Şimdi Ara

Tıpta Zorunlu Görev

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi diyceksiniz girdin de bu mu kaldı. Haklısınız evet ama şu sıralar çok kafamı kurcalayan bi konu. Ben hep tıp istedim bu konuda ideallerim amaçlarım var. Çoğumuz (geçen yıl girseydim ben de) bölümü bitirince nolucağını bilmiyoruz. Evet ben tıp istiyorum ama uzmanlıkla beraber 4 yılımı doğuda zorunlu görevde mi geçireceğim. Hele şartlar daha da kötüleşirken.Acaba bunlar beni mutlu edecek mi diye düşünmeye başladım. Tıptan başka isteğim yok yine tıp yazıcam ama bu konularfa bilgisi olan varsa çok sevinirim. Tam olarak bilgi edinemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakin ol kardeşim doğudan bu kadar korkmanın manası yok.Askere gitmiyorsun zorunlu görev yapıcaksın sadece.Medya sağolsun senin gibi cahil arkadaşların hayalindeki doğu sandığınız gibi savaş alanı değil .Bir Diyarbakırlı olarak Batmandan Vana ve gezmediğim diğer şehirlerde dahil için rahat bir şekilde okulda okuyabilirsin işinide yapabilirsin.

• pervanee P kullanıcısına yanıt
    Cahillikle ilgisi yok haberim var ortamından ven kötülemek için söylemiyorum diyarbakırlı arkadaşım da karadeniz arkadaşlrım da var öyle güllük gülistanlık değil

• Ben karadenizliyim ama doğuda güzel şehirler ve güzel yerler var öyle sınıra vermezler zaten merkezlerdeki hastanelere gidersin. Ayrıca buradaki doktordan çok daha fazla maaş alırsın.
  • Aynen oyle bide doğuda vay efendim sen benim karimami elledin deyip vururlar yada tedavi edemezsin vay efendim tedavi edemedin diyipte vururlar dogu boyle istediginiz kadar polyannacilik oynayin atarlar bi kiytirik adini bilmediginiz ilceye 2 yil olur size 20 yil sonra ne sac kalit ne eski heves dahada kotusu oraya tekrar gideceksin

• RioShui R kullanıcısına yanıt
    O vuranlar istanbulda da vuruyo doğuyla alakası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 20 Ekim 2016; 17:39:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteBlackie

O vuranlar istanbulda da vuruyo doğuyla alakası yok

Evet istanbuldada gecerli ist.de dogulularin yasadigi hastahanelerde oluyor genellikle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ben hiç sadece doğulunun sadece batılının özel olarak gittiği hastane görmedim neyse daha fazla tartışmak istemiyorum sadece siz medenisiniz peki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 20 Ekim 2016; 18:40:32 >
    Batıdaki illerdeki küçük ilçelerde köylerde falan da yapan çok ama inanın aklıma bunlar geldikçe tıp hevesim kaçıyor. Bi kaç doktorla görüşücem bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: RioShui

Aynen oyle bide doğuda vay efendim sen benim karimami elledin deyip vururlar yada tedavi edemezsin vay efendim tedavi edemedin diyipte vururlar dogu boyle istediginiz kadar polyannacilik oynayin atarlar bi kiytirik adini bilmediginiz ilceye 2 yil olur size 20 yil sonra ne sac kalit ne eski heves dahada kotusu oraya tekrar gideceksin

cerrahpaşa tip hastanesinde geçen bir uzman dayak yedi

• Hastaneler agresif yerler bunlar doğu bayı diye ayrılmaz benim sorum farklı bişeydi

• Zaten oyle bisey demedim kendin cikardin ama istanbulun bagcilar tarzi semtlerinde oturanlar genellikle dogulu oldugu icin oradakiler sikinti ceker

• Hayatın acı gerçeğini dile getiren bir söz vardır : Ölüm kesindir, yaşamaksa ihtimal.

Bu nedenle burada da bir şey olmayacağı belli mi ? Karşı karşıya geçerken arabanın çarptığını düşün. Eğer işini de seviyorsan nerede olursan ol o sana kolay gelir.
  • FLYGNÇ -uçankuş hocam ,

