Şimdi Ara

Tırnak arası kirini nasıl önleyebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
79.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sanırım ciddi bir sorunum var. Banyo yapınca tertemiz olan tırnaklarımın içi, banyodan 1 saat sonra bile kirlenmeye başlıyor. Bunu lisede okurken uçlu kalemle, kürdanla vs. halledebiliyordum. Ama artık sosyal ortamlara falan girdiğimde parmaklarımı avuçlarımın içinde taşımak gibi bir refleks edindim, ne yazık ki bu kir yüzünden. Bunu uzun süreli giderebileceğim, mesela sabahtan akşama kadar, bir şey biliyor musunuz? Ne önerebilirsiniz?

Arkadaşlar ekşi'den falan da takip ettiğim kadarıyla pek çok insanın sorunu. Ama forumlarda bulamadım. Bu yüzden buraya açayım dedim. Belki başkalarına da faydası olur.

Gereksiz ya da abuk sabuk mesaj atan herkes şikayet edilecektir. Buraya şebeklik yapmaya değil, derdimi anlatmaya geldim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tırnak Arasını Kirlenmekten Nasıl Korursun?

Tırnak aralarının kirlenmesi yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerle oluşabilir. Ellerini sık sık kullanıyorsan, tırnak aralarının kirlenmesi daha olasıdır.

Tırnak Arasının Kirlenmesinin Nedenleri

• Ellerin sürekli kullanımından kaynaklanan kir ve toz birikimi
    • Tırnaklarını ısırmak veya koparmak
    • Çamurlu veya kirli ortamlarda çalışmak
    • Tırnak büyümesinin tırnak aralarında kir birikmesine neden olması
    • Eldiven kullanmadan kimyasal maddelere maruz kalmak

Tırnak Arasını Kirlenmekten Koruma İpuçları

• Ellerini sık sık yıka veya el dezenfektanı kullan.
    • Tırnaklarını ısırma veya koparma alışkanlığından kurtul.
    • Çamurlu veya kirli ortamlarda çalışırken eldiven giy.
    • Tırnaklarını düzenli olarak kes ve törpüle. Bu, tırnak büyümesinin tırnak aralarında kir birikmesine neden olmasını önlemeye yardımcı olur.
    • Kimyasal maddelere maruz kalmaktan kaçın veya maruz kaldığında eldiven kullan.
    • Tırnak aralarını nazikçe temizlemek için yumuşak bir fırça veya diş fırçası kullan.
    • Tırnak etlerini düzenli olarak nemlendirmek, tırnak aralarının sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olabilir.

Tırnak aralarını kirlenmekten koruyarak ellerinin temiz ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir, enfeksiyon riskini azaltabilir ve tırnaklarını daha güzel gösterebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sudden_Death

Bu mesaj silindi.
    Çamaşır Suyu(Sodyum Hipoklorit) İşini Görür Derine Zarar Versede Sorunu Çözecektir Jel Olanları Seçersen Etki Süresi Artacaktır..(Domestos)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylpc

Çamaşır Suyu(Sodyum Hipoklorit) İşini Görür Derine Zarar Versede Sorunu Çözecektir Jel Olanları Seçersen Etki Süresi Artacaktır..(Domestos)

Hmm. Cevabın için teşekkür ederim. Fakat, ne gibi bir zarar verdiğini biraz daha açabilir misin? Malum, cilt çok önemli bir konu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaMp!R

quote:

Orijinalden alıntı: ylpc

Hmm. Cevabın için teşekkür ederim. Fakat, ne gibi bir zarar verdiğini biraz daha açabilir misin? Malum, cilt çok önemli bir konu...

Alıntıları Göster
    ya ne çamaşır suyu kes tırnağını pislenmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: dipcihino

ya ne çamaşır suyu kes tırnağını pislenmesin

Alıntıları Göster
    ayakkabı boyacısısın galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sudden_Death

Bu mesaj silindi.
    sürekli kesicen yada kalemle içini al...

şaka bi yana eğer elini yıkarken sabunlu halde avucunu bikaç kez kaşıman yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ-DEPRESAN

ayakkabı boyacısısın galiba

Yok, değilim. Ben de sadece, bende oluyor zannediyordum böyle bir sorun. Ama internette ve gerçek hayatta böyle sorunu olanlarla karşılaştım. Açıkçası çözümünü çok merak ediyorum. Çok uzun değil tırnaklarım. Çözüm yolunu eğer hiçbir şekilde bulamazsam, mecbur keseceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozgyur

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    yıka yıka yıka yıka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sproob

yıka yıka yıka yıka

Dostum, elimi her fırsatta yıkıyorum. Bu gerçekten yıkamayla alakalı değil. Yani; etrafımda gördüğüm herkesten daha fazla ellerimi yıkarım, ama anlayamıyorum. Şunu da söylemeliyim, kendimi bildim bileli tırnak yerdim. Ama hayallerimin üniversitesini kazanınca, bıraktım. Biraz uzattım tırnakları, ama tırnak yemeyle alakalı bir sorun da olabilir. Açıkçası yorumlarınıza çok ihtiyacım var. Bir de çözümü bilen olursa, minnettar kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaMp!R -- 30 Eylül 2009; 22:00:13 >
  • quote:

yıka yıka yıka yıka

Alıntıları Göster
    sıcak suyla ve sabunla 2-3 dakika yıka.
  • quote:

yıka yıka yıka yıka

Alıntıları Göster
    Tırnak - parmak yapından kaynaklanıyor olabilir.Başkalarının tırnaklarına bakınca tırnak - parmak yapılarının farklı olduğunu göreceksin.Senin tırnaklarında pislik almaya uygunsa bunlar olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsancıl Yaratık

