Şimdi Ara

TMC Geliyor !! [Nihayet] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
13.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

Bana da tmc verisinin internet üzerinden alınması daha mantıklı geldi, özellikle şehirler arası yollarda radyo sinyalleriyle data almak zorlaşıyor. Buralara radyo vericileri kurulması da bir maliyet.
    Tmc datası tabi ki bütün Türkiye de olsun ama öncelik trafik sıkışan yoğun yerlerde olsun. Ha bir de bütün ara yollarda da tmc verisi gelmesi lazım.
    Bir ana yoldaki sıkışıklıktan kaçtığınızda girdiğiniz ara yol daha beter çıkabiliyor, sonrasında saatler süren trafik sıkışıklığında kalabiliyorsunuz.
    Yol çalışmaları var, kapatılan yollar var, sürprizlerle karşılaşma olasılığı var. Bu bilgilerinde sağlıklı şekilde işlenmesi lazım.

Selamlar,

aslinda boyle bir cozum de var.

Navitel adli bir yazilim var. Bizim verileri ve trafik verilimizi kullanarak calisiyor o da.. AppStore da gorebilirsiniz, 1 ay trial versiyonu var. Google Play'de de Navitel Navigator olarak var.

ekteki resimde de kocaelinin bu mesaji yazarkenki trafik durumu var. Ben ozellikle sehirlerarasi yollarda bunu kullaniyorum.

Saygilar.

Alim K.

TMC Geliyor !! [Nihayet]

Bu hafta sonu İzmit ve Karamürsel tarafına gideceğim. Gerçek anlamda deneme imkanım da olacak haliyle.

Navitel güzel bir yazılım; kullanıyorum ve öneriyorum.

• quote:

Selamlar,

Navitel adli bir yazilim var. Bizim verileri ve trafik verilimizi kullanarak calisiyor o da.. AppStore da gorebilirsiniz, 1 ay trial versiyonu var. Google Play'de de Navitel Navigator olarak var.

ekteki resimde de kocaelinin bu mesaji yazarkenki trafik durumu var. Ben ozellikle sehirlerarasi yollarda bunu kullaniyorum.

Saygilar.

Alim K.

TMC Geliyor !! [Nihayet]

Sn. Alim Bey, Resmi görünce bu aklıma geldi.

http://www.nng.com/igo-primo

Historical Speed Hsp ve fsp çalışmalarınız olacakmı? Bizim buralarda TMC miz yok bari bunlar olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Selamlar,

Saygilar.

Alim K.

TMC Geliyor !! [Nihayet]

Sn. Alim Bey, Resmi görünce bu aklıma geldi.

http://www.nng.com/igo-primo

Historical Speed Hsp ve fsp çalışmalarınız olacakmı? Bizim buralarda TMC miz yok bari bunlar olsun

Selamlar X-Calibur,

canli trafik biraz historic in onune gecti.. unuttuk takip etmedik.
    hemen ilgilenecegim...

saygilar.

Alim K.

• quote:

Selamlar X-Calibur,

canli trafik biraz historic in onune gecti.. unuttuk takip etmedik.
    hemen ilgilenecegim...

saygilar.

Alim K.

Bize canlı değil banttanda yayın olsa olur Alim Bey :)

Çok bir güzelliği olmayacağına inanıyorsanız sorun değil Alim Bey Keşke Denizli de de TMC olsaydı dedim bugün, Tavas'ın şehir içinden Denizli yoluna çıkana kadar iflahım gevredi :) Allahtan Tavas'ın yerlisi hayırsever gençler önümüze düştüde çıktık ana yola, 2 arabayla peşlerindeydik ana yola geldiğimizde arkada bir konvoy vardı :) Allah razı olsun o gençlerden

Bu gibi durumlar için gerçekten şart ,bu TMC olayı, tüm kapalı yolların anında blokelenip alternatif yollarda navigasyon yapmak diğer türlü oraya dön buraya dön yine kapalı yola çıkıyoruz. Hiç bir anlamı olmuyor Navigasyonunuzun olmasının

• İlk 20 il içinde Denizli yok muydu?

Oldu 5, geriye ne kaldı; biracık sabır sayın usta Bakın bizimki 20'ye bile girememiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

İlk 20 il içinde Denizli yok muydu?

Oldu 5, geriye ne kaldı; biracık sabır sayın usta Bakın bizimki 20'ye bile girememiş...

Yav bizim aslında ilk 5 te olmamız lazımdı, Alim Bey'den dolayı
  • quote:

quote:

İlk 20 il içinde Denizli yok muydu?

Yav bizim aslında ilk 5 te olmamız lazımdı, Alim Bey'den dolayı

Aynen, Ben da Türkiye'nin ana arterinde oturuyorum ama TMC için ilk 20 ye girememisim.

Artık Alim bey daha iyi bilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüm türkiye için geçerli mi bu veriler. Yoksa sadece büyük şehirler için mi ? Telefonumda igo primo yüklü yol olayları menüsü var anlık ama Eskişehir de sokakta trafik keşmekeşken hiç göstermiyor trafik sıkışık diye. En yakın bursadan sonra istanbuldan veriler geliyor. Ayrıca satılan çoğu oto cd çalarda TP (trafik bilgisi)var aynısı olmuyor mu merak ettim.
  • Şimdilik 5 büyük ilde olacak TMC/TBS ; tamamlandığında ise 20 il planlanıyormuş. Sonrasında tüm Türkiye'yi kapsayacakmış ama biz göremeyiz herhalde Çocuklar artık...
  • quote:

Şimdilik 5 büyük ilde olacak TMC/TBS ; tamamlandığında ise 20 il planlanıyormuş. Sonrasında tüm Türkiye'yi kapsayacakmış ama biz göremeyiz herhalde Çocuklar artık...

