Şimdi Ara

TMC Geliyor !! [Nihayet] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
179
Cevap
0
Favori
13.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

İstanbul,
    Ankara,
    İzmir,
    Bursa,
    Antalya,
    Eskişehir,
    Adana,
    Edirne,
    İzmit,
    Konya,
    Mersin,
    Hatay,
    Gaziantep,
    Şanlıurfa,
    Diyarbakır,
    Samsun,
    Trabzon,
    Sivas,
    Erzurum,
    Balıkesir

İller bunlar; ek olarak Ana arterler için bilgi geliyor ama dediğim gibi GSM operatörü destekli sistemlerde.

Bu illerde TMC ıgo yazılım yada başarsoft haritadamı olacak? Öyleyse iyi Kaynak?

Bunun cevabını Başarsoft net olarak verebilir sanıyorum. Onların konusu altına da sorduğumu hatırlıyorum ama cevap gelmedi şimdilik :)

Ben iGO üzerinden değil ama Turkcell destekli yazılımla bu illerdeki ve ana arterdeki datayı alabiliyorum. Ne derece doğru/sağlıklı/stabil'dir. Bilemem...

• Bu TMC radyo kanalı ile veriliyor herhalde, peki bu radyo kanalını her gittiğimiz yerde Manuel mi ayarlayacağız? Alem FM İstanbulda başka kanalda İzmirde başka kanalda Ankarada başka kanalda ise nasıl olacak? Araçlardaki radyo kanalını değiştirdiğimiz gibimi oluyor bu olay?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Bu TMC radyo kanalı ile veriliyor herhalde, peki bu radyo kanalını her gittiğimiz yerde Manuel mi ayarlayacağız? Alem FM İstanbulda başka kanalda İzmirde başka kanalda Ankarada başka kanalda ise nasıl olacak? Araçlardaki radyo kanalını değiştirdiğimiz gibimi oluyor bu olay?

Hayır cihaz kendisi bulur uygun olan ve yayın olan kanalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation
    Hayır cihaz kendisi bulur uygun olan ve yayın olan kanalı

Bilgilenirme için teşekkürler
  • quote:

quote:

Next geliyor

....

Budur işte !!! Hep istediğim buydu

Bu benim cihazım, bir tanesi benim olacak kesinlikle

Linkini verdiğim model ya 555 ya 565, çünki bu 2 modelinde direk TBS ile geleceğini yazmışlar biraz önce hemde hafta sonuna kadar Bence Türkiye'de bir ilk, hemde ilklerin ilki. iGO Primo kullanan cihazlarda ilk, iGO Primo 2.0.1 dede ilk ,başarsoft'lu cihazlardada ilk daha neler göreceğiz bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 25 Haziran 2012; 21:29:18 >

• quote:

quote:

quote:

Next geliyor

....

Budur işte !!! Hep istediğim buydu

Bu benim cihazım, bir tanesi benim olacak kesinlikle

Linkini verdiğim model ya 555 ya 565, çünki bu 2 modelinde direk TBS ile geleceğini yazmışlar biraz önce hemde hafta sonuna kadar Bence Türkiye'de bir ilk, hemde ilklerin ilki. iGO Primo kullanan cihazlarda ilk, iGO Primo 2.0.1 dede ilk ,başarsoft'lu cihazlardada ilk daha neler göreceğiz bakalım :)

Eh o zaman Hayırlı olsun diyeyim; hevesle beklemeye devam

• TMC Geldi nihayet

Cihazınız + TMC Yazılım farkı (NNG tarafından isteniyor) + TMC_RDS Anten Aparatı.

NNG'nin istediği (Ömür Boyu) Fiyat.

Hayırlı olsun TMC, canım Türkiye'me

TMC Geliyor !! [Nihayet]
  • quote:

TMC Geldi nihayet

Cihazınız + TMC Yazılım farkı (NNG tarafından isteniyor) + TMC_RDS Anten Aparatı.

TMC Geliyor !! [Nihayet]

Selamlar,

iki hafta icinde Antalya'da da yayina basliyor olacagiz, boylece Ankara, IStanbul, Izmir ve Bursa'dan sonra 5 ile cikmis olacagiz.

Istanbul Ankara disi arkadaslarimiz sorunlarini bildirirlerse oralarda da kalite ve durum bilgisi almis oluruz... Sonucta biz yayinliyoruz, istanbul ve ankara'da da her an test ediyoruz.. ama diger illerde her an test yapan bir ekibimiz yok...

Saygilar.

Alim K.

• Mesela Bursa'da kapsadığı yolları belirtebilir misiniz?

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

TMC Geldi nihayet

TMC Geliyor !! [Nihayet]

Selamlar,

iki hafta icinde Antalya'da da yayina basliyor olacagiz, boylece Ankara, IStanbul, Izmir ve Bursa'dan sonra 5 ile cikmis olacagiz.

