Şimdi Ara

Tırnak batması...İğrenç bir görüntü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
28.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2. defa oldum operasyon,tırnagımı çekmedi doktor, batan noktayı sonuna kadar kesip aldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

Ben 3 defa ameliyat oldum tırnak batması yüzünden. 3. de kurtuldum çok şükür.

ya bunun ilaçla çözümü yok mu, bactroban kullanıyorum baya iyi geldi,sanki tamemen o parmak üzerine basabilecekmişim gibi hissediyorum, illa operasyon gerekli mi,
    bir de babamın dediğine göre sıvı bir ilaç varmış unutmuş adını ,validenin tırnak onunla iyileşmiş,çektirme diyor

Bende zamanında bactroban kullandım. Tamamen geçirmiyor sadece iltihap kurutuyor. Ameliyat zaten 3-5 dakikalık bir şey. Üstüne 2 dikiş ile bitirdiler. 4-5 yıl oluyor, çok rahatım.

• futbol yüzünden kırılıyor batıyor 2 ay koşmuyoruz geçiyor sonra gene
    futbolsuz yaşamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

2. defa oldum operasyon,tırnagımı çekmedi doktor, batan noktayı sonuna kadar kesip aldı

benimkininde batan kısmını alacak ama kökünü de alacakmış,et alacak ve dikiş atacak valla genel anestezi bile düşünüyorum,
    düşünsenize tırnak çekme bir işkence yöntemi ve biz kendi ayağımızla gidiyoruz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

Ben 3 defa ameliyat oldum tırnak batması yüzünden. 3. de kurtuldum çok şükür.

ya bunun ilaçla çözümü yok mu, bactroban kullanıyorum baya iyi geldi,sanki tamemen o parmak üzerine basabilecekmişim gibi hissediyorum, illa operasyon gerekli mi,
    bir de babamın dediğine göre sıvı bir ilaç varmış unutmuş adını ,validenin tırnak onunla iyileşmiş,çektirme diyor

Bende zamanında bactroban kullandım. Tamamen geçirmiyor sadece iltihap kurutuyor. Ameliyat zaten 3-5 dakikalık bir şey. Üstüne 2 dikiş ile bitirdiler. 4-5 yıl oluyor, çok rahatım.

geçmiş olsun,inş tek operasyonla kurtarırız

• quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

futbol yüzünden kırılıyor batıyor 2 ay koşmuyoruz geçiyor sonra gene
    futbolsuz yaşamak lazım

benimki küçük ayakkabıdan oldu,normalde 42-43 numara giyiyorum,41 numara spor ayakkabıyla birkaç ay gezdim,aynı ayakkabıyla halı sahada maç yaparken sert bir şutla tırnak kırıldı,daha sonra kendiliğinden çıktı,tekrar büyüdü tırnak,aylardır problem yoktu ,birden bu batma başladı,tırnağın şakülü kaydı demek ki
  • Bendede 1 senedir felan var aynı sorun. Doktor ameliyatlık bi durum yok dedi. Bi tane thiocilline antibiyotik pomad yazdı onu pamuğa sürüp batan kısmın altına koyuyorum ağrısı geçiyor. Yapabilirsen batan kısmı derinin altından kurtar uzamasını sağla. Uzadıkça düz kesiyorum şuan fazla ağrı yok sende öyle bi dene bakalım...
  • evet arkadaşlar dün öğleyin ameliyat oldum,devlet hastanesi ortapedi bölümünde,
    tabi nasıl olduğunu izleyemedim,uzandım ve kolumla gözlerimi kapadım,sadece doktorun tüm ayağımı tentürdüyotlarken gördüm,sonra parmağıma 3-4 iğne yaptığını hissettim,biraz can yakıcıydılar,
    sonra operasyona başladı,canım öyle acıdı ki ahhh deyince doktor acımaması gerek dedi,
    uyuşması için biraz daha bekledi ve devam etti,uyuşmuş olmalı ki daha sonra acıma olmadı,
    ancak resmen birşeylerin yontulduğunu hissediyordum,yaklaşık 10 dakikada işlem bitti,
    4-5 saat hiç ağrım olmadı,oh ne güzel dedim,başparmağımın üstüne basmadan yürüyebiliyordum da,
    ancak akşama doğru yavaş yavaş ağrı girmeye başladı ve sabaha kadar sürdü,yürüyemedim bile,
    bugün öğlen pansumana gittim, et ve tırnağın kalan kısmından geçen 4-5 adet dikişin olduğunu gördüm,
    şu saatlerde ağrım iyice azaldı ancak yürümeye çalışınca ağrıyor,inş bir daha aynı şeyi tekrar yaşamam

• en sağlam çözüm tırnağı hiç kesmeyin eti yararak uzasın gitsin (biraz sancılı bir süreç 1 hafta felan yatırıyor )

daha sonra ete batacak şekilde hiç kısa kesmeyin uzun kalsın batan kısımlar zaten iltihap ile bir miktar ölüyor ve tırnağa yol oluyor ve bu şekilde iyileşiyor bir daha ömür boyu böyle bir sıkıntı çekmiyorsunuz kısa kesmediğiniz sürece

tecrübe ile sabittir
  • bende de vardı bi zamanlar.batan yeri kanatana kadar tırnakla eti ayırdım sonra araya tırnak makası sokup azar azar kaldırabildiğim kadarının hepsini kestim.yavaş yavaş düzene girdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

en sağlam çözüm tırnağı hiç kesmeyin eti yararak uzasın gitsin (biraz sancılı bir süreç 1 hafta felan yatırıyor )

daha sonra ete batacak şekilde hiç kısa kesmeyin uzun kalsın batan kısımlar zaten iltihap ile bir miktar ölüyor ve tırnağa yol oluyor ve bu şekilde iyileşiyor bir daha ömür boyu böyle bir sıkıntı çekmiyorsunuz kısa kesmediğiniz sürece

tecrübe ile sabittir

bactrobanla baya düzelmişti aslında ancak doktor dar ayakkabı giyersen tekrarlar dedi,ben de ameliyat oldum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.