Şimdi Ara

Titan x oyun performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Titan X sli bilgisayarım var ancak oyunlarda tam performans kullanamadığımı düşünüyorum. Şayet oynadığım oyunlar arasında gtx 1080 ile daha fazla performans alanları görüyorum ve daha zayıf sistemlerde. Ben mi tam performans kullanamıyorum yoksa Gtx 1080 mi daha güçlü?

    Sistem:
    İ7 5960x
    Tutan x sli
    Asus rampage 5 extreme
    32 gb ddr4 gskill trident z
    1 tb ssd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İnsanlar izah ediyor yardımcı olmaya çalışıyor, hâlâ yok ondan olacağını düşünmüyorum, overclock yapmam, onlarla ilgili sorunum yok kendi kendinize yanlış çıkarımlar.
    Madem dinlemeyeceksiniz kendi düşüncenizin doğru olduğunu varsayıyorsunuz boşuna zamanını kullanmayın destek olmaya çalışan kişilerin, buyrun kendi düşünceleriniz ile çözün.
  • kartin birini cikarip ya da sli'yi surucuden kapatip tekrar deneyin akicilik nasil fps nasil diye?
  • Akşam eve döndüğümde denerim oyunlarda msi afterburner ile takip ediyorum çoğu zaman ekran kartının birini kullanıyor genelde. Yani 1. Gpu kullanımı %95 iken 2. Gpu %15-25 arasında kullanıyor yani bi denge söz konusu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 2013 arasinda crossfire kullandim.gecen ay amd kartlarimi sattigim icin bu crossfireyi tekrar taktim ikinci sisteme.tek kart taksam daha iyi oluyor cunku islemci yetmiyor.sizde boyle bir durum yoktur cunku islemciniz iyi ikisini de 90 ustu vurdurmasi lazim ama ikinci kart 15 kullaniyorsa acaba 16x4 mu kullaniyorsunuz diye dusunuyorum.sanki ikinci kart fayda saglayacagina zarar getiriyor.bi deneyin gorelim kartlarin yerini degistirin biosa bi bakin pcie ile ilgili ayar var mi?dedigim gibi 16x4 mu yoksa 8x8 mi yoksa 16x16 mi ne calisiyor ona gore bir seyler dusunelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 26 Aralık 2017; 15:38:27 >
  • Yazılımsal kaynaklı bir durum muhtemelen. Hangi oyunda durum böyle? Oynadığınız çözünürlük nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır bi bakalım akşam ben ekran kartının birini sökerim denerim. Ama benim tahminim herhangi bir değişim olmayacak. Bu arada eklemedim psu 1200w platinium 80plus. Power ile ilgili bir darboğazda söz konusu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Oynadığım her oyunda aynı cod ww2 gibi yeni bir oyundan world of tanks oyunlarına kadar hepsinde aynı. Kullandığım çözünürlük 1920x1080 fhd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jarath kullanıcısına yanıt
    psu degil de anakarttan supheleniyorum ben bi ayari filan mi var saglikli calistirmiyor sanki duzenegi.sorun pcie portlarinda da olabilir dedigim gibi.kartlari baska makinede dene diyecem ama kartlarda bi sorun yoktur bence.yer degistirince bu sefer ilk slottaki %95 oteki 15 olacak bu durumda kartlara degil anakarta bakmak lazim.
  • Bu anakartın biosunu kullanmayı çok iyi bilmiyorum o yüzden pek kurcalamadım. Çift bios var yüksek düzey ama asus desteği çok kötü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jarath kullanıcısına yanıt
    anakartin modelini ve sli problem seklinde bi aratir misiniz kronik bi problemi ayari varsa basina gelen olmustur titan x olmasi gerekmiyor sli slidir ve baska kartlar da taksan 1080 iyi mi demissin 1080 sli da taksan senin sorun anakartta bence kartlarin iyi kotu olmasindan degil.
  • Ekran kartının ikiside x16 soketlerde ama dediğiniz gibi bios ayarı gerekebilir. Google da arattım ama pek bi sonuç bulamadım. Asus maximus 5 de sorun yaşanmış genelde onların uzerinden yürümeyi deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jarath kullanıcısına yanıt
    benim basima soyle bir sey geldi asus anakartta bios ayarlarinda geziyorum pcie 1x diyor ben de olur mu ya 1x yukselt diye artistik yaptim.sonra resim attim foruma biri dedi ki abi 16x16 degil bilmem kac calisiyor.bi baktim hakikaten oyle.yani ben duran ayari oynayip bozdum siz belki yapmaniz gereken bir ayari yapmadiniz.ikiside x16 biliyorsunuz ama bi sıkıntı var olmasa %15 olmaz ikinci kart.islemciden mi suphe duyalim gidip atalim yani kendimizi asagiya o islemci de yetmiyor dersek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 26 Aralık 2017; 16:7:11 >
  • Bu işlemci bu kartlara yetmiyorsa intel kepenk indirsin Tamam bios ayarlarına bi bakarım hatta buraya resimde atarım pci ayarlarını ne yapabiliriz yada yapmalıyız bi ilgileniriz. Bu altın yumurtlayan tavuktan yumurta alamamak gibi bir durum gördükçe sinirlerim bozuluyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci sıcaklığını da bir kontrol edin problem yoksa iyi. Soğutucunuz nedir ?