Doğudaki terör örgütü yani PKK ; bizim askerlerimizi ve polislerimizi işgalci güç olarak görüyorlar.(Kendilerine göre).Yani eğer orda yaşayan halka vs saldırmak yok ideolojilerinde "sözde". Ama saldırıyorlar. Ve bunu göre ordaki halk daha da tikseniyor bu örgütten. Yani sorun yaşama şansı-yaşamam şansın eşit diyebilirim.Ama batımız da malum , iç anadolumuzda malum.Terör saldırıları artık bölge farketmeksizin her yerde oluyor.Zaten örgütlerin amacı ; psikolojik olarak sosyal hayatta travma yaratmaktır.Yapıyorlar mı? Evet. Peki sonuca ulaşabilecekler mi ? Bunu önümüzdeki 10 yılda göreceğiz.Diyeceğim şu (klişe olacak ama ) , oraya sen ben gitmezsem bir sürü köpek çıkar tabi ki havlar durur.Ama senin fikrin veya aklındaki bu sorular da gayet normal.Bu soruların gayet normal.Felsefen iyidir zaten , ahlak felsefesini bilirsin. Yeri geliyor doktor , esir olan yaralı teröristi iyileştiriyor.Neden?Çünkü cezasını alsın çeksin diye.Yani bence akışına bırak derim.Doğuda ilçe de çıkabilir.Batı da bir ilçede.Ki sen mezun olasıya kadar 10 yıl falan geçiyor yaklaşık. (TUS kazandıktan sonra uzmanlığını tıp olan bir şehirde yapmak zorundasın zaten).Kuzenim Hacettepe Tıpı bitirdi tusu kazandı ama uzmanlığını hacettepede yapmıyor.Tusa kadar da sanırım tercih yapıyorlar (il ilçe galiba) ,acil de bir süre kalıyorlar.Sonra Tus vs uzmanlık.10 yıldan sonra 1 yıl mecburi askerlik var.Ve ondan sonra galiba doğu görevi var diye biliyorum.

ÖZET: Şu an ülkede güven ortamı isteyen meslek istiyorsan ; siyasete gir derim

• Aslında benim merakım yaşama endişesi değil. Ölürüm veya başıma bişey gelir korkusundan çok hayatımın en güzel zamanlarını kendi hayat arzımı yaşayamayacağım bir yerde zorla geçirmek. Evet nereye çıkacağı belli değil ki atıyorum doğuda 10 il varsa batıda daha fazla il be doktor ihitiyacı var. Karamsar bakıyorum sanırım. Şimdi en pratisyenliği 1 yıl yaptım o sıada tus kazandım 2 yıl tus için görev yapıam . 3 yıl gitti mesela. Aslında bunların aklıma takılmasının nedeni bu yıl mezuna kalarak gördüm ki herşey toz pembe değil. Mezun olduktan sonra 3-4 yıl yaşadığım yerde ben rahat giyinemeyeceksem veya kızlı erkekli gezerken kahveden ayıplayarak bakış atıcaklarsa bunlar beni üzer mi diye düşünüyorum. Evet gereksiz şu an düşünmek ama aklıma takılıyor işte. Yoksa benim insanlara yardım etmeme gibi isteğim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: flygnç

Aslında benim merakım yaşama endişesi değil. Ölürüm veya başıma bişey gelir korkusundan çok hayatımın en güzel zamanlarını kendi hayat arzımı yaşayamayacağım bir yerde zorla geçirmek. Evet nereye çıkacağı belli değil ki atıyorum doğuda 10 il varsa batıda daha fazla il be doktor ihitiyacı var. Karamsar bakıyorum sanırım. Şimdi en pratisyenliği 1 yıl yaptım o sıada tus kazandım 2 yıl tus için görev yapıam . 3 yıl gitti mesela. Aslında bunların aklıma takılmasının nedeni bu yıl mezuna kalarak gördüm ki herşey toz pembe değil. Mezun olduktan sonra 3-4 yıl yaşadığım yerde ben rahat giyinemeyeceksem veya kızlı erkekli gezerken kahveden ayıplayarak bakış atıcaklarsa bunlar beni üzer mi diye düşünüyorum. Evet gereksiz şu an düşünmek ama aklıma takılıyor işte. Yoksa benim insanlara yardım etmeme gibi isteğim yok