Istanbul Ankara disi arkadaslarimiz sorunlarini bildirirlerse oralarda da kalite ve durum bilgisi almis oluruz... Sonucta biz yayinliyoruz, istanbul ve ankara'da da her an test ediyoruz.. ama diger illerde her an test yapan bir ekibimiz yok...

Saygilar.

Alim K.

Ben istanbul'dan Balıkesir'e gittim arefe günü. Korkunç bir trafik vardı yollarda, istanbul ataşehir gişelerden dur kalk a başladık, abartmıyorum Bursa'dan çıkana kadar dura dura gittik. Sabah saat 7 de çıktım, saat 14 oldu daha İzmit'e gelememiştim. İçimden dedim keşke İzmit'de de tbs yayını olsa diye.
    Özellikle bu bayram tatilleri zamanında milyonlarca araç istanbul dışına yolculuk ediyor ve bu zamanlarda esas tbs sistemi lazım olur bence, alternatif yolları kullanmak.
    6. İl olarak İzmit olmalı kesinlikle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence Türkiye'nin tüm ana arterlerinde olmalı TBS/TMC yayını. İstanbul-Antalya, İstanbul-Adana-Mersin, İstanbul-Fethiye, sonra aynı rotalar Ankara başlangıç olarak da planlanmalı; Doğu Anadoluda çok büyük şehirler var Gazi antep, Kayseri gibi. Bunlar da önemsenmeli ilk etapta.

RDS verim vermiyorsa Internet üzerinden de veri alabilecek cihazlar/aparatlar sunulmalı kullanıcılara. İhtiyacı olan alsın bağlasın cihazına. Teknolojik olarak bu mümkün günümüzde. İgo tabanlı cihazlarda internet uyumlu olarak kullanılabiliyor Bir Google search'e takıldık gidiyoruz. Navigasyon cihazları her platformdan veri alabilirler. Wiki, Facebook, Twitter'dan veri alabilen cihazlar var kullanıyoruz...

Neden Wireless özellikleri kısıtlanıyor bu cihazların; insanlara yazılım güncellemeleriyle kullandırılabilir.

Bir Lisans teranesi tutturuldu gitti yıllarca. Ben PND Cihazımı çıplak almak istiyorum. İstersem; Kavçak görüntüsünü görmek istiyorsam ödeyip parasını alayım. Speedcam istiyorsam satın alayım, Google Search istiyorsam satın alayım. Vs...

Ama bu özellikler alt yapı olarak mümkün olsun cihazımda.

Yani bu tip ek özellikleri kullanıcıya bıraksın firmalar. Ücretsiz vermek isteyen teklif etsin kullanıcıya. Tercih sebebi olsun o da firma yönünde.

Daha ucuz ama daha kaliteli/fonksiyonel cihazlar sunulsun insanlara. Firmalar bu doğrultuda üzerine düşeni yapsınlar gerisini kullanıcıya bıraksınlar.

Kötü mü olur?

• Bana da tmc verisinin internet üzerinden alınması daha mantıklı geldi, özellikle şehirler arası yollarda radyo sinyalleriyle data almak zorlaşıyor. Buralara radyo vericileri kurulması da bir maliyet.
    Tmc datası tabi ki bütün Türkiye de olsun ama öncelik trafik sıkışan yoğun yerlerde olsun. Ha bir de bütün ara yollarda da tmc verisi gelmesi lazım.
    Bir ana yoldaki sıkışıklıktan kaçtığınızda girdiğiniz ara yol daha beter çıkabiliyor, sonrasında saatler süren trafik sıkışıklığında kalabiliyorsunuz.
    Yol çalışmaları var, kapatılan yollar var, sürprizlerle karşılaşma olasılığı var. Bu bilgilerinde sağlıklı şekilde işlenmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 23 Ağustos 2012; 15:58:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün arayollarmı şaka yapıyorsunuz herhalde. Avrupa'da bile en gelişmiş yerlerde bu dediğiniz yoktur,ancak Amerika'da belli eyaletlerde o da tamamında yoktur. Türkiye'de bu dediğiniz belki 15-20 sene sonra belli illerde belli ilçelerde olur.
  • quote:

TMC Geldi nihayet

TMC Geliyor !! [Nihayet]

Selamlar,

bazi ek aciklamalar yapmakta fayda var.

59 Dolarlik fiyat, turkiye'de mevcut is ortagi kanallarimizdan cihaz alanlar icin gecerli degil. Mesela yurtdisindan IGO tabanli bir cihaz getiren birisi icin gecerli.
    Turkiye'de mesela Next veya Navitech'ten (henuz ayrica kablo satmiyorlar) donanimla beraber aliyorsunuz, ve gayet hesapli bir sekilde alinmis oluyor.

15 dolarlik bir fiyat daha var, o ise Android IGO Primo'su, Amigo'su olan kullanicilarimizin sadece online TMC alabilmeleri icin yillik fiyat.