    1080p bu kartlar için düşük. Max. fps'yi yakaladıktan sonra işlemci sınırına takılıyorlar muhtemelen. Özellikle basit grafikli oyunlarda ve online oyunlarda SLI desteği iyi durumda olmayabiliyor.

    Önerim anakartınızı bios update etmediyseniz edin ve işlemcinin HyperThreading özelliğini kapatıp, soğutucunuz da iyiyse hız aşırtma yapmanızdır. Bu 1080p'deki aldığınız fps'yi belli oyunlarda ciddi oranda arttıracaktır.
  • jarath kullanıcısına yanıt
    bios resimlerini atin bakalim hocam bi bilen cikar illa ki.aklima bir de su geldi kartlari hangi portlara takiyorsunuz?mesela 16x16 olmasi icin 1-3 1-2 onun bi sirasi vardir 1-2 ise 1-3 taktiysaniz diyelim ilk kart iki slottan fazla yer kapliyor ya da siz arasinda biraz bosluk olsun diye atlatip taktiniz o zaman 16x4 calisabilir.kitapcigina bi bakin yazmasi lazim birinci slot 16 ikinci bu diye.16x16 anakartlarda nereye takarsan tak hepsi 16 diye bi anlayis var bu bazen dogru olmuyor ilk iki slot 16 oluyor mesela.
  • X16 pci 1-3 bu kartta bende öyle taktım ama aktifleştirmek gerekiyorsa bilmiyorum dediğim gibi biostan bakmak gerekiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • User guide de öyle yazıyor...https://i.hizliresim.com/a1k6O7.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarath -- 26 Aralık 2017; 16:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jarath

    User guide de öyle yazıyor...https://i.hizliresim.com/a1k6O7.jpg

    Selamlar.

    Aynj anakarti ayni islemciyi ve titanx sli kullandim bende.

    Sizin dediginiz sorunu yasamadim.

    Bana monitorunuzun markasini ve modelini yazarmisiniz. Birde unigine heaven bencgmark yapiniz orada kart kullanimlarini goreceksiniz onuda buraya resim cekip atarmisiniz.

    Anakart modelini tam olarak yazmamissiniz.

    Eger, anakartiniz duz rampage5 extreme modeli ise 901 den

    Rampage 5 extreme usb 3.1 modeli ise 2001 den yuksek bios surumune guncellemeyiniz.

    Cunku sizin islemcinizle alakali olan surumler bunlardir. Digerleri broadwell islemcileri icin cikardigi (.ictigi) sonrada beceremeyip yeni model diye millete daha beterini (sivadigi) yutturdugu bioslardir.

    Dediklerimi yaptiktan sonra islemcinin kac mhz de calistigi ve sogutucunuzun ne oldugunuda yazarsaniz daha isabetli yardimci yorumlar gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Corsair h80i gt sıvı sogutma var 40 derecenin üstüne çıkmıyor bios güncel overclock yapmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Malesef bios güncel 3.1 modeli monitör modelini hatırlamıyorum asus markadvi ile görüntü alıyorum. Monitör ile ekran kartı kullanımının alakası olacağını düşünmüyorum ben malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.