Şimdi Ara

TIPTA 4.0 ORTALAMA YAPMAK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
20.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı yerlefse 85 üzeri 4e tekabül ediyor. Bazı yerlerde ise çan eğrisi var. Gördüğünüz 4.00ların çoğu çaneğirisinden.

Ben 90 üzeri 4.00 sayılan yerde 3.78 yapmıştım bir dönem ama zor oluyor tabi. Böyle yerlerde de 4.00 yapan çıkıyor. Yalnız ve fakat önemli olan tus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpta 85-90 ve daha yukarısını tutturmak zor. Gerçekten çok fazla ve çok düzenli çalışmak gerekiyor. Yapan var tabiki imkansız değil sen de yapabilirsin ama aşırı çalışmak gerekiyor. Hele bir de çapa cerrahpaşa herkesin istediği okullar,geçen senelerde burada biri vardı 93 ortalamayla geçiş yapamıyorum özelden gelenler geçiyor diyordu. Yine dene tabi ki ama kendini çok yıpratma bence zor bir süreç

• Tipisteyenbiri T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yorum için hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SherlocKHolmes666 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

• SherlocKHolmes666 kullanıcısına yanıt
    İlk yıl herkes yatay geçiş hedefler sadece her üniv bir ya da 2 kişi onu yapabilir çok yüksek potansiyeli olanlar yapılamaz mı yapılır ama çok kasnak gerekir

• Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi univ

• Tıpta 4.0 ortalama yapmak en fazla tus dershanesini bedavaya getirmeye yarar. Yurt dışı için usmle ve dil asıl önemli olan. Bizde ise tus önemli ortalamanın hiç bir önemi yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu liseli mantığından bi kurtulun önce.4.0 ort. yapsam yurtdışına gidebilir miyim de ne demek.Arkadaşım sen hiç mi takip etmiyosun tıp forumlarını,hiç mi yazmadın google amcaya ,aratmadın mı.Ne kadar alakasız olduklarını görürsün.
    Edit:Ayrıca 4.0 ortalama yapmak hiç kolay değildir.
    Edit2:Yardım istersen kapım sonuna kadar açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtshoes -- 11 Ağustos 2018; 10:43:29 >
  • üniversiteye başlamadan önce:"ya kanka 90 üstü ortalama yapacam.finalsiz geçecem.cerrahpaşaya yatay alacam"

üniversiteye başladiktan sonra:" kanka şu kurulu da atlatıp finale sağlam girsem yeter.önemli olan sınıf geçmek.tusta ortalama işe yaramıyor."

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yatay geçiş için konuşmak gerekirse, yapan var. Bunların çoğu ama özel okul + çan eğrisi sistemi + tıpın en kolay senesi olan 1.sınıfın sonu. Mesela bizde de çan eğrisi var ve 78 ile aa olduğum komite olmuştu çünkü sınav çok zordu ve not ortalaması da düşüktü.
    Bunun haricinde de yapan vardır ama çok ekstrem çalışman gerekiyor. İlk bir seneni bunla heba edeceğine, daha az çalış 3.4 3.5 civarı ortalama yap (az çalış dedim ama bunu yapmak için de baya çalışman lazım tabi 4 ortalamaya göre daha az çalışmak sayılı) 3. 4. sınıfta geç. Bu sınıflarda geçiş daha kolay. Bakarsan iyi okulların 3.2'ye dek bile düştüğünü görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Surgery -- 11 Ağustos 2018; 11:24:2 >
  • millet ne yazdı okumadım, senin sorunun bir kısmını cevaplayabilirim. Eğer yurtdışı hayalin varsa özel okullara yönelebilirsin, ben bahçeşehirde okuyorum arkadaşlarımın çoğu şu an amerikada almanyada kanadada stajdalar. Okul mu ayarlıyor ? hayır. ama okul yol gösteriyor. instagramdan ''bahcesehirtipfakultesi'' ne girip bir göz atabilirsin.

'Tıpçıysan yurtdışını unut' gibi saçmasapan bir cümle gördüm de ondan yazayım dedim.
  • Tıp öğrencisiyim. Tıpda ortalamanın hiçbir önemi yoktur,ortalaması yüksekliği ile iyi bir doktor olunabilirliği arasında bir doğru orantı da yoktur.

Tıpda o 4 diye geçenler;bazı fakültelerde 90-100 arası 4 diye geçtiğinden öyle gözüküyor olabilir.Ciddi anlamda içten söylüyorum,bir insan nekadar kasarsa kassın 4 ortalama yapamaz ki bunun da bir faydası yoktur.

