Şimdi Ara

Titan x oyun performansı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jarath kullanıcısına yanıt
    Siz bilirsiniz. Stok ile 4.6ghz arasındaki performans farkı %10 civarında cod wwII'de
    http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/call-of-duty-wwii-test-gpu-cpu

    SLI desteği ile gelmedi oyun tabi. Bununla ilgili şurada bir çözüm önerisi mevcut :
    https://steamcommunity.com/app/476600/discussions/0/1479857071259011262/

    Şu an driverlar ile bir destek geldi mi bakmadım.

    Ancak 1080p de Titan X SLI ile stok işlemci kullanarak kartların performansını sınırlıyorsunuz ister istemez.




  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    İşlemci ile ilgili bi sıkıntım yokki. Tek sorunum şu sli ekran kartım var titan x ve gtx 1080 den dahi daha dusuk grafik performansı alıyorum işlemci frekansı yada ısılarla ilgili hiçbir bir sorunum yok.

    Edit: 1080p den daha yüksek çözünürlüklü bi monitör yada ekrana sahip değilim. Şayet 2k yada 4k da 1080p de vermediği performansı veremez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarath -- 26 Aralık 2017; 18:0:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jarath kullanıcısına yanıt
    Tamam bir sökün kartın birini ve tek kartla gtx1080'nin test edildiği oyun ve ayarlarda tekrar bir test edin hala durum aynı mı ? World of tanks ve COD WWII için konuşacak olursak oyun için değişik ayarlar mevcuttur, belki trikler vardır ince ayar konusunda. Onları da araştırabilirsiniz.

    Örnek ve linkleriyle bizle paylaşın oyunları bir de.

    Benim demek istediğim şey titan X SLI ile 1080p'de siz stok cpu frekansıyla her zaman %99 gpu kullanımlarını göremeyebilirsiniz. SLI desteğinin iyi olduğu oyunlarda 1440p de ya da 2160p'de daha yüksek kalitede, cpu'nun frekansından daha az etkilenerek yine 1080p'ye yakın fps'ler alabilirsiniz. Kalite yüksek olur fps'de tatmin edici olur her halükarda. Ben 1080p 250fps yerine 2k 150fps'yi tercih edeceğimden diyorum bunu.
  • İnsanlar izah ediyor yardımcı olmaya çalışıyor, hâlâ yok ondan olacağını düşünmüyorum, overclock yapmam, onlarla ilgili sorunum yok kendi kendinize yanlış çıkarımlar.
    Madem dinlemeyeceksiniz kendi düşüncenizin doğru olduğunu varsayıyorsunuz boşuna zamanını kullanmayın destek olmaya çalışan kişilerin, buyrun kendi düşünceleriniz ile çözün.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jarath

    Malesef bios güncel 3.1 modeli monitör modelini hatırlamıyorum asus markadvi ile görüntü alıyorum. Monitör ile ekran kartı kullanımının alakası olacağını düşünmüyorum ben malesef.

    Dedigim gibi yapmanizi oneririm. Unigine heaven benchmark yapin kart kullanimlari %100 u goruyorsa sorun oyunda olabilir. Kaldiki o islemciyi h80 le sogutuyorsaniz 3ghz de calistiriyorsunuz demektir.

    Monitorunuzu sunun icin sordum; eger 60hz lik bir monitor kullaniyorsaniz ve vsync aciksa kart kullanimlariniz sinirlandirilacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jarath

    User guide de öyle yazıyor...https://i.hizliresim.com/a1k6O7.jpg

    ekran kartlarını 1. ile 3. slota takacaksın. onlar x16 destekliyor.
  • bu pc ile hangi oyunları oynuyorsun merak ettim
  • Sistemi komple satıp 1080p de oyun oynatacak sistem alın derim ne mantık sli titan ile 1080p çözünürlükte kullanmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Evet monitör 60hz oyunlarda vsync kapatıyorum. Stok frekansta kullanıyorum evet. Testi bi yapıp sonucu atıcam buraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim test alıp atacağım buraya. Bir de hali hazırda 1080p monitörüm varken ihtiyaç duymadım 2k yada 4k monitöre. Tabiki 1080p de 250 fps almak yerine 4k da 120 fps daha tatmin edici olur ancak ihtiyaç duymadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarath -- 27 Aralık 2017; 1:0:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biostaki pcie görünümü bu şekilde, 1. Ekran kartı x16 2. X8 görünüyor sebebini bulamadım

