Şimdi Ara

Tırnak batması...İğrenç bir görüntü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
28.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler tırnağımın yanından çıkan etleri yaktılar ölece kapattılar.
    etim çok acıyor ne olcak şimdi :(
  • Tırnak batmasının acısını çeken bilir,
  • Arkadaşlar ben batan yerin daraltma gibi birşey yaptırdım 4 ay önce şimdi değişik bir şekilde batıyor tırnağın ucu batmıyor orta tarafları batıyor
  • benim de sol ayak başparmağımın sol tarafı batıyor,et kalktı,iltahap var,ancak önceki günlere göre ağrıda azalma var,
    eczaneden bactroban aldım,deneyeyim bakalım,çektirmeyi düşünmüyorum
  • Bu illeti bende Yaşadım Tırnağı çektirdim yine battı ve bilinen en net ve kesin yöntemi SS destekli sizlere yazıyorum.

Yazı bir mesajımdan alıntılıyorum

quote:

Hocam Bende tırnak çektirdim ve gine battı.kısa süre önce çektirdiğim tırnaktan gine iltahap gelmeye başladı.Bende o sinirler tırnağı kaldırdım batık yapan bölümü kopardım ve muhteşem bir rahatşlama tırnak kendini toplamaya başladı derken yine battı ağrıdan anlaşılıyor zaten.daha önce okumuşsundur. bayan kuaförüne git manikür yaptır(ayak için olanı pedikürde olabilir neyse ) işte kuaför kızlarımız tırnağın batık kısmına pamuk koyuyorlarmış bunu duyduktan sonra ben benim nasıl bu işi halletiğimden bahsedeyim kürdan vasıtasıyla tırnğın batık kısmına elimle koyabildiğim kadar pamuk koydum daha sonra kürdan ile bu pamugu derine doğru ittirmeye başladım agrı çok kötüydü inan bu agrı 1 haftaya kalmadı ve şuan canavar gibi pamuğu çıkarttım 3 hafta sonra tekrar agrıdığını gördüm ve yine aynı tedavi ile suan sorun yok Ben bu işi böyle çözdüm iki baş parmağımdada var ikiside bu şekilde rahatlar :)

allah kolaylık versin SAKIN ÇEKTİRMEYİN yada TIRNAK YATAGI REVİZYONU TEDAVİSİNİ DÜŞÜNÜN

Kendi uğraşım ile pamuk koyduğum tırnaktan SS'LER
     Tırnak batması...İğrenç bir görüntü

Not: Şuanda Pamuğu ayağımdan çıkardım ve herhangibir ağrı yok.Parmak topladı kendini.İlk pamuk koyduğum zaman tırnakta iltahap mevcuttu.Siz iltahapı temizleyin parmağı sıcak suyun altında yumuşattıktan sonra pamuk operasyonuna geçin

Tırnak Çektirme Operasyonum İşe yaramıyor bilginiz olsun

• @nextmaster son koyduğun resimlere bakılırsa, tırnaklarını kesemiyorsun, ayak tırnakları oval kesilmez düz kesilir. Ayrıca çok dipten kesiyorsun, uzadığında oluşan beyaz görünen tırnak fazlalığının altına inme biraz uzun bırak..
  • 2 tırnagımdada vardı bu durum. 1inde halen devam etmekte. universitedeyken sag ayagımdaki tırnagı cektirdim. uzadi ve herhangi bir batma olmadı ama tırnagın sekli bozuldu ve 5-6 ayda bir dusup kendini yeniliyor. goruntusu de cok hos degil amaa agrı olmadıgı icin sorun yok. ameliyat olmayı dusunen arkadaslar cok korkmayin lokal anestezi ile 2-3 dk da bitiyor operasyon ve hicbirsey hissetmiyorsunuz sadece makas sesi rahatsiz edebilir o kadar. ondan sonraki 3-4 gun zor olur surekli pansuman yaptırmanız gerekir cok kanar ama 1 hafta dolduktan sonra yavas yavas toparlamaya baslar. 2 hafta icinde de pansumansız gezecek duzeye gelebilirsiniz.
    sol ayagima gelecek olursak hala tırnak batması var ama fazla kesmemeye kestigimdede derinden kesmemeye calisiyorum. (tirnagin icini temizleyecegim diyip benim gibi tunel kazmaya calismayin bu da 1 sebeptir.) su an ise tırnagımın altına hergun bir parca pamuk koyuyorum bu pamuk hem etle tırnagın birbirine degmesini engelliyor ve gun icinde sıkıntı yasamıyorum ayrıca tırnak uzarken de etin icine girmemesini saglıyor dolayısıyla kendiliginden 3-4 haftada tırnaginiz uzadiginda birbakmıssınız tırnak batıgı gecmis. tabi daha sonra tirnaginizi kestiginizde bu olay tekrar edebilir, bende tekrarladı ordan biliyorum
    bu illet ortaokuldan beri var ayagimda(nerdeyse 12 yıldır, geciyor tekrar cikiyor (sol ayak icin diyorum)) en rahat yontem pamuk yontemi daha iyisi oldugunu sanmıyorum. yada cektirip 2 hafta sıkıntı cekip onunuze bakacaksiniz ama bazen tekrardan batabiliyor tırnak.
    biraz karısık bir yazı oldu ama idare edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinoza17 -- 5 Haziran 2011; 18:06:00 >

• valla benimde batıyor arada bir kanıyorda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doymamış Yağ Asidi

@nextmaster son koyduğun resimlere bakılırsa, tırnaklarını kesemiyorsun, ayak tırnakları oval kesilmez düz kesilir. Ayrıca çok dipten kesiyorsun, uzadığında oluşan beyaz görünen tırnak fazlalığının altına inme biraz uzun bırak..

