Şimdi Ara

Tm Öğrencileri İçin Çalışma Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
37
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kaynak Önerileri:
    Türkçe: Bu ders için ayrı olarak soru bankası çözmek bence gerekmez. Aşağıda vereceğim denemeleri çözünce zaten halletmiş olacağız. Konu anlatımı olarak ise hoşunuza ne giderse onu alın. Pek de fark etmiyor.
    Matematik 1: Konu anlatımı olarak Fem Konu Özetli Soru Bankası idealdir. Çözümlü örnekleri ve testleri güzeldir. Ben eksik olduğum konulara buradan çalıştım.(fonksiyon, modüler aritmetik falan. Gerisi boş kaldı. Zaten kitabınızı öyle tamamını bitireceğim diye değil eksik konularınıza bakmak için alın. ) Pratik olarak yine denemelere başvurun. Soru bankası ile uğraşmayın.
    Sosyal Bilimler: Bu kısım işte biraz karışık. Şimdi bir kere şunu aklınızdan hiç çıkarmayın. Sınava kadar 35+ yaparsınız. Sınavda da 30’un altına düşerseniz bu sizin değil biraz dersin genel hatları ile ilgili. Tarih, felsefe ve din kısmı için denemelerdeki sorular bence yeterli olur. Coğrafya için bence Fem Simetri(o sarı-turuncu arası bir renge sahip olan kitap var ya, hahh işte o) ile konularınızı halledip yine denemeye gömülün. Çok değişik sormaya başladılar 2014’ten beri.
    Fen: İlk 500 hedefi olmayanlar yukarıdaki dersleri iyi yapmak şartıyla çalışmasın. İlk 500 olmaz demiyorum. Sadece birazcık nete ihtiyacınız olabilir. Hedefi ilk 500 olmayanlar çalışmasa da olur yani. İlla kaynak istiyorsanız sayısallara sorabilirsiniz. Ben çalışmadığımdan yorumlamayayım şimdi.
    Ygs Denemeleri: Fem 9’lu(2013-2014), Fem 10’lu(2014-2015), Palme 10’lu, Fen Bilimleri Çizgiüstü 5’li, 345 Orta Düzey 5’li(Bu birazcık zordur. Boş verin birazcığı falan zordur. Çözün yine de) ve bunların yanına koymanız gereken denemeleri de siz belirlersiniz. Sonuçta yeni çıkacak denemeleri siz benden daha iyi bileceksiniz.
    Mat. 2: Konu anlatımı olarak Fem Simetri (4 kitap) güzeldir, hoştur. Soru bankası olarak: Fem(kolay-orta), Bilfem(orta-zor) ve Karekök(zor)
    Geo. : Konu anlatımı olarak: Yine Fem Simetri. Soru bankası: Fem veya Karekök’ten birini seçin. (Karekök Fem’den daha zordur. Fem yine ona göre iyi bir seçim olur; ama yine de siz bilirsiniz.)
    Edeb. : Konu anlatımı olarak: Fem Simetri ve Limit el kitabı(İkisini de alın. Fem Simetri’den ilerleyin, Limit el kitabından da eklemeler yaparak halledin konuları) Soru bankası olarak: Bilfem, Palme, Limit, Fem(Bunların hepsini değil, parça parça konular biçiminde halledin. )
    Coğ. : Buna çalışmayacağınızı biliyorum. Ondan yazmaya gerek duymuyorum. Ben de çalışmadım çünkü. Önemli; ama zaten Ygs kısmında bunu halletmiş olacağını düşünüyorum.
    Lys Denemeleri: Fem 9’lu(2013-2014) bunun Lys1-3 alın çözün.(Edebiyattaki sorular Fem DenGe’de de mevcut olacak. ), Fem DenGe’deki tüm branşları alın. Bunların yanına ek denemeler de koyun bak. Ben sağdan soldan denemelerle hallettim.(Fen Bilimleri Çizgiüstü, çıkmış sorular, denemelerden toplanmış sorulardan oluşan denemeler falan işte)
    Nasıl Çalışmalıyım?