    https://i.hizliresim.com/5GZpmj.jpg

    https://i.hizliresim.com/Ay9Z6p.jpg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jarath kullanıcısına yanıt
    daha once resim atmissiniz kitapcigin orada yaziyor 1 ve 3'e takilacak diye 16x olur diye hani soylemisler ben de soylemedim ve dogru takmissiniz.benim anlamadigim 16x8 superdir 8x8 bile superdir yeter ki 16x4 olmasin.ikinci karti %15 kullandirma isi 16x8 oluyor diye olmamasi lazim.yine anakartla alakali bir durum varsa ikinci karti kullanmiyorsa bu yuzden olabilir.islemciye oc filan yapmayin anakarttan bence sorun.bios olabilir denmis evet bu ise yarayabilir.slotta bozukluk yoksa ki onu da 3. slota tek kart takip deneyin.
  • Tek tek kartları 1 de ve 3 de denedim x16 görüyor performans aynı. Sonrasında tekrar sli yaptım denedim yazılımları sildim nvidianin ve yeniden yukledim test aldım testte sonuç gayet iyi ikisinide kullandı oyuna girdim quantum break ve world of tanks denedim herşey aynı biosta 16x8 görüyor yine ancak dediğim gibi testte tam performans kullandı 1. Ekran kartı %90 2. %98 çalıştı. Anlamadığım bi durum var ben bu ekran kartlarını oyun oynarken kullanamayacaksam ne anlamı var sli ın benim için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jarath kullanıcısına yanıt
    anakartta sorun yok yani.bu basliktan hicbir sey cikmazsa bu cikti en azindan anakart saglam.testte dediginiz 3dmark gibi programlar mi hocam?ikisini de kullanmis sli'da sorun yok anakartta yine sorun yok yazilim surucu hicbir sorun yok ama diyorsunuz ki oynadigim oyunlarda calismiyor.sli cf her oyunda calismiyor biz bunu kurmayi dusunenlere soyluyoruz destek meselesi var diye.

    quantum break steam dx11 olursa su sekilde aktif ediliyormus.dx12 windows store olursa bu yontem olmuyormus.

    Open the NVIDIA Inspector Tool
    Find Quantum Break’s profile
    Use this SLI compatibility flag for its DX11 mode -> 0x080002F5
    Head over at the SLI section
    Set predifined number of gpus to SLI_PREDEFINED_GPU_COUNT_DX10_FOUR
    Set nvidia redifined SLI mode directx 10 to SLI_PREDEFINED_MODE_DX10_FORCE_AFR
    Save your changes and exit the NVIDIA Inspector Tool
    http://www.dsogaming.com/news/quantum-break-here-is-how-you-can-enable-sli-with-amazing-95-scaling/

    WoT icinse soyle bir sayfa var.
    https://eu.wargaming.net/support/kb/articles/635

    sli cf ugrastiran bir seydir tek kart gibi rahat olmaz.yeni nesil volta ne zaman cikar artik en guclu kartini tek olarak kullanabilirsiniz.sli her 3d uygulamada calisir diye bir iddialari yok adamlarin.oyle oyun olur ki direkt sli destegi yok der yontem montem de para etmez.profil bekler durursun ama gelmeyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 27 Aralık 2017; 14:20:53 >




