Şimdi Ara

TL-WA5210G TEKNİK DESTEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
3.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Allaha yakın tp-linke uzak olun benden size tavsiye en son modemin yerine yenisini gönderdikleri modem sürekli bağlantı kopması sorunu vardı mesaja cevap vermeye bile tenezzül etemeyen bir firma neyseki modemi paran parça edip tüm sinirimi attım içim rahat.

Iyi etmissin enver

• Ben bu cihazdan satın almayı düşünüyorum. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var.

Yaklaşık 500mt mesafede bulunan marka modelini bilmediğim şifresiz hot-spot bir kaynaktan internet kullanmak istiyorum. Bu kaynaktan aldığım sinyali de ev içine dağıtmak istediğimde yine bu cihazı kullanabilir miyim? Yoksa ayrıca bir router kullanmam gerekli midir?

Bu arada bu şekilde kullanmak için cihaz hangi mod da kullanılmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalet_tr -- 4 Şubat 2014; 1:35:49 >
  • hayalet_tr kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ;

500 Mt açık alanda problemsiz bir şekilde bağlantı sağlayabilirsiniz. Fakat bazı sistemsel engellemeler bulunabilir. Sinyal almak istediğiniz Hot spot özelliğinin herhangi bir tanımlama yapılması gerekip gerekmediğini bilmeliyiz. Daha sonrasında sinyal tekrarlama modunda TL-WA5210G cihazımız WEB şifreleme türünü desteklemektedir. Size önerebileceğimiz TL-WA7210N cihazıdır.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • Değerli Müşterilerimiz;

TL-WA5210G Cihazını yüksek bir noktaya konumlandırdığınızda kablo mesafeniz artacaktır. Bu gibi durumlar da TL-POE200 cihazımız ile Cat 5 kabloda 100 metreye kadar kablo desteği sunmaktadır.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • Değerli Müşterilerimiz;

Network gerektiren (Oyun Konsolları , Receiver , Smart Tvler vs. ) tüm elektronik cihazlarınız için geliştirilen TL-WA890EA eğlence adaptörünün detaylarını aşağıdaki linkte görebilirsiniz.

TL-WA890EA

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TP-Link Türkiye -- 12 Şubat 2014; 13:44:39 >
  • 1- Modem ip si 192.168.2.1 ise TP-LINK TL-WA5210G cihazının ip sini 192.168.2.254 yapmam 5210G arayüzüne ulaşabilmem den başka bir yarar sağlar mı?

2- Wireless -> Antenna Alignment sekmesinde bulunan RSSI RANGE i sağa sola kaydırınca Signal Percent artıyor veya azalıyor. RSSI RANGE i 15 e çektiğimde Signal Percent 100% oluyor ama bunu 15 e sabitliyemiyoruz. Bu ayarı başka yerden mi yapmamız gerekiyor. Ör: Benim girdiğim Distance Setting deki değer 4 ise bunu 2 ye çekersem sinyali 100% alabillirim gibi bir ayar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih1978

1- Modem ip si 192.168.2.1 ise TP-LINK TL-WA5210G cihazının ip sini 192.168.2.254 yapmam 5210G arayüzüne ulaşabilmem den başka bir yarar sağlar mı?

2- Wireless -> Antenna Alignment sekmesinde bulunan RSSI RANGE i sağa sola kaydırınca Signal Percent artıyor veya azalıyor. RSSI RANGE i 15 e çektiğimde Signal Percent 100% oluyor ama bunu 15 e sabitliyemiyoruz. Bu ayarı başka yerden mi yapmamız gerekiyor. Ör: Benim girdiğim Distance Setting deki değer 4 ise bunu 2 ye çekersem sinyali 100% alabillirim gibi bir ayar mı?

1. cihazi tek bir noktadan yönetmek haricinde sanmiyorum

2. o ayarin çok bir cazibesi yok default olarak kalsin

distance ayari mesafeye gore girilir aradaki mesafe 1 km ise 1 verirsin deneme yanilma ile stabiliteyi bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Orijinalden alıntı: fatih1978

1- Modem ip si 192.168.2.1 ise TP-LINK TL-WA5210G cihazının ip sini 192.168.2.254 yapmam 5210G arayüzüne ulaşabilmem den başka bir yarar sağlar mı?

