Şimdi Ara

TMC Geliyor !! [Nihayet] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
13.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DD252Admin

iPhone da yazılım ücretsiz , yıllık TMC 16.99 su an.

Abi app store da igo Türkiye ücretsizmi olmuş?Enson fiatı 16$ kadar düşmüştü

Edit :yazılım 16.99 ücretsiz olmamış.:)
    http://itunes.apple.com/tr/app/turkey-navigation-igo-primo/id455207560?mt=8
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Aslında ücretsiz değil 16.99$ TMC ile beraber yazılım işte. 1 yıl süresi var live TMC'nin.

Ben 24.99$ almıştım; bilseydim 1-2 ay beklerdim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Aslında ücretsiz değil 16.99$ TMC ile beraber yazılım işte. 1 yıl süresi var live TMC'nin.

Ben 24.99$ almıştım; bilseydim 1-2 ay beklerdim

Mesajı editledim evet 16.99 tl ye satılmakta ve TMC bir yıl ücretsiz.

• Aslında uygulama ile ilgili fiyat/güncelleme hareketlerini bu siteden takip edebiliyorum.

App Shopper - iGO Primo
  • TMC nin kullanınıcıya kattıklarını aşağıdaki videosundan izleyebilirisiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=LDU5oSOTMO8&feature=youtu.be
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalay.y

TMC nin kullanınıcıya kattıklarını aşağıdaki videosundan izleyebilirisiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=LDU5oSOTMO8&feature=youtu.be

Goldmaster'in tmc si Next in TBS si ile aynı mı?
    Next ile iphone un farklı olduğunu öğrendik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 20 Eylül 2012; 20:34:43 >
  • Online trafik(iPhone ve GoldMaster NAV-725 gibi..) ve RDS trafik arasında farklılık var, ayrıca platform da farklı. Temelde sizi trafikden kurtararak, daha stressiz bir trafiğe otomatik olarak yönlendiriyor. bir kaza yada çalışma varsa bunu önceden uyarı şeklinde görmek gerçekten çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Dah önce başka konuda da sormuştum ama cevap alamamıştım. Şimdi 5 ilde mi ne yayın yapılıyor, acaba bu yayın yapılan illerden birinde oturan mesela İstanbuldaki bir kullanıcı diğer 4 ildeki yol durumlarınıda görebiliyormu? Bu yol verisi neye göre geliyor? Yukarıda dediğim olmuyorsa eğer aynı ilde oturan kişilere aynı verilermi geliyor? yoksa konumuna göre mi veriler geliyor?

5 il mi bilmiyorum aklımda 4 il kalmış. İstanbul Ankara İzmir, Bursa. Antalya'da dahil oldu mu bilmiyorum. Sabahki testimde 1 kapalı yol bulmuştu. İzmirde. Ben istanbulda olduğuma göre ne var ne yok bilgiler herkese eşit geliyor diye düşünüyorum. Bu arada bu konuyla ilgili yazışmaları artık "TMC Geliyor !! [Nihayet]" başlığı altında tartışalım.

Sayın @osman_goksel

İzninizle masajınızı alıntılayarak buradan yazmak istedim. Sizce internet tabanlı bir cihaz daha yok muydu? Android veya IOS?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

quote:

Dah önce başka konuda da sormuştum ama cevap alamamıştım. Şimdi 5 ilde mi ne yayın yapılıyor, acaba bu yayın yapılan illerden birinde oturan mesela İstanbuldaki bir kullanıcı diğer 4 ildeki yol durumlarınıda görebiliyormu? Bu yol verisi neye göre geliyor? Yukarıda dediğim olmuyorsa eğer aynı ilde oturan kişilere aynı verilermi geliyor? yoksa konumuna göre mi veriler geliyor?

5 il mi bilmiyorum aklımda 4 il kalmış. İstanbul Ankara İzmir, Bursa. Antalya'da dahil oldu mu bilmiyorum. Sabahki testimde 1 kapalı yol bulmuştu. İzmirde. Ben istanbulda olduğuma göre ne var ne yok bilgiler herkese eşit geliyor diye düşünüyorum. Bu arada bu konuyla ilgili yazışmaları artık "TMC Geliyor !! [Nihayet]" başlığı altında tartışalım.

Sayın @osman_goksel

İzninizle masajınızı alıntılayarak buradan yazmak istedim. Sizce internet tabanlı bir cihaz daha yok muydu? Android veya IOS?

Bence cihazınızı yollayın test edilsin,o kadar veri az.Birde İzmir'de iseniz İstanbul'da olan olayları göremezsiniz haritada bunlar tablo olarak var ve olduğunuz konuma bakarak geliyor.Ama başlangıç noktanızı değiştirirseniz oraya ait verilerin gelmesi lazım (denemedim) Siz hiç CD den yazılım kurdunuzmu o cihazınıza Osman Bey ? Bildiğim kadarı ile CD lerdeki yazılım cihazlar geldikten sonra yenilenmedi.Bunu bir sorun Next'e eğer bir şekilde CD'deki yazılımı koyduysanız sorununuz bundan olabilir,CD deki yazılım güncellemeye galiba yetişmemişti demişlerdi.

• Şimdi bir kaç SS ekleyeyim öncelikle;

IOS tabanlı cihazımla, hiç bir ayar yapmadan, herhangi bir yere rota hesaplamadan alabildiğim Trafik bilgisi verileri.

Bildirimlerin sayısı ve mesafesine göre tüm bilgiyi alabiliyorum. Sayın @gps.navigation verinin geliş noktalarının farklı olduğunu belirtmişti aslında. Radyo yayını ile alınan veri farklılık içerebilir...

Öncelikle bunu anlamamız lazım. Bulunduğumuz bölge ile mi sınırlı yoksa mesafe ile mi sınırlı?

Ama görünen, benim aldığım bilginin bir sınırı olmadığıdır.

TMC Geliyor !! [Nihayet]

TMC Geliyor !! [Nihayet]

TMC Geliyor !! [Nihayet]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 27 Eylül 2012; 15:32:34 >

• Ben PND'lerden bahsetmiştim :) iOS veya Android'de bu sistem farklı. RDS-TMC de lokasyon bilgiside geliyor cihaza.Olmayan bir lokasyona bilgi alamazsınız :) Ama Online-TMC'de iş başka veri net üzerinden akıyor lokasyona gerek kalmıyor.Birde il sayısı 5 tan ,4 değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 27 Eylül 2012; 15:36:27 >
  • Bu konu netleşti Hocam; o zaman bir cihazın yakın çevresindeki bilgiyi alamaması için ne sebep olabilir?

Sırf bu konu netleşmediği için bir Next 555 veya 565 almayı erteliyorum çok istememe rağmen. iPhone ile navigasyon inanılmaz zor görsel ve kontrol kolaylığı açısından
  • 555 veya 565 erteleme nedenini anlamadım valla İstanbul'da iken Ankara'ya ait TMC kimin işine yararki ? Yoldayken zaten il sınırında radyo verisi geliyorsa tbs verileride gelir.Bu RDS-TMC lerde tüm dünyada böyledir zaten.Gelen sinyalde haritaya ait lokasyon veriside verdır,gelen data cihazın konumuna bakar ve diyelim istanbul'da il sınırlarında o zaman o ile ait verileri aktarır.Bundan daha doğal bir çalışma zaten olamaz.Bence Osman bey'in ya cihazında bir sıkıntı var (ki olsa hiç alamazdı) yada yazdığım gibi yazılımda.Çünkü o veri adetleri normal değil,şu anda bile ben 389 olay görüyorum İstanbul'da ki az çok oynuyor arada veri geldikçe

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

555 veya 565 erteleme nedenini anlamadım valla İstanbul'da iken Ankara'ya ait TMC kimin işine yararki ? Yoldayken zaten il sınırında radyo verisi geliyorsa tbs verileride gelir.Bu RDS-TMC lerde tüm dünyada böyledir zaten.Gelen sinyalde haritaya ait lokasyon veriside verdır,gelen data cihazın konumuna bakar ve diyelim istanbul'da il sınırlarında o zaman o ile ait verileri aktarır.Bundan daha doğal bir çalışma zaten olamaz.Bence Osman bey'in ya cihazında bir sıkıntı var (ki olsa hiç alamazdı) yada yazdığım gibi yazılımda.Çünkü o veri adetleri normal değil,şu anda bile ben 389 olay görüyorum İstanbul'da ki az çok oynuyor arada veri geldikçe

Erteleme sebebim o bağlamda değil; tabii ki önümdeki (rotamdaki) bilgi önemli. Ben sistemin yeni oluşu ve olası yazılım düzeltmelerinin tam anlamıyla yapılıp; sistem tamamen stabil hale gelmesi yönünde erteliyorum.

Cihazı al, bir süre sonra servise gönder, upgradeleri yapılsın falan filan; onları yaşamamayım yönünde erteliyorum.

Kim çıkar da derse "Bu sistemin çalışma prensibi budur, bu şekilde de 4/4 lük çalışıyor. Pirensipleri de budur. İşte örnekler" diye. Almışım diye kabul ediyorum aynı gün

Farklı bir konuyu açarken TMC (TBS) çalışıyor mu, çalışıyorsa ne oranda çalışıyor, doğruluk ve zamanlaması ne oranda diyerek yola çıkmıştım zaten. O noktalar aşıldı. Konu altında yorumlar, örnekler ve Alim bey'in açıklaması olayı netleştirdi.

Artık Türkiye'de TMC/TBS doğru düzgün çalışıyor

Merak ettiğim konu şu an bu konudaki Radyo Yayınlarının (RDS) stabilitesi?

• Sizin almaya gönlünüz yok valla 555-565 zaten hazır geliyor servise niye yollayacaksınız ki
  • Mesaj alınmıştır; git al diyorsunuz yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

555 veya 565 erteleme nedenini anlamadım valla İstanbul'da iken Ankara'ya ait TMC kimin işine yararki ? Yoldayken zaten il sınırında radyo verisi geliyorsa tbs verileride gelir.Bu RDS-TMC lerde tüm dünyada böyledir zaten.Gelen sinyalde haritaya ait lokasyon veriside verdır,gelen data cihazın konumuna bakar ve diyelim istanbul'da il sınırlarında o zaman o ile ait verileri aktarır.Bundan daha doğal bir çalışma zaten olamaz.Bence Osman bey'in ya cihazında bir sıkıntı var (ki olsa hiç alamazdı) yada yazdığım gibi yazılımda.Çünkü o veri adetleri normal değil,şu anda bile ben 389 olay görüyorum İstanbul'da ki az çok oynuyor arada veri geldikçe

Başka yerde sordum burda cevabını buldum :) Demekki RDS li olan TMC ler gerçek lokasyonla alakalı. İstanbulda TMC si olan Ankaradaki eşine dostuna trafikte yol durumunu haber veremeyecek Şu anda gördüğünüz 389 adet olay bugüne ait süren olaylarmı yoksa bu zaman kadar gelmiş olaylarmı? 389 olay aktifmidir?

• Olaylar her açılışta günceleniyor. Tarihlerine dikkat etmedim ama eski tarihli olay niye yeniden yüklensin cihaza? Güncel olaylardır bence...
  • quote:

Olaylar her açılışta günceleniyor. Tarihlerine dikkat etmedim ama eski tarihli olay niye yeniden yüklensin cihaza? Güncel olaylardır bence...

Her açılışta güncelleniyor derken? Bir yola gidip geri gelsek, giderken kapalı olan yol dönüşte açıksa yine kapalımı görünüyor yani? İlla açıp kapamakmı gerekiyor?
  • quote:

quote:

Olaylar her açılışta günceleniyor. Tarihlerine dikkat etmedim ama eski tarihli olay niye yeniden yüklensin cihaza? Güncel olaylardır bence...

Her açılışta güncelleniyor derken? Bir yola gidip geri gelsek, giderken kapalı olan yol dönüşte açıksa yine kapalımı görünüyor yani? İlla açıp kapamakmı gerekiyor?

Hayır, seyahat esnasında da güncelleniyor. Ama periyodunu bilmiyorum. Navigasyon ekranında Trafik kutucuğunun sol alt köşesinde bir dünya ikonu beliriyor ve kısa süre sonra kayboluyor. Oradan anlaşılıyor güncellediği

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.