    Sevgili kardeşim, sen bu satırları okurken ben şu an güzel bir sıralama ile gitmeyi planladığım yerler hakkında bilgi toplamış, onları değerlendiriyor olacağım. Senin gibi ben de geçen sene böyle konular arasında deneme-kaynak taraması yapıyordum. Seneye sen de benim yerimde olacaksın umarım. Hadi şimdi biraz tavsiye verelim sana: Şu an temmuz ayındayız, önümüz bayram. Ne yapacağız? Tatil… Tatilde her zaman tatil yapılır. Bunu unutma kardeşim. Bayramdan dönünce önüne yukarıda bahsettiğim Fem Simetri Mat 2(4 kitap) setinin 2. kitabını alıyorsun ve trigonometri çalışmaya başlıyorsun. Adam akıllı hepsini bitiriyorsun. Yalayıp yutuyorsun ve Fem Soru Bankası’ndan ilgili kısımları bitirip Bilfem’den de o konu başlangıç testleri oluyor ya (trigonometri 1,2,3 diye giden testlerden önceki testler) onları bitirip şöyle bir oh çekiyorsun. Eylül ayının ortalarındasın. Sayısal zihnin açılmış ve trigonometriyi halletmişsin.(3-4 soru için mi bunca zahmet demeyin. İlk onu bitirdikten sonra diğer konularda bakın bakalım neler olacak göreceksiniz.) Tabii bu eylül ayına kadar sadece trigonometri yok. Ygs denemeleri de çözeceksin. (konu eksiğim var falan demeyin. Yukarıdaki deneme setlerinden birini seç veya farklı da olur fark etmez, bitir. Deneme çözmeyi öğren. (Deneme çözmeyi öğrenin derken: Hangi sıralama ile çözmeliyim, Matematik kaç dakikada bitmeli, Türkçe’yi 20-20 mi yoksa 30-10’mu çözmeliyim? Bunların cevabını bulmalısınız bu yaz boyunca.) (He bir de: Oturun da gazete, kitap oku. Oğuz Atay ile başla. Etkilenme ihtimalin fazla; ama harikadır. (Tutunamayanlar))
    Artık başlangıç olmuş olmalı. Şimdi güzelce artık Ygs’deki eksiklerini kapatmaya başlıyorsun. (Deneme çözdünüz ya, orda ne gördünüz? Eksiklerinizi… Onları halledin bakalım.) He tabii bunları yaparken hafta sonları deneme çözmeyi ihmal etmiyorsun. Şunu da unutma sen bunları hallederken bir yandan da haftanın belirli günlerinde mat2-geo-edeb. 3’lüsünü unutmuyorsun. Bunlara da çalışıyorsun. Nasıl mı? Bak bir örnek vereyim:
    Pazartesi-Salı: Ygs’deki eksik konular-mat2(polinom)
    Çarşamba-Perşembe: Ygs’deki eksik konular-edeb(Cumhuriyet)
    Cuma: mat2(polinom)-geo
    Cumartesi: Genel tekrarlar-Geo
    Pazar: Ygs denemesi ve dinleme(Assassin’s Creed falan takılın işte. :D)
    (Bu bir taslaktır. Bunu sizin eksiklerinize göre düzenleyeceksiniz sonuçta.)
    Yeni yıla girdiğin an artık öyle eksik konu falan kalmayacak şekilde(Ygs) çalışacaksın. Yoğun değil, merak etme. Hatta çok zevklidir. Alnında sivilceler çıkacak stresten, arkadaşlarınla olur olmaz kavga edeceksin, annene hayallerini anlatıp babanla kavga edeceksin(veya tam tersi),… :D
    Neyse artık ocaktan itibaren Ygs denemesi+mat2+edeb. şeklinde çalışmaya devam ediyorsun. Mart ayında komple deneme çözeceksin. Son haftaya girildiğinde çıkmış soruları çözeceksin ve Değerli Sorular Defteri(Aşağıda bahsedeceğim.)nden tekrarını yapacaksın. Sınava girmeden önce uyku sıkıntısı yaşarsan sorun etme. (2 saat uyku ile girdim. 7155. oldum. ) Sabah kahvaltından sonra kahveyi telvesi ile fondip yapıver bak nasıl kendine geliyorsun. :D Sınava gir, çık, 2 gün yat. Sonra hemen şöyle bir Lys denemesi yap. Bakalım nerdesin, nasılsın bir gör kendini. Sonuçlar açıklanınca da artık asıl olay başlıyor. Sonucun kötü gelirse üzülme, iyi gelirse de sevinme. Bilemezsin neler neler oluyor o çalışma döneminde: İyi gelince gevşemek, kötü gelince batsın bu dünya moduna girmek, … Ondan dolayı hiçbir şey olmamış gibi kafan dik, göğüsler şişik, karın içerde şeklinde yoluna devam et dostum. Eksiklerine göre artık bundan sonra kendin de çalışma stili oluşturduğun için buradan sonrasını yazmam saçma olur; ama bir fikir istiyorsan: Mayıs ayı geldiği an tüm konular bitsin!!! Mayıstan sonra de-ne-me… Unutma bak: De-ne-me…

