Şimdi Ara

TMC Geliyor !! [Nihayet] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
13.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: gps.navigation

1-2 kullanıcı mesajı ilemi fecaat oluyor dün başarsoft'a sordum yahu dedim böyle böyle kendileri bu gibi en ufak sorun görmediklerini söylediler. Binlerce satılmış cihaz ortada dolanırken 1 mesajda karar garip olmuş. Herkes rahatça kullanabilir yayında bir sıkıntı olmadıkça gayet güzel ve sorunsuz aylardır kullanıyorum bir çokta kullaman var bir sürü yerde.

Doğrudur Hocam,bu işlerin uzmanı sizsiniz Kullananlar yanlış kullanıyorlardır....
  • Kullananlar değil, kullanan :) yazdığınız gibi yazan görmedim henüz ondan yazdım. Uzmanlık alanım değil aşırı bir hobim, uzmanlığım olsa burada dil dökmezdim kimseye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Aracıma yeni Becker Map Pilot aldım. TMC özellikli fakat hiç bir frekanstan mesaj alamadım.

Bu özelliğini nasıl kullanabilirim?

Ustalardan yardım rica ederim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

TMC Rds anten olayı yurt dışında pahalı ve lisanslama yüzünden riskli. Her türlü Türkiye için lisans almanız gerekiyor. O yönde yerli cihazlar daha avantajlı.

Biz Historical Trafik bilgisini almaya çalışalım firmadan. Düzgün olarak alırsak (yani doğru veri olarak) TMC'e falan ihtiyaç da kalmaz büyü şehir dışındaki yerlerde.

Ama Garmin (Navcity) Haritalarındaki gibi ortalama hız bilgisi gibi de olmaması lazım. Historycal veri yanlış olunca süreli olarak 30Km/s gibi bir hızla navigasyon yapmak zorunda kalıyorsunuz D100 gibi bir yolda. Ben bir sene çektim o 30/50 Km. hız rezilliğini D100 üzerinde.

Şimdilerde düzeldi...

Garminde navteq trafik canli degil mi?

• agtr A kullanıcısına yanıt
    Canlı derken; Nokia Lumia üzerinde Here Drive+ kullanıyorum ara ara. Evet, Canlı... En son 3 hafta önce ve geçtiğimiz Cuma Ankara'da denedim veri akışı ile kullanıcıya aktarımı sorunsuz, stabil. Stabil derken hiç bir özel ayar yapmadan otomatikçe kaçırıyor yoğun trafikten.

Daha önceki mesajlarımda da belirttim; memnun kaldım.

Kişisel görüşüm: 1 güncelleme sonra Here Maps çok kişinin keyfini kaçıracak

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

TMC Rds anten olayı yurt dışında pahalı ve lisanslama yüzünden riskli. Her türlü Türkiye için lisans almanız gerekiyor. O yönde yerli cihazlar daha avantajlı.

Biz Historical Trafik bilgisini almaya çalışalım firmadan. Düzgün olarak alırsak (yani doğru veri olarak) TMC'e falan ihtiyaç da kalmaz büyü şehir dışındaki yerlerde.

Ama Garmin (Navcity) Haritalarındaki gibi ortalama hız bilgisi gibi de olmaması lazım. Historycal veri yanlış olunca süreli olarak 30Km/s gibi bir hızla navigasyon yapmak zorunda kalıyorsunuz D100 gibi bir yolda. Ben bir sene çektim o 30/50 Km. hız rezilliğini D100 üzerinde.

Şimdilerde düzeldi...

Garminde navteq trafik canli degil mi?

GTM 35 ile Garmin cihazlar anlık veriyor trafik bilgisini diye biliyorum; ama veri kaynağı neresi emin değilim... garmin cephesindeki çok gelişmeyi takip edemedim son zamanlarda.

Kurcuklayayım bir

• quote:

Canlı derken; Nokia Lumia üzerinde Here Drive+ kullanıyorum ara ara. Evet, Canlı... En son 3 hafta önce ve geçtiğimiz Cuma Ankara'da denedim veri akışı ile kullanıcıya aktarımı sorunsuz, stabil. Stabil derken hiç bir özel ayar yapmadan otomatikçe kaçırıyor yoğun trafikten.

Daha önceki mesajlarımda da belirttim; memnun kaldım.

Kişisel görüşüm: 1 güncelleme sonra Here Maps çok kişinin keyfini kaçıracak

Saygılar.

Umarim tatli rekabet hep devam eder ve bize kalite olarak doner

• quote:

TMC/TBS ile ilgili İstanbul'da kullanım yönünde ilginç şeyler yaşanmış; benim iphone üzerindekinden başka yerde deneme şansım olamadı ama PND'ler fecaat durumda anladığım kadarıyla.

İLGİLİ KONU:

quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

(Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen. Hata bende mi değil mi daha iyi anlamış oluruz...)

TMC Geliyor !! [Nihayet]

Geçtiğimiz perşembe-cuma günleri İstanbul'daydım. İkinci el araç satın alma gibi bir niyetim vardı ve o iş için Ankara'dan kalkıp İstanbul'a gittim.
    TBS aparatlı Next YE-G 555 navigasyon cihazını İstanbul trafiğinde kullanmaya çalıştım...
    İstanbul'da TBS'yi ilk kullanışım...
    Koca İstanbul'da saat 11:00 civarında bir kaç defa cihaza baktım ve 240-260 trafik olayı (sıkışıklık, kaza vs.) rapor ediliyordu...
    Ankara'da TBS'de bugüne kadar 100 olay bile görmemiştim.

