Şimdi Ara

Tırnak arası kirini nasıl önleyebilirim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
79.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence tek sebebi budur ama garip geliyor mesela benimde tırnaklarım ayrıktır vede çok sık kesmem basketbol oynarken tırnağımın arası açılıyor diye ama ben sadece basketbol oynayınca pislik birikiyor.bilmiyorum belki saçma olabilir ama hani bazı insanların saçı yağlıdır bazılarının vücudu belkide tırnakta farklı bir yapı olduğundan böyle yağ gibi bişey birikiyor olabilir arasında o yüzden dokunduğun her şeyin pisliği yapışıyor olabilir.aklıma başka birşey gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobe #24

bence tek sebebi budur ama garip geliyor mesela benimde tırnaklarım ayrıktır vede çok sık kesmem basketbol oynarken tırnağımın arası açılıyor diye ama ben sadece basketbol oynayınca pislik birikiyor.bilmiyorum belki saçma olabilir ama hani bazı insanların saçı yağlıdır bazılarının vücudu belkide tırnakta farklı bir yapı olduğundan böyle yağ gibi bişey birikiyor olabilir arasında o yüzden dokunduğun her şeyin pisliği yapışıyor olabilir.aklıma başka birşey gelmiyor

Çok teşekkürler baya ilgilendin sorunumla. Valla aynen dokunduğum her şeyin pisliği yapışıyor gibi yahu, nefret ediyorum bundan.
  • Doğru düzgün tırnaklarını kes bide elini devamlı yıkaBende hiç bi sorunum yok apışaramda bile
  • Sağol.
  • tırnağını kesersen sorunu kökten halledersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentaur

tırnağını kesersen sorunu kökten halledersin...

Parmağımı kesersem de... Kafamı kesersem de... Çoğaltılabilir...
  • ya ben gitar çalıyorum ve tırnağımı uzatmak zorundayım ama tırnağımın pislenmesini engellemekistiyotum yardım edermisiniz
  • Tesadüfen rastladığım bu hususa 2 sonra cevap yazdığım için üzgünüm. Ancak hâlâ aynı sorunu yaşıyorsanız belki yaardımcı olabilirim. Ben de yaklaşık 5 yıldır klasik gitar çalıyorum, ilk başladığım yıllarda sürekli yıkamama ve düzgün törpülememe rağmen tırnaklarım pisleniyor ve herhangi sivri uçlu törpü ucu gibi aletlerle temizleyemiyordum. Adeta içerideki deriye yapışan birşey vardı. Ve bunun gitmesi için tırnaklarımı kesmek ve hep yeniden yeniden uzatmak zorunda kalıyordum. Bu gitardaki hayatımı da etkiledi. Ben de çok araştırdım ve bazı çözüm yolları var. Tırnakların anladığım kadarıyla benimkisi gibi değil, yani pisleniyor ama temizlemeye gelince temizleniyor da (benimkisi temizlenmiyordu da; şanslısın). Tırnak arasına pisliğin girmemesi için önlem en doğru düşünme yolu. Tırnaklar uzamaya yakın, aralarında kendi tozlarından birikme bir madde taşıyor. İlk pislenmede dikkat ettiysen tırnak dibine daha yakın değil, ancak sen onu temizlediğin vakit tırnak sonunu daha aşağı çekiyorsun ve bahsettiğim tırnak uzayınca tozlarından meydana gelen maddeyi de temizliyorsun. Bu da tırnak içi hacmini fazlalaştırmana sebep olur ve her temizleyişinden sonra daha fazla pislenmesine yol açar. En efektif yol ise: doğru törpüleme... Kesinlikle metal törpü kullanma. Zımparamsı plastik baskılı törpüler vardır, ve tek çubukta hem törpü ve 3 kademeli parlatıcı cila bulunur. Öncelikle dostum az evvel bahsettiğim maddenin birikimi için tırnaklarını kesip yeniden uzatman gerekiyor. Sonrasında, mutlaka sana bahsettiğim törpüyü edin. Tırnak aralarında tozlardan oluşan madde biriktikten sonra kesinlikle sivri uçlu bir şey ile arasını temizleme, yoksa o maddeyi de yok edersin. Törpülerken törpüyü tırnağının arasına sokup veya tırnak ile paralel değil, tırnağın üzerinden aşağıya hareket ile ve bir sağa bir sola değil ya hep soldan sağa veya sağdan sola törpüle ki; bu işlem tırnak arasındaki maddeyi korumakla birlikte pislenmesi için gerekli açıklığı da bir nebze ortadan kaldıracak. Tırnak uçlarının parlak görünmesi için zaten aynı törpüde cila bölümü de var. Onunla törpülediğin hizalama şekliyle aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra hem düzgün hem "sürekli" temiz görünümlü bir tırnağın olacak. Umarım yardımcı olmuşumdur.

• Arkadaşım bende aynı sorunla sürekli karşılaşıyorduk tıpkı söylediğin gibi. Ama çözümünü buldum. Şöyle ki bende senin gibi sürekli ellerimi yıkarım buna rağmen tırnaklarımın arası kirden Görünmez. Aklıma geldi tamam her sabah duş alırım ve evden çıkarken elimi Yıkama gereksinimi duymam. Tamda burada kopuyor olay duş almam ile evden çıkmam Arasında yaptığım bir iş. Evet aynen öyle saçımı yapıyorum. Yaparken çeşitli waxlar kullanıyorum veya sprey sıkıyorum. Hiç bir şeye dokunmasam bile havada uçan saç spreyi gelip tırnağının arasına giriyor. Arkadaşında söylediği gibi bu sprey deri ile Tırnak Arasındaki ilişkiyi kesiyor -kız abisi gibi- bu da tırnağın arasına havada uçuşan ya da dokunduğumuz yerlerdeki mikropların girişini kolaylaştırıyor. Neyse ki sorun halloldu artık bende burger King'de rahat rahat patatesimi yiyebiliyorum. Teşekkürler sıvı sabun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emerek

• Adam üniversiteyi bitirdi la

• Tirnaklarini kesersen kirde olmaz bunudami biz diyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tırnağını ye
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.