Şimdi Ara

TL'nin değerinin artması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar TL gün geçtikçe eriyor. 3 sene önce altının gramı 80 TL iken bugün 133 TL'yi gördü. Dolar yine öyle. 3.60'ları gördü.

Peki, TL'nin tekrar eski değerine kavuşması mümkün müdür? Yani dolar tekrar 2.1'lere geriler mi? Altın düşer mi? Bunların olması için ne yapmak gerek? Devlet kendi isteğiyle "benim param bundan sonra 1'e 1'dir. İşinize gelirse..." şeklinde düşünüp dövizlerin değerini düşüremez mi? Olması için biz vatandaşların ne yapması gerek?

Arkadaşlar ciddi anlamda merak ediyorum. Bilgisi olan arkadaşlar/ekonomiden anlayan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tayyip baskan olursa 2.1 olacak dolar.
  • küreselleşmek ve toprak bütünlüğünü fedaral yapıgibi bölmek dolar euro düşmez ama bi 6 7 yıl sabit kalır
  • Vatandaşa düşen görev, Erdoğan ve akpye oy vermemek.Adamlar ohali 3 ay daha uzatmayı düşünüyor.Türk lirası umurlarında olsa, işe yaramayan bu ohal çoktan kalkmıştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkün eğer Türkiye katma değerli üretime geçmeye karar verirse bunun içinde inşaat sektörünü devreden çıkarması gerekiyor bunu da mevcut iktidar asla ve asla yapmaz.
  • Mümkündür. Çok basit. Hükümetin icraatlarından memnun olan herkes döviz bürolarına koşup dövizini tl ye çevirirse bu iş huzur içinde hallolur.

Bozdurulan para da altına değil tl olarak katılım bankalarına yatırılmalıdır.
  • egemena E kullanıcısına yanıt
    Görünüşünüze katılmıyorum.Döviz bozdurularak kısa süreli yaşanan düşüşü tekrar döviz ihtiyacı olduğunda şu anki Türkiye'nin durumu(ülkenin dış borcunun sürekli artması) gibi nasıl temin etmeyi planlıyorsunuz ? Bu arada katılım bankaları ile normal bankaların arasında hiçbir fark yok bilginiz olsun diye söylüyorum. Üretmeden bu ülke ekonomisi düzelmez başka yolu yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyimser bir şey yazmak istiyorum ama bulamıyorum.

TL eskisi gibi olmaz. Olması için millet olarak çalışan, üreten ve akıl sağlığı yerinde olan bireylerin olması lazım. Böyle bir şey olması imkansız eşdeğerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaladin. -- 3 Ocak 2017; 19:26:57 >
  • Doların değerinin düşmesi için ülke içerisindeki dolar miktarının artması gerekiyor. Ancak ülkede hukuk ve ekonomi o kadar iyi ki(!) "dış mihraklar" ülkemize yatırım yapmıyor ve ülkede ki dolar miktarı gün geçtikçe azalıyor. Hadi ben doları 1₺ yaptım demekle olacak olsa şindiye kadar neden yapmasınlar. Öyle saçma sorular soruyosunuz ki saç baş yolasım geliyor. Yüzlerce bilgi var aç oku. Bence konuya cevap gelmesini bekleyeceğin arada git araştır oku. 2dkya eğonomi çok eyi ciler gelir zaten
  • Ülkedeki tüm para inşaata, haliyle betona akıyor. Yandaş şirketler bu sayede zengin oluyor. TL'nin değer kaybetmesi artık zoruma gidiyor. Ben TL ile maaş alırken dolarla maaş alan kişi kur farkından arayı açıyor. İyi de sadece yükselmekle de kalmıyor dövizin değeri. Dövizle iş yapılan her alana yansıtılıyor kur farkı. Teknolojiye, giyime, gıdaya, yakıta vs. Anlamadığım şu, herkes dolarını bozdursa sonuçta ülke içindeki farklı kişilerde olan dolarlar x, y, z dövizcilerine geçmiş olacak. Dolar sadece el değiştirmiş olacak. Böyle de TL'nin değeri artmaz ki.

• Ben 10 yıl içinde doların 3 den aşağı düşeceğini sanmıyorum. Ancak çok daha uzun vadede 3 ün altına düşer.

Ayrıca 2 - 3 yıl içinde 5 i de geçebilir.

Uzun lafın kısası; Kısa ve orta vadede dolar asla düşmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 3 Ocak 2017; 19:33:7 >
  • Doğrudur fakat gerçekten ekonominin bu şekilde düzelebileceğine inanan çok fazla insan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Standxalonedarknessx

Görünüşünüze katılmıyorum.Döviz bozdurularak kısa süreli yaşanan düşüşü tekrar döviz ihtiyacı olduğunda şu anki Türkiye'nin durumu(ülkenin dış borcunun sürekli artması) gibi nasıl temin etmeyi planlıyorsunuz ? Bu arada katılım bankaları ile normal bankaların arasında hiçbir fark yok bilginiz olsun diye söylüyorum. Üretmeden bu ülke ekonomisi düzelmez başka yolu yok.

Yanılıyorsunuz. Ülkemiz bal gibi de üretiyor. Yol, köprü, rezidans inşaatları tam gaz devam. Üstelik YİD ile bu üretimler için devletin kasasından tek kuruş çıkmıyor. Beleşe geliyor çoğu.

KAtılım bankasına gelince, 1 ay önce bir arkadaşım katılım bankasından destek alarak otomobil aldı. Ödeme planına baktım faiz diye bir ibare yoktu. Aylık %1.16 civarı bir kar payı ödeyecek, faiz yok. Herşey helal.

Toplu taşımayla giderek ödeyeceği parayı özel otomobiliyle giderek günde 1-tl civarında kar edecek. Katılım bankası arkadaşımın edeceği bu kardan kar payını alıyor. Sonuna kadar helal ve hakları değil mi? Toplu taşıma sıkıntısından kurtulduğu için ettiği hayır dualarından katılım bankasının alacağı sevap pointlere ise paha biçilemez.

Gerçi 5-6 ay önce millet full+full poloyu 60 bin e alırken kendisi yol bilgisayarı bile olmayan boş corsayı 54 e alabildi ama o da dış güçlerin kazığı nedeniyle. Olur arada öyle sağlık olsun.

Vatandaşlarımıza inancım tam. Döviz bozdurma kampanyası yeniden başlar ve milli paramız hak ettiği değeri kazanır. Ülkesini seven, feraset sahibi herkes döviz bozdurarak bu kirli ekonomik tezgahı bozacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemena -- 3 Ocak 2017; 19:57:14 >

• Dabster kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmiyoruz, soruyoruz :) Dolar bozdurmaktan falan bahsedenler var da, o da mantıklı değil. Farklı çözümler olmalı :)

• Soylenenlere gore ohalin uzatilma sebebi binlerce iflas eden sirketin iflasini ertelemek icin. Ohal olmaz da o sirketler iflas ederse liranin degeri daha cok duser ve dolar patlar
  • skydiver132 kullanıcısına yanıt
    Çözümü şu: terör engellenecek,düzgün bi politika uygulanacak, ülkeyi üniversite mezunu bile olup olmadığı belli olmayan insanlar yönetmeyecek, ülke turizme önem verecek ve sadece inşaata yatırım yapmayacak vs vs. Ama bu adamlarla im kan sız
  • Doların artması sadece Türkiye'ye bağlı olan bir durum değil. Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) Aralık ayında açıkladığına göre 2017 yılında faizin 3 kez arttırılması planlanıyor. Zaten FED'in 2013 yılından beri faiz artırması gündemdeydi ancak 2013'ten beri yalnızca 2 kez faiz arttırımına gittiler. Dolar kurunun yükselmesi/düşmesinde FED'in etkisi çok büyük.

Siyasetçilerin söylemleri ve tutumları da dolar kurunu etkileyen etmenlerden biri. Siyasetçiler, Merkez Bankası'nın (MB) kararlarına saygı göstermeden, bulduğu her fırsatta MB'yi ve başkanını eleştirirse Dolar/TL açısından durum daha da kötüye gidebilir. Güncel bir örnek vereyim. Yanılmıyorsam Kasım ayında MB'nin toplantısından önce siyasetçiler kameralar karşısında MB'ye "faizleri düşürün" diye tavsiyelerde bulunduğu anda Dolar/TL 2-3 kuruş artmıştı. Bakın sadece bir cümleden bahsediyorum. Ertesi gün MB, siyasetçilerin tavsiyelerini dikkate almayarak faizleri yükseltti, Dolar/TL kurunda düşüş 4-5 kuruşu bulmuştu. Bu kararın alınmasından 15 dk sonra Avrupa Parlamentosu Türkiye ile müzakereleri dondurma kararı aldı, ki bu karar sadece tavsiye niteliğinde bir karar olmasına rağmen Dolar/TL kuru faiz indirimi dolayısıyla düşüşe geçen kur birden yükselmeye başlamıştı. Yanılmıyorsam faiz indirimlerinde Dolar/TL kuru 3,36 civarındaydı, Avrupa Parlamentosu kararı sonra 3,45 civarlarındaydı. (Verdiğim kurlar rakamları yaklaşık ama düşüş ve yükselişler aynen böyle oldu.) Kısacası "Ey AB" diye başlayan cümleler dolara yaramıyor.

Hükümeti destekleyenlerin döviz bürolarına gidip dolarlarını bozması, doları belki biraz düşürebilir, ancak bunu uzun vadede sürdürmek mümkün değildir. Bu piyasalarda dönen para akıl alır gibi değil. Aşağıda bahsedeceğim programda Özgür Demirtaş bahsetmişti, bu piyasalarda dönen para yaklaşık 5.1 trilyon dolar. Evet yanlış okumadınız, 5.1 trilyon dolar. Türk Halkı'nın bin dolar, iki bin dolar bozdurmasıyla Dolar/TL'yi düşürmek ve bunu sürdürmek mümkün değil.

Yukarıda lafını ettiğim programa gelelim... Kasım ayında CNN Türk'te Özgür Demirtaş programa katılmıştı, o programın linkini buraya bırakıyorum, ilk 20 dk'sını izlemeniz yeterli, ama zamanınız bolsa tamamını izlemenizi öneririm.

https://www.youtube.com/watch?v=mYodnHR6aGQ&t=1271s

• Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Olsun, hükümet kuru kuruya desteklenmez. Destekleyenler dolarlarını bozsunlar ki safları belli olsun.

Yok öyle kuru kuruya hükümet desteklemek. Makbuz istiyoruz. Bozulan dövizlerin katılım bankasına yatırıldığını gösteren makbuzlarla beraber. Dolar bozup euro ya da altına yatırmak yok. Tl olarak katılım bankalarına yatırılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemena -- 3 Ocak 2017; 20:23:30 >
  • Doları kullanmayacaksın, düşmesini hedef alırsan düşse bile bir iş görmez düştüğü gibi geri yükselir. Şimdi dolar düşse ne olacak daha çok kullanacağız, niye kullanıyoruz bu doları? İngilizce gibi onuda dayatmışlar zamanında alışkanlık haline gelmiş. Düşmez inşallah 50 tl olsun görürüm ben sizi kullanıyor musunuz kullanmıyor musunuz, aç mı kalırız tok mu kalırız o zaman görürüz. Ne oluyor Amerika'mı kazanıyor dolar artınca temennim daha çok artması yönünde 5 tl 10 tl olursa o zaman bir şeyleri değiştirmek adına ciddi girişimler yapılacaktır, şimdi tek yaptıkları gidin dolar bozdurun demek öteki kesimde ağlamaktan başka bir şey yapmıyor zaten onlar sadece ağlarlar çözüm diye sorarsan kendileri de bilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: starcloth

quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

küreselleşmek ve toprak bütünlüğünü fedaral yapıgibi bölmek dolar euro düşmez ama bi 6 7 yıl sabit kalır

Sen ne diyorsun ulan pkk lı !!! Federal yapıymış rüyanda görürsün hewal

ne pkk ne fedaralı adam tl nasıl değerlenir demiş bende kendi görüşümü yazdım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.