Şimdi gelelim önemli 3 şeye:
    1-Çözemediğiniz soruların çözümünü öğrenince o soruyu atmıyorsun. Onu bir güzel deftere yazıyorsun. (Bu defterimizin adı da Değerli Sorular Defteri) Bu soruları birikecek birikecek ve son hafta(Ygs-Lys) bu defteri tekrar edeceksin. Çok etkilidir. Haberiniz ola.
    2-Yukarıda bahsettim. Asıl önemli olan deneme çözmektir. Deneme deneme deneme deneme… Bakın çok ciddiyim. Eğer deneme olayını ciddiye alırsanız cidden harika sonuçlar elde edersiniz. Süre kontrolü, bölümler arası geçiş, stres kontrolü, çözülemeyen soru karşısında öfke kontrolü,… Bunların tek bir yolu var: De-ne-me!
    3-Kitap okuyun, haberleri, programları takip edin, gazete okuyun. Eşit ağırlıksınız sonuçta… Bir yıl kaybedeceğiniz bir zaman olmasın. Alışkanlıklarınızı elde edip gidin bölümlerinize.

Umarım hepiniz gönüllerinizdeki hedeflere, hayallere, ideallere ulaşırsınız. Çok çalışın, çok okuyun. Bu memleketi yukarılara taşıyacak yeni nesillerden biri de sizsiniz. Bunu aklınızdan çıkarmayın, bu size yeterli.

Sonuçların ekran görüntülerini istemişler:

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2075981/19545d32-c80c-4647-ba56-f34ef3ed89b2.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2075981/acdc7e5e-014a-4104-90f4-c027d06ddda6.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 5 Temmuz 2015; 1:37:05 >

• Bu zamana kadar hiç başlayamadım bi türlü çalışma isteği hırsı gelmedi sence geç mi kaldım. Çalışma isteğini hırsını kazanabilmek için ne yapmalıyım
  • Hüsnü Güzel H kullanıcısına yanıt
    Hayır tabii ki de. Çalışma isteğinin yerine gelmesi için ilk önce kendine bir hedef koyman lazım. O hedefi koyunca zaten o istek kendiliğnden gelecek. Gazetelerden, televizyonlardan veya şöyle diyelim; medyadan duyuyorsun. Ülkende, dünyada neler neler oluyor. Sen eğer çalışıp bir yerlere gelmezsen bunların devam etmesi kaçınılmaz. Bu ülkenin iyi savcılara, iyi bürokratlara, iyi mühendislere, iyi öğretmenlere ihtiyacı var. ''Ben çalışsam ne olacak? Sanki ben değiştireceğim her şeyi(!)'' diye içinden geçiriyorsundur şimdi; ama unutma ki hayat iyiyle kötünün mücadelesinden ibaret. Asıl önemli olan senin hangi tarafta olduğundur. Seçim sana ait.