1. cihazi tek bir noktadan yönetmek haricinde sanmiyorum

2. o ayarin çok bir cazibesi yok default olarak kalsin

distance ayari mesafeye gore girilir aradaki mesafe 1 km ise 1 verirsin deneme yanilma ile stabiliteyi bulursun

Zaten default dan başka birşey yapamıyoruz 30 da sabit kalıyor. Alete bir ayar düğmesi koyuyorsan, bu düğmede sinyal yüzdesini arttırıp azaltıyorsa, ben o düğme ile ayar yapmak isterim, yada o ayarı yapabileceğim bir yer isterim.

Distance ayarını biliyorum arkadaşım 0.1 km mesefade 10 tane duvar geçmem gerekirse bu ayarı arttırmak daha mantıklıdır 0.2 0.3 yaparak stabiliteyi buluruz.

Demek istediğim deneme yanılma payını azaltmak. 30 da 50% çekiyorsa 15 de 100% çekiyorsa bizdeki mesafe 0.1 km ise 0.075 ve yakınlarında bu stabiliteyi yakalarız. Zaten bunuda örnek olarak varmiştim bu ayarın bununla alakası varmı yokmu onuda bilmiyorum.

• fatih1978 F kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz;

Modem ile Access Point cihazını aynı blokta kullanmak cihazın arayüzüne giriş sağlaması için gereklidir.Bu aşamadan sonra sinyal alınan nokta ile TL-WA5210G cihazı arasındaki mesafe ÖRN: 1 km ise orada bulunan Distance Setting 2 yapmak ayarı gerçekleştirecektir.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • Sayın TP-LİNK bir sorum var ancak yakın ürün olduğu için yeni başlık açmak istemedim.

TL-WA7210N ürünü almayı düşünüyorum. Ancak outdoor değil indoor kullanmayı düşünüyorum. Kullanmayı düşündüğüm yerde uzun bir hol ve karşılıklı çok sayıda oda var. Bu ürünü indoor olarak da kullanabilir miyiz? Sinyal frekansları indoor kullanım için uygun mudur?

Teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum.
  • Tiamen T kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz;

Cihazınızın sinyal frekansları indoor kullanım için tavsiye edilmemektedir. İç ortamda Uzun noktalarda TL-WA901ND Tavsiye edilmektedir. Konu ile ilgili olarak projeniz için support.tr@tp-link.com adresimize mail atarakta bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • Modem :TP-Link TD854W
    AP :TL-WA5210g(1.) (Modeme kablo ile bağlı)
    Client:TL-WA5210g(2.) + AP:Air 4420-3G

ip yapılandırılması nasıl olmalıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi segahe -- 17 Şubat 2014; 19:35:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: segahe

Modem :TP-Link TD854W
    AP :TL-WA5210g(1.) (Modeme kablo ile bağlı)
    Client:TL-WA5210g(2.) + AP:Air 4420-3G

ip yapılandırılması nasıl olmalıdır?

modem 192.168.1.1
    ap 192.168.1.254
    client 192.168.1.253

ap air wan ip 192.168.2.1

ap air lan ip 192.168.1.xx

ama 5210 ları pointo point yapmanızda fayda var
  • Teşekkürler..DNS lerde bir ayar gerekiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi segahe -- 17 Şubat 2014; 20:10:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: segahe

Teşekkürler..DNS lerde bir ayar gerekiyormu?

ap birinci dns:kaynak modem

ikinci dns:çalışan herhangi bir dns

client cihaz aynı şekilde

airtiesin birinci dns yide kendi local ip yi verin
  • Merhabalar. Cihazi aldim. Ancak bir sorunum var. Evimle arasi kus ucusu 550 metre olan sifresiz bir modeme baglanti kurmak istiyorum. Evim 3 katli binanin son katinda. Baglanti kurmak istedigim modemse giris katta. Arada hicbir fiziki engel bulunmuyor. Bircok yontemi denememe ragmen bu modemden sinyal dahi alamiyorum. 150 metre civari baska bir tp link modeme baglanabildim. Ancak bu baglantida hic stabil degil. 10 ila 20 db arasi sinyal aliyorum ama baglanti surekli kopuyor.

