olunca sıkıntı olmuyor. 24 edb'dan 19 netim vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sosyal kısmı zaten hep iyiydi. TYT'de 36.25 Türkçem 20 sosyalim vardı ama işte mat fen aşağı çekti beni (bu arada fen liseliyim :) ) Yani her zaman bu sosyal kısmına ilgili biriydim o açıdan sıkıntı çekmedim, lisede de edebiyat derslerini dinlerdim hep hocamız da sağolsun iyiydi. Ben keşke şimdi sene başından ya da en azından yarıyıl tatilinden itibaren TM'ci olsaymışım diyorum. Fen beni çok bağladı, matematiğim iyiydi. Eğer seneye girecek arkadaşlar okuyorsa bunu ve akıllarında soru işaretleri varsa TM'mi MF'mi gibi çalışmayı 2-3 gün bıraksınlar vakitlerini karar vermeye ayırsınlar (eğer iki alanda da yetkin değilseniz tabii forumda görüyorum var öyle insanlar.)

Kısaca ÖSYM edebiyattan hiç talepkar soru sormuyor. Çalışmadan edebiyatın yapılabileceğinin canlı örneğiyim. Tarih ve Coğrafyayı fullemeye bakın oradan sağlam bilgi soruları gelebiliyor. Ve tabii ki ilk 1000 isteyen her TM'cinin matematiği 35 netlerden aşağı düşmemeli. TYT'de de Fendeki bedava netleri kaçırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 26 Mayıs 2020; 16:34:15 >

• Hocam sizce ben 11 den 12 ye geciyorum bu yaz dil bilgisi tyt mat geo ve paragraf problem calismak yeterli midir sizce

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam
    ayt mat netiniz neydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenelony -- 26 Mayıs 2020; 16:44:18 >
  • hocam ben sınava seneye gireceğim hedefim ea'da ham ilk 100 yapıp koç veya boğaziçinde ekonomi/işletme okumak.

1.5 ay önce çalışmalara başladım, ramazandan dolayı biraz saldım ama şimdi tekrar toparlıyorum. kaynaklarımı ve planım zaten hazırdı. hedefim eylül-ekime kadar matematikte konu eksiği bırakmamak, geometride en azından üçgenleri ve dörtgen-çokgeni bitirmek ve bolca soru + deneme çözmek. elimde acil tyt matematik ve üçdörtbeş ayt matematik var. acilin çeyreğini bitirdim ve kaf-2 ye geçip oradaki fonksiyon-küme-polinom gibi büyük ve önemli konuları detaylıca öğrenip acilden üzerine pratik yapacağım. ondan sonra kaf-3 ü bitirip aynı şekilde üçdörtbeş ayt den pratik yapıp sonrasında analitik-limit-türev-integrale geçeceğim. sene içinde matematikden 1-2 kitap daha bitirip denemelerle devam ederim, geometride de boşlamak istemiyorum. edebiyat sosyale ise ocaktan sonra başlama planım var sizce geç olur mu ?

hedefi derece olan birisine genel olarak ne tavsiye edersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Cupertino -- 26 Mayıs 2020; 17:1:0 >

• fenelony kullanıcısına yanıt
    35-5
  • @cscolt1 Yok dostum, edebiyatta önemli olan kendine uygun tarzı bulup çalışmak çünkü. Şimdiden çalışmaya başlarsan deneye yanıla sana en iyi öğreten yöntemi sınav senenden önce bulursun.

@TURAN.t Yeterlidir. Bi de vaktin olursa biraz coğrafya veya edebiyat falan bakmanı öneririm ufaktan.

@Project Cupertino yukarıda bir arkadaş sormuştu neden 1500'den daha iyi yapamadın diye. O mesajı okursan sanırım bir cevap vermiş olurum. İlk 100 biraz daha farklı bi olay tabi.
  • Başlığı açtığınız için teşekkür ederim fikir sahibi olmamda yardımcı oldunuz
  • DragonBlood kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, sevindim fayda gördüğüne.
  • Hocam başka bir öneriniz var mı bu yaz için benimde hedefim sizinki gibi

• TURAN.t T kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi coğrafyaya veya edebiyata başlayabilirsin. Tarih temelin varsa tarih testleri çözebilirsin ara ara. Onun dışında yaptığın plan düzgün gayet. Paragraf ve problem çok önemli, TYT matı erken bitirmek avantajlı. Bunları zaten sen de planlamışsın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.