Tıp baştan sona zor bir yol zaten , rahat yaşayacağım dersen evlenemezsin.(Bu arada erkek sanıyordum seni ) . Uzmanlık yaparken zaten 23-27 falan olcan yani evleneceksin muhtemelen. Hayat tom pembe değil.Hele tıp okursan hiç değil.Gece nöbet tutmak , sürekli insanlarla olacaksın zaten . Acilde kalmak desen bir dert büyük ildeysen. Kaza gelmesin diye dört gözle bakıyorlar
    Bu arada mezun olduktan sonra il ilçe tercihi yapıyorsun,bi yer geliyo zaten 4-5 ay çalışıyorsun acilde pratisyen olarak.Sonra sonbaharda sanırım TUS oluyor.Ve orda kazanırsan il tercihi yapıyorsun .Biri geliyor gidiyor bölümüne göre 4,5 yıl uzmanlık yapıyorsun.Bu süre zarfı şark görevi olarak geçmiyor zaten.Uzmanlıktan sonra belirli bi zorunlu görev oluyor. Benim bildiğim bu.Zaten tusu kazandığında adam sana git ilçeye orda uzmanlık yap mı diyecek
    Ve sanırm senin kastın zorunlu görevde yani yaklaşık 26-27 yaşında bitireceksin uzmanlığı sonra zorunlu görev 2 yıl galiba tam emin değilim.Yani 28-29 yaşında arkadaşlarınla gezmenden veya herhangi bi durumdan kimse hiç bir yerde ayıplamaz.Çünkü doktursun sen .Toplumda halen en saygın meslek.Çünkü insanlar sana muhtaç yani bu bi gerçek

• Tabi insan rahat etmek istiyor ama biraz da fedakarlık yapmayı bilsek.Şartları kötü olabilir, ama orası da Vatan toprağı,orada yaşayanlar da insan ve hizmeti hakediyor.Doğu da da birilerinin görev yapması gerek...Bundan kaçınmayalım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdiGe.. -- 20 Ekim 2016; 20:27:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kız olduğuma nereden vardın :D bir iki fazladan şey öğrendim iyi oldu teşekkürler. tıbbı aslında zorlukları için de seviyorum o yönlerinde bi sıkıntı yok zaten mboş beleş gezmeler de bana pek çekici gelmiyor. 30 yaşına kadar hiç gezemiyceeem gibi bi korkum yok :D abimden falan da biliyorum türkiyede bellii bir iki bölge harici (kendi adıma konuşuyorum) kafa yapısı olarak çokfarklı. ben biraz karamsarlıktan da böyle oldum galiba. şu an mezunluktan vakit de var mesleklerle ilgili daha fazl araştırma yapıyorum. gece nöbeti , yorucu çalışmalar benim gözümğ korkutmuyor benim için çalışcağım ortamlar gerçekten çok önemli karakterimden sanırım. yanlış bi kara vermek istemediğimden ufakufak fikir edinmelere başladım. istatistiklere baktım kuralarda büyük çoğunluk ilk tercihine yerleşmiş bununla ilgili bi bilgin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flygnç

kız olduğuma nereden vardın :D bir iki fazladan şey öğrendim iyi oldu teşekkürler. tıbbı aslında zorlukları için de seviyorum o yönlerinde bi sıkıntı yok zaten mboş beleş gezmeler de bana pek çekici gelmiyor. 30 yaşına kadar hiç gezemiyceeem gibi bi korkum yok :D abimden falan da biliyorum türkiyede bellii bir iki bölge harici (kendi adıma konuşuyorum) kafa yapısı olarak çokfarklı. ben biraz karamsarlıktan da böyle oldum galiba. şu an mezunluktan vakit de var mesleklerle ilgili daha fazl araştırma yapıyorum. gece nöbeti , yorucu çalışmalar benim gözümğ korkutmuyor benim için çalışcağım ortamlar gerçekten çok önemli karakterimden sanırım. yanlış bi kara vermek istemediğimden ufakufak fikir edinmelere başladım. istatistiklere baktım kuralarda büyük çoğunluk ilk tercihine yerleşmiş bununla ilgili bi bilgin var mı?

rahat giyinemeyeceksem dedin çünkü erkek bunu kafasına takmaz ki :D kuraları veya tercihleri net bilmiyorum çünkü o kuzenim benim yaşadığım ilde okumadı ve benden yaşça büyük yani anca yılda 1 kere falan görüşürüz . ben genel hatları biliyordum.yani kafa yapısından kastın ne onu anlamadım zorunlu görev zaten doğuda olur eve yorgun 5 6 gibi gelsen zaten hafta içi gezmeye derdin olmaz. ayda 1 atıyorum acil de yine uzman olarak nöbetin olsa ooo. haftasonuda sana kalmış artık. o yaşlarda pek ne yapıylır arkadaşlar hafta sonu kestiremedim. 30 a merdiven dayamışsın haftasonu falan düşünmezsin veya evlenmiş olursun muhtemelen
    (bu arada ben seni erkek sanıyordum ya )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanjayra -- 20 Ekim 2016; 20:56:32 >

• İdeali tıp olan adam için mekan ve zaman farketmez.

Doğudaki de can istanbuldaki de eğer nerede daha fazla faydam dokunacaksa bu millete orada görev alırdım şahsen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.