Ne yapmak istediğini belirle. Ondan sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir. Merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 5 Temmuz 2015; 1:03:11 >
  • Benim şuan ki hedefim uludağ psikoloji bu bölüm için çalışmalarım nasıl olmalı
    Hedefini yüksek tut ilk önce. Psikoloji bölümünün Tm3'ten aldığını düşünürsek ve Tm3'te edebiyatın %28 oranında etkili olduğunu görürsek senin bu bağlamda çalışmalarının büyük kısmını edebiyat üzerine yapman kaçınılmaz; ama düğerlerine de çalışacaksın tabii ki de. Yukarıda anlatmıştım zaten.

Ygs Türkçe: 15
    Ygs Matematik: 10
    Ygs Sosyal: 10
    Ygs Fen: 5
    Lys Matematik: 18
    Lys Geometri: 5
    Lys Edebiyat: 28
    Lys Coğrafya: 9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 5 Temmuz 2015; 1:22:07 >
  • o zaman şimdi çalışmlarım ygs mat ve türkçe ağırlıklı olmalı yanında da lys edebiyata yavaş yavaş çalışmam lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAĞLIK YÖNETİMİ TM-1 ÖNERİ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam kardeşim sağolasın ben daha sonra tekrar uğrarım buraya
    Kapımız herkese açık.
  • Güzel yazmışsın kardeş, saol. Senin Durumun ne? Nereyi Hedefledin?
    Ben de başlıyacağım konulara ama neresinden başlasam diye düşünüyorum...Sence Nereden Başlayayım Çalışmaya?
  • takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmtedp kullanıcısına yanıt
    Normalde hedefim Boğaziçi Pdr idi; ama ekonomik etkenlerden ötürü Bilkent Uluslararası İlişkilere gideceğim. Belki ilerde eğitim üzerine yüksek lisans falan yaparım da en azından hayallerime ulaşmış olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 5 Temmuz 2015; 1:45:36 >
  • Up herkes faydalansin

• Hocam öncelikle çok sağol vakit ayırıp bizim durumumuzda olanları aydınlatmışsın.. Sana birkaç sorum olacak:

Şimdi bende yeni başlıycam oruç vs gibi nedenlerden bir türlü başlayamadık rehberlik hocam şey demişti bu seneki matematik geometrini bu yaz hallet sonra ygs ye başlarsın. Sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun ?

Ygs fen derslerinden bahsetmemişsin onlarında tm puan türüne etki ettiğini biliyorum biraz daha aydınlatırmısın bu konuda.

Senin okul puanın da iyiymiş benim ortalamam aşağı yukarı 73-74 civarı olacak bu beni düşündürüyor sıralama mı çok mu kötü etkiler ?

Türkçe için ne düşünüyorsun dil bilgisi çalışmanın gereksiz olduğunu ales kitabı alıp paragrafları yardırın diyorlar.

Birde denemenin de çok önemli olduğunu söylüyorsun ama mesela matematikte kendimi eksik hissediyorum söylediklerinde bilmesen de çöz faydalı olur şeklinde bir şey sezdim bu konuda ne önerirsin ?

Biraz fazla sordum galiba ama tecrübeli adam buldum kaçırmayayım dedim

• Yatın oğlum mal mısınız. Madem çalışacaksınız mf'ye geçin orada daha fazla para var.