Tesekkurler.

Kolay gelsin.

Alim K.

• quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

quote:

quote:

TMC Geldi nihayet

TMC Geliyor !! [Nihayet]

Selamlar,

Saygilar.

Alim K.

Ben istanbul'dan Balıkesir'e gittim arefe günü. Korkunç bir trafik vardı yollarda, istanbul ataşehir gişelerden dur kalk a başladık, abartmıyorum Bursa'dan çıkana kadar dura dura gittik. Sabah saat 7 de çıktım, saat 14 oldu daha İzmit'e gelememiştim. İçimden dedim keşke İzmit'de de tbs yayını olsa diye.
    Özellikle bu bayram tatilleri zamanında milyonlarca araç istanbul dışına yolculuk ediyor ve bu zamanlarda esas tbs sistemi lazım olur bence, alternatif yolları kullanmak.
    6. İl olarak İzmit olmalı kesinlikle.

Selamlar,

Aslinda Gebze'deki bir istasyon ile calisma yapmistik ve yayinimiz baslamisti, ama RTUK ve BTK gibi regulasyon kurumlarindan dolayi radyocularin uymalari gereken kurallar, bizleri tum buyuk sehirlerde ve sehirler arasi yollarda boyle bir kapsama icin cok cok cok buyuk yatirimlara zorluyor.
    Dolayisi ile her ne kadar evet, onceligimiz kocaeli ve gebze desekte, su anda hemen bu konuda bir calisma gorulmuyor.

Belki yilbasina yetistiririz diye dusunuyorum.

Saygilar.

Alim K.

• quote:

quote:

TMC Geldi nihayet

TMC Geliyor !! [Nihayet]

Selamlar,

bazi ek aciklamalar yapmakta fayda var.

59 Dolarlik fiyat, turkiye'de mevcut is ortagi kanallarimizdan cihaz alanlar icin gecerli degil. Mesela yurtdisindan IGO tabanli bir cihaz getiren birisi icin gecerli.
    Turkiye'de mesela Next veya Navitech'ten (henuz ayrica kablo satmiyorlar) donanimla beraber aliyorsunuz, ve gayet hesapli bir sekilde alinmis oluyor.

15 dolarlik bir fiyat daha var, o ise Android IGO Primo'su, Amigo'su olan kullanicilarimizin sadece online TMC alabilmeleri icin yillik fiyat.

Tesekkurler.

Kolay gelsin.

Alim K.

Teşekkürler Alim bey;

Bu açıklama kafalardaki soru işaretlerini çözecektir. TMC'nin kabaca maliyeti belli oldu; bu şartlar içerisinde herkesin alıp kullanmasını tavsiye etmek dışında yapılacak bir şey kalmıyor.

Hayırlı olsun herkese diyelim şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

Bana da tmc verisinin internet üzerinden alınması daha mantıklı geldi, özellikle şehirler arası yollarda radyo sinyalleriyle data almak zorlaşıyor. Buralara radyo vericileri kurulması da bir maliyet.
    Tmc datası tabi ki bütün Türkiye de olsun ama öncelik trafik sıkışan yoğun yerlerde olsun. Ha bir de bütün ara yollarda da tmc verisi gelmesi lazım.
    Bir ana yoldaki sıkışıklıktan kaçtığınızda girdiğiniz ara yol daha beter çıkabiliyor, sonrasında saatler süren trafik sıkışıklığında kalabiliyorsunuz.
    Yol çalışmaları var, kapatılan yollar var, sürprizlerle karşılaşma olasılığı var. Bu bilgilerinde sağlıklı şekilde işlenmesi lazım.

Selamlar,

aslinda boyle bir cozum de var.

Navitel adli bir yazilim var. Bizim verileri ve trafik verilimizi kullanarak calisiyor o da.. AppStore da gorebilirsiniz, 1 ay trial versiyonu var. Google Play'de de Navitel Navigator olarak var.

ekteki resimde de kocaelinin bu mesaji yazarkenki trafik durumu var. Ben ozellikle sehirlerarasi yollarda bunu kullaniyorum.

Saygilar.

Alim K.

TMC Geliyor !! [Nihayet]

• Şu an yayın kapsamına eklenecek yeni iller ve bunların prosedürleri yönünde geçecek zaman dikkate alındığında Web tabanından veri alan cihazlar daha cazip gibi görünüyor sanırım. IOS ve Android cihazlar gibi. Windows Tabanı ne durumda bilgim yok

Birşey soracağım Alim bey; TRT FM bu konuda yardımcı olamıyor mu? Değişik frekanslarda olsa da tüm Türkiye'de yayını var sanıyorum.

Saygılar.
  • Tgrt fm de heryerde var burada yapılan sistem her verici altına bir encoder konulma. Diğer türlü yayını alıyor olmanızın esprisi zaten yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler sayın @gps.navigation anladım. Sadece yayını almakla bitmiyor yani...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.