ohoo hiç heveslenmeye gerek yok ozaman sistemler yaygınlaşana kadar androidli navigasyonlar çoğalır rekabet artar aceleye gerek yok şimdilik telefonla idare edeyim zaten kırk yılda bir lazım oluyor :)

• Türkiye'de tbs/tmc sistemi için ben biraz karamsar oldum. İlk zamanlar inancım vardı ama artık Türkiye'deki diğer herşey gibi çok yavaş ilerlediğini görüyorum.
    2 tbs sistemi kullanıyorum biri ipad uygulaması internet üzerinden alıyor bilgilerl, diğeri next in tbs si.
    İpad uygulaması daha umut verici, daha detaylı. Ne zaman açsanız 100-300 veri geliyor, kazalar olsun kapalı yollar olsun bilgi daha bol.
    Ama next in tbs sinde malesef gelen data sınırlı. 3-5 sıkışıklık görüyor, en fazla 20-30 data. Kısacasiı yetmiyor. Bir sürü sıkışık yola giriyorsunuz haliyle büyük çoğunluğu yok.
    Sanki ilk zamanlarında daha detaylı geliyor muydu en azından 100-150 bilgi geliyordu, ama artık bir şeyler aksıyor gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuanlık İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa'da yayın yapılıyor, RDS üzerinden gelen bu bilgiler belirli trafik kaynaklarından toplanarak yorumlandıktan sonra yayınlanıyor. Ayrıca sadece şuarada trafik var, girmeyiniz değil. navigasyon cihazınızın üzerindeki yazılım sayesinde gideceğiniz güzergah ona göre belirleniyor, trafikten kaynaklanan zaman ve KM farklılıkları gösteriliyor. aslında okulların açıldığı bu günlere trafiğin olduğu arterlere girmeyerek trafik yoğunluğunu azaltıyor tasarruf yaptırıyor bizim gibi akaryakıt ithal eden bir ülkeye.

teşekkürler
    Atalay
  • Antalya'da gelmek üzere TMC/TBS yayın ağına.

Sayın @osman_goksel'in belirttiği gibi IOS cihazlarda bilgi çok daha fazla. Hatta birkaç gün önce 2-3 Kaza uyarısı gözlemledim. Bu ikonları ilk defa gördüğümden oldukça şaşırdım.

Karasal yayın ne kadar daha sürede oturacak, veya veri tabanını hazırlayan ne zaman tam ve seri -bu arada doğru- bilgiyi aktarabilecek merak içindeyim.

Uzak olmayan bir zaman öncesinde konuşmuştuk burada; TMC için Türkiye'nin önünde 5 yıl var demiştik... 5 yıl olmadan geldi ama tam gelemedi işte

Bizim her işimiz böyle; tam anlamıyla, tüm platformlarda düzgün test edilmeden sürüldü piyasaya. Aslın bir sorun yoktu ama internet tabanlı cihazlar işin gerçek boyutunu ve yetersizliğini meydana çıkardı.

Rica ediyorum firmalardan; düzgün çalışan uygulamaları sunsunlar kullanıcıya. Doğru düzgün çalışmayan Trafik bilgisi, Sesle Komut sistemi falan filan ...

Sanki hem paramız alınıyor, hem de test aracı olarak kullanılıyoruz gibi geliyor

• Kervan yolda düzülür, satılacak çok cihaz var, yeni bişiler getirip satmak lazım dimi

TMC-TBS olmasa bu zamanda ne konuşuyor olacaktık ki! :) Primonun Tünel resmini mi?
  • quote:

Kervan yolda düzülür, satılacak çok cihaz var, yeni bişiler getirip satmak lazım dimi

TMC-TBS olmasa bu zamanda ne konuşuyor olacaktık ki! :) Primonun Tünel resmini mi?

Aynen öyle;

Geçen sene bu zamanlarda "Kavşak Görüntüsü", "Primo v2.0 ile ne gelecek" diye konuları yazışıyorduk...

• Birşey aklıma takıldı,

Bu iphone yada ipadlerde TMC verisi BEDAVA mı? Diğer konularda android işlemcili cihazlarda her sene 14.95 dolarmı ne ücret ödeneceği söyleniyorda, bu durum bu cihazlarda nedir?
  • quote:

Birşey aklıma takıldı,

Bu iphone yada ipadlerde TMC verisi BEDAVA mı? Diğer konularda android işlemcili cihazlarda her sene 14.95 dolarmı ne ücret ödeneceği söyleniyorda, bu durum bu cihazlarda nedir?

iPhone da yazılım ücretsiz , yıllık TMC 16.99 su an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

12,99 görünüyor

TMC Geliyor !! [Nihayet]
  • quote:

quote:

Birşey aklıma takıldı,

Teşekkürler bilgilendirme için üstad Yazılım ve harita bedava demek, yoksa sadece yazılımmı bedava? Haritaya ek ücret veriyormusunuz? Haritada diğerlerinde olduğu gibi ömürboyu ücretsizmi? Siz bulunduğunuz ilden İstanbuldaki yada başka illerdeki TMC bilgilerini alabiliyormusunuz? yoksa illa konumunuz İstanbul yada diğer yayın olan illermi olması lazım?

For existing traffic users a 12.99, ilk defa bağlanacaklara 16.99 :) Yakında 2 yıllıklara bedava olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 19 Eylül 2012; 8:36:15 >

• quote:

quote:

quote:

Birşey aklıma takıldı,

For existing traffic users a 12.99, ilk defa bağlanacaklara 16.99 :) Yakında 2 yıllıklara bedava olur :)

Zaten primoyu ilk satın aldığınızda sanırım bir yıl ücretsiz bağlanıyorsunuz hâl böyle olunca mevcut kullanıcı olduğunuz için 12,99
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.