Tırnak - parmak yapından kaynaklanıyor olabilir.Başkalarının tırnaklarına bakınca tırnak - parmak yapılarının farklı olduğunu göreceksin.Senin tırnaklarında pislik almaya uygunsa bunlar olur

Alıntıları Göster
    coldmen / Dostum deneyeceğim. Çok teşekkürler.

soryy / İlk fırsatta soracağım. Eyvallah.

TIGRAMAN / Yüzlerce kez denedim.

İnsancıl Yaratık / Doğru söylüyor olabilirsin. Açıkçası, ben de günlerce banyo yapmayan adamlarda hiçbir sorun olmadığını fark edince inanamamıştım.

Arkadaşlar sorunumu tam olarak izah edememiş olabilirim. Şöyle bir daha toparlayayım :

Ben tırnak arası kiri oluşturduktan sonra onu nasıl çıkarırım demiyorum. O zaten çıkıyor, kürdanla mürdanla. Ama benim dediğim, sabah üniversiteye giderken bir şey yapıp o kirin gün boyu ya da daha uzun bir süre çıkmasını önlemek...

Bu arada bunun doktoru varsa, hangi uzmanla görüşmem gerektiğini söylerseniz çok faydalı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: WaMp!R

coldmen / Dostum deneyeceğim. Çok teşekkürler.

soryy / İlk fırsatta soracağım. Eyvallah.

TIGRAMAN / Yüzlerce kez denedim.

İnsancıl Yaratık / Doğru söylüyor olabilirsin. Açıkçası, ben de günlerce banyo yapmayan adamlarda hiçbir sorun olmadığını fark edince inanamamıştım.

Arkadaşlar sorunumu tam olarak izah edememiş olabilirim. Şöyle bir daha toparlayayım :

Ben tırnak arası kiri oluşturduktan sonra onu nasıl çıkarırım demiyorum. O zaten çıkıyor, kürdanla mürdanla. Ama benim dediğim, sabah üniversiteye giderken bir şey yapıp o kirin gün boyu ya da daha uzun bir süre çıkmasını önlemek...

Bu arada bunun doktoru varsa, hangi uzmanla görüşmem gerektiğini söylerseniz çok faydalı olur.

Alıntıları Göster
    ah ki ne ah milletin ne rahatsızlıkları var sen tırnak arası için doktor arıyorsun benim bildiğim böyle bir doktor yok.Çözüm içinse ancak kimyasal deriye yapışmaya çalışan herşeyi engelleyen bir karışım ararsın oda tahmini yapışkan jel gibi birşey olur o yüzden benim bildiğim tek kesin çözüm Kesmek...

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr07

benim bildiğim böyle bir doktor yok.Çözüm içinse ancak kimyasal deriye yapışmaya çalışan herşeyi engelleyen bir karışım ararsın oda tahmini yapışkan jel gibi birşey olur o yüzden benim bildiğim tek kesin çözüm Kesmek...

Hımm, anladım. Mesela tırnağın arasına bir şey sürersin falan, kir falan olmaz. Belki de vardır böyle bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsancıl Yaratık

+1
    Bu arada bendede aynı sorun oluyor gneelde. Sabah duş alıyorum ellerimi yıkıyorum ama 2-3 saat sonra başlıyor kirlenmeye. Kesinlikle parmak ve tırnak yapısıyla alakalı. Birde Tırnak kesim şekliyle alakalı olabilir diye düşünüyorum ama keserken nasıl şekil verilir ki tırnaklara
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcePath

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    her gun her sabah o jeli sürmekle ugrasıp birde masraf yapana kadar her sabah düzenli kes tırnaklarını ortata problem kalmaz al sana en kısa yoldan çözüm emin ol daha kısası olamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcePath

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    doktor demişken bu çözüm olabilir tırnaklarının yan kısımlarını dikerler ve yan kısımlarda açıklık olmaz genelde bu işlem ayak parmaklarına tırnak batmasından dolayı yapılır ve yaklaşık tedavi süre 1-2 hafta elde böyle bir cerrahi işlem yapılabilir ama kim yapmak isterki
  • quote:

doktor demişken bu çözüm olabilir tırnaklarının yan kısımlarını dikerler ve yan kısımlarda açıklık olmaz genelde bu işlem ayak parmaklarına tırnak batmasından dolayı yapılır ve yaklaşık tedavi süre 1-2 hafta elde böyle bir cerrahi işlem yapılabilir ama kim yapmak isterki

Alıntıları Göster
    Kraven / Valla merak ediyorum. O günlerce banyo yapmayan, bir yere girince ellerini yıkamayan vs. kişiler nasıl tertemiz tırnaklara sahip oluyorlar?

adnanozbag / Bu sorundan kurtulayım da, uğraşmak benim için artık önemli değil.

kdr07 / Dediğin gibi saçma olur gibi.

• quote:

Alıntıları Göster
    kes
  • Törpü kullan. :-)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.