Cihazi ikinci el aldim ama faturasi var ve garantisi devam ediyor. Cihazda sorun olabilirmi acaba. 15 km ye kadar baglanti saglayabilen cihaz neden bu kadar mesafeden sinyal alamaz. Her tur ayari denedim. Distance setting, polarizasyon gibi. Yardimci olabilorseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalet_tr

Merhabalar. Cihazi aldim. Ancak bir sorunum var. Evimle arasi kus ucusu 550 metre olan sifresiz bir modeme baglanti kurmak istiyorum. Evim 3 katli binanin son katinda. Baglanti kurmak istedigim modemse giris katta. Arada hicbir fiziki engel bulunmuyor. Bircok yontemi denememe ragmen bu modemden sinyal dahi alamiyorum. 150 metre civari baska bir tp link modeme baglanabildim. Ancak bu baglantida hic stabil degil. 10 ila 20 db arasi sinyal aliyorum ama baglanti surekli kopuyor.

Cihazi ikinci el aldim ama faturasi var ve garantisi devam ediyor. Cihazda sorun olabilirmi acaba. 15 km ye kadar baglanti saglayabilen cihaz neden bu kadar mesafeden sinyal alamaz. Her tur ayari denedim. Distance setting, polarizasyon gibi. Yardimci olabilorseniz sevinirim.

Ayarlar duzgun olsa bile 550 metre mesafedeki bir modeme 5210g nin pek yapacak birseyi yok bir tane daha alip point to point yaparsaniz olur

• Merhabalar Öncelikle ....

TP LİNK W5210G ÜRÜNÜ SATIN ALDIM BAĞLANTILARINI YAPTIM CİHAZIN ARAYÜZÜNE GİRDİM FAKAT AYARLARINI YAPMAMA RAGMEN BİR SÜRE SONRA İNTERNET KESİLİYOR 30 DK YADA 1 SAAT SONRA AĞ BAGLANTISI SİMGESİ ÜNLEM VERİYOR VE TKRR İNTERNETE BAĞLANMAM ZAMAN ALIYOR . 2 HAFTADIR KURCALIYORUM SORUNU ÇÖZEMEDİM.

ARKADAŞIMDAN İNTERNET ALICAM KABLOSUZ BAĞLANTIYI KABLOLU OLARAK KULLANMAK İSTİYORUM MASAÜSTÜ PC ME ...

MODEMİ AİRTİES5452

ACABA NEREDE YANLIŞ YAPIYORUM SİZDEN YARDIM İSTİYORUM BANA KALIRSA NETWORK İP YAPILANDIRMASINI DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE YAPAMIYORUM . SİNYAL GÜCÜ %100 ÇEKİYOR.SON OLARAK İNTERNET GİTTİĞİNDE SORUNLARI ONAR DİYORUM DHPC YADA İP ADRESİ YAPILANDIRILMAMIS GİBİ SORUNLAR ÇIKIYOR KARŞIMA. ŞİMDİDEN TŞK
    LER
  • Anladım. Bu cihaz işimi görmeyecek o zaman. İkincisini almak bi hayli maliyetli olacak çünkü. Peki sizin öneriniz ne olur bu durumda; Yüksek kazançlı bir wifi adaptörü olur mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet_tr

Anladım. Bu cihaz işimi görmeyecek o zaman. İkincisini almak bi hayli maliyetli olacak çünkü. Peki sizin öneriniz ne olur bu durumda; Yüksek kazançlı bir wifi adaptörü olur mu acaba?

Modemin 100 mw oldugunu dusunursek 1000 mw lik bir adaptor bile olsa alip denemeye degmez gibi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.