Yurtdışı tıpta yapılabilir fakat öyle mühendislikteki gibi falan kolay değildir.Mesele insan sağlığı neticede. Birde artık 3.dünya ülkesi bile olmadığımız için sizin alacağınız tıp diplomalarının Avrupa'da ABD'de falan denkliği yoktur.

Çok zorlu ve maaliyetli süreçlerden geçerek ancak uzmanlığı oralarda yapabilirsiniz.Bu da çok yıpratıcı bir süreç... İsteyene anlatabilirim.

Başlarda herkes ben USMLE girecem,ABD'de doktorluk yapacam gibi hayaller ile gelir fakat sonra onların her biri yok olur. Çünkü olabilitesi çok çok azdır,TR'deki bir tıpdan mezun olup yurtdışında doktorluk yapmak(Avrupa,ABD vS) hayal gibi bir şeydir diyebilirim.

• muglatıp M kullanıcısına yanıt
    Boş yorum.

• KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    Kendime güvenmesem o lafı oraya yazmazdım zaten yatay geçiş için kullanacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SherlocKHolmes666

Kendime güvenmesem o lafı oraya yazmazdım zaten yatay geçiş için kullanacağım.
    İyi yatay geçiş için kullanacaksan ortalama önemli. Fakat yurtdışı hayallerin falan varsa ortalama önemli değil tıpta. Daha çok tıp fakültesinde yaptıkların önemli...
  • Dr. Surgery kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler herkesin ekstrem mi çalışması gerekiyor?Bu yapıya da bağlı değil Mi?

• KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    Olay tamamen hırsımdan aslında doktorluk kafamda yoktu beklentimi alamadım türkçe tyt yüzünden bütün hayallerim çöpe gitti yaptığım matematik netleri de bi halta yaramadı ben de en azından tıp alaninda kendimi geliştireyim diye sorular soruyorum Psikyatri okumak istiyorum neler yapabilirim?Ilk yıl için neler önerirsiniz?

• Hocam madem çok iyi bir matematik ve fiziğin var ve sıralamanda 10930 dü sanırım mühendisliğe gitsene kendini orda gösterirsin sen hocam.

• NicolaTesla522 N kullanıcısına yanıt
    10930 de mühendislik gelmiyor istediğim odtü bogaziciydi gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SherlocKHolmes666 -- 11 Ağustos 2018; 14:10:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SherlocKHolmes666

Olay tamamen hırsımdan aslında doktorluk kafamda yoktu beklentimi alamadım türkçe tyt yüzünden bütün hayallerim çöpe gitti yaptığım matematik netleri de bi halta yaramadı ben de en azından tıp alaninda kendimi geliştireyim diye sorular soruyorum Psikyatri okumak istiyorum neler yapabilirim?Ilk yıl için neler önerirsiniz?
    Öncelikle bi sakin ol. Daha yeni bir zorlu süreçten geçtin...

Hevesini anlayabiliyorum ama inan ki bu gereksiz.

Birde fikirlerin ilerde illaki değişecek-değişmez deme-. Daha hiçbir şey görmedin tıp adına,uzmanlığı konuşmak saçmalık olur. Uzmanlığı 4-5 te stajlarına girdiğinde kafana oturtursun,zaten tus çalışmaları da o dönem başlıyor. Psikiyatri puanları yüksektir fakat gene de 5-6 da çalışacaksın tus'a,belki 4 te başlarsın.İlk 3 yılın tusa hiçbir katkısı yoktur,sadece belki daha iyi bir temelin olur.Uçup gider o bilgiler,çünkü tonla bilgi yüklemesi yapılacak sana ilk 3 yıl teorik olarak.

Ha gene de aşırı idealistsen ve psikiyatrların falan gerçekten çalışma ortamlarını,yaptığı şeyler,nasıl bir meslek olduğunu detaylı biliyorsan ve diğer klinik doktorluk bölümleri sana cazip gelmiyorsa bunun adına kitaplar okuyarak sevgini pekiştirebilirsin.Belki tıp fakültesi sürecinde psikiyatri bölümü ile ilgili makaleleri,yazıları takip edersin. Bu alanda tanınmış kişilere mail atarak,yanında gözlemci olarak bulunmak isteyebilirsin... Ama bana kalırsa bunlar için çok çok erken...

En azından bölümler hakkında bilgin olsun öyle karar verirsin,belki bi bakarsın ortopedi cerrahi girişimleri sana inanılmaz bir zevk verir,fikrin o tarafa kayar belki nöroşirurji dikkatini çeker,belki de ilerde bıkarsın rahat bir bölüm seçmek istersin falan ...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.