Not:
    http://imgur.com/NNiS6Zv

Şaka bir yana sınırlarınızı zorlamayın. Psikolog olacağım derken bir bakarsınız koltukta uzanmış yatıyorsunuz. Çalışabildiğiniz kadar çalışın. Sonra durun ve sınavlar şu tarihte, şu kadar gün hasta olurum/kafa izni yaparım/gezerim tozarım diyin. Kalan günlere çalışma programınızı yapın. Programa uyarsanız kazanırsınız, uymazsanız seneye daha sağlamını yapın. 3. Seneye de kalmayın TM'de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -brs- - kullanıcısına yanıt
    1-İlk önce Trigonometriyi bitirin. Açık ve net. Ramazan Bayramı sonrası başlamanız sıkıntı olmaz. eylüle kadar bitmiş olur zaten bu konu. Diğerleri için de yukarıdaki yazdıklarımın arkasındayım.
    2-Hedefinin ne olduğuna bağlı. Fen çalışmasan da olur; fakat diğer dersleri iyi yapman şartıyla. Nasıl desem, Türkçe 35+ Matematik 35+ ise fen kasman yerine git edebiyat kas.
    3-Sıralamana bağlı olarak etkiler. Senin her ihtimale karşı biraz daha fazla çalışman şart. Sıralamanı düşürmesi biraz fazla olacak sanırsam.
    4-Deneme çözün bence. Piyasada dolu deneme var. Yukarıda da bahsettim almanız gereken denemelri.
    5-Dediğimin arkasındayım. Konuyu bilmesen de o soruyu boş geçersin. Sonra haftalık ve aylık değerlendirmeler neticesinde eksik olduğun konuları belirleyip onların üzerine yoğunlaşırsın.

• Bu resimdeki kişinin tm1 neden hesaplanmamis? Hesaplanmasi gerekiyor

• burock1997 B kullanıcısına yanıt
    İlk cümlen dışında dediklerine imza atarım.

İlk cümlene ithafen: Materyalist pencereden bakarsak dediğin doğru; ama bir de farklı pencereleri açalım. Bu ülke;
    Eğitim sisteminin hallaç pamuğuna döndüğü bir ülke: Nitelikli eğitimcilere ihityaç var.
    Hukukun ayaklar altına alındığı bir ülke: Nitelikli hukukçulara ihtiyaç var.
    3 milyon+ engellinin olduğu bir ülke: Nitelikli psikologlara ihtiyaç var.
    Ve de en kötüsü tecavüz etmek istediği bir kızı öldürüp sonra yakanların olduğu bir ülke: İnsana ihtiyaç var. Ondan dolayı her şey para pul ile ölçülemez.

Sen yine de böyle düşünüyorsun diye de seni yargılayamam. Konuma mesaj attığın için cevap vermek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuzatayy -- 5 Temmuz 2015; 2:26:48 >
  • Ama fen konularının ygs de çok basit olduğu ve tm öğrencilerinin çok kolay yapabileceği söyleniyor. Ama söylediklerinden anladığım trigonometriyi bitir diğerlerini eylül de başlayıp tamamlarsın sınava kadar diyorsun herhalde.

Matematik konusunda yazımı trigonometriye mi ayırayım yani ?

Birde bu sıralama işi çok sıkıntılı geliyor bana ya ben sayısaldım ikisini bir arada götürüm diye düşündüm ama olmadı yani tm olsaydım rahat 80 in üstünde olurdum. İnşallah çok etkilemez beni.
  • -brs- - kullanıcısına yanıt
    Aynen; ama illa fen çalışacağım diyorsanız çalışın. Yine de ben pek önermem. Basit 10 tane soru olur. Onları yaparsınız zaten. Gerisi için de ayrı çalışmak bence gereksiz. Gidin edebiyat çalışın. Türevden fazladan soru çözün. Ama yine de siz bilirsiniz. Ama sınav döneminde fikrin değişir sayısala dönersen o zaman çok sıkıntı yaşarsın. Baştan hedefini belirle ki yukarıdaki dediklerimin bir değeri olsun.
    Sanırsam çok ama kullandım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.