  • Tamamdır denemesini yapacağım ilgin için çok teşekkürler bazı arkadaşlar bana söylenmeyecek şeyler yazmışlar ancak onlara da teşekkürler. Oc hiç bir zaman yapmayacağım bi uygulama. Elimdeki malzemenin maddi değerinin önemi olmadan değerini bilen bir insanım. Oc nin anakartın koprulerini ve işlemcinin ömrünü yediğini söylememe gerek yok sanırım. Eğer bir gün oc ye ihtiyacım olacak olursa yeni bir sistem kurarım oc olmadan yine kullanırım. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem kartlari satin 1 tane 1080 ti (3500 civarina sifir amazon faturali zotac amp extreme vardi sahibinden de en son) alin kafaniz rahat etsin (oyunlarin %80 den fazlasi sli ve crossfire destegi vermiyor) cebinize de belki 144hz veya 200hz Gsync monitor upgrade icin bir miktar para kalir.. Kolay gelsin..
  • jarath kullanıcısına yanıt
    Size edilen itham evet sert olmuş o konuda daha dikkatli olunmalı ancak şu oc konusunda yazdıklarınız düşünce olarak bana göre saçma. Bu sizin sisteme verdiğiniz paranın hakkını alamamanıza sebep olmakta zaten.

    60hz monitörle Titan X SLI kullanmanız saçma görünüyor ilk etapta. Ancak iş için mi alındı bu sistem yani render sistemine çok yatkın sisteminiz ve render alan biriyseniz oc işine girmemeniz stabilitenin önemi açısından sürekli %100 işlemci kullanımı görülen bu render uygulamalarında bir nebze doğru bulabilirim, ancak bu sistem benim oyunlarımda darboğaza daha fazla performans almamamı kısıtlıyorsa, ben oc yaparım ilk aldığım günden itibaren (Ki hep yaptım 8+ senedir) ve yapmanızı öneririm. Bunun ayarları ve mevcut. Yüksek olmayan bir gerilim ve iyi bir soğutmayla hiç bir şey de olmaz. Garantileri olan ürünler üstelik de sırf oc performansı yüksek diye de pahalı anakartınız. Şu an kapasitenin çok altında kullandığınız extreme bir sisteme çok zayıf bir donanım bilgisiyle sahipsiniz. Bilgi edinip sistemin hakkını vermelisiniz. İşe de bence monitör alarak başlayabilirsiniz. En az 2k 144hz.

    Biri çıkıp da dememiş ki şimdiye kadar; "Aga elinde i7 5960X ve Titan X SLI var 1080p 60hz monitörler ne yapıyorsun" diye...
    En azından altınızda ferrari var 350+ hıza ulaşabileceğiniz ama en sağ şeritte 120 ile hız sınırına uyarak gidiyorsunuz ve yanımdan geçenler neden benden hızlı diyorsunuz... Dostum sen gaza basmamışsın ki diyorum ben de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 28 Aralık 2017; 0:53:11 >




  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    quote:

    Biri çıkıp da dememiş ki şimdiye kadar; "Aga elinde i7 5960X ve Titan X SLI var 1080p 60hz monitörler ne yapıyorsun" diye...

    En azından altınızda ferrari var 350+ hıza ulaşabileceğiniz ama en sağ şeritte 120 ile hız sınırına uyarak gidiyorsunuz ve yanımdan geçenler neden benden hızlı diyorsunuz... Dostum sen gaza basmamışsın ki diyorum ben de




    Belki arkadaş benim gibi 30 fps olsun yeter kafasındadır,titan x sli yapıp uzun yıllar 30 fps almak istiyordur.İnsanların seçim özgürlüğüne karışmanız azalmadan direkt bitsin artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi For Mother Russia -- 28 Aralık 2017; 9:12:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • For Mother Russia F kullanıcısına yanıt
    seçim özgürlüğümü birisi yanlış yapıyorsa ona dur demek hatamı oluyor o kartın tanesi dünya para ondan 2 tane alıp sli yapana kadar çok güzel monitör 1080 ti alına bilirdi sli gibi sıkıntılı düzeneklere çekeceği elektriğe 1080p 60 fps için değmez dünya yüküyle para vermeye olay baştan mantıksız
  • prototype91 kullanıcısına yanıt
    Zevkler ve renkler tartışılmaz.İsteyen kişi istediği çözünürlük ve istediği fps oranında oynamak için istediği sistemi kurar.Bu sadece kendisini ilgilendirir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi For Mother Russia -- 28 Aralık 2017; 11:44:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.