kesmiyorum zaten uzasın bekliyorum hocam sağolun düz kesmeye özen gösteriyorum sol bölümdeki pamuğun olduğu alanı bile bile kestim dipteki batığa ulaşıp kestim ama bir ikinci olmadı o yüzden uzasın diye bekliyorum o bölümünde
  • Ayağınızı kesin sorun ortadan kalkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZYMANDIAS -- 5 Haziran 2011; 18:04:18 >
  • iki kere ameliyat oldum hiçbir faydasını görmedim sürekli ayağını temiz tut evde olduğun sürelerde bactroban ile parmağına krem sür iltihaplar inince de batan kısmı pamuk yardımıyla dışarda tutmaya çalış tırnaklarını keserken de düz kes derinden de kesme
  • Köşeli veya düz kesilmesi gerektiğini ilk defa duyuyorum. Bana asıl köşeli kesilirse batma yapar gibi geliyor. Çünkü köşe kısım sivri oluyor ve derinin altına girebilir böyle olunca. Ayrıca hoş durmuyor. Bana abimden kalan bir alışkanlıktır hep oval keserim ve sürekli temiz bakımlı tutmaya çalışırım. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım çok Şükür. Ama siz "köşeli kesin" deyince kıllandım biraz "acaba yanlış mı yapıyorum" diye. Ne abimde ne de bende bir sorun olmadı şimdiye kadar.
  • ne gelirse bu sol ayak başparmağımın başına geliyor,ilk küçükken demir kapıya takılıp tırnağım çıkmıştı,1 sene öncesine kadar da dar bir ayakkabıyla maç yaparken sert bir topa vurunca kırılmış ve yenisi çıkmıştı,

şimdi ise yanlış tırnak kesme dolayısıyla yine aynı tırnaktan muzdaripim,
    tırnağın sol tarafının üstüne et bindi,iltihap oluyor,
    yalnız tırnağın altına pamuk koyma nasıl oluyor anlamış değilim,
    tırnak kalkık değil,zorlayıp ta kaldırmak istemiyorum,
    gün geçtikçe ağrısı azaldığı için çektirmeyi düşünmüyorum,
    şimdilik iltihabı oksijen sulu pamukla temizleyip,bactroban sürüyorum

Turbo Turtle

• quote:

Orijinalden alıntı: Lee-on!

Köşeli veya düz kesilmesi gerektiğini ilk defa duyuyorum. Bana asıl köşeli kesilirse batma yapar gibi geliyor. Çünkü köşe kısım sivri oluyor ve derinin altına girebilir böyle olunca. Ayrıca hoş durmuyor. Bana abimden kalan bir alışkanlıktır hep oval keserim ve sürekli temiz bakımlı tutmaya çalışırım. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım çok Şükür. Ama siz "köşeli kesin" deyince kıllandım biraz "acaba yanlış mı yapıyorum" diye. Ne abimde ne de bende bir sorun olmadı şimdiye kadar.

çin atasözü ne demiş "çalışıyorsa kurdalama"

• Benim ayak parmaklarıma bazen oluyor, fakat benim elimin yüzük parmağında da oluyor, özellikle sol elimin yüzük parmağında.. Fakat bu sefer de sağ elimin yüzük parmağında oldu.. fakat şöyle bir şey var tırnak uzayınca geçiyor batması ve acısı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezmer -- 5 Haziran 2011; 18:32:01 >
  • googleda araştırıken kadınların forumunda da bu dertle uğraşan kadınların olduğunu gördüm,

çoğu bunu doğumdan sonra yaşamış,
    biz çocuk ta doğurmadık ama

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi-annelerin-sorunlari/411434-dogumdan-sonra-tirnak-batmasi-yasayan-varmi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 5 Haziran 2011; 21:33:05 >
  • benimde vardı.Gerçekten çok kötü bir şey.Sol ayak baş parmağımın her iki tarafındada batıyordu feci bir şekilde.Mecburen 2 sene filan çektikten sonra çektirdim 1 ay önce filan.Gerçekten çekildikten sonra çok rahatlıyorsun.İnş. tekrarlamaz.Çekim sırasında iğnelerle uyuştururken iğnelerin acısını çekiyorsun bir tek gerisinde bir şey yok.Ama işlem bittikten 3-4 saat sonra şiddetli bir ağrı başlıyor.O ağrı için ağrı kesici veriyor ama pek fayda ettiği söylenemez.2 gün filan ağrı rahatsız edici oluyor ama sonrasında hafifliyor.1 hafta sonra dikişler alınıyor ve dikişler alındıktan sonra banyo yapabiliyorsun.Geçmiş olsun şimdiden.
  • eczaneden aldığım ilaçla iltahap ve ağrı baya azaldı,yine de doktora gittim,1 hafta rapor verdi ardından eti,tırnağın bir kısmını yatağıyla birlikte alacağız dedi,şimdiden yusuf yusuf
  • Ben 3 defa ameliyat oldum tırnak batması yüzünden. 3. de kurtuldum çok şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

Ben 3 defa ameliyat oldum tırnak batması yüzünden. 3. de kurtuldum çok şükür.

ya bunun ilaçla çözümü yok mu, bactroban kullanıyorum baya iyi geldi,sanki tamemen o parmak üzerine basabilecekmişim gibi hissediyorum, illa operasyon gerekli mi,
    bir de babamın dediğine göre sıvı bir ilaç varmış unutmuş adını ,validenin tırnak onunla iyileşmiş,çektirme diyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.