Şimdi Ara

DGS Hemşirelik hedefleyenler konuya ( Soru-Cevap )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
26.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020 paramedik mezunuyum, bu yıl hem yks hem dgs ye girdim. Yks den hemşirelik kazanmak daha mantıklı, çünkü hem okula erken başlıyorsunuz hem de yurt vs sorunu olmuyor, fakat dgs geç başladığı için bazı problemler olabiliyor. MF den 300 puan alıp yks den giderim diye düşündüm ( Eşit ağırlık mezunuyum ) 300 puan aldık ama sıralama çok berbat geldi, %99 ihtimalle yks den hemşirelik gelmez. Moralim bozulduğu için DGS ye ümitsizce girdim, dediğim gibi DGS den gidince derslere geç başlama vs sorunlar olacak. Bu arada YKS ve DGS ye hiç çalışmadım.

    2020 DGS sınavı matematik aşırı derecede kolay sormuşlardı, 2019 da girdiğimde 34-7 mat yaptım 6-1 türkçe yapmıştım, tercih yapmadım çünkü mezun değildim, o puana da gelmiyordu. 2020 DGS den 49 mat işaretledim, türkçe de 4-5 tane falan. 49 mat işaretlediğimde 25 dakika sürem kalmıştı, matematiği fullerim rahat dedim fakat türkçeden hiç soru işaretlememiştim, 0.5 net kuralı olduğu için direk türkçeyi açıp 1 soru işaretleyip matematiği fullerim dedim. Türkçe soruları okumaktan ve çözmekten nefret ederim , yaklaşık 20-25 soru okudum ve hiçbir şey anlamadım, anlamadığım gibi de tek soru dahi işaretleyemedim. 2 şık arasında kalıp kalıp durdum. 0,5 kuralı olduğu için de korkudan işaretlemedim. En sonda 5-6 soru sözel mantık varmış, hiç görmedim, onları görseydim çok iyi olurdu. Sonuç olarak 25 dakikalık sürede zar zor sadece türkçe 4-5 soru işaretledim, matematiğe bakamadım bile 0.5 kuralından dolayı. Türkçe den 0.5 gelir, matematiği kontrol etmedim. Tahminim 44 doğru 5 yanlış gelir veya 49 u da doğru olabilir. Geçen seneye göre puanlarda yükselme olmaz ise bu nete istediğim üniversiteye giderim gibi.

    DGS den hemşirelik tercih yapacağım için size de yol gösterici olması için dikkat etmeniz gerekenleri söyleyeyim:

    Öncelikle aklımda birkaç üniversite vardı, sitelerine girip akademik takvimini indirdim ve inceledim. Daha sonra 4 yıllık hemşirelik bölümü ders içeriklerini indirip tek tek önlisans derslerim ile hangilerinin muaf olabileceğini hesapladım. Ayrıca bu üniversitelerin geçme notlarını ( 60 ) ve dönemlik kaç akts (30-45) alabileceğimi yönetmeliklerinden bakıp bana uyana göre aklımda bir şablon oluşturdum. Devam edip 2019 da haftalık ders programlarını indirip her güne ders mi koyduklarını veya haftanın bir günü boş mu olduğunu inceledim. Ayrıca ilgili üniversitenin yaz okulu olup olmadığına da baktım. Çoğu üniversite yaz okulu açmıyor, açan da pandemi süreci nedeniyle teori derslerini veriyor, uygulama derslerini vermiyor. Tabi bizim için önemli olan uygulama derslerini yaz okulunda almak, çünkü 1 uygulama dersi 15 -18 kredi iken 1 teori dersi 2-4 kredi Ayrıca bazı üniversiteler uygulama derslerini dönemlik 1 ders verip onu da sabah 8 akşam 5 uygulama olarak yaparken bazıları ise ilk 2 yıla hiç uygulama vermeyip son 2 yıl sadece uygulama dersi koyuyor. Bir bilgi daha gittiğiniz üniversitede yaz okulu yoksa dahi başka üniversiteden yaz okuluna gidebilirsiniz. Ama şunu unutmayın, yaz okulu temmuzda başlayıp ağustos 15 gibi bitiyor. Yani yaz okuluna gittiğiniz yer memleketiniz olursa sizin için çok iyi olur.

    Siz de gideceğiniz üniversite hakkında benim yaptığım gibi araştırma yapın. Ha yapmazsanız ne olur, bir şey olmaz en fazla 4 yıl okursunuz. Ama araştırma yaparak 2 veya 3 yılda bitirebilirsiniz. Nerede okuyacağımdan çok hangi şartlarda okuyacağım demelisiniz. Gittiğiniz yeri beğenmeseniz bile yatay geçiş ile tekrar istediğiniz yere gidebilirsiniz.

    Bir başka konu hangi üniversite kaçıncı sınıftan başlatıyor ? Bu tamamen önemsiz bir konu, çünkü 1 den başlasanız da 4 den başlasanız da önlisanstan almadığınız bütün dersleri almak zorundasınız. Bir örnek verecek olursak 1 den başlatırlar dönem içi 3 dersiniz vardır alırsınız 5-6 tane de 2. sınıf derslerini alırsınız devam edersiniz. Aynı şekilde 2 den başlarsanız da önce 1. sınıftan kalan dersleri alıp sonra 2. sınıf derslerini alırsınız. Değişen sadece sistemdeki sınıfınız. Önemsiz olduğu halde siz şimdi bana önemli derseniz de bunu tahmin etmek kolay. İlgili üniversitenin sitesine girip ders içeriklerini aldığınız dersler ile karşılaştırın. Çoğu kişi 1 . sınıf derslerinin %90 ını almıştır. Bazı bölümler hemşireliğe yakın bölümlerden mezun olduğu için 2. sınıfın çoğu dersini de görmüştür. O gibi durumda 1. ve 2. sınıf derslerinin tamamını alabiliyorsanız muhtemelen sizi 2. veya 3. sınıftan başlatırlar. Fakat hiçbir dersiniz muaf değilse 2. veya 1. sınıftan başlarınız. En kötü ihtimalle 2. sınıftan başlatıp 1. sınıf derslerini alttan alırsınız.

    Benim gibi hemşirelik düşünenler konu altına yorum yapıp fikir alışverişinde bulunabiliriz.







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    DGS İle Hemşirelik: Bilmen Gerekenler

    Diğer sağlık alanlarından hemşireliğe geçiş yapmak isteyenler için Dikey Geçiş Sınavı (DGS), uygun bir seçenek sunar. Paramediklik kökenli kişiler de DGS aracılığıyla hemşireliğe geçiş yapabilirler.

    DGS Hemşirelik Kazanmak Zor mu?

    DGS hemşirelik kontenjanları, üniversitelere göre değişmekle birlikte, genel olarak rekabet oranı yüksektir. Başarı, yeterli çalışma ve hazırlığa bağlıdır.

    DGS İle Hemşireliğe Geçiş Zor mu?

    DGS hemşirelik, sağlık sektöründeki bilgi ve becerilerinizi geliştirmenizi sağlar. Ancak, paramediklik ile hemşirelik arasında bazı farklılıklar bulunduğu için geçiş süreci zorlu olabilir.

    DGS Hemşirelik İçin Hangi Derslerden Sorumluyuz?

    DGS hemşirelik sınavı, Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere dört ana dersten oluşmaktadır.

    DGS Kazananların Yorumları

    DGS ile hemşirelik kazananlar, sınavın zorluğuna rağmen çalışmanın ve azmin önemini vurgularlar. Başarılı olmak için düzenli çalışma programları uyguladıklarını ve konu eksiklerini gidermek için destek aldıklarını ifade ederler.

    Paramedikten Hemşireliğe Geçiş

    Paramedikten hemşireliğe geçiş yapmak, sağlık alanındaki bilgi ve deneyiminizin avantajlarını sunar. Ancak, hemşirelik alanında ek eğitim ve sertifikalar almanız gerekebilir. Paramediklerin hemşireliğe geçişini kolaylaştırmak için bazı üniversiteler özel programlar sunmaktadır.

    Sonuç

    DGS hemşirelik, sağlık alanında kariyerinizi geliştirmek için bir fırsattır. Başarı, sıkı çalışma, yeterli hazırlık ve geçiş sürecindeki zorlukların bilincinde olmaktan geçer.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 46 net matematik
    10 net tr yaptım

    Sınav o kadar kokaydı ki üniverste seçmeyi bıraktım bi yere yerleşebilirsem dua ederim
  • HemşireZED kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşündüm fakat youtube da birkaç uzman hocanın videosunu izledim, sayısal puanlar geçen sene ile aynı olur, değişmez diyorlar, neye göre böyle bir şey diyorlar anlamış değilim
  • merhaba ameliyathane hizmetleri 1.sınıfım seneye DGSye girmeyi düşünüyorum türkçem gayet iyi fakat matematiğim yok denilecek kadar az mantık sorularında da gayet iyiyim önerdiğiniz yayın kitabı var mıdır bu konuda acaba.. sayısalın zorluk derecesi ne sekildeydi acaba sizce ameliyathaneden dgs ile geçiş yapmalı mıyım beni çok zorlayabilir mi dersler konusunda çok fazla dönem uzar mı?? tesekkurler simdiden

  • winxclup W kullanıcısına yanıt

    ben çalışmadan girdim, o yüzden bir şey diyemem, dgs grupları var onlardan birine girmen senin için iyi olur

  • winxclup W kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende ameliyathane hizmetleri okuyorum 2. Sınıfım
  • Şuan eşit ağırlık bölümünde 11. Sınıfım bölüm olarak anestezi seçip DGS ile hemşirelige gidebilirmiyim

  • Mihraccgurbaz01 M kullanıcısına yanıt

    Klavuzdan anesteziye bakın , 4 yıllık hemşirelik karşısında var ise gidebilirsiniz, benim zamanımda hemşireliğe tamamlanıyordu, güncel klavuza bakmak lazım

  • DGS Hemşirelik hedefleyenler konuya ( Soru-Cevap )
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Selâmlar,ben size bir şey danışmak istiyorum da

    Dgs ile hemşireliğe geçişte derslerin aynı olması için hangi önlisans bölümü seçilmeli??

    Sizce?

    Altta ders meselesi varmış ne olduğunu bilmiyorum en azından ona yakın bir bölüm seçip altta kalan ders sayısı azalsın istiyorum.
    Sizce hangi bölüm buna uygundur?

    En azından dgs olmasa bile ataması olan bir bölümde olmalı napcam bilmiyorum.
    Yardımcı olur musunuz rica etsem

    Ve tarsus veya Mersin üniversitesi düşünüyorum.
  • HemşireZED kullanıcısına yanıt
    Naptiniz hocam?
  • Mervisss88 M kullanıcısına yanıt

    Açıköğretim yaşlı bakımı okuyun , şuan geçiş var mı bakmak lazım , benim zamanımda yaşlı bakımından daha çok ders saydırıyorlardı


    Paramedik okumak da faydalı


    Tabi ne okursan oku , üniversite yine ana dersleri saymıyor DGS Hemşirelik hedefleyenler konuya ( Soru-Cevap ) , yan dersleri sayıyor , yaz okulu ile ana ders alıp bitirilebilir , tavsiyem yaz okulu olan ve ana dersleri rahat alacağın yerlere bakman daha faydalı. Paramedik okurken de bir yandan hemşirelik için yine yks gir , en kötü DGS ile gidersin, DGS ike gidicem diye kendini şartlama

  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmiyorum ya yksye girmek istemiyorum artık
    Ve girsem bu okuduğum 2 yılım çöp olacak.
    20 yaşındayım daha fazla yapamam geçen yıl hemşirelik vardı bu sene o da gelmiyor bana.

    Ya işte yaz okulu vs onlara nereden bakılıyor?
    Tek tek üniversitesi mi aramam lazım
    Dgs ile geçişte hangi önlisans bölümünün derslerinden daha çok muhaf mi tutuyorsunuz diye sormam mi lazım

    Yazık gerçekten insanların ömürlerini yediler.
  • Mervisss88 M kullanıcısına yanıt

    27 yaşında önlisans a başladım ben DGS Hemşirelik hedefleyenler konuya ( Soru-Cevap ) 


    Tek tek siteye girip duyurulardan bakmanız lazım yaz okulu var mı yok mu , varsa hangi dersler var vs


    Ders uyumluluğu konusunda da her iki üniversitenin ders içeriklerini akts/ kredi bakımından da karşılaştırmanız lazım

  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Benim işte başka şansım yok.

    Üniversitesi sitelerine mi girmem lazım?

    Ders içerikleri de sitede yer alıyor mu

    Ya özür dilerim ama cidden ilk kez tercih vereceğim baya bilgisizim bu konuda maruz görün lütfen.
  • Mervisss88 M kullanıcısına yanıt

    Evet de , rastgele bir üniversiteden önlisans okuyup , yine rastgele bir üniversiteden lisans tamamlasanız bile aşağı yukarı aynı şey olucak, pek farkı yok , sadece yazın kendi okulunuzda yaz okulu yapabilirsiniz veya başka üniversitelerin duyurularından yaz okulu ararsınız, yani bir sürü araştırma yapmak ile hiç yapmamak arasında pek fark yok gibi . Tek farkı birinde sürekli kendi okulunuzda yaz okulu yaparsınız diğerinde ise kendiniz yaz okulu yapan ünileri bulacaksınız, çok düşünmeyin DGS Hemşirelik hedefleyenler konuya ( Soru-Cevap ) 

  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce geçiş zor olur mu
    Ve yurt sorunu falan olmaz değil mi
    4 e tamamlamakta.

    Onun dışında misal yaz okulunda altta kalan derslerim telafisi mi oluyor.
  • Mervisss88 M kullanıcısına yanıt

    Size bağlı zor veya kolay olması

    Yurt sorunu olacağını düşünmüyorum

    Altta kalan dersleri yazın tekrar alabilirsiniz

  • Mervisss88 M kullanıcısına yanıt

    Merhaba , seninle aynı durumdayım bir yol katettin mi bu konuda? Hangi önlisansı seçeceksin ve hangi üniversite olacak? 😅

  • Merhaba, yani siz şimdi hangi okulu seçtiniz?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.