Ancak navigasyon cihazında görüntü kare kare akıyordu. Öyle yavaştı ki özellikle art arda gelen dönüşlerde çok yer kaçırdım. Örneğin bir viyadüğe yaklaştığımda cihaz sola dönmemi söyledi ve döndüm, hemen 80metre sonra sağa bir dönüş daha yapmam gerekiyordu ancak o dönüş uyarısını cihaz yapana kadar ben orayı kaçırdım.

Arkadaşlar, resmen o İstanbul trafiğinde TBS aparatını çıkartmak zorunda kaldım. Çıkartınca ve cihazı tamamen kapatıp açınca ancak kendine gelebildi...
    TBS'yi takınca ekran saniyede 2 kare falan akmaya başladı. Sesli uyarılarda gecikmeler vs. Bu kadar çok trafik olayı rapor edilince RAM mı yetmedi yoksa CPU mu yavaş geldi tam bilmem ama perşembe-cuma günleri İstanbul'da TBS 'yi verimli olarak kullanamadım.

Ayrıca;
    geçen cuma günü saat 16:00'da köprünün Üsküdar ayağında hemen OGS/HGS çıkışında bekliyordum.
    Beklediğim telefon geldi, Küçükbakkalköy denen bir yerdeki bir notere gitmem gerekti.
    Adresi girdim, normal rotayı çizdi (12km civarı bir şeydi), bu rotada sıkışıklık olduğunu ve gösterdiği alternatif bir yerden gidersem yolumun 4km'ye yakın uzayıp zaman kazanacağımı söyledi.
    İstanbul'u tam bilme ama anımsayabildiğim kadarıyla önce Şile yoluna oradan da çevre yoluna beni sokup Küçükbakkalköy'e ulaştırdı.

Hay gösterdiği alternatif rotaya girmez olaydım!
    Güya zaman kazanacaktım, 16km kadar olan ve güya o an açık olan yolu 40 dakikada alabildim.
    Keşke joker hakkımı kullanıp normal rotadan şansımı deneseymişim...

Uzun lafın kısası:
    İstanbul şartlarında TBS, yoğun trafik olaylarından dolayı cihazı aşırı derecede avaşlatıp kullanılmaz hale getiriyor!
    Tıkalı veya yavaş denen yollar genel olarak doğru ancak açık görünen yollar da açık değil yani. Buna dikkat etmek lazım.

Lütfen bu soruna bir an önce çözüm bulun!

NAVITECH QXV 524 CİHAZ kullanmaktayım İzmir de TMC özelliği görünmez oldu.

Acaba cihazda mı yoksa İzmir yayınlarında mı problem vardır.Bilgisi olan arkadaş varmıdır.

Saygılar selamlar

• izmirde uzun süredir sorunlu bende de

21/2/2014 günü yayın aldım bilginize.

syg
  • bulentdilbaz B kullanıcısına yanıt
    Yayin bazen var, bazen yok. Bazen 1 olay, bazen 120, anlayamiyorum. Ne cok bazen oldu

• Ilginctir, bugun sorunsuz, belki de sorun oldugu bilinmiyordu, cozuldu

• Navitech QXV-444 kullanan varmı bu TBS bilgileri için ?
    Merhabalar agtr,

Eger bu tur sorunlari yasadiginiz anda;
    0216-3247080'i arar sorunu iletebilirseniz cok seviniriz.
    ya da yozdemir@basarsoft.com.tr, yasin@basarsoft.com.tr adreslerine bilgi verebilirseniz de olur.

Maalesef Izmir'deki kulenin bulundugu yer ciddi anlamda sorunlu bir yer. Biliyoruz mazaret değil ama, başka bir kuleye bile gecsek Yamanlar tepesi malum :-)

Teşekkürler,

Saygılarımla,

Alim K.
  • akucukpehlivan A kullanıcısına yanıt
    Merhaba Alim Bey,
    Mesajı yazdığım günden beri trafik İzmir'de sorunsuz çalışıyor, lütfen bozmasınlar
    Saygılar bizden
  • Arkadaşlar, Navitech QX-M541 modelini satın aldım az önce.Aslında hep Yandex.Navi kullanıyorum ve çok memnunum ama TMC'ye geçiş yapmak istedim.Acaba pişman olur muyum yoksa başarılı çalışıyor mudur?
  • Bana göre İstanbul da yandex tbs e göre daha başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Bana göre İstanbul da yandex tbs e göre daha başarılı

Hocam selam,
    Yandex heralde hayatıma fazladan 24 saat eklemiştir trafik konusunda.Ancak telefonu araca bağlamak, internet kullanımı, rotayı kaçtıktan sonra geç hesaplaması, sapakları tam net söyleyememesi gibi sıkıntıları var.Her neyse konu bu değil, trafik konusunda daha iyisi olacağına ihtimal bile vermiyorum ama acaba TMC de tatminkar bir sonuç elde etmeme yardımcı olur mu, esas merak ettiğim bu.
  • Monterrey M kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Öncelikle hayırlı olsun cihazınız. TMC Mobil data üzerinden verimli çalışabiliyor ama RDS için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Tecrübemle edindiğim sonuçtur. Şu aşamada